[Review] Asus Rampage III Extreme

poruka: 91
|
čitano: 22.898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Jurky kaže...

hehe je sa 930 23x210, ali sa 920 21x230 nebi imao sanse, ali prava razlika bi se vidila kad bi prebacili onaj gore LN2 jumper na enable pa malo poprskali sve sa tekucim dusikom i lagano krstarili na blck-u 240-260 Namigiva inace nisam se puno zahebavao sa 930 dok ti ne postavis neke standarde, a onda u napad, barem wprime ce biti moj, super pi cu ti ostavit :D

To sa bclk stoji, nije baš previše raspoložena ali ti nam pokazuješ benchmarke na zraku pa se ja držim njih...

Moj 1024M u 6. mjesecu kad je bilo vruće za poludit i bez klime je 3 sekunde sporiji od tvojeg s klimom, razlika je u 100MHz manjoj mojoj frekvenciji, a sa tih 100MHz bi trebao biti brži otprilike bar 5 sekundi, znači lako moguće da bi te moja Giga clock per clock pobjedila

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 19:04 (Cele303).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: [Review] Asus Rampage III Extreme
Cele303 kaže...

To sa bclk stoji, nije baš previše raspoložena ali ti nam pokazuješ benchmarke na zraku pa se ja držim njih...

Moj 1024M u 6. mjesecu kad je bilo vruće za poludit i bez klime je 3 sekunde sporiji od tvojeg s klimom, razlika je u 100MHz manjoj mojoj frekvenciji, a sa tih 100MHz bi trebao biti brži otprilike bar 5 sekundi, znači lako moguće da bi te moja Giga clock per clock pobjedila

nisam se puno zahebavao toliko sa 1024M jer je bilo vec kasno, cilj je bio povuci ispod 5.000s 32M...., ono je 32m score za prvo mjesto na zraku na hwbotu sa 920...., 930 sam ostavio kao zlatnu rezervu, na 930 nisam kasnije benchao na wprime, a tamo ima rezerve ko u prici sto se tice vcorea.....Namigiva

nije meni problem bila temperatura na 1024M jer se meni kretala oko 80 stupnjeva na 920, nego trebalo je kemijat sa drugim postavkama za nac stabilnost na 4.6, a vremena nije bilo.....

rukavica je bila bacena za 920 u kombinaciji sa R3E.... ista ploca, isti proc, ista memorija......a dvije glave.... tu sam manje vise sve dovukao na max osim na 1024m tu bi trebao proci bar 1-2 blck vise ali se rusilo na 80%.....

clock per clock, blck per blck, ali najbitnije na kraju ostaje score vs score.... najvise me interesira 32M na 920 oces li ga uspit navuc ispod 7m 30s, taj super pi 32m me zarazio do bola tu sam najvise vremena izgubio....

cek, cek, cek, al vec ono nije asus sa svojim malo slabijim modelom p6t deluxe v2 dobio gigu ud5 u clock per clock u wprime 1024M click , heheNamigiva

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 21:28 (Jurky).
17 godina
Jurky kaže...

Super pi 32M

i7 930 @ 4.796MHz

DDR3 @ 1668 6-6-5-15 1T

score  7m35.750s - 3 boda

Evo Jurky, malo sam počeo testirat tvoju ploču, za početak sam se ulovio spi 32M na tvojim postavkama, problem tih postavki su korištena jedna jezgra pa super pi u realtime priority ubijaju windowsi sa svojim procesima u pozadini, brži je setup sa 2 jezgre u kojem jedna jezgra vrti 32M u realtime priority a druga služi za sve ostalo što je aktivno

i7 930 @ 4.796MHz

DDR3 @ 1668 6-6-5-15 1T

score 7m32.844s

http://img826.imageshack.us/img826/3531/spi32m4796.jpg

clock2much
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Evo Jurky, malo sam počeo testirat tvoju ploču, za početak sam se ulovio spi 32M na tvojim postavkama, problem tih postavki su korištena jedna jezgra pa super pi u realtime priority ubijaju windowsi sa svojim procesima u pozadini, brži je setup sa 2 jezgre u kojem jedna jezgra vrti 32M u realtime priority a druga služi za sve ostalo što je aktivno

i7 930 @ 4.796MHz

DDR3 @ 1668 6-6-5-15 1T

score 7m32.844s

http://img826.imageshack.us/img826/3531/spi32m4796.jpg

Ja nisam gasio nista od procesa onakve win kakve si mi dao takve sam i koristio :)) Sad mi je jasno zasto mi je na 920 dalo bolji 32M.... jesi li probao tog tvog 930 na 21x228....

inace moj PP je jos uvjek bolji na 920 nego ovaj tvoj na 930 hehe ako sam dobro pomnozio.... kako kazu neki pp je bitan ne score heheh, dok to nedodje ispod 7.30 nevracaj mi nista

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 21:19 (Jurky).
17 godina

Procesi bi ti donijeli možda par desetinki ali svaka desetinka je bitna... Nisam još pokušavao visoki bclk, za sada bootam 227 u winse, budem se poigrao još jer moj primjerak 930 poteže 32M preko 4800 pa mi treba 229 stabilno

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Procesi bi ti donijeli možda par desetinki ali svaka desetinka je bitna... Nisam još pokušavao visoki bclk, za sada bootam 227 u winse, budem se poigrao još jer moj primjerak 930 poteže 32M preko 4800 pa mi treba 229 stabilno

dat ce ona i 230 ako treba :)) Za sada ti ide vise nego dobro.... za 229 probaj sa turbo V kad bootas na 227 podignit na 229 zajedno sa malo ioha i qpi....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 22:12 (Jurky).
17 godina

Malo sam probao super pi 1M i opalio sam validaciju čisto da uđem u 5GHz klub :)) I to sa nb debelo preko 4500, visokim qpi i zategnutom memorijom... I ploča i moj 930 imaju fin potencijal, biti će gušt to poganjati kad ulovim malo više vremena...

Ovo je još work in progress ali nešto bodova se već nakupilo...

5002MHz validacija kao od šale

1M za sad na 4900MHz, treba ga još zategnut na istoj frekvi

http://img824.imageshack.us/img824/5577/spi4900.jpg

clock2much
Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Cele jel prolazi to 3D Mark,score bi bio brutalan vjerujem..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 7:43 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nema teoretske da ga bi na tolikim brzinama i voltažama dobio bez custom vodenog hlađenja.

Low Vcore primjercima je max 4,5Ghz do 4,6Ghz na zraku i pod klimom ili kao u mom slučaju na terasi di je ujutro 8°cSmijeh

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
thedream kaže...

Nema teoretske da ga bi na tolikim brzinama i voltažama dobio bez custom vodenog hlađenja.

Low Vcore primjercima je max 4,5Ghz do 4,6Ghz na zraku i pod klimom ili kao u mom slučaju na terasi di je ujutro 8°cSmijeh

A,tako..nisam znao da si balkonista hehe.Smijeh

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

A,tako..nisam znao da si balkonista hehe.Smijeh

Ah čuj ako je potrebno. Ja sam svojeg ganjao na 4,4Ghz išo bi i na 4,5Ghz, al me iznad 1,48v na Vcoreu habala regulacija koja se pregrijavala, da sam izvadio sve iz kućišta van i po regulaciji stavio jedan 120mm vent išlo bi jer mi je sam procesor bio na 68°c što je minijaturno za i7

I'll be back
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Malo sam probao super pi 1M i opalio sam validaciju čisto da uđem u 5GHz klub :)) I to sa nb debelo preko 4500, visokim qpi i zategnutom memorijom... I ploča i moj 930 imaju fin potencijal, biti će gušt to poganjati kad ulovim malo više vremena...

Ovo je još work in progress ali nešto bodova se već nakupilo...

5002MHz validacija kao od šale

1M za sad na 4900MHz, treba ga još zategnut na istoj frekvi

http://img824.imageshack.us/img824/5577/spi4900.jpg

cele dobar score, izvukao si se s ova dva rezultata jer sam vec pomalo poceo sumnjati u tebe :))))))))))

Google is your friend
17 godina

Da, izgleda da tvoj "famozni i probrani s druge strane svijeta primjerak" i nije baš tako poseban :))

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Da, izgleda da tvoj "famozni i probrani s druge strane svijeta primjerak" i nije baš tako poseban :))

budemo jos vidjeli......., je vjerujem da ce i on proraditi kad se vrati ploca, jer nije se imao s cim usporedjivat pa nije puno silovan, ali sad ce biti milom ili silom.... ::))

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 12:21 (Jurky).
17 godina

Nastavio sam sa 32M, odustao sam od visokog qpi linka i odabrao sam slow mode i kao što si rekao 230 boota bez problema ali za sada sam 229 32M stabilan

Prvo za usporedbu sa različitim brojem jezgri, znači 4796 sa jednom jezgrom je vrtio 7m32.844s a 4798 sa dvije jezgre vrti 7m31.203s

http://img709.imageshack.us/img709/1417/spi32m4798.jpg

Znači sekundu i pol sam dobio kada druga jezgra brine o potrebama windowsa

I ono što tebe Jurky najviše zanima

i7 930 @ 4816MHz

DDR3 @ 1835 6-6-6-18 1T

score - 7m29.359s

http://img204.imageshack.us/img204/8356/spi4816.jpg

Još ću se pozabaviti da ustabilim 230 bclk

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Nastavio sam sa 32M, odustao sam od visokog qpi linka i odabrao sam slow mode i kao što si rekao 230 boota bez problema ali za sada sam 229 32M stabilan

Prvo za usporedbu sa različitim brojem jezgri, znači 4796 sa jednom jezgrom je vrtio 7m32.844s a 4798 sa dvije jezgre vrti 7m31.203s

http://img709.imageshack.us/img709/1417/spi32m4798.jpg

Znači sekundu i pol sam dobio kada druga jezgra brine o potrebama windowsa

I ono što tebe Jurky najviše zanima

i7 930 @ 4816MHz

DDR3 @ 1835 6-6-6-18 1T

score - 7m29.359s

http://img204.imageshack.us/img204/8356/spi4816.jpg

Još ću se pozabaviti da ustabilim 230 bclk

cele ti si kralj... svaka cast...Cool

pali su i neki sa LN2 i SS pred najezdom znalca sa zrakom heheh....

izgleda da slow mode i nije toliko spor....Namigiva

keep pushing....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 21:15 (Jurky).
15 godina
protjeran

Oh God kako imaš živaca za to?

Ajde radije skini 100MB FullHD materijala,

pa vidi kako se nosi 920/930 sa Thubanima X6.

To mene zanima, gdje nisu bitne sekunde nego minute...

Recimo da 100MB 1055T obrađuje 5 min, a intel 4:30min,

onda se vidi razlika na 25GB.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Došao i ja na HWBoot i odmah počeo rušit rekorde

Athlon II x3 435 Stock Cooling 3770Mhz @3.825(moj)

Svaka vam čašt vi čini se sve moguće Mhz izvučete iz tih procova!

Da mi je s mojim udarit 4Ghz na airu bilo bi ok :)

EDIT:Cele daleko najbolji profesor da mi nije rekao da NB nesmije preko 2.6Ghz jos bi dns stajao onaj rkord :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 23:32 (pandza94).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Don Kihoty kaže...

Oh God kako imaš živaca za to?

Ajde radije skini 100MB FullHD materijala,

pa vidi kako se nosi 920/930 sa Thubanima X6.

To mene zanima, gdje nisu bitne sekunde nego minute...

Recimo da 100MB 1055T obrađuje 5 min, a intel 4:30min,

onda se vidi razlika na 25GB.

hehe, to ne nosi nikakve bodove pa nije zabavno :))

I takvu jednu usporedbu sam već pokazao u 930 vs 1090T temi gdje 720P materijal u X264 benchmarku Intel u jednom passu clock per clock (4050 vs 4050) brže obradi, 930 98fps, 1090T 91 fps

clock2much
15 godina
neaktivan

Evo danas sam se malo poigrao s max BCLK sa 980X na R3E, i mogu reci da sam se bas iznenadio......

Uspio sam navuci max BCLK na 254,5MHz, sa koristenim QPI u Slow modu i PCI-E 110MHz. Ploca boota bez ikakvih problema na 250 bclk, medjutim javlja se problem sa QPI Linkom na bclk 250+ koji u kombinaciji sa 980X i u slow mode-u opet prelazi 4000MHz, te se zato i max bclk zaustavio na 254 sto daje 4070 Qpi link, a kod r3e je sve preko toga poprilicno nestabilno i neizvedivo barem u mom slucaju.

Steta sto je sa 980X namjesteno da ima veci qpi link prilikom koristenja slow mode-a od i7 920/930 jer na 254 bclk 920 ima samo oko 3200MHz qpi link, te je s njim moguce izvuci jos veci max BCLK nego sa 980X.

Sve u svemu izgleda da ce se prilikom koristenja ovo ploce prije naici na bclk limit zbog procesora nego sto ce ploca to ogranicavati.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1564703

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 21:04 (Jurky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Evo danas sam se malo poigrao s max BCLK sa 980X na R3E, i mogu reci da sam se bas iznenadio......

Uspio sam navuci max BCLK na 254,5MHz, sa koristenim QPI u Slow modu i PCI-E 110MHz. Ploca boota bez ikakvih problema na 250 bclk, medjutim javlja se problem sa QPI Linkom na bclk 250+ koji u kombinaciji sa 980X i u slow mode-u opet prelazi 4000MHz, te se zato i max bclk zaustavio na 254 sto daje 4070 Qpi link, a kod r3e je sve preko toga poprilicno nestabilno i neizvedivo barem u mom slucaju.

Steta sto je sa 980X namjesteno da ima veci qpi link prilikom koristenja slow mode-a od i7 920/930 jer na 254 bclk 920 ima samo oko 3200MHz qpi link, te je s njim moguce izvuci jos veci max BCLK nego sa 980X.

Sve u svemu izgleda da ce se prilikom koristenja ovo ploce prije naici na bclk limit zbog procesora nego sto ce ploca to ogranicavati.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1564703

Svaka čast BCLK-u, no iskreno neznam šta će ti sa 980X toliki BCLK kad ima otključan množitelj, nadalje 59°c(MX3 pasta) na NB-u i 56°c na SB-u pod punim opterečenjem nije mala stvar. Po prvi puta sam se našao u situaciji gdi mi je čipset zagrijaniji od CPU-a, a sve me strah da ću po ljeti morat koristit onu malu i bučnu spodobu od venta za hlađenje.

Osobno žalim šta sam uzeo ovu ploču, trebao sam na dobrog starog Gigabyte-a i UD7, a UD9 ubije Boga u ovoj Asus-ici i pritom ostaje hladnija.

I'll be back
15 godina
neaktivan

Svaka čast BCLK-u, no iskreno neznam šta će ti sa 980X toliki BCLK kad ima otključan množitelj, nadalje 59°c(MX3 pasta) na NB-u i 56°c na SB-u pod punim opterečenjem nije mala stvar. Po prvi puta sam se našao u situaciji gdi mi je čipset zagrijaniji od CPU-a, a sve me strah da ću po ljeti morat koristit onu malu i bučnu spodobu od venta za hlađenje.

Osobno žalim šta sam uzeo ovu ploču, trebao sam na dobrog starog Gigabyte-a i UD7, a UD9 ubije Boga u ovoj Asus-ici i pritom ostaje hladnija.

Ja sam temperature NB i SB rijesio vrlo jednostavno, ustekao karticu u 3 slot i temp su pale na 35-40 stupnjeva..... dok je u graficka u 1 slotu temp su slicne kao i u tebe.

heh neznam, vjerojatno je UD7 hladnija, ali da ubije boga nevjerujem, mislim da je do 2 graficke mrvu bolja od obe navedene u performansama.

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Ja sam temperature NB i SB rijesio vrlo jednostavno, ustekao karticu u 3 slot i temp su pale na 35-40 stupnjeva..... dok je u graficka u 1 slotu temp su slicne kao i u tebe.

heh neznam, vjerojatno je UD7 hladnija, ali da ubije boga nevjerujem, mislim da je do 2 graficke mrvu bolja od obe navedene u performansama.

Grafa mi i je u trečem slotu.

Ajde odvrti kombinirano LinX i Furmark pa da vidimo temperature.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 22:49 (microman).
15 godina
neaktivan
microman kaže..

u hebote, pa koliko ti je onda u prvom slotu cca 70....

sta da pustim u isto vrijeme linx i furmark jel to mislis ????

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
microman kaže..

u hebote, pa koliko ti je onda u prvom slotu cca 70....

sta da pustim u isto vrijeme linx i furmark jel to mislis ????

Nije neka velika razlika, stupanj-dva simo tamo.

Da LinX i Furmark istovremeno

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Evo 20 minuta furmarka i Linxa (links je pokrenut dvaput jer je prvi put puklo jer je falilo voltaze)

Graficka kartica u 3 PCI-e slotu) click

MB: 26 load 24 idile

ICH: 38 load 35 idile

IOH: 46 load 41 idile

3 PCI-E slot 3 PCI-E slot

Graficka kartica u 1 PCI-e slotu click

MB: 24 load 23 idile

ICH: 38 load 34 idile

IOH: 50 load 44 idile

1 PCI-e slot 1 PCI-e slot

Mislio sam da ce biti i veca razlika buduci da se razlika dosta vise primjeti prilikom povecavanje IOH voltaza.

3-5 stupnjeva je razlika idile i load.

Nesto ne stima sa tvojim hladnjacima na chipsetu, probaj ih skinuti i stavit pastu ponovno, a mozda se pasivci dobro ne doticu sa chipsetom....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 0:39 (Jurky).
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
microman kaže...

Evo 20 minuta furmarka i Linxa (links je pokrenut dvaput jer je prvi put puklo jer je falilo voltaze)

Graficka kartica u 3 PCI-e slotu) click

MB: 26 load 24 idile

ICH: 38 load 35 idile

IOH: 46 load 41 idile

Graficka kartica u 1 PCI-e slotu click

MB: 24 load 23 idile

ICH: 38 load 34 idile

IOH: 50 load 44 idile

Mislio sam da ce biti i veca razlika buduci da se razlika dosta vise primjeti prilikom povecavanje IOH voltaza.

3-5 stupnjeva je razlika idile i load.

Nesto ne stima sa tvojim hladnjacima na chipsetu, probaj ih skinuti i stavit pastu ponovno, a mozda se pasivci dobro ne doticu sa chipsetom....

Evo sve sam počistio, stavio MX3 gore i ponovno isti drek(ajde temp su mi niže za 5°cLOL), no gledam malo reviewe i strane forume i primjetio sam da su moje temperature još i niske u odnosu na druge.

Citiram Anandtechov review:

On-board cooling isn’t that great in our opinion – IOH idle temps with ASUS’s heatsink and fan combo are up in the 60s at stock voltages (high for a board without NF200s). Overclock higher and you will hit 70 Celsius plus quite easily in a case. KLIK

Na stranim forumima također standardno 60°c stupnjeva sa stock postavkama. Jedino sam primjetio da dobim temperature slične tvojima kada stavim 120mm vent da puše po čipsetu, al hebemu šta kad su gore dvije grafe?

Sve u svemu hlađenje ploče je u banani,što je za ploču ove klase apsurdno

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 3:25 (microman).
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Sve u svemu hlađenje ploče je u banani,što je za ploču ove klase apsurdno

Jest hladjenje je lose izvedeno, zato je i ukljucen onaj drugi masivniji hladnjak, ali i s njim postoji mana jer nemogu stat veci zracni cooleri.

inace i mene su sad iznenadile temp kako su male jer sjetio sam se da su mi visoke temp IOH ostale u sjecanju kad sam imao 920/930 jer su oni zahtjevali veci bclk od 980X. Bas sad gledam 250 bclk boot ioh 61 stupanj ich 56. idile.

Sa ovim sad trenutno na 980X temp za 24/7 od 45/38 sam super zadovoljan, znam da sam prije dok sam imao 920/930 i karticu u prvom slotu da sam morao drzati 120mm da puse po pasivcima, a sad to nije potrebno.

Neznam, mene je ploca odusevila i nebi presao na gigu vjerojatno nikad iz drugih razloga, mozda radi navike, mozda radi one djecije plave boje koja me u startu odbiva, a i nebi moga sa celetom imat vjecni debatu ASUS vs GIGA....... svaka ima svoje prednosti i mane, da naprave jednu iz kombinacije te dvije to bi bila ludilo ploca.

Google is your friend
16 godina
neaktivan

Neznam jurky u čem je kvaka, al hladnjak dobro sijeda i sve je ok, al da ga hebeš ispod 50°c neide, moguće da je zbog grafe.

Pojima nemam, al dok vidim da ni ostalima nije bolje onda je OK. Ako krepa ide na zamjenu, a onda da ga hebeš više nikad na Asus.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo jos sam je malo natjerao da pogura max bclk...... 259,53 MHz {#}

grrr da je bar 260, lipse je za vidit {#}

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka