Kupio sam BUG nakon 20 godina - moj review

poruka: 9
|
čitano: 1.435
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 dana

Gledao sam BUG na kiosku već par puta i baš mi je bilo nostalgično jer sam se sjetio onog skroz žutog dvobroja iz devespete kojeg su mi roditelji kupili kad smo išli na more (nisam ni bio na moru 20 godina), pa reko.. da vidim je li debeli - možda je dvobroj - pa da kupim.

I kupio ja - ne znam kolko košta - jedno 7 eura. Mislim, imam para sad, ali da nemam para, to bi mi bilo skroz preskupo. Dobro, ne znam ni koliko novine koštaju ali mislim da ne više od 2 eura.

Super mi je što je u celofanu pa je sterilno i tuđe prljave ruke nisu dirale časopis, pa ga mogu čitati i na krevetu i bilogdje.

I otvorim ja prvu stranicu - odma greška u tekstu. ono spellcheck error. Reko daj kako ste uspjeli to.. Ali ok, oprostio sam im. Desi se.

Ali buraz, našo ja jedno 3-4 tipfelera u onih 60% teksta kojeg sam pročitao. To je već ono kritično. Predlažem BUG-u da investiraju u review najboljeg spellcheckera u idućem broju.

I što mi je isto bilo upečatljivo je agresivno korištenje novotvorenica. Ja ne znam da li su te riječi uopće verificirane od ovih naših lingvista koji izmišljaju nove riječi koje nitko nije tražio, i koje su same sebi svrha.
Do te mjere se koriste da se ponekad zapitam da li je tekst napisan ili copy-pastean (kopiro-lijepljen) od nekud, i AI je izmislio riječi on-the-fly (u letu).

Što se sadržaja tiće, sviđa mi se što su neki članci opinionated (omišljeni) pa se mogu ne-složiti s mišljenjem. Ali ipak večina je ono... vidi se da se netko nekome uvlači. Mislim, jasno, LTT (ili onaj kosati lik bradati koji im je konkurent) su obradili temu kako ne možeš napisati negativan članak inaće gubiš ekskluzivu od neke IT firme i ne dobiješ više review-copyje (umnožavatelje za pregled).

Sviđa mi se što tekstovi istovremeno tretiraju čitaoca kao znalca i ne-znalca. Pa su tako neki koncepti dodatno objašnjeni, ali se istovremeno govori o naprednim stvarima.

Nekad sam čitao Hakera jer si dobio CD s demo igricama, pa sam očekivao više od ono 2-3 recenzije za igrice. I malo interesantnije igrice.

Također, ima dosta reklama, nekad po cijeloj stranici, nekad po dvije stranice. Ali ok, treba se financirati nekako.

Sve u svemu ok. Vjerojatno neću kupiti BUG do idućeg dvobroja, ili ako ne vidim nešto užasno zanimljivo - jer ionako konzumiram samo internacionalni sadržaj pretežito i klonim se lokalnih izvora.

Lijepi pozdravi i želim vam puno uspjeha

3 3 hvala 0
16 godina

Imaš pravo na svoje mišljenje, ali spominjati tipfelere i pravopis nemoj! Jednostavno zato što je tvoj članak isto pun pravopisnih grešaka...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
3 1 hvala 0
11 godina

BUG je institucija. Legenda koja živi i traje.

BUG, rula nadmoćno!!

dzg
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

Hvala od srca što si se regao da podjeliš.

Sedam eura ti je puno, pa to je jedan gablec danas. 

Samo ću reći da je lako kritizirati tuđi rad. Možda da podjeliš par svojih tekstova da vidimo kako se to radi?

Časopisima ova digitalna tranzicija nije nimalo lagana.

Dirty dosen
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Kupujem BUG zato da mi bude dug...

Život, prostačine jedne, život...   

2 1 hvala 1
10 godina

Ne kupujem BUG jer mi je dosadno čitati reklamne tekstove bez trunke zdrave kritike i (iskrenog) mišljenja autora teksta. Tko bi pri zdravoj pameti plaćao da čita promo sadržaj? Prije bio kupio Gloriu da ubijem vrijeme nego Bug.
Ali bih zato platio tih 7 (ili kolko već) eura mjesečno za ovaj forum. 

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Re: Kupio sam BUG nakon 20 godina - moj review

Ako već spominješ tipfelere, mogao si barem reći koji su.

Mislim, toga imaš na sve strane. Ja ih nađem barem u 50% dječjih knjiga dok čitam nešto djeci, a barem bi tu trebali lakše i bolje provjeriti jer se to uvijek isto printa/tiska. Gdje neće toga biti u časopisu gdje je svaki mjesec/dan/tjedan nešto novo, drugačije, divlje.

Zanimljive igre ne možeš recenzirati ako ništa nije izašlo taj mjesec, zar ne?

Ajd barem si se potrudio za review... 

Živio!

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
17 godina

Već dugo pratim svaki broj Buga i sve više stječem dojam da je većina, ako ne i sve, recenzija zapravo promotivnog karaktera. Konkretan primjer je članak o veleučilištima za studij informatike, za koji sam dobio potvrdu s jednog veleučilišta da je bio plaćen. Ono što dodatno smeta jest konstantan fokus na skupu opremu; čak i preporuke označene kao “best buy” često su preskupe i teško se uklapaju u realne mogućnosti većine. Rekao bih da uredništvo funkcionira u svojevrsnom balonu.

Na tipfelere nemam zamjerki — to je normalno, svi griješe.

Recenzije igara, po mom mišljenju, nisu potrebne i ne donose posebnu vrijednost. Umjesto toga, smislenije bi bilo uvesti mjesečnu rubriku posvećenu modovima i njihovim recenzijama — tema je relevantnija, potiče kreativnost i inovativnost entuzijasta. Slično, dobro bi došla i mjesečna rubrika o programima koje razvija zajednica, poput Betterbirda kao alternative Thunderbirdu. Time bi sadržaj bio znatno korisniji i relevantniji.

U sadašnjem modelu plaća se 7 eura za kolumne koje ponekad znaju biti dobre, uz promotivne i često zastarjele recenzije igara.

Forum im je, s druge strane, odličan i osjetno relevantniji.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kupio sam BUG nakon 20 godina - moj review
biker95 kaže...

Super mi je što je u celofanu pa je sterilno i tuđe prljave ruke nisu dirale časopis, pa ga mogu čitati i na krevetu i bilogdje.

Ovdje sam prestao citati 

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice