Kako do povrata novaca za neiskorištene Windowse

poruka: 13
|
čitano: 4.478
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Kupili ste novo računalo s predinstaliranim MS Windowsima koje ne želite koristiti? Saznajte kako dobiti povrat financijskih sredstava za licencu odnosno Windowse koji su vam utrpani bez pitanja. Naravno, posve legalno. Kolega u tekstu objašnjava svoje iskustvo a vi ga podijelite drugima.

PROČITAJ

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
8 0 hvala 5
17 godina

Vrlo zanimljivo...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Može se uštedjeti 300 kuna, koliko je očito, cijena OEM licence. Nije puno, ali pripada vam ako koristite neki drugi OS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Zanimljivo-kada sam ja to isto napisao (sa uputama) prije dvije godine,bio sam popljuvan i izvrijeđan ovdje na forumu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
Moj PC  
1 7 hvala 0
13 godina
neaktivan

? Svašta... Imaš link na post?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Kako do povrata novaca za neiskorištene Window
drexcya kaže...

? Svašta... Imaš link na post?

Tema je obrisana. Ja sam bio dao primjer za Acer.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
12 godina
neaktivan

Dobra je stvar što se u zadnje vrijeme gotovo svi prijenosnici nude bez ikakvih operativnih sustava.

Dovoljno je prelistat web-shopove. No opet ,ovo je vrlo korisno za one koji su morali uzet nešto sa windows opcijom a ne namjeravaju ga koristit.

Hrvatska Republika Herceg-Bosna ! Sinn Fein !
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

zanimljivo... iako (naravno namjerno) previse bezpotrebno zakomplicirana procedura...

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.

0 0 hvala 0
16 godina
drexcya kaže...

Može se uštedjeti 300 kuna, koliko je očito, cijena OEM licence. Nije puno, ali pripada vam ako koristite neki drugi OS.

- i manje, odnosno, znaju biti povoljnije za OEMa, ali se kod npr sniženja ili usporedbom cijena sa-bez OSa, da zaključiti da je cca 300kn obračunska cijena.

- pa ako s epodsjetimo, do kraja mjeseca, proteklih pola godine, cijena je bila i niža, 100-200kn, dok je u trgovini promo cijena bila 40$ što je ipak manje od spomenutih 42€.. pošto je ''asus nedavno kupljen'' (možda do 31.1.?), bilo je i potrebno vrijeme za smišljanje texta, za pozive MSu, Asusu i sam ovaj pothvat, tako da mi nešto matematika nije baš uvjerljiva, ali OK. Zgodna prićica.

R4sput1n kaže...

zanimljivo... iako (naravno namjerno) previse bezpotrebno zakomplicirana procedura...

- potrebna je dramaturgija, uvod, zaplet, kulminacija... i rasplet.

- recimo prvi korak poziv MSu, jasno da pošto MS nije prodao nema ni što vratiti. OEM je proizvođač, netko neMS ali je to kao zgodan uvod bilo potrebno piscu bajki.

- nakon tog bratstvo i jedinstvo na djelu. Euro još nije sredstvo plaćanja, kune su uplaćene, kune moraju biti vraćene jer je kuna sredstvo plaćanja. Kako se tu uklapa 42€ uz pitanje datuma.. btw, na svim MS storeovima je cijena jednaka, dolarska, za EMEA je Ireland, za Asus Beograd.

- Kao i spomenuto onako odokatiovno da inače OEM licenca košta 1.000kn. .. khm, interesantno zaokruživanje. Kad se odbije PDV, marža, distributerska marža.. dobije se nabavna cijena za običnog trgovca, ali OEM-partner kao ASUS (veliki brandovi, proizvođači, ne nešto kao HGšrot i Vemulj) od MSa kupuju na kile, daleko povoljnije. 10-30$ Pošto nema drugačije ulazne fakture (trgovac) ni ne može odbiti npr 1000kn (tj 900kn), jer bi to značilo da je kupljen notebook + OEM-install Win, ne Asusov preinstall. Po kojem obračunu mu je sugovornik sličnog jezika vratio 42€? Gdje se može doći do tog iznosa, tj možda je 15$ možda 1.000kn ?? To ima isključiovo Asus proizvodnja kao ulazni podatak, dok ovo više zvuči kao neki pripremni pamflet, zgodan ali ne pretjerano istinit.

-ma, OK, samo sam pomalo skeptičan. Više upozorenje ostlaima da se ne ponadaju 'povratu PDVa' i idejama da će sad jednim pozivom doći do 300 kunića a za OS se lako stavi ultimatedišn.. Naravno, nitko od njih nije spomenuo račun-R1. .. e pa taj R1 je jako važan u priči, tj u slučaju da inpektor Vinko navradi do firme, jedino je R1 na kojem piše računalo + OEM OS ono što ga zanima. U ovoj priči, taj račun mora biti storrniran i izdan novi. Tako da ne pomaže recept ni za fiskalizaciju, mora postojati neki papiranti trag, ako ništa drugo za onog dobroćudnog sugovornika koji isplačuje 42€, kao i za garanciju kod koje se u prvilu inzistira na računu. Kod storniranja računa, recimo sLinić (država) su jako sumnjičavi, trgovci to ne vole i u pravilu ostaju kraći za npr bankarske troškove, PDV itd.

Ali zgodna priča...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
ihush kaže ...

posten rezime,a u svakom slucaju zgodna prica s puno rupa i jos vise nagaznih mina...

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.
16 godina
neaktivan

pa, bogme ću krenuti u tu proceduru, nikaj me ne košta. koristim Ultimate još od kad mi je poklonjen, a dobiveni Home Premium nisam ni liznuo..

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Teerex kaže...

pa, bogme ću krenuti u tu proceduru, nikaj me ne košta. koristim Ultimate još od kad mi je poklonjen, a dobiveni Home Premium nisam ni liznuo..

- predinstaliran OS koji se prvim paljenjem aktivira nakon pristanka na EULAu? U tom trenu moraš reći MSu da ne prihvaćaš EULAu... To je već 'atestiran' način, provjereno u Italiji, Španjolskoj.. sudskim putem. Dok ova prićica teško da se može uzeti kao istinita.

- OEM-CD/DVD kupljen u trgovini nema veze s ovom pričom (samo boundlan-predinstaliran koji dolazi od proizvođača, isključivo brand kao HP, Asus, Lenovo.. i povrat možeš tražiti od njih.)

- ostaje ti samo pokušaj da trgoivcu vratiš install, šanse su nikakve...

btw, znao sam da će ova priča ovako djelovati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ma kao prvo, već je daaaavno prošlo 30 dana. Tako da je ovo više zajebancija.

Što se tiče EULE, nisam došao tako daleko. Predinstalirani Windows je zgažen i prije OOBE experiencea, disk je poćišćen i reparticioniran sa Win 7 DVDa. Previše sam iskusan da se nadam ičemu, ali aj da pošaljem mesiđ kad već tada nisam, čisto da vidim kaj će bit.

A bit će ništa..

Early adopter
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice