AMD: Nismo mi krivi za spržene procesore

poruka: 3
|
čitano: 1.120
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD: Nismo mi krivi za spržene procesore".
3 godine

..dovoljno je vidjet stock coolerčiće koje amd isporučuje. Bilo kakva intezivnija operacija (kodiranje videa recimo) i cpu nakon 10tak minuta ide u throttling i do 90 'C. Pa ko' ima povjerenja da će proc izdržat dulji vijek sa stock coolerom neka riskira.

Tipičan korporativni bs i dizajn kojeg guraju do granica. 

Sad su im proizvođači matičnih krivi. Sigurno..

and all the shipwrecks and the skeletons we keep inside are there to remind us we were meant to last

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Re: AMD: Nismo mi krivi za spržene procesore
Svakakav kaže...

..dovoljno je vidjet stock coolerčiće koje amd isporučuje. Bilo kakva intezivnija operacija (kodiranje videa recimo) i cpu nakon 10tak minuta ide u throttling i do 90 'C. Pa ko' ima povjerenja da će proc izdržat dulji vijek sa stock coolerom neka riskira.

Ako me sjećanje ne vara, problem je baš bio u previsokim naponima. Drugim riječima, procesori nisu "pregarali" zbog previsoke temperature, nego zbog previsokih napona, a kolo je predvodio ASRock, jer su bili malo preambiciozni, odnosno htjeli su valjda da procesori ostvaruju bolje performanse upravo na njihovim matičnim pločama. Ako će procesori propadati i s naponima koji su unutar AMD-ovih specifikacija, onda se može kriviti AMD. No nisam čuo da bi to bio slučaj, tako da, prema trenutnim saznanjima, krivci jesu upravo određeni proizvođači matičnih ploča.

13 godina

Asrockove ploče su toliko prenabrijane da skoro na svakoj možeš stavit CPU Vcore offset na maksimalnih -100mv probajte tko ih posjeduje radi gotovo sigurno na svim.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice