Kraj jedne ere: Juraj Šebalj odlazi iz AutoMarketa

poruka: 20
|
čitano: 7.067
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj jedne ere: Juraj Šebalj odlazi iz AutoMarketa".
17 godina

Juraj Šebalj odlazi iz AutoMarketa i dolazi u Autonet! 

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

1 0 hvala 0
17 godina

On mi je zakon, ali emisija ko emisija sve više promo. Svi auti su dobri, samo su neki jako dobri. Često su počeli preskakati neke stvari i općenito nedostaje kritičnosti (prestao sam i Auto Klub kupovati kad je nestala tablica s plusevima i minusima, njihovim mjerenjima i sl.). Pitanje koliko je to do emisije, a koliko do toga da se može financirati jedino ako ti netko ustupi svoj model "da ga malo nahvališ".
Zato gledam strane koji se ne libe objektivno kritizirati gdje i kad to treba.

Nadam se da će niknuti nešto novo od Šebalja, uz odriješene ruke.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
17 0 hvala 0
16 godina
Re: Kraj jedne ere: Juraj Šebalj odlazi iz AutoMar
A za odrijesene ruke trebaju pare, a pare nece dati niko i eto...
14 godina

Tko?

Moj PC  
2 9 hvala 1
12 godina

Pa i nema više što testirat, suv do suv-a i iznutra svi jedno te isti, dosadno. 

U zadnje vrijeme sam samo pratio kada je provozao kakvo legendarno vozilo.

7 0 hvala 2
6 godina

Može se testirati masa toga, ima puno privatnih vlasnika koji su voljni dati aute na test. Imam mali automobilistički kanal i snimao sam u ove tri godine svašta. Od DeLoreana DMC12, R129 SL600, raznih oldtimera i "običnih" auta. E sad, druga je stvar da mi po pregledima najbolje prolaze normalni auti tipa Suzuki S Cross (skoro 70k pregleda) ili Geely Coolray, a npr C63 AMG ima jedva tisuću pregleda. Troškovi su mi minimalni  - snimamo žena i ja, montiram ja, no meni je to hobi i nije mi bitno hoću li pobrati neke pare od toga. Petrolhead sam teški i ovo mi je prilika da isprobam aute koje inače ne bih mogao isprobati. Neke zarade tu baš i nema, osim ako si ne nađete sponzore, a sponzori traže gledanost. Mislim da bi Jura mogao imati i gledanost i sponzore ako bi se htio time ozbiljnije baviti. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2025 10:04 (BigD_Cro).

2 0 hvala 0
15 godina
BigD_Cro kaže...

Može se testirati masa toga, ima puno privatnih vlasnika koji su voljni dati aute na test. Imam mali automobilistički kanal i snimao sam u ove tri godine svašta. Od DeLoreana DMC12, R129 SL600, raznih oldtimera i "običnih" auta. E sad, druga je stvar da mi po pregledima najbolje prolaze normalni auti tipa Suzuki S Cross (skoro 70k pregleda) ili Geely Coolray, a npr C63 AMG ima jedva tisuću pregleda. Troškovi su mi minimalni  - snimamo žena i ja, montiram ja, no meni je to hobi i nije mi bitno hoću li pobrati neke pare od toga. Petrolhead sam teški i ovo mi je prilika da isprobam aute koje inače ne bih mogao isprobati. Neke zarade tu baš i nema, osim ako si ne nađete sponzore, a sponzori traže gledanost. Mislim da bi Jura mogao imati i gledanost i sponzore ako bi se htio time ozbiljnije baviti. 

Iskreno YouTube je toliko zasicen od tih kanala sa "testovima" automobila. Bilo koji auto ima BAREM, 10ak razlicitih recenzija, testova ili nazovi kako hoces videa. I sto ces, izaberes prvog, eventualno drugog i ugasis. 

Od zabavnijih je Schaefchen, Misha i takvi jer koriste auto i imaju dobar feedback, ostali nesto prckaju, snimaju zvukove, tipkaju i tjt. Sto cu gledat 15min video o C63 od nekog tko mi je nepoznat? Ali netko tko ima background i zna vise od brosure, odavno se probio.

Di2 & EPS FTW!
13 godina
ivanoile kaže...
BigD_Cro kaže...

Iskreno YouTube je toliko zasicen od tih kanala sa "testovima" automobila. Bilo koji auto ima BAREM, 10ak razlicitih recenzija, testova ili nazovi kako hoces videa. I sto ces, izaberes prvog, eventualno drugog i ugasis. 

Od zabavnijih je Schaefchen, Misha i takvi jer koriste auto i imaju dobar feedback, ostali nesto prckaju, snimaju zvukove, tipkaju i tjt. Sto cu gledat 15min video o C63 od nekog tko mi je nepoznat? Ali netko tko ima background i zna vise od brosure, odavno se probio.

A s čime YouTube nije zasućen? Ima li neka stvar da se njome ljudi bave, a da nema stotinjak YT kanala? 

42
15 godina
markoBT kaže...
ivanoile kaže...

A s čime YouTube nije zasućen? Ima li neka stvar da se njome ljudi bave, a da nema stotinjak YT kanala? 

Pricamo o auto-kanalima, tema je o tome kao i poruka. Ako se oces bavit zasicenosti YT kanala i analizom istih, slobodno.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2025 17:21 (ivanoile).
12 godina

Jel taj lik samo meni naporan i iritantan?!?!?!

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2025 19:31 (metallic).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina

Lik dobi auto na test i provoza se par puta i to je to. Kakvu recenziju da napravi ? 

To nisu recenzije 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina

Tako je, to su promo videa, njega i tih vozila.

scion of the storm
16 godina

Nevezano za njega, jer i ostali slični programi u HR pate od istog. 

Malo tržište i automobili koje testiraju su rijetko interesantni. Npr. dok Jura dođe do Taycana, već je Taycan "old news". Ispada da sad ide od kineza do kineza. S druge strane, auto fanova je nikad manje. Cijela scena je oslabila u zadnjih 10 godina i to se mora spomenuti i zbog samih proizvođača. Pimpaj ti novog MG-a ili BYD... ma divota.

Za razliku od Automagazina s Lovrec brothersima koji su stariji, imaju jedva 6k pretplatnika (toliko Jura ima sam na svojem neaktivnom kanalu), 395 videa na YT i 2.25mil pregleda, AutoMarket je 4 godine mlađi, ima 229k pretplatnika i skoro 160mil pregleda. 

Jura je postao influencer i valjda hoće više love, al da predstavlja i cijelu exYu, ko će mu davati budget? 

Ono što je često griješio u radu je što bi se cijene zaboravile spomenuti. S druge strane, odradio je super posao s Pervanom i slično. Video s APN6 i Mrgudom ima preko 2.1mil pregleda. Lovrec bro's nisu ni blizu. 

Neven mi je tako mlak, da ga stvarno stavljam u isti koš sa Lovrecom. 

Branimir ne radi dosta. 

Stanisha ploftoi, gag mul pafuft
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
ivanoile kaže...
markoBT kaže...
ivanoile kaže...

Pricamo o auto-kanalima, tema je o tome kao i poruka. Ako se oces bavit zasicenosti YT kanala i analizom istih, slobodno.

Nevažno je o čemu pričaš. Spominjati da to o čemu pričaš ima stotine YT kanala je glupo, jer sve ima stotine YT kanala.

I YT nije zasićen ničim, jer uvjek možeš gledat što hočeš i negledat što nečeš. Nije to TV.

42
15 godina
markoBT kaže...
ivanoile kaže...

Nevažno je o čemu pričaš. Spominjati da to o čemu pričaš ima stotine YT kanala je glupo, jer sve ima stotine YT kanala.

I YT nije zasićen ničim, jer uvjek možeš gledat što hočeš i negledat što nečeš. Nije to TV.

Ti ne razumijes uopce poantu poruke. Ali evo da kazem, zasicenost je bitna jer se uspjesnost nekog kanala mjeri po gledanosti jel, ako imas puno kanala, teze se probit kvalitetom ili odudaranjem od mainstreama. Ako kolega prica da ima svoj kanal od kojeg nema nista, onda je apsolutno bitna zasicenost, jer ocito da nema 100 drugih kanala koji vrte isti auto (u ovom slucaju C63S), on bi imao xy vise viewova. Ovako nema. Ali ima xy vise viewova na autu koji nema 100 recenzija, npr Suzuki SX4. 

A ti i dalje misli kako mislis, samo meni vrijeme nemoj trosit.

Di2 & EPS FTW!
8 godina
Mislim da tvoja poruka uopće nema poantu, ti samo misliš da si u pravu u nečemu a netko drugi ti kaže da i nisi baš u pravu i ti se naljutiš, kužiš poantu! 🥴🤭
12 godina
GranDaddo kaže...

Za razliku od Automagazina s Lovrec brothersima ....

Njihove recenzije su koda gledam promo materijal testiranog proizvođaća...Podsjećaju me nekad kad smo ko klinci virili na cajgere i komentirali "isomiki ovaj ide 200 na sat".

14 godina

Ako sam i slučajno pogledao koju epizodu automarketa bilo je to zbog Jelene Glišić, strašno kakva riba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 11:43 (Cryogenic).
Moj PC  
10 0 hvala 0
6 godina
GranDaddo kaže...

Nevezano za njega, jer i ostali slični programi u HR pate od istog. 

Malo tržište i automobili koje testiraju su rijetko interesantni. Npr. dok Jura dođe do Taycana, već je Taycan "old news". Ispada da sad ide od kineza do kineza. S druge strane, auto fanova je nikad manje. Cijela scena je oslabila u zadnjih 10 godina i to se mora spomenuti i zbog samih proizvođača. Pimpaj ti novog MG-a ili BYD... ma divota.

Za razliku od Automagazina s Lovrec brothersima koji su stariji, imaju jedva 6k pretplatnika (toliko Jura ima sam na svojem neaktivnom kanalu), 395 videa na YT i 2.25mil pregleda, AutoMarket je 4 godine mlađi, ima 229k pretplatnika i skoro 160mil pregleda. 

Jura je postao influencer i valjda hoće više love, al da predstavlja i cijelu exYu, ko će mu davati budget? 

Kod nas se auto kanali slabo gledaju. Dok recimo u Srbiji imaš dosta auto kanala s preko 100k pretplatnika i to nisu nikakve velike produkcije (pogledaj npr. Auto Analiza i Testosteeron). Ljudi si s 2-3 sponzora i nešto prihoda od reklama zarade 2-3 soma eura mjesečno, što je u Srbiji jako fina lova. Za jedan video od 15-20 min tjedno, 2-3 shortsa i par instagram objava. A troškovi produkcije im nisu visoki. Znam to dobro, jer mi je produkcija na istom nivou (zarada ne :-) :-) ). 1-2 "normalne" kamere, 2 GoProa/insta 360, bežični mikrofon i to je to. Ja npr. montiram na vulgaris M4 Mac Mini-u u DV Reseolveu koji je besplatan. Uz to imaš još trošak goriva da dođeš na lokaciju snimanja. Trošak goriva test auta u 90% slučajeva pokriva vlasnik. Jasno, treba to sve dogovoriti, nešt pročitati i naučiti o autu, dati svoje dojmove i to pretvoriti u nekakvu smislenu cjelinu, nije da si gotov za 2 sata sa svim. Ali nije ni nekakva znanstvena fantazija.

7 godina

Slazem se sa vecinom napisanog.

Realno, u ovakvom promo formatu emisije nema vise kaj ponuditi.

Inace, meni je ok. Na trenutke mi je malo ego triper ali inace ok je jura i sretno mu na Dakar-u. Mozda se bas tome zeli vise posvetiti jer mogao bi pobjediti. Vjestine vjerujem da ima alova i ostalo.. jbg...

Sve one fore sa ficama, peglicama, bubama, apn-ovima, tramvajima, traktorima su mi bile super a i unio je nekih novosti u predstavljanje auta kao ono njegovo sa auspusima i opcenito cesto solidne kritike na sitnice neke koje obican vozac niti ne zamjecuje.

Sve u svemu hvala Jura, svaki auto koji sam do sada kupovao, pogledao sam sto on kaze o doticnom.

I da, postao je influencer, to je ocito. Popularnost mu nije bila niti blizu ovolika prije Auto Market-a.

Onda se prebacio na YT i zvijezde voze sto je isto znalo biti ok, pogotovo kada muski koji su nabrijani na aute jako ne uspiju izdriftat niti malo niti "uhvatiti" takav auto u smislu kako radi kvacilo, volan.. osjetiti ga..

Onda i ono "tko je kriv" mi je isto bilo ok, pogledao sam valjda vecinu...

Lijepo se probio i neka je, ok je lik sve u svemu.

6 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice