Treba jos malo pojacat hype. Kad bude za "nekoliko minuta" (hm... di je Ajar)
Za nekoliko dana Path of Exile 2 će nakratko posta
- poruka: 7
- |
- čitano: 1.094
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dodatnim "dragim kamenjem"?
I za EA se isplati dati tih 30 eur, s obzirom da bar još dobrih godinu i više neće izaći, a contenta ima već dovoljno. Odlična igra, a sa 0.3 QOL i content updejtom će biti još puno puno bolja. Igra se za vikend!
Ne znam ni ja di je Ajar..
Grim Dawn je postavio jako visoku ljestvicu u pogledu kompleksnosti buildova, dubine itemizacije i atmosfere svijeta. Last Epoch probao 2x i nemrem ga prožvakat. Ajd da probamo i Path of Exile 2.
Free to play igra će imati free weekend. Sećam se da je prošle godine bilo rasprave o tome da li je prevara da se igra reklamira kao F2P, a da se naplaćuje. Objašnjavahu to ljudi rečima: "Igra će biti besplatna kad bude dovršena, ali sad je u early accessu, razvija se, nedostaje sadržaj, postoje bugovi, pa se zato naplaćuje!" Logika koja mi i dalje nije jasna, no eto, dočekaše i ti što su pričali da je sve ok i da će biti free svojih 5 minuta. Tj dva dana. Zašto sam uopšte kliknuo na vest?!
A što tebi nije jasno? Kada iza&e POE2 1.0 biti će besplatan. Ako hoćeš privilegiju i isprobati puno prije kompletnog izlaska, dakle Early Access, platiš 30 eur i igraš tokom cijelog EA perioda.
Ne kužim što te buni..
Kad bude gotovo i ispolirano, biće besplatno, a sad dok je poluproizvod se plaća. Ako je to nekome logično, onda imamo različitu logiku. Bukvalno ne vidim niti jedan ekonomski opravdan razlog da bude tako, osim onog najjačeg: više para bolje!
Early access je u osnovi fensi ime za javnu betu, verovatno uvedeno da bi ljudima bilo lakše da progutaju da plate punu cenu za tako nešto (pa i da daju novac za beta verziju besplatanog softvera). Pri tom je early access postao (tamno) siva kategorija, u smislu da igre provode u njemu godine (i ponekad ostaju u njemu trajno) i to je po mom mišljenju zloupotreba early accessa.
Kad bude gotovo i ispolirano, biće besplatno, a sad dok je poluproizvod se plaća. Ako je to nekome logično, onda imamo različitu logiku. Bukvalno ne vidim niti jedan ekonomski opravdan razlog da bude tako, osim onog najjačeg: više para bolje!
Early access je u osnovi fensi ime za javnu betu, verovatno uvedeno da bi ljudima bilo lakše da progutaju da plate punu cenu za tako nešto (pa i da daju novac za beta verziju besplatanog softvera). Pri tom je early access postao (tamno) siva kategorija, u smislu da igre provode u njemu godine (i ponekad ostaju u njemu trajno) i to je po mom mišljenju zloupotreba early accessa.
Tako je, cash grab. Uspjeli su nam pretvorit bug tests u privilegiju za koju treba platit, strašno. Prije ohoho godina, alfa i beta su se davali gratis za testiranje bugova, i onda si platio na kraju gotov proizvod, ovo je kaos danas od rli ekseza, developeri naplate rli eksez , kad vide da nitko ne kupuje nakon nekog vremena napuste igru i počnu radit na drugoj igri i opet naplate rli eksez. Kaos.