Malo off-topic, ali mogu li uopće kupiti neki bolji router? Imam MaxTV, pa ne znam je li uopće moguće da on radi s neki boljim routerom (htio bih WiFi N ili čak AC). Sada imam SX763 koji mi OK radi, ali WiFi je prespor i volio bi da je domet malo veći
Najbolji ruter kojeg je do sada T-Com davao na korištenje je Siemens Gigaset SE 555. Uspio sam ga nabaviti i vrijedi svake kune.
LOL...meni siemens 763 i ovaj novi tomson 782i rade isto ko i taj prastari Siemens 555

Danas T-com došao kod susjeda, dali mu novi router, stari nije dobro prošao, skurio ga grom, sada je dobio ADB modem/ruter, uređaj niti nema WLAN antenu, ali WLAN ima, pitanje kakav je prijem signala na tome.
Danas T-com došao kod susjeda, dali mu novi router, stari nije dobro prošao, skurio ga grom, sada je dobio ADB modem/ruter, uređaj niti nema WLAN antenu, ali WLAN ima, pitanje kakav je prijem signala na tome.
Bolji nego na starim routerima!
Vidiš, tko bi rekao da ima nekakvih poboljšanja, onda treba uzet toga, sučelje mi je OK, portove sam otvorio bez problema, makar meni port forwarding radi bez problema i na Thomsonu 782i.
Dobro mi je kod ADBa što ima i USB port, mislim da sam vidio file sharing u postavama.
Vidiš, tko bi rekao da ima nekakvih poboljšanja, onda treba uzet toga, sučelje mi je OK, portove sam otvorio bez problema, makar meni port forwarding radi bez problema i na Thomsonu 782i.
Dobro mi je kod ADBa što ima i USB port, mislim da sam vidio file sharing u postavama.
POa usb ima na svim novijim routerima, problem je što je gore Tcom firmware, dakle usb je uglavnom neuotrebljiv.
Pa da, napravilis u podešnja dobra, a sustav je čisto solidan za otvaranje portova. Zapravo jedini ruter u Tcom-a koji ima problema sa portfowardom, je thompson tg789....
Edit, pa krivog thompsona optužih, router s mušicama je tg782 Ako si na njemu složio dobar port foward, onda si majstor, s obzirom da je taj router ima neku grešku u firmwareu da konstantno resetira te portove.
Zapravo, baš bi htjeo vidjeti kak si to sredio, može neki info malo o tome?
A sada je problem s tim njihovim firmwareom, već bi ga maknuo, ali telefon radi preko routera, tako da ni od toga ništa, šteta.
Meni najbolje kod tog ADB-a je podrška za 801.11n (do 300Mbps), koja bi donjela preporod u umrežavanje uređaja u kući i transfer datoteka :)
OFF:
Ono što je neko pital tu, dal se može nabaviti neki ruter kod nas/ili vani a da podržava MaxTV i digitalnu telefoniju?
Meni najbolje kod tog ADB-a je podrška za 801.11n (do 300Mbps), koja bi donjela preporod u umrežavanje uređaja u kući i transfer datoteka :)
Ono što je neko pital tu, dal se može nabaviti neki ruter kod nas/ili vani a da podržava MaxTV i digitalnu telefoniju?
Nemože, jednostavno routeri moraju poštivati poseban protokol od Tcom-a i biti spojeni kroz njihov sustav, zbog kontrole i održavanja.
Ukratko, niš od toga....
iako naravno, uvijek postoji alternativa..
To možeš riješit tako da si kupiš neki router koji zadovoljava tvoje potrebe, ovaj T-COM modem/router postaviš u bridge mode, znači on će samo slati internet na novi router (njega postavljaš u PPPoE mod), koji će ga onda rapodjeljivati na ostala računala (uza sve naprednije mogućnosti, npr. bolji WLAN signal), UTP kabelom spajaš t-com modem/router (spajaš u onaj internet port) i WAN port novoga routera.
Nemože, jednostavno routeri moraju poštivati poseban protokol od Tcom-a i biti spojeni kroz njihov sustav, zbog kontrole i održavanja.
Ukratko, niš od toga....
iako naravno, uvijek postoji alternativa..
A bar neki alternativni FW za T-Comove routere koji bi podržavao maxTV?

To možeš riješit tako da si kupiš neki router koji zadovoljava tvoje potrebe, ovaj T-COM modem/router postaviš u bridge mode, znači on će samo slati internet na novi router (njega postavljaš u PPPoE mod), koji će ga onda rapodjeljivati na ostala računala (uza sve naprednije mogućnosti, npr. bolji WLAN signal), UTP kabelom spajaš t-com modem/router (spajaš u onaj internet port) i WAN port novoga routera.
ILi, tražiš od tcom-a da ti vrati stari način rada, dakle sa spliterom, i još zamjeniš maxtv sa maxtvsat uslugom
Edit: @ power_user nema toga!, po alternativu sam smatrao ovo što je kolega rekao, ili ovo što sam ja ispod napisao
SX763 sa OpenWRT-om ili DD-WRT-om. Čak ni ne trebaš T-Comov router u bridge modu jer oba FW-a podržavaju Annex A i B, VoIP i IPTV. Istina, treba malo truda da se sve iskonfigurira, ali s tim FW-ima možeš stvarno sve.
Znaci ak sam dobro skuzil, sadasnji t-com ruter ce samo internet slati na novi ruter, a MaxTV i digitalna telefonija ostaju na t-comovom ruteru. Ak je tak to bi bilo super
Znaci ak sam dobro skuzil, sadasnji t-com ruter ce samo internet slati na novi ruter, a MaxTV i digitalna telefonija ostaju na t-comovom ruteru. Ak je tak to bi bilo super
Tako je.
ILi, tražiš od tcom-a da ti vrati stari način rada, dakle sa spliterom, i još zamjeniš maxtv sa maxtvsat uslugom
Edit: @ power_user nema toga!, po alternativu sam smatrao ovo što je kolega rekao, ili ovo što sam ja ispod napisao
nop, jednom kada si prebačen na voip to je to, mozes se obratit jedino prigovorom ako zeli pstn nazad, a i to glatko odbiju.
Nemora značiti, dobro napisan prigovor, radi čuda

Je da pa kad mi se netko zali na 2kn stavka na racunu poslao bi ga u pm.
Tako je.
Super onda cu potražit neki ruter koji ima podršku za 802.11n :)
ali onda imaš 2 routera koja još više prostora zauzimaju i više struje troše. te estetski to više nije tako lijepo za vidjet. probaj nabavit router koji nudi h1 za vdsl (podržavaju i adsl2+). također ima wifi n 300 mbps. ako oćeš 300 mbps router potrudi se nabavit onaj koji ima gigabine lan priključke jer 300 mbps može brže od 12-13 mbps prenosit podatke( bottleneck je za to 100 mbps lan). ako imaš 100 mbps mrežu dovoljan ti je wifi n 150 mbps router (sa jednom antenom).
kad sam vec kod wifija n i routera, postoji li šansa da se osposobi pirellijev router av4202n koji je zakljucan na a1 austrijsku mrezu koja koristi vdsl2? koliko sam citao, taj router podrzava i adsl2+ ali nikako nisam to uspio namjestit. ako ga itko zna otkljucat molio bi da mi objasni kako da to napravim. za sad koristim se555 i radi za 5. veza ne puca, uvijek daje onoliko koliko placam, a to je 10 mbps, print server radi, ali podrzava samo zastarjeli wifi g standard
Bok ekipa! Oprostite što 'dižem' staru temu, ali imam jedno pitanje... Koje rutere (za ADSL2+, ne VDSL2) daje HT danas?
Bok ekipa! Oprostite što 'dižem' staru temu, ali imam jedno pitanje... Koje rutere (za ADSL2+, ne VDSL2) daje HT danas?
meni su dali isti dok sam imao adsl2+ i vdsl2, dali su mi zte zxdsl 931vii, a taj dijele i drugima
SX763 više nije u igri? Ni onaj TG782i? Čuo sam da je novi i onaj crni ADB bez antene, a i taj ZTE isto. Sad dijele ta dva?
SX763 više nije u igri? Ni onaj TG782i? Čuo sam da je novi i onaj crni ADB bez antene, a i taj ZTE isto. Sad dijele ta dva?
Meni je crko SX763 i dobio sam crni ADB
Meni je crko SX763 i dobio sam crni ADB
Mislim da dijele što im se nađe u autu, meni kad su postavljali internet (nova parica, sve novo) doneo je TH782i s kojim je radio telefon i net, pa je tehničar odmah otišao u auto i doneo ZTE, tako da dijele što im se nađe pod rukom
Hm, onda očito dijele sve što im se nađe pod rukom. Nadam se da im se neće naći TG782i jer se on ne dâ lagano port forwardati - svi drugi ruteri mislim nemaju taj problem. Vi s ADB-om i ZTE-om, jeste li probali otvarati portove? :)
Meni je prošli tjedan opizdio grom i crko mi Siemens. Dobio ZTE.
Pretpostavljam da su i ZTE i ADB ruteri bolji od SX763 jer su noviji? SX763 nema WIFI N, a imaju li ZTE i ADB?