Zagreb dobio "Bajs": Za 30 eura vozite se cijelu g

poruka: 39
|
čitano: 4.737
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zagreb dobio "Bajs": Za 30 eura vozite se cijelu g".
10 godina
Re: Zagreb dobio "Bajs": Za 30 eura vozite se cije
BugLove kaže...
Santana kaže...

Odma se sjetim Praga kao grada kojeg su unistili automobili. 

Bio sam nedavno u Pragu i oduševljen sam koliko je lijep.

Imaju odličan metro i u bilo koji dio grada dođeš  za pet minuta..

Tak sam i ja isel. Mislim da smo uzeli nekakvu dnevnu kartu i nemas brige. 

Ne kuzim turiste koji pokusavaju doc tam sa autom i u centru se parkirat

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
14 godina
Santana kaže...
BugLove kaže...
Santana kaže...

Mentalni sklop vinske mušice, jebi ga

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
15 godina
Santana kaže...
BugLove kaže...
Santana kaže...

pa prodaš gujscu banci za kredu da kupiš 4-kotačnog Mammona od Njem. Sv. Trojstva i onda da ga ne pokažeš urbi et orbi ??? pa jesi ri normalan - sparkaš se ko čoe'k na Vaclavsim Namestima mam pred pivnicom i uživaš u pogledu kroz dno kriglje na rečeni mračni predmet želja svakog Balkanjezera...

Ti je sad jasno ?

Ju je je? Je ju je!
12 godina
Mael kaže...
60nine kaže...

Nextbike = Bajs, bili su se jedini javili na (novi) natječaj...

na masu mjesta sam već vidio kak ljudi ovo\isto komentiraju, a sve je već objašnjeno po internetima u vezi toga

Može i meni objašnjenje? Ne kužim što želiš reći?

želim reći da ti se i na samoj presici od jučer iza vidi da Nextbike stoji iza toga (na panou iza gradskih čelnika) - s druge strane, na više strana po internetima se vidi da to nije ništa novo, samo je ovaj put sufinancirano iz gradskog proračuna kao što je sufinanciran i javni prijevoz (sve objašnjeno u presici koju imaš na youtubeu)

12 godina
pr0n_addict kaže...

M! 

Njam njam 

Poklanjam toster, da ne bude hladan

..mislim da će ipak trebati cijela pošiljka tostera 

14 godina
Mael kaže...
pr0n_addict kaže...

M! 

Njam njam 

Poklanjam toster, da ne bude hladan

..mislim da će ipak trebati cijela pošiljka tostera 

edit: neću se spuštat na vašu razinu

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:43 (sudy_freak).
14 godina
Santana kaže...
SharkZ kaže...
Santana kaže...

Rjesenje je razvijat svu infrastrukturu osim one za automobile.

Odma se sjetim Praga kao grada kojeg su unistili automobili. Parking po cijelom gradu od rupcage neke do kulturnog spomenika. Samo cekam da ih jos na glavni trg ne pocnu parkirat. 
Nije da im to nekaj pomaze kad su ovak i onak uvijek parkinzi puni. 

Neki bi trebali shvatiti da se upravo od vozača auta i financiraju gradovi i infrastruktura.

Vozač auta plaća porez kad kupuje auto, kad ga registrira, kad toči gorivi, kad kupuje gume i sve ostalo...

Vozač usranog bicikla ne plaća ništa, a htio bi da mu se izgrade ceste po kojima će se voziti.

Rješenje je da se vozači bicikala kojima smetaju auti, zagađenje, buka i sve ostalo - odsele iz grada.

Ima toliko lijepih sela i nenaseljenih pustara po kojima se mozete vozikati po cijele dane.

Grad je namjenjen biznisu, efikasnosti i brzom stilu života, a to bez auta ne ide.

Možda bi se i ja zalagao za bicikle da ništa ne radim u životu i beskoristan sam.

Vozaci auta bi morali shvatit da upravo oni sebi sami stvaraju guzve, a ne ostali sudionici u prometu. Kad se smanji broj automobila smanjit ce se i guzve pa onda oni koji i dalje voze auto imat ce bolje iskustvo. 

Zasto je guzva na obilaznicama ? Tam se s biciklom vozi? 

Postoje i ljudi koji imaju minimalna primanja pa im vlasnistvo automobila uzima velik postotak od njihovih primanja. Zasto oni nebi imali pravo na siguran prijevoz biciklom kroz grad. 

Infrastrukturu financiraju svi. Vozaci više, ali su vozila ta koju tu infrastrukturu unistavaju, a ne bicikli. 

Napravis biciklisticku stazu i maknuo si bicikle sa ceste.

Ja ak vozim bicikl u svrhu sporta u ZG onda je to na Jarunu

Ali javni prijevoz je loš i nikakav.

PA upravo zbog vas, vozači auta je loš i nikakav.

Kad god se s ljudima upustim u takvu i sličnu raspravu, u principu su mi argumenti kao ovi koje sti ti rekao i naveo.

Ali ne možeš ti objasniti nekom tko se ne želi odreći benefita i luksuza koje mu taj isti auto pruža, bez obzira na to što provode dnevno 2+ sata u autu dnevno.

Nitko vam nije kriv osim vas samih.

Porez na aute pa da vidimo.

Pogotovo drugi ili treći auto unutar domaćinstva.

Riješio bi se problem gužvi, riješio bi se problem parkinga, riješio bi se problem zagađenja, potencijalno bi se smanjio i postotak smrtnosti na cestama, xyz.

14 godina
sudy_freak kaže...

Porez na aute pa da vidimo.

Pogotovo drugi ili treći auto unutar domaćinstva.

Riješio bi se problem gužvi, riješio bi se problem parkinga, riješio bi se problem zagađenja, potencijalno bi se smanjio i postotak smrtnosti na cestama, xyz.

U pravu si, New York ima "congestion pricing". Porez na auto jer stvara gužvu u prometu, smanjili su gužve za 70 000 vozila dnevno, manje buke i kažu bus ide brže 20%. $9 usd dnevno.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:10 (Cryogenic).
14 godina
Zagreb dobio "Bajs": Za 30 eura vozite se cijelu g

IT ispravno rješenje bi bilo:

Kupit od gogla i obradit podatke

Utvrdit ko se voza sam u dvotonskom vozilu na svoj fejk job na udaljenost manju od 7 km , po rushhouru, duže od 30 min.

Pa ako se radi o jobu za koji je max teret koji treba nosit ispod 3 kile (laptop, papiri)- zaustavit ga na cesti - pitstop 30 min .

Sličnu metodu razradit za bistriće koji su se preselili na selo radi čistog zraka ( npr Samobor) a zadržali poso u gradu , pa sad putuju svaki dan 2 sata (kad nije gužva) :)

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:53 (klokan057).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice