Stvarno, mogel bi netko napisati tutorial .
-evo sam se ja malo potrudio.....pa sam našao....http://www.ucionica.net/novosti/Kako-napraviti-backup-podataka/85/79/
Hvala Bogu
to ti je ono....trazim odgovor...a na kraju ga sam i dam......
to ti je ono....trazim odgovor...a na kraju ga sam i dam......
e u tome i je problem...meni je nakon čiste instalacije XP pro...sa driverima i osnovnim programima iznosilo 17 gb
Ima neka opcija s kojom se sazme samo kazu da traje dogo kompresiranje.Ne znam nisam stigao gledati.
Evo danas sam isprobavao gore spomenuti program acronis i mogu reći da je stvarno dobar isto sam napravio beckup c paricije koja je iznosila oko 12 gb i to sam prebacio na D particiju i sa programom sam napravio butabilni CD (imaš opciju u programu ovoriš opciju Tools druga po redu opcija make bootable rescue media) kojim kad nešto pođe po zlu kao neki dan kad mi je virus napravio haos (tz. antivirus xp 2008) sa kojim nakon reseta kopjutera podignem program Acronis i sa njim odaberem sa D particije bekap koji hoću , kako je jedan kolega u postu prije opisao, to što si uradio je sve uredu i iz Windoza samo pokreneš rikoveri i prati što ti program nudi i nemožeš pogriješiti najbitnije ti je da uradiš zadnji bekap i sve ostalo je lako
Samo da napomenem kad pokreneš acronis recoveri funkciju preporučam ti iz iskustva ne prekidaj ga slučajno
pusti da završi do kraja i stvarno uradi svoj posao kako treba
pozzz
Evo danas sam isprobavao gore spomenuti program acronis i mogu reći da je stvarno dobar isto sam napravio beckup c paricije koja je iznosila oko 12 gb ...
Danas sam uradio frišku instalaciju Wina i sa svim drajverima i i osnovnim programima je iznosilo oko 5 gb ovo sam napravio samo radi čistog Windoza i kada sam spnimao sa Acronisom bekap na DVD medij i postavio komresiju na normal na DVD mediju je zauzeo malo manje od 2 gb to je što sam ja probao sa snimanjem na medij a normalno da znam koliko se na medij može snimiti podataka, ja ti mogu reći dok sam ne isprobaš džaba ja tebi govorim i objašnjavam iz iskustva jer i sam si rekao sam nađeš odgovor kao što sam i jaa verojatno ia kompu imaš dvije particije koje su danas obavezne
samo ti mogu reći da bekapovanje ne traje 5 min. nego oko pola sata Pozzzzzzz
Evo još malo informacija vezano za Acronis normalno je da ne može stati na jedan DVD medij ali će progam snimati na medij koliko može snimiti i kad nasnimi izbacit će snimljen medij i zatražiti novi prazan medij i obavjetit da na snimljeni medij označiš Vol. 1,2 itd. a ako imaš dual lejer snimač bolje je riješenje dual lejer medij
provjereno u praksi
Pozzz
Napomena za Norton Ghost:negdje sam pročitao da imidži različitih verzija Ghosta (npr. v8 ili v10,12) nisu međusobno kompatibilni,tako da sa programom kojim ste snimili imidž s njim ga i vraćate.Što se tiče butabilne verzije Ghosta on se npr. nalazi na Hirens Boot 9.6 CD-u i to verzija 11.
Moguce je s nLite ubaciti driver u instalacijski CD.
Kada se svi potrebni driveri preuzmu s Interneta,
obicno su neka samoraspakirajuca .exe datoteka
koja kao takva nije pogodna za instalaciju.
Treba je 'raskopati' (7-zip uglavnom to moze) i tada se dobiju imenici
u kojima se nalazi potrebni driver i programska
potpora za na primjer upravljanje koja nije odmah potrebna.
Driveri mogu biti s jednom .inf datotekom i tada se dodaju
kao 'single driver' ili ako u nekom imeniku ima vise .inf datoteka
tada se dodaje cijeli imenik kao 'multiple driver foloder'.
Moja je praksa ugradnja samo SATA drivera i drivera
maticne ploce, dok ostalo instaliram naknadno.
Naravno, GHOST (kupljeni) obvezno slijedi
nakon prve instalacije te pojedinih nadogradnji.
Pravi se slika particije na kojoj je OS na neku drugu
particiju na kojoj OS nije. BartPE je neizostavan CD
u cijeloj toj proceduri, a moze se uporabiti i originalni boot CD
programa koji je u stanju izraditi image (Ghost ili Acronis).
Pozdrav
ja imam 3 image-a od windowsa xp-a
jedan je velik 754.560 kb,drugi je 864.604 i treci 1.517.374
prvi image su sami windowsi,drugi su windowsi sa svim driverima znaci od maticne,graficke itd...
a treci sa svim driverima i svim programima koje koristim.to sve stane na jedan dvd i ne treba se praviti bootabilni cd ili dvd.nego samo snimis to kao obican file.
i kad pokrenes acronis samo odaberes koju ces sliku vratiti i to je to
ja koristim acronis na hirensovom cd-u.
sto reci program je predobar
vratis svijeze windowse za 5 minuta :)
Ej, sve mi je ovdje jasno...Napravio sam backup particije C na kojem mi je windows i svi programi, driveri i sl. Ja sam taj backup stavio na particiju D....I sad mene zanima kad budem htio vratit taj image kako ću ja to napraviti????Mislim taj dio baš nije objašnjen....I još me zanima jedna stvar....Kako ću ja vratiti taj image pod pretpostavkom da mi se zbog nekog razloga sruše windowsi, znaći nemogu ni ući u windows???? Mislim u ovoj temi se više priča općenito o tome programu i pojedinačno kako tko što radi i to....
Hvala!
Može mala pomoć napravio sam image s Acronis true imageom home v.13. Image particije mi je iznosio 110gb !!! kako da to smanjim i kako izraditi bootable rescue cd molim pomoć
kakav ti je to image od 110gb?napravis image od c particije gdje su ti windowsi i napravis ga kad snimis svijeze windowse a ne nakon par mjeseci koristenja kad vec ima dosta gresaka u njima,regystriju itd
a ja bi želio manji backup ali da imam sve potrebne programe u slučaju da moram formatirat c particiju samo to s eksternog vratim da nemoram sve instaliravat ali je veeeliko s kojim programom da to smanjim
evo ti pa ožeži
daj svoj meil da ti pošaljem kako se to pravi uz slike i tekst sve na jednom mjestu pravljenje i vraćanje sa acronisom pozdrav mirkolj@net.hr
Skini program Nlite Addon Maker