Pa sad da su je izostavili na BMW-u nitko nebi ni primjetio, ali na Tesli su je ipak trebali ostaviti ili nekako izmisliti da auto sam zaključi što se događa i da žmigavac...
Kome u Tesli nedostaje ručica žmigavaca, sada si j
- poruka: 10
- |
- čitano: 3.413
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ke ti brijes? Kakav zmigavac na BMW-u? Prvi put cujem za to.
Što je to žmigavac ? I čemu bi to trebalo služiti ?
Zvuči kao neka glupost izmišljena od EU birokrata.
Idući model Tesle je na pedale pa se motor i baterija nadoplaćuju.
Što je to žmigavac ? I čemu bi to trebalo služiti ?
Zvuči kao neka glupost izmišljena od EU birokrata.
Što je to žmigavac? Pa to ti je ona mala lampica na autu koja trepće kad vozač odluči skrenuti - barem u teoriji. U praksi, to je postalo simbol birokratske utopije, još jedan alat kontrole i kazni, izmišljen u nekom sterilnom uredu u Bruxellesu gdje se ljudi uzbuđuju nad regulativama kao da su to časopisi s golim tetama.
Jer realno, tko još koristi žmigavac? Pogotovo u Hrvatskoj, gdje je pokazivanje namjere da skreneš postalo znak slabosti. Ako ga upališ, samo si dao protivniku informaciju - kao da si u šahu otkrio sljedeći potez. A EU birokrati, naravno, to vide kao "povećanje sigurnosti", dok istovremeno guraju zakone koji štite korumpirane elite, a običan čovjek ne može ni do vlastitih podataka jer GDPR služi kao digitalni zid za "stoku sitnog zuba".
Uostalom, kad vidiš da se u EU raspravlja o boji slamki, veličini krastavaca i rodnoj ravnopravnosti u prometnim znakovima, ne čudi da je i žmigavac postao ideološki alat. Možda će uskoro tražiti da trepće u bojama zastave EU, da se vozač osjeća "inkluzivno" dok skreće u lijevo - metaforički i doslovno.
A kad netko ne upali žmigavac? Kazna. Jer sloboda izbora je dozvoljena samo ako se poklapa s pravilnikom od 300 stranica. I onda se čude zašto ljudi više vjeruju Musku nego ministrima prometa.
Naravno, EU birokrati su to vjerojatno zamislili kao dio šireg plana za "povećanje sigurnosti", jer ništa ne vrišti sigurnost kao kazna od 300 eura jer nisi trepnuo na vrijeme. Dok ti u isto vrijeme mogu uvaliti GMO krastavac, digitalni euro i migranta bez papira - ali hej, barem si upalio žmigavac.
Evo ovako izgleda Bug forum zadnjih godinu dana :D

-dopuna.. (preciznosti radi) same teorije, .. žmigavac, ili pokazivač smjera (kretanja vozila koje mijenja smjer, traku i sl. na mjestima gdje posotji više od jedne moguće rute kretanja..) u toj teoriji, vozač je dužan PRIJE izvršenog skretanja-prestrojavanja, tj promjene smjera kretanja, dati pokazivač, uključiti žmigavac, kako bi o toj namjerio obavijestio-upozorio ostale sudionike vožnje jer nije sam na cesti-planeti..
-dakle, to je ona lampijca koja ide prije, ne u ili nakon.. nego prije i služi, opet teoretski da bi ostale sudionike upozorili-obavijestili o toj namjeri + napomenu, samo ako to možemo učiniti na siguran način, provjerom, ne presjecanjem puta drugom vozilu s prednosti prolaza itd.. ono što svaki vozač s položenim ispitom zna.. ne nužno vozač bmw-a :) ..
-kraće, žmigavac je skrenut ću, ne skrenuo sam ili što te briga.. :)
-dok samo prestrojavanje, promjenu puta ili uključivanje u promet moramo obaviti na način da smo se prije uvjerili u sigurnost, na siguran način, no nećemo dalje, žmigavac je već overkill za mnoge :)
Tko ide doplaćivati za ovo je stvarno skrenuo.
-dopuna.. (preciznosti radi) same teorije, .. žmigavac, ili pokazivač smjera (kretanja vozila koje mijenja smjer, traku i sl. na mjestima gdje posotji više od jedne moguće rute kretanja..) u toj teoriji, vozač je dužan PRIJE izvršenog skretanja-prestrojavanja, tj promjene smjera kretanja, dati pokazivač, uključiti žmigavac, kako bi o toj namjerio obavijestio-upozorio ostale sudionike vožnje jer nije sam na cesti-planeti..
-dakle, to je ona lampijca koja ide prije, ne u ili nakon.. nego prije i služi, opet teoretski da bi ostale sudionike upozorili-obavijestili o toj namjeri + napomenu, samo ako to možemo učiniti na siguran način, provjerom, ne presjecanjem puta drugom vozilu s prednosti prolaza itd.. ono što svaki vozač s položenim ispitom zna.. ne nužno vozač bmw-a :) ..
-kraće, žmigavac je skrenut ću, ne skrenuo sam ili što te briga.. :)
-dok samo prestrojavanje, promjenu puta ili uključivanje u promet moramo obaviti na način da smo se prije uvjerili u sigurnost, na siguran način, no nećemo dalje, žmigavac je već overkill za mnoge :)
A što nekog briga kud ja idem, to je samo moja stvar, GDPR me štiti, to je moja osobna i povjerljiva informacija koju ne želim dijeliti
Stvarno je znači dokazano da što je skuplji auto to ima manje tih fičera poput žmigavaca ili tome slično..no hvala Bogu da imaju fičer da se maglenke pale u svako doba (pogotovo prednje) bez obzira jel' magla ili smanjena vidljivost.