AI - inteligentni idiot

poruka: 4
|
čitano: 771
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AI - inteligentni idiot".
7 godina
AI - inteligentni idiot

Njegovim roditeljima nije smetalo dok su američke bombe ubijale civile u Iraku... Afganistanu 

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 8 hvala 0
16 godina
Re: AI - inteligentni idiot
Tko nije neka pogleda trecu epizodu zadnje sezone South Parka.

0 0 hvala 0
10 godina
AI - inteligentni idiot

Jel mozemo mi njemu savjetovat da se ugasi.

Ne znam po kojoj logici je strucan za davanje savjeta oko mentalnog zdravlja kojeg ne razumije 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 16:50 (Santana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: AI - inteligentni idiot
Santana kaže...

Jel mozemo mi njemu savjetovat da se ugasi.

Ne znam po kojoj logici je strucan za davanje savjeta oko mentalnog zdravlja kojeg ne razumije 

LLM ne razume apsolutno ništa.

LLM ima dva imperativa: da da odgovor i da korisnik bude zadovoljan (što nije isto što i da odgovor bude kvalitetan). Potencijalne odgovore generiše tako što, na osnovu baze znanja koju ima, sastavlja nizove reči koje imaju najveću verovatnoću da idu zajedno i da slede pitanje koje je korisnik postavio, a onda tu uskače drugi imperativ i gura izbor odgovora u pravcu kojim je najverovatnije da će korisnik biti zadovoljan. U benignim slučajevima se dešava ono što smo svi primetili i čemu se mnogi smeju, da ChatGPT otvoreno i besramno laska korisniku; međutim, u drugim slučajevima će reći nekom klincu "Ne, nemoj da se obratiš za savet i pomoć starcima, ne slušaj ih, oni te ne razumeju!", upravo zato što mu je korisnik prethodno rekao da ga ne razumeju, da kad god sa njima pokuša da razgovara samo ispadne još gore itd, i LLM od gnererisanih potencijalnih odgovora daje onaj za koji je najverovatnije da će se korisnik sa njime složiti.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 17:15 (Ivan(4)).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice