Crkao router - koje nove daje T-Com?

poruka: 64
|
čitano: 32.784
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Malo off-topic, ali mogu li uopće kupiti neki bolji router? Imam MaxTV, pa ne znam je li uopće moguće da on radi s neki boljim routerom (htio bih WiFi N ili čak AC). Sada imam SX763 koji mi OK radi, ali WiFi je prespor i volio bi da je domet malo veći

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 13:24 (power_user).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Crkao router - koje nove daje T-Com?
Jura iz druge galaksije kaže...

Najbolji ruter kojeg je do sada T-Com davao na korištenje je Siemens Gigaset SE 555. Uspio sam ga nabaviti i vrijedi svake kune. {#}

LOL...meni  siemens 763 i ovaj novi tomson 782i rade isto ko i taj prastari Siemens 555{#}

13 godina
neaktivan
Meni dok sam bio na tcomu tg782i je definitivno imo najbolju kvalitetu konekcije s dslam om od svih. Vipov ruter je smjesan al radi pa ne davim... al ajde al parametri sku koma spojim tg i sve naj naj no nema N standard pa ga ne koristim... iako planiram na drgoj liniji strgat tg pa trazit adb pa sebi za vip uzet adb a tamo stavit ovaj moj tg.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina

Danas T-com došao kod susjeda, dali mu novi router, stari nije dobro prošao, skurio ga grom, sada je dobio ADB modem/ruter, uređaj niti nema WLAN antenu, ali WLAN ima, pitanje kakav je prijem signala na tome.{#}

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h

0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

Danas T-com došao kod susjeda, dali mu novi router, stari nije dobro prošao, skurio ga grom, sada je dobio ADB modem/ruter, uređaj niti nema WLAN antenu, ali WLAN ima, pitanje kakav je prijem signala na tome.{#}

Bolji nego na starim routerima!

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

Vidiš, tko bi rekao da ima nekakvih poboljšanja, onda treba uzet toga, sučelje mi je OK, portove sam otvorio bez problema, makar meni port forwarding radi bez problema i na Thomsonu 782i.

Dobro mi je kod ADBa što ima i USB port, mislim da sam vidio file sharing u postavama.

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h

0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

Vidiš, tko bi rekao da ima nekakvih poboljšanja, onda treba uzet toga, sučelje mi je OK, portove sam otvorio bez problema, makar meni port forwarding radi bez problema i na Thomsonu 782i.

Dobro mi je kod ADBa što ima i USB port, mislim da sam vidio file sharing u postavama.

POa usb ima na svim novijim routerima, problem je što je gore Tcom firmware, dakle usb je uglavnom neuotrebljiv.

Pa da, napravilis u podešnja dobra, a sustav je čisto solidan za otvaranje portova. Zapravo jedini ruter u Tcom-a koji ima problema sa portfowardom, je thompson tg789....

Edit, pa krivog thompsona optužih, router s mušicama je tg782 {#} Ako si na njemu složio dobar port foward, onda si majstor, s obzirom da je taj router ima neku grešku u firmwareu da konstantno resetira te portove.

Zapravo, baš bi htjeo vidjeti kak si to sredio, može neki info malo o tome?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 22:31 (rooswelt1991).
14 godina

A sada je problem s tim njihovim firmwareom, već bi ga maknuo, ali telefon radi preko routera, tako da ni od toga ništa, šteta.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni najbolje kod tog ADB-a je podrška za 801.11n (do 300Mbps), koja bi donjela preporod u umrežavanje uređaja u kući i transfer datoteka :) 

OFF:

Ono što je neko pital tu, dal se može nabaviti neki ruter kod nas/ili vani a da podržava MaxTV i digitalnu telefoniju?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 22:33 (IvanN).

0 0 hvala 0
17 godina
IvanN kaže...

Meni najbolje kod tog ADB-a je podrška za 801.11n (do 300Mbps), koja bi donjela preporod u umrežavanje uređaja u kući i transfer datoteka :) 

Ono što je neko pital tu, dal se može nabaviti neki ruter kod nas/ili vani a da podržava MaxTV i digitalnu telefoniju?

Nemože, jednostavno routeri moraju poštivati poseban protokol od Tcom-a i biti spojeni kroz njihov sustav, zbog kontrole i održavanja.

Ukratko, niš od toga....

iako naravno, uvijek postoji alternativa..

14 godina
IvanN kaže...

To možeš riješit tako da si kupiš neki router koji zadovoljava tvoje potrebe, ovaj T-COM modem/router postaviš u bridge mode, znači on će samo slati internet na novi router (njega postavljaš u PPPoE mod), koji će ga onda rapodjeljivati na ostala računala (uza sve naprednije mogućnosti, npr. bolji WLAN signal), UTP kabelom spajaš t-com modem/router (spajaš u onaj internet port) i WAN port novoga routera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 22:38 (Valentin17).
16 godina
rooswelt1991 kaže...
IvanN kaže...

Nemože, jednostavno routeri moraju poštivati poseban protokol od Tcom-a i biti spojeni kroz njihov sustav, zbog kontrole i održavanja.

Ukratko, niš od toga....

iako naravno, uvijek postoji alternativa..

A bar neki alternativni FW za T-Comove routere koji bi podržavao maxTV?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
Valentin17 kaže...
IvanN kaže...

To možeš riješit tako da si kupiš neki router koji zadovoljava tvoje potrebe, ovaj T-COM modem/router postaviš u bridge mode, znači on će samo slati internet na novi router (njega postavljaš u PPPoE mod), koji će ga onda rapodjeljivati na ostala računala (uza sve naprednije mogućnosti, npr. bolji WLAN signal), UTP kabelom spajaš t-com modem/router (spajaš u onaj internet port) i WAN port novoga routera.

ILi, tražiš od tcom-a da ti vrati stari način rada, dakle sa spliterom, i još zamjeniš maxtv sa maxtvsat uslugom {#}

Edit: @ power_user   nema toga!, po alternativu sam smatrao ovo što je kolega rekao, ili ovo što sam ja ispod napisao

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 22:48 (rooswelt1991).
15 godina

SX763 sa OpenWRT-om ili DD-WRT-om. Čak ni ne trebaš T-Comov router u bridge modu jer oba FW-a podržavaju Annex A i B, VoIP i IPTV. Istina, treba malo truda da se sve iskonfigurira, ali s tim FW-ima možeš stvarno sve.

Albis STB-7710 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 22:58 (blagus).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
IvanN kaže...

Znaci ak sam dobro skuzil, sadasnji t-com ruter ce samo internet slati na novi ruter, a MaxTV i digitalna telefonija ostaju na t-comovom ruteru. Ak je tak to bi bilo super

14 godina
IvanN kaže...

Znaci ak sam dobro skuzil, sadasnji t-com ruter ce samo internet slati na novi ruter, a MaxTV i digitalna telefonija ostaju na t-comovom ruteru. Ak je tak to bi bilo super

Tako je.{#}

16 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

ILi, tražiš od tcom-a da ti vrati stari način rada, dakle sa spliterom, i još zamjeniš maxtv sa maxtvsat uslugom {#}

Edit: @ power_user   nema toga!, po alternativu sam smatrao ovo što je kolega rekao, ili ovo što sam ja ispod napisao

nop, jednom kada si prebačen na voip to je to, mozes se obratit jedino prigovorom ako zeli pstn nazad, a i to glatko odbiju.

WoT: GuntherPrien
17 godina
dedaa kaže...

Nemora značiti, dobro napisan prigovor, radi čuda {#}

13 godina
neaktivan
Mene na prigovor nikad nisu otpilil, uvjek se ispricavaju i naprave sto treba. Ali prigovori su zestoki. Dakle ono pise u njemu sta vi izvodite... kakav ste vi telekom ocito lopovski.. cijena ekstrs usluga nikakva. Zaradujete milijune a korisniku greskom par mjeseci naplatite sto ne korist pa logicno da je dobit milijunska itd. Nema s njima razumijem kako stvari stoje no bi li mogli to i to. S njima morate arogantno i bezobrazno.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Mene na prigovor nikad nisu otpilil, uvjek se ispricavaju i naprave sto treba. Ali prigovori su zestoki. Dakle ono pise u njemu sta vi izvodite... kakav ste vi telekom ocito lopovski.. cijena ekstrs usluga nikakva. Zaradujete milijune a korisniku greskom par mjeseci naplatite sto ne korist pa logicno da je dobit milijunska itd. Nema s njima razumijem kako stvari stoje no bi li mogli to i to. S njima morate arogantno i bezobrazno.

Je da pa kad mi se netko zali na 2kn stavka na racunu poslao bi ga u pm.

WoT: GuntherPrien
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
IvanN kaže...

Tako je.{#}

Super onda cu potražit neki ruter koji ima podršku za 802.11n :)

13 godina

ali onda imaš 2 routera koja još više prostora zauzimaju i više struje troše. te estetski to više nije tako lijepo za vidjet. probaj nabavit router koji nudi h1 za vdsl (podržavaju i adsl2+). također ima wifi n 300 mbps. ako oćeš 300 mbps router potrudi se nabavit onaj koji ima gigabine lan priključke jer 300 mbps može brže od 12-13 mbps prenosit podatke( bottleneck je za to 100 mbps lan). ako imaš 100 mbps mrežu dovoljan ti je wifi n 150 mbps router (sa jednom antenom).

kad sam vec kod wifija n i routera, postoji li šansa da se osposobi pirellijev router av4202n koji je zakljucan na a1 austrijsku mrezu koja koristi vdsl2? koliko sam citao, taj router podrzava i adsl2+ ali nikako nisam to uspio namjestit. ako ga itko zna otkljucat molio bi da mi objasni kako da to napravim. za sad koristim se555 i radi za 5. veza ne puca, uvijek daje onoliko koliko placam, a to je 10 mbps, print server radi, ali podrzava samo zastarjeli wifi g standard

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok ekipa! Oprostite što 'dižem' staru temu, ali imam jedno pitanje... Koje rutere (za ADSL2+, ne VDSL2) daje HT danas?

0 0 hvala 0
14 godina
DarkBoss kaže...

Bok ekipa! Oprostite što 'dižem' staru temu, ali imam jedno pitanje... Koje rutere (za ADSL2+, ne VDSL2) daje HT danas?

meni su dali isti dok sam imao adsl2+ i vdsl2, dali su mi zte zxdsl 931vii, a taj dijele i drugima

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 14:08 (Tony1999).
14 godina
neaktivan

SX763 više nije u igri? Ni onaj TG782i? Čuo sam da je novi i onaj crni ADB bez antene, a i taj ZTE isto. Sad dijele ta dva?

0 0 hvala 0
14 godina
DarkBoss kaže...

SX763 više nije u igri? Ni onaj TG782i? Čuo sam da je novi i onaj crni ADB bez antene, a i taj ZTE isto. Sad dijele ta dva?

Meni je crko SX763 i dobio sam crni ADB

Zmaj od Bosne
14 godina
Puls3 kaže...
DarkBoss kaže...

Meni je crko SX763 i dobio sam crni ADB

Mislim da dijele što im se nađe u autu, meni kad su postavljali internet (nova parica, sve novo) doneo je TH782i s kojim je radio telefon i net, pa je tehničar odmah otišao u auto i doneo ZTE, tako da dijele što im se nađe pod rukom

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
14 godina
neaktivan

Hm, onda očito dijele sve što im se nađe pod rukom. Nadam se da im se neće naći TG782i jer se on ne dâ lagano port forwardati - svi drugi ruteri mislim nemaju taj problem. Vi s ADB-om i ZTE-om, jeste li probali otvarati portove? :)

0 0 hvala 0
15 godina

Meni je prošli tjedan opizdio grom i crko mi Siemens. Dobio ZTE.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pretpostavljam da su i ZTE i ADB ruteri bolji od SX763 jer su noviji? SX763 nema WIFI N, a imaju li ZTE i ADB?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice