Tehnološki park u Zagrebu

poruka: 35
|
čitano: 5.054
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tehnološki park u Zagrebu".
16 godina

Neka neka. Samo da se ne petlja politika u to i sve dobro.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slika govori za 1000 rijeći :

14 4 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kao Zagrepčan i informatičar podržavam ovaj projekt.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zašto bi se neka tvrtka preselila tamo, hoće li im biti subvencionirane režije ili neki drugi troškovi? Tj. koja je razlika u odnosu na obične komercijalne prostore?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Tehnološki park u Zagrebu
DigiMagic kaže...

Zašto bi se neka tvrtka preselila tamo, hoće li im biti subvencionirane režije ili neki drugi troškovi? Tj. koja je razlika u odnosu na obične komercijalne prostore?

Velika i nikakva, stvar je koliko takovu situaciju znaš iskoristit. Jedan frend/poznanik radi u jednoj maloj fimi u današenjm tehnoparku u Zagrebu ( razvoj app. na MS tehnologiji ) i kaže da je OK takav koncept.

14 godina
neaktivan

Hajde da i to vidimo :)

Marko Pelko

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Pelkom kaže...

Hajde da i to vidimo :)

Pričalo se da će ovo biti Bolnica a pogle kaj je sad, dok ne vidim park ne vjerujem. {#}

17 godina
neaktivan

Možda se taman napravi dok faks završim pa se lijepo zaposlim ^^

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čista navlakuša. EU će ovo, EU će ono. Svima će porasti plaće i mirovine za 300%, neće biti nezaposlenih, bla, bla, bla. Samo glasujte za EU, navali narode. Ma, lažu čim zinu, fuj {#}

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
Moj PC  
3 8 hvala 0
13 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

Slika govori za 1000 rijeći :

Nije bas sve tako jednostavno. Ja sam u principu protiv EU i smatram da donosi vise negativnih stvari nego pozitivnih. Ali..

Nekidan sam trazio posao u EU i gotovo ga je nemoguce dobiti ako nisi iz zemlje članice (traze te EU passport).

S obzirom da je ova zemlja gospodarski impotentna, da ne kazem mrtva, covjek koji zeli prezivjeti morat ce prije ili poslije otici trbuhom za kruhom.

I to je jedina realna prednost koju od EU mozemo ocekivati (uz napomenu da su austrija i njemcka vec najavile veto na radnike iz RH).

17 godina

Ali ako euroskeptici pobjede na referendumu nećemo vidjeti ni tehnološki park ,a Boga mi ni bolnicu koju mi "sposoban" narod gradimo desetljećima.

Mrzim cheatere iz dna duše
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

{#}Ja kao Purger koji sam davao lovu za bolnicu očekujem da će moja lova mene zaposlit tu. Kompanija iz Zagreba ima prednost!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 15:22 (Diplomat).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

Kam baš u Zagrebu, pa tamo i ovako i onako ima prepuno tvornica. Traba to izgraditi drugdje a ne u Zagrebu

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Kam baš u Zagrebu, pa tamo i ovako i onako ima prepuno tvornica. Traba to izgraditi drugdje a ne u Zagrebu

Pa lijepo ti piše zbog čega tamo, bilo gdje je dobro samo da se otvaraju nova radna mjesta za ljude...

17 godina

Pitanje je samo u kakvom je stanju "ono" jel to stoji tako već godinama, možda bi se prije trebalo srušiti i izgraditi nešto posve novo i tehnološki napredno.

17 godina

A da mi ipak tu napravimo još jedan trgovački centar?

Ono čist tolko prevencije radi!

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
17 godina
neaktivan

Toliko o decentralizaciji Hrvatske :P

Svakom poklopcu lonac!
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Ma koja bi još lokacija u hr mogla privući velike firme u tehnološki centar? Pa imamo već područja od posebne državne skrbi

sa poreznim olakšicama pa što, samo se auti kupuju na te lokacije da se jeftinije plaća godišnje dadžbine. Jednostavno

para i stručne radne snage nema u drugim mjestima dovoljno. No nebitno.

To je morala biti bolnica.

A ne da mi lešinari dižu automobil (sa invalidskim oznakama) kad dovedem invalida na Šalatu, Petrovu ili Zajčevu.

Sve te bolnice osim hitne trebalo je iseliti iz prenatrpane stare gradske jezgre. Više su ulupali na renoviranja (i pranja novca)

tih stogodišnjih zgrada nego da su dovršili barem dio po dio sveučilišne.

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Živi bili pa vidjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mogu oni tamo napraviti bilo sto ali o tome ne ovisi otvaranje novih firmi "čije djelovanje je usmjereno na razvoj novih tehnologija, ekologije, nano-tehnologije i informatike" tj. novih radnih mjesta. Odnosno, ne postojanje "tehnoloskog parka" na tom mjestu (ili nekom drugom) nije sprijecilo nastanak takvih firmi. Kakav je uostalom to "koncept", kako kaze "frend" jednog clana foruma? DigiMagic se naglas pita "hoce li im biti subvencionirane režije ili neki drugi troškovi?" Ako to naprave privatnici sigurno im nista nece biti subvencionirano a opet, ako je stvar u subvencijama, zar je potrebno da je firma u "tehnoloskom parku" da bi bila subvenciionirana? Naravno da nije potrebno! Dakle, niti je gradnja tehno-parka tamo potrebna za otvaranje novih firmi niti je potreban tehno-park da bi se firme subvencioniralo tj. na neki nacin im se smanjili troskovi. Radi se jednostavno o tome da grad jednokratno dobije neke novce koje potrositi za godinu dana i to je to.

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jel ovo Bandić smislio {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Već vidim budući Maxi Konzum ili sl. na ovome mjestu.

K
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gdeak kaže...
formula1live kaže...

Pa lijepo ti piše zbog čega tamo, bilo gdje je dobro samo da se otvaraju nova radna mjesta za ljude...

Pripremaju i drugi gradovi. Npr. moj Osijek: http://www.tera.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=100:znanstveni-park-tehnopolis-osijek-dobio-svoju-lokaciju&catid=8:vijesti&Itemid=28

Čvarci su bomboni od svinje
17 godina
neaktivan

Kinezi ulazu tamo gdje imaju interesa:

-U dansku kroj privatne fondove,za uzvrat dancima se otvorilo kinseko trziste za vjetro generatore;

-U GB,FRA i DE u telekomunikacije za uzvrat kinesko trziste;

-U Alziru i Libiji grade auto ceste za africku naftu;

-U Nigeriji zeljeznice velikih brzina za nigerijsku naftu(Good bye dear Shell)

-U Zambiji u zamjenu za rudnike bakra ulazu u infrastrukturu;

-U Gvineji su poceli prvu fazu Africkog optickog prstena;

-U Srbiji kupuju Telekom(2012.) i EPS(2013.) u zamjenu obnavljaju koridor X,zeljeznice srbije i zracne luke

sto im je Hrvatska ponudila u zamjenu za investicije?

dasHHa
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
dasHHa kaže...

Kinezi ulazu tamo gdje imaju interesa:

-U dansku kroj privatne fondove,za uzvrat dancima se otvorilo kinseko trziste za vjetro generatore;

-U GB,FRA i DE u telekomunikacije za uzvrat kinesko trziste;

-U Alziru i Libiji grade auto ceste za africku naftu;

-U Nigeriji zeljeznice velikih brzina za nigerijsku naftu(Good bye dear Shell)

-U Zambiji u zamjenu za rudnike bakra ulazu u infrastrukturu;

-U Gvineji su poceli prvu fazu Africkog optickog prstena;

-U Srbiji kupuju Telekom(2012.) i EPS(2013.) u zamjenu obnavljaju koridor X,zeljeznice srbije i zracne luke

sto im je Hrvatska ponudila u zamjenu za investicije?

hehe...uvijek je to tako, a kad si krenuo ovim redom mislim da bi taman iza Nigerij, Zambije i Gvineje po razvijenosti bili i mi. A što ćemo im ponuditi:

- HPB

- HEP

- HŽ (ovo jedva čekam da se konačno otpusti 95% kadra pa možda i profunkcioniraju kao firma)

- izvori pitke vode

...

A ako neće biti dosta iznajmimo im i Goli otok jer će barem oni znati iskoristiti postojeći poslovni model i nastaviti tradiciju {#}

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Čista navlakuša. EU će ovo, EU će ono. Svima će porasti plaće i mirovine za 300%, neće biti nezaposlenih, bla, bla, bla. Samo glasujte za EU, navali narode. Ma, lažu čim zinu, fuj {#}

Daleko od toga da je stvar super - ali ovo -> " Svima će porasti plaće" je nemoguće ako svi nastave kako su do sada radili ... isto kao i bez EU ...

16 godina
Bob2 kaže...

Mogu oni tamo napraviti bilo sto ali o tome ne ovisi otvaranje novih firmi "čije djelovanje je usmjereno na razvoj novih tehnologija, ekologije, nano-tehnologije i informatike" tj. novih radnih mjesta. Odnosno, ne postojanje "tehnoloskog parka" na tom mjestu (ili nekom drugom) nije sprijecilo nastanak takvih firmi. Kakav je uostalom to "koncept", kako kaze "frend" jednog clana foruma? DigiMagic se naglas pita "hoce li im biti subvencionirane režije ili neki drugi troškovi?" Ako to naprave privatnici sigurno im nista nece biti subvencionirano a opet, ako je stvar u subvencijama, zar je potrebno da je firma u "tehnoloskom parku" da bi bila subvenciionirana? Naravno da nije potrebno! Dakle, niti je gradnja tehno-parka tamo potrebna za otvaranje novih firmi niti je potreban tehno-park da bi se firme subvencioniralo tj. na neki nacin im se smanjili troskovi. Radi se jednostavno o tome da grad jednokratno dobije neke novce koje potrositi za godinu dana i to je to.

Jedina prednost tehnološkog parka je što na jednoj lokaciji imaš više različitih tvrtki koje se bave "visokom" tehnologijom što povećava mogućnost suradnje i skupnih projekata ...

14 godina
neaktivan

30 miljuna eura od EU fondova nije dovoljno za uređenje tako velikog prostora u tehnološki park. To je dovoljno za možda 10-20%. Tamo je više od 220 000 m2 čija će adaptacija koštati 500€ po m2 minimalno. Dakle 100-150 mil bez prometnog rješenja. I onda problem  - sa čime to sve popuniti. Ništa bez vanjskog partnera.

17 godina

Bolnicu tamo treba sagraditi-dovršiti, zdravstvo uz školstvo je jedna od najbitnijih karika u društvu. Nikakve tehnološke parkove i slične stvari.

0 0 hvala 0
17 godina
Viggo kaže...

30 miljuna eura od EU fondova nije dovoljno za uređenje tako velikog prostora u tehnološki park. To je dovoljno za možda 10-20%. Tamo je više od 220 000 m2 čija će adaptacija koštati 500€ po m2 minimalno. Dakle 100-150 mil bez prometnog rješenja. I onda problem  - sa čime to sve popuniti. Ništa bez vanjskog partnera.

pa ako to bude pravila neka firma od Bandića ili sličnog rođe   onda 30 mil sigurno neće biti dovoljno,pa Bandić je poljski wc platio par milijuna

Mrzim cheatere iz dna duše
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice