Windowsi 8 na USB memoriji

poruka: 53
|
čitano: 9.589
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 8 na USB memoriji".
16 godina
neaktivan
Re: Windowsi 8 na USB memoriji

Off topic:

Za Linux ne velim ništa ,to se kod njih podrazumijeva!

Međutim ,OS X (Leopard) sam instaliral na usb hdd ,ali ga nisam mogel pokrenuti ni na kojem drugom računalu osim Maca na kojem je napravljena  instalacija!

A sad On topic :

Poanta Portable Workspace-a na Windows 8 je da instaliraš OS na jedan usb koji ćeš moći pokrenuti na bilo kojem PC-u na koji priključiš taj usb!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 1:28 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

A viš, to nisam znal, da se može pokrenuti samo na Macu na kojem je napravljen. Bezveze.

P.S. A koja bi druga poanta PW-a i bila osim te? Mislim, nema poante uopće instalirati OS na USB stick ako ga ne možeš pokretati na drugim računalima. Zato i velim ovo za OS X, bezveze.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ,danas popodne sam instaliral Osmicu pomoću Portable Workspace-a na stari 40 gb ide disk u usb kućištu i sutra ću isprobat na poslu dali to radi!

Na ovom PC-u sve radi normalno ,ali (naravno{#}) oko 20% sporije!

Jedina čudna stvar je da ga prikazuje u fiksnim diskovima ,ne u Removable Storage!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 1:41 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Velika razlika je pokretanje instalacije windowsa SA usb-a i instalacija NA usb ,te pokretanje windowsa i rad u njima SA tog usb-a na bilo kojem PC-u ,o čemu se ovdje radi!

Evo ja upravo sada ovo pišem sa kompa koji je pokrenut sa USB sticka na kojem su instalirani Windowsi 7 u vhd datoteci. Problema će biti naravno ukoliko taj stick uguram u neki drugi komp. Ali da se  Win 7 može instalirati na USB stick sada, može.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
14 godina
neaktivan

Napali ste čovjeka bezveze. Istina je da Apple od prošle godine operativni sistem distribuira na USB sticku umjesto optičkom disku, zbog računala koja nemaju optički pogon.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Evo ja upravo sada ovo pišem sa kompa koji je pokrenut sa USB sticka na kojem su instalirani Windowsi 7 u vhd datoteci. Problema će biti naravno ukoliko taj stick uguram u neki drugi komp. Ali da se  Win 7 može instalirati na USB stick sada, može.

I ja imam Windows 7 x86 instaliran na vhd ,ali ih (također) mogu pokretati samo na jednom PC-u!

A to je nešto totalno drugačije od Windowsa 8 ,koji bi trebali ,instalirani u PW-u ,radit na bilo kojem PC-u.

Sinatra kaže...

Napali ste čovjeka bezveze. Istina je da Apple od prošle godine operativni sistem distribuira na USB sticku umjesto optičkom disku, zbog računala koja nemaju optički pogon.

Bezveze?? Nek razmisli prije nego bubne nešto!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 15:03 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

ja sam pogresno shvatio temu, kao vjerojatno 80% drugih...

ali sam kasnije procitao pa pogodio pravu stvar :D ali to da je previse hattera to stoji :p

to je ustvari butabilni usb a ne instalacijski usb...

potpis :D
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

ali sam kasnije procitao pa pogodio pravu stvar :D ali to da je previse hattera to stoji :p

Očito jesi!! {#} No hard feelings!!

Da ,teški sam hater ,pogotovo kad radim na Macu!! (A to je svaki dan! {#})

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Hacker-ri kaže...

Očito jesi!! {#} No hard feelings!!

Da ,teški sam hater ,pogotovo kad radim na Macu!! (A to je svaki dan! {#})

nitko nije ciljano pricao... ali ih ima

pozz sa ipada

potpis :D
16 godina
neaktivan

Evo ,Portable Workspace instaliran i isproban!! {#}

KLIK

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Evo ,Portable Workspace instaliran i isproban!! {#}

KLIK

Daj mi samo reci jel ostaju postavke i instalirani programi ili je kao live linux da se sve resetira svaki put?

16 godina
neaktivan
Escudo kaže...

Daj mi samo reci jel ostaju postavke i instalirani programi ili je kao live linux da se sve resetira svaki put?

Ništa se ne resetira. Sve je isto kao i na normalnim Windowsima - svi accounti ,postavke ,instalirani programi rade normalno na svakom PC-u na koji ga priključiš!

16 godina
Nice !

hehehe, još samo fali da Microsoft počinje isporučivati svoje 1 tb diskove sa ultimate windowsima na njima :D
Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina
neaktivan

A sto ako netko izgubi taj stick? BitLocker je must have u ovakvim slucajevima...samo ne znam koliko ce to usporiti ovako instaliran Windows.

Sigurno ne zelite izgubiti stick na kojem su vam svi e-mail accountu zajedno sa password managerom od Firefoxa ili Opere

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne

5 0 hvala 0
16 godina
Lazarus Long kaže...

A sto ako netko izgubi taj stick? BitLocker je must have u ovakvim slucajevima...samo ne znam koliko ce to usporiti ovako instaliran Windows.

Sigurno ne zelite izgubiti stick na kojem su vam svi e-mail accountu zajedno sa password managerom od Firefoxa ili Opere

pa ići će samo winsi, znači bez programa

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Je{#}i ga ,ako ga izgubiš ,ko ti je kriv - snalazi se!! Naravno da ćeš postaviti zaštitu!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 11:36 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Hajde budi drug pa istestiraj BitLocker na trenutnu instalaciju (USB stick) ako je jos cuvas. Samo moram ti napomenuti da "konverzija" sa BitLockerom traje prilicno dugo

17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

pa ići će samo winsi, znači bez programa

Onda ne trebaju ti takvi Winsi. Takvi "Winsi" sa programima imamo i zovu se Ubuntu  {#}

Ubodes stick sa Ubuntuom i cepas

Salu na stranu, ovo je (valjda) korisno kada imate masu stelanih programa koji su usko vezani uz korisnicki profil. Na primjer Outlook, Photoshop....

Samo ne znam da li ce se ovako krsiti licencna prava prema drugih vendora osim samog Microsofta(?). Ustvari, nije mi jasno kako planiraju kreiratu ultra restriktivnu EULA-u ako ukljuce ovo opcu da imate "Windowse za ponjeti"

16 godina
Lazarus Long kaže...

Hajde budi drug pa istestiraj BitLocker na trenutnu instalaciju (USB stick) ako je jos cuvas. Samo moram ti napomenuti da "konverzija" sa BitLockerom traje prilicno dugo

možda će zapakirat u neki .iso ili .rar file pa će tražit key pri pokretanju

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Kad dođem doma ,i ako neću imat ništa pametnije! Računaj da je disk WD Passport od 320 GB ,to bi moglo potrajat do sutra!

Lazarus Long kaže...

Onda ne trebaju ti takvi Winsi. Takvi "Winsi" sa programima imamo i zovu se Ubuntu {#}

Ubodes stick sa Ubuntuom i cepas

Razlika je ipak u tome da ovo može upotrebljavati i neko ko nema pojma o Linuxu!

A ovdje samo iskopiraš svoj kompletni account i radiš isto kao i na home PC-u!

Lazarus Long kaže...

Salu na stranu, ovo je (valjda) korisno kada imate masu stelanih programa koji su usko vezani uz korisnicki profil. Na primjer Outlook, Photoshop....

Samo ne znam da li ce se ovako krsiti licencna prava prema drugih vendora osim samog Microsofta(?). Ustvari, nije mi jasno kako planiraju kreiratu ultra restriktivnu EULA-u ako ukljuce ovo opcu da imate "Windowse za ponjeti"

O novom sistemu aktivacije se priča već odavno ,a sada će vjerojatno biti uveden i više neće biti vezan za hardverski profil kao dosad ,nego za LiveID kojeg će sad svi trebati!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 15:27 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Kad dođem doma ,i ako nećo imat ništa pametnije! Računaj da je disk WD Passport od 320 GB ,to bi moglo potrajat do sutra!

Nemoj ni pomisljati da to radis na drajvu gdje imas podatke a ako to radis onda se moli da ima struje dok to radis jer enkripcija 500 GB traje 12+ sati na PC-u koji nema TPM chip.

Ja sam mislio da si to radio na USB sticku pa vrijedi da riskiras

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Nemoj ni pomisljati da to radis na drajvu gdje imas podatke a ako to radis onda se moli da ima struje dok to radis jer enkripcija 500 GB traje 12+ sati na PC-u koji nema TPM chip.

Ja sam mislio da si to radio na USB sticku pa vrijedi da riskiras

Ne ,na tom WD-u je samo ta Portable Osmica ,jel kad krene s instalacijom (izradom PW-a) moraš formatirati cijeli usb ,bez obzira koje veličine bio!

formatira se cijeli usb!! formatira se cijeli usb!!
Nemam tak veliki stick ,najveći mi je 8 gb!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 15:28 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Bok, iman jedan problem sa bootanjem Windowsa 8 na USB, iam usb Patriot x-mini 8gb i gledao sam po internetu da treba jedan program kako bi to napravio. Program se zove Windows 7 USB/CD Download Tool: LINK tu sam skinuo al kad idem stavit na stick pojavi mi se ovo:

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice