IRB: Duboki Jadran doseže temperaturne vrijednosti

poruka: 22
|
čitano: 2.154
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "IRB: Duboki Jadran doseže temperaturne vrijednosti".
7 godina

Jadransko more nastalo je nakon posljednjeg ledenog doba, podizanjem razine mora za 96 metara, što je potopilo tadašnje doline i udubine pretvarajući ih u zaljeve, a uzvišenja su postala izduženi otoci.

Znači bez "eko" Apokalipse nebo ni bilo Jadranskog mora 

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 4 hvala 0
5 godina
Re: IRB: Duboki Jadran doseže temperaturne vrijedn
HCMAA kaže...

Jadransko more nastalo je nakon posljednjeg ledenog doba, podizanjem razine mora za 96 metara, što je potopilo tadašnje doline i udubine pretvarajući ih u zaljeve, a uzvišenja su postala izduženi otoci.

Nije to bila "apokalipsa" nego promjena koja je trajala oko 100.000 godina.

16 godina

Baš sam i ja primjetio kako je ove godine čudo vruće.

Saša

0 0 hvala 0
15 godina
HCMAA kaže...

Ajde please pogledaj kada je i koliko trajalo "ice age" a onda to usporedi sa temperaturama (tj koliko se je promijenilo) u zadnjih samo 100 godina? Jel moze?

Za vrijeme mojeg zivota u Zagrebu gdje je bilo po 3 mjeseca snijega vani smo dosli da imas klince koje nikada snijeg u Zagrebu nisu vidjeli.

Ljudi koji se prave da se NISTA ne desava je zabrinjavajuca.

16 godina
Nemon kaže...

Ajde please pogledaj kada je i koliko trajalo "ice age" a onda to usporedi sa temperaturama (tj koliko se je promijenilo) u zadnjih samo 100 godina? Jel moze?

Za vrijeme mojeg zivota u Zagrebu gdje je bilo po 3 mjeseca snijega vani smo dosli da imas klince koje nikada snijeg u Zagrebu nisu vidjeli.

OK, koje je tvoje rijesenje onda?

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
14 godina
syncmaster245b kaže...
Nemon kaže...

I onda su ovakvi još gori.

Meni je nevjerojatno da u 21. stoljeću, u godini 2025. gdje za svojih kratkih života svjedočimo ovakvim alarmantnim promjenama ima ekipe koja demantira klimatske promjene.
Ali onda se pak sjetim da ista ta civilizacija u 21. stoljeću, godini 2025. je u stanju vjerovati u to da je Zemlja ravna.

Možda je i bolje da izumremo..

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
16 godina
sudy_freak kaže...
syncmaster245b kaže...
Nemon kaže...

Meni je nevjerojatno da u 21. stoljeću, u godini 2025. gdje za svojih kratkih života svjedočimo ovakvim alarmantnim promjenama ima ekipe koja demantira klimatske promjene.
Ali onda se pak sjetim da ista ta civilizacija u 21. stoljeću, godini 2025. je u stanju vjerovati u to da je Zemlja ravna.

-ravnozemljaši, izumiranje.. vidiš svašta osim pitanja ili navijačke podjele mi-oni..

-pa su ti tako gori oni koji pitaju koje je riješenje? .. :) kul.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
sudy_freak kaže...

OK, koje je tvoje rijesenje?

Reci nam, sto da radimo?

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 13:09 (syncmaster245b).
10 godina

Da odgovorim umjesto kolege:

Nema tu "mog" rješenja... rješenje smo "mi"... ali svi mi Zemljani. Znam da je utopija, ali dok ne krene globalni subjektivni/individualni osjećaj da smo nešto zahebali nema ništa od toga, a onda će biti prekasno. Mada mislim da je već i sada prekasno ali mi moj optimizam ne dozvoljava da tako razmišljam. Vjerojatno smo zahebali... jbg... bit će bolje slijedeći (namjerno nisam napisao "drugi" bikoz ancient aliens) put.

16 godina
miki_the_pirat kaže...

Da odgovorim umjesto kolege:

Nema tu "mog" rješenja... rješenje smo "mi"... ali svi mi Zemljani. Znam da je utopija, ali dok ne krene globalni subjektivni/individualni osjećaj da smo nešto zahebali nema ništa od toga, a onda će biti prekasno. Mada mislim da je već i sada prekasno ali mi moj optimizam ne dozvoljava da tako razmišljam. Vjerojatno smo zahebali... jbg... bit će bolje slijedeći (namjerno nisam napisao "drugi" bikoz ancient aliens) put.

Ali ne.

Urlati kako unistavamo Zemlju i onda na pitanje "OK sto da radimo?" davati uopcene odgovore ne pridonosi niti malo vjerdostojnosti tvojih stavova (s kojima se zapravo, ne bi vjerovao,  i ja slazem) 

Razlika izmedju tebe i mene je samo u tome sto ja ne zelim prvo minirati most pa onda razmisljati kako prijeci preko "ekoloskog klanca" koji je nedvojbeno ispred nas. 

10 godina

Nemreš ti ništa napraviti/popraviti koliko industrija može zagaditi (vjerojatno i sam znaš šta se dešava u Kini/Indiji/...) - to sam mislio kad sam rekao "mi Zemljani". može EU raditi koješta ali kad npr. Trump ima tvornicu plastičnih slamki pa donese odluku da prestaju biti zabranjene, sve je jasno. E dok do takvog ne dođe direktan utjecaj (a do tada ćemo mi "obični" pocrkati 6×) nema od toga ništa.

EDIT: ne kažem da se ne trebamo boriti, ali nam treba biti jasno da je to unaprijed izgubljen rat... čisto radi mentalnog zdravlja

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 13:52 (miki_the_pirat).
14 godina

Nemam mentalne snage za ikakve rasprave s nekim tko puno filozofira na ovu temu, a zapravo je tako jednostavno.

Da, premalen je naš pojedinačni otisak i ne možemo puno kao jedinka, toga sam svjestan. Niti mogu ikoga natjerati na ikavke promjene.

Mogu radi svog duševnog mira i utjecaja na budućnost (da bih ja osobno bio miran sam sa sobom) napraviti promjene za koje smatram da znače.

I to je sve.

A univerzalno rješenje ne postoji. Sve dok civilizacija 21. stoljeća ne želi raditi ogromne kompromise nad benefitima 21. stoljeća.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

.. i ti si ravnozemljaš!!! :) .. kako ne vidite klimatske promjene?! ..**$%.. :) još poneki znak za naglasiti kako je druga strana u krivu jer je ravnozemljaš! :)

-ok, vidimo.. i?

-što vidimo?

-tko što vidi?

16 godina
miki_the_pirat kaže...

Nemreš ti ništa napraviti/popraviti koliko industrija može zagaditi (vjerojatno i sam znaš šta se dešava u Kini/Indiji/...) - to sam mislio kad sam rekao "mi Zemljani". može EU raditi koješta ali kad npr. Trump ima tvornicu plastičnih slamki pa donese odluku da prestaju biti zabranjene, sve je jasno. E dok do takvog ne dođe direktan utjecaj (a do tada ćemo mi "obični" pocrkati 6×) nema od toga ništa.

EDIT: ne kažem da se ne trebamo boriti, ali nam treba biti jasno da je to unaprijed izgubljen rat... čisto radi mentalnog zdravlja

A bas si odabrao primjer sa slamkama.

Za pocetak, kada su poceli gurati papirnate slamke (kao rjesenje za plasticne), pakirali su ih u plastiku.

A onda nakon toga se doznalo da su i otrovne

sudy_freak kaže...

Nemam mentalne snage za ikakve rasprave s nekim tko puno filozofira na ovu temu, a zapravo je tako jednostavno.

Da, premalen je naš pojedinačni otisak i ne možemo puno kao jedinka, toga sam svjestan. Niti mogu ikoga natjerati na ikavke promjene.

Mogu radi svog duševnog mira i utjecaja na budućnost (da bih ja osobno bio miran sam sa sobom) napraviti promjene za koje smatram da znače.

I to je sve.

A univerzalno rješenje ne postoji. Sve dok civilizacija 21. stoljeća ne želi raditi ogromne kompromise nad benefitima 21. stoljeća.

OK, znaci prihvatio si (iako ne znam zasto) da mali covjek ne moze previse utjecati i da nemas rjesenje. No s druge strane dodjes na forum i prigovaras upravo tom malom covjeku.

Ovo je skoro pa definicija biti samoziv.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 14:12 (syncmaster245b).
16 godina

-dodajmo tome nemjerljiv doprinos eu birokracije uredbom o neodvojivom čepu.. (nemjerljiv jer naprosto nije mjerljiv učinak..).. dok je vrhunac istraživanje koje za rezultat kaže da su staklene boce zatrovanije mikroplastikom od plastičnih.. onak, malo čudan rezultat.. do mjere da ga se ne želi ni komentirati, provjeriti, potvrditi.. pod tepih.

2 0 hvala 0
10 godina

"Sve dok civilizacija 21. stoljeća ne želi raditi ogromne kompromise nad benefitima 21. stoljeća."

Ovo je zapravo vrlo dobra misao... samo ja svoje mišljenje nisam uspio sažeti u jednu prostoproširenu rečenicu.

16 godina
ihush kaže...

-dodajmo tome nemjerljiv doprinos eu birokracije uredbom o neodvojivom čepu.. (nemjerljiv jer naprosto nije mjerljiv učinak..).. dok je vrhunac istraživanje koje za rezultat kaže da su staklene boce zatrovanije mikroplastikom od plastičnih.. onak, malo čudan rezultat.. do mjere da ga se ne želi ni komentirati, provjeriti, potvrditi.. pod tepih.

O jooooj, sad si me sjetio.

Ne mogu niti opisati koliku iritaciju mi proizvodi taj neodvojivi cep.

No sto je najgore, nije radi cepa kao cepa jer  ne predstavlja mi problem otrgnuti taj cep sa boce, nego sto se to sad broji kao doprinos ekologiji i sto se nekoga vjerojatno tapsa sad po ramenu sa one najgore dvije rijeci "Good job" (referenca iz Whiplash filma).

I onda se cudimo sto pozivi na ocuvanje ovog planeta se ismijavaju kada nam "sekretari" guraju ovakva rjesenja.

Idiokracija u punom zamahu.

14 godina
ihush kaže...

.. i ti si ravnozemljaš!!! :) .. kako ne vidite klimatske promjene?! ..**$%.. :) još poneki znak za naglasiti kako je druga strana u krivu jer je ravnozemljaš! :)

-ok, vidimo.. i?

-što vidimo?

-tko što vidi?

Koliko god se trudio razumjeti te kroz sve silne ove godine, ne ide.

Ajd prevedi nama koji nemamo tvoje mogućnosti zaključivanja što hoćeš zapravo reći.

Majstore pretencioznosti

16 godina
sudy_freak kaže...

Majstore pretencioznosti

O ironijo, slatka li si.

15 godina
syncmaster245b kaže...
Nemon kaže...

Prvo "rijesenje" je da priznamo da problem postoji, jer dok to nije na cisto necemo moci nista napraviti. Ako se ne mozemo dogovoriti da li je tebe netko pokrao ili nije (primjer) nema istrage ili potrage za kriminalcima.

Sto se tice konkretno sto se da napraviti - to je razgovor od par sati, jer mozes fakat puno napraviti (Led, solari, baterije, EV bicikli, EV auti, Solarne Elektrane, Wind Farms, velike baterije, EV public transport + milion drugih stvari koje recimo smanjuju koristenje nafte i fosilna goriva).

10 godina

"Mogao bi", ali sustav nije predviđen da "možeš"... jesi razmislio o cijenama ovih stvari što si nabrojao (osim led rasvjete) i o njihovom ugljičnom otisku? Nije sve u odricanju od fosilnih goriva. Po meni je veći problem ambalaža i (ne)zbrinjavanje otpada, naravno sve pod ruku s konzumerizmom, ali tu već idemo u 3 popodne s raspavom.

EDIT: lajkam ove navodnike na rIješenju

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 21:12 (miki_the_pirat).
15 godina
miki_the_pirat kaže...

"Mogao bi", ali sustav nije predviđen da "možeš"... jesi razmislio o cijenama ovih stvari što si nabrojao (osim led rasvjete) i o njihovom ugljičnom otisku? Nije sve u odricanju od fosilnih goriva. Po meni je veći problem ambalaža i (ne)zbrinjavanje otpada, naravno sve pod ruku s konzumerizmom, ali tu već idemo u 3 popodne s raspavom.

EDIT: lajkam ove navodnike na rIješenju

" jesi razmislio o cijenama" - jesi ti razmisljao?

Znaci stalno slusam ljude koji su PRO-fosilna goriva i ANTI sve ostalo kaj nije ugljen, nafta i slicno o tome koliko nesto jebeno kosta.

Zasto ljudi kao ti nikada ne pricate koliko kosta nafta?

https://www.eea.europa.eu/en/analysis/indicators/fossil-fuel-subsidies

Da li te brine sto samo u EU svake godine smo imali 60+ milijardi EUR za subvencije? Sada je ta brojka 100+ milijardi

Zasto nikada o tome ne trubite?

Idete mi svi na onu stvar koji nekaj drkate na "skupo je" ali NIKADA nema nikakve kritike na Oil+gas lovu koja se daje

https://ourworldindata.org/how-much-subsidies-fossil-fuels

Katastrofa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice