DSLR fotoaparat za VIDEO, Koji?

poruka: 22
|
čitano: 18.072
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupujem fotoaparat DSLR koji može snimati i video 1920x1080 rezoluciju.

Cijena do oko 7000 kuna, a da ima audio ulaz.

Na primjer: snimam kćer kako svira sintisayzer i uz kvalitetan video
želim kvalitetan zvuk,(kvalitetan zvuk ne mogu dobiti sa mikrofonom ugrađenim na fotoaparatu),

ja bi sintisayzer spojio sa fotoaparatom, te da snimam video i zvuk.

Da li to postoji na DSLR fotoaparatima. Nemojte mi preporučivati video kamere.

Trebao bi fotoaparat imati mogučnost spajanja bežično sa bljeskalicom.

Koju mi bljeskalicu preporučujete (mogučnost bežične sinhronizacije sa fotoaparatom) neku best-buy.

Fotoaparat bi trebao imati auto-focus kod snimanja videa.

Inaće amaterski puno fotografiram, a sad imam potrebu i za videom.

Čitam malo o Canonu EOS 650D

Nikon D 5100, ili D 3200 ili D 7000   {#}

Ne želim imati i video kameru.

Molim Vas preporuke.

Unaprijed se zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 13:50 (predrag123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Canon 650D je izvrstan izbor, on ili 600D kojeg ja imam. Lijepo uz njega kupiš kvalitetan externi mikrofon i sintesajzer ce se odlicno cut.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: DSLR fotoaparat za VIDEO, Koji?
athlon64 kaže...

Canon 650D je izvrstan izbor, on ili 600D kojeg ja imam. Lijepo uz njega kupiš kvalitetan externi mikrofon i sintesajzer ce se odlicno cut.

Kako radi taj AUTO-FOCUS kad se snima video? Da li to stvarno tako loše fokusira kod snimanja videa ili je to malo prenapuhano, te radi zadovoljavajuće?. 

Malo gledam filmiće na Youtubu snimljene Canonom 650D, pa često treba fotoaparatu da nešto fokusira po 2-3 sekunde, ili su to stavili stvarno najgore snimke?

Sad koristim Sony HX1 i on čisto solidno fokusira kod videa, tj. ima jaku dobru dubinsku oštrinu kod videa, pa niti se ne mora puno mučiti oko fokusiranja.

Koji externi mikrofon preporučaš?

Da li se može sintić direktno uštekati u fotoaparat (mislim na audio)?

15 godina

Autofokus kod videa nisam nikad koristio, preporucam da ne koristis ni ti jer ce ti se cut elektromotor objektiva dok snimaš. Dakle iskljucivo manual fokus dok snimaš. Što uopce nije problem.

Externi mikrofon ce ti neko drugi dat preporuku, al kad kupis dobar mic zvuk bude famozan. Da, mozes ga jednostavno ustekat u fotic, imas 3.5 ulaz.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Morate uzeti u obzir da je najbitniji objektiv kod continuous fokusa, brzine izoštravanja, svjetlosne jačine itd.. Kit objektiv ili neki sličan objektiv slabije serije nikad neće imati onu smoothness ,nečujnost, oštrinu itd. skupljih leća, poput L serije (ne kužim se u Canon baš, pa lupam, ali kužite što mislim). Od ponuđenih vjerujem da je Canon prvi izbor u DSLR svijetu videa, zaključujem to po broju korisnika koji koriste Canon umjesto Nikona samo za snimanje videa, kao i po broju dodataka za Canon SLR sistem.

Mislim da vaša kćer ipak ne skače po sobi dok svira, tako da neka vas ne zabrinjava autofocus, namjestite na single af (da fokusira samo jednom, prije početka snimanja) i to je to. Ako je ipak nešto "aktivnije", vrijedi naučiti se na MF mod i raditi lagane korekcije sam (ukoliko su potrebne uopće).

A za zvuk, postoji nekoliko solucija koje se spoje na hotshoe ili sync ulaz, ali mislim da je možda bolja solucija da ukoliko je sintesajzer malo bolji (sa audio out izlazom), spojite ga na zvučnu karticu i snimite nekim softverom te kasnije sinkronizirajte cijelu snimku sa zvukom, jeftinije prođete i nikad mikrofonom nećete dobiti zvuk bez gubitaka nekakvih frekvencija. To direkt recording sa outputa na input riješava.

Nisam baš stručnjak, ali nadam se da sam pomogao.

EDIT: A za bljeskalicu, koliko čitam ljudi stvarno hvale Metz Mecablitz seriju kao super dobre i super pristupačne Auto TTL bljeskavice, i sam mislim nabaviti Metz AF 44.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 19:55 (AlienWare1).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

snimam hd filmove i video i uzeo bi d5100. Jel bolje uzet tako slr digitalni fotoaparat nego kameru u tom cjenovnom rangu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joze kaže...

Pozdrav,

snimam hd filmove i video i uzeo bi d5100. Jel bolje uzet tako slr digitalni fotoaparat nego kameru u tom cjenovnom rangu?

Ako snimaš samo hd filmove i video onda je po meni bolje uzeti video kameru, a ako podjednako fotografiraš i snimaš kao ja, te ne želiš tegliti dva uređaja sa sobom, onda je vjerojatno bolje uzeti fotića, ali je sad pitanje kojega?{#} Koliko sam do sada uspio pročitati, dobio sam dojam da za video ljudi ipak više preferiraju Canon ispred Nikona kada je u pitanju DSLR.

Molim te napiši tu zašto si se odlučio za d5100 , a ne za npr Canona  600d ili 650d, jer se i ja dvoumim između Canona i Nikona, ali mi za sada Canon vodi. {#}

16 godina
neaktivan
Rekli su mi da dslr aparari imaju crop chipove i da kamere i tom cjenovnok rangu imaju losije.cipove. isto tako su mi preporucili nikona, ali morat cu onda vidit i taj canon kakav je
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

S obzirom da pucaš na entry lvl fotića što znači da su sredstva kojima raspolažeš mala,ne spominješ objektive koji su skupi ko i fotić a neki i nekoliko puta više te je samo snimanje videa puno kompliciranije nego kod kamere mislim da je kamera bolji izbor.

16 godina
neaktivan
Pls daj primjer kamere do 4k koja bi me kvalitetom zadovoljila ka d5100
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joze kaže...
Rekli su mi da dslr aparari imaju crop chipove i da kamere i tom cjenovnok rangu imaju losije.cipove. isto tako su mi preporucili nikona, ali morat cu onda vidit i taj canon kakav je

Šta bi to bilo: " imaju crop chipove" ? Možeš malo pojasniti. {#}

17 godina
neaktivan

Evo ti link, pročitaj to, da ti ja objašnjavam, koliki sam laik, samo bi te zbunio. {#}

16 godina
neaktivan

Evo sam prica malo sa ovim ljudima šta se bavu foto i videom, kažu da kod canona da se lakše nabavlja oprema, ali nikon ima bolju optiku i slike. Ali da uglavnom kome šta paše.. to je najbitnije

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 19:42 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Uglavnom, da skratim priču oko cropa (ovako sam ja shvatio):

Imam Oly PENa E-PL2 (m4/3 format) i pošto je to praktički isti senzor kao u 4/3 fotoaparatima, crop factor je na njima 2x, što znači, kad bi stavio svoj adaptirani Konica 50mm f1.7 (koji je namijenjen za 35mm film fotoaparat/full frame fotoaparat) objektiv na njega, on sa 50mm "dobiva" 100mm f1.7mm vidno polje/fokalnu duljinu na tom senzoru.

Praktički, crop factor toga senzora fotoaparata kojeg imaš množiš sa fokalnom duljinom objektiva kojeg imaš (u slučaju Canon APS-C-a sa 1.6, a Nikona i ostalih APS-C senzora sa 1.5).

16 godina
neaktivan

što se mene tiče ja sam odlučia uzet nikon d5100. Kao što sam već rekao, dslr u videu je kvalitetniji nego video kamera. Preporučili su mi da prava video kamera koja će dobro raditi svoj posao za filmove košta 17k. A ove video kamere do 4k služe ponajviše za obiteljske snimke, putovanja itd.

Isto tako mogu nešto i fotografirat ako mi padne napamet, mijenjat objektive,... Uz to bih uzeo stalak i ext mic, i mislim da ne bi bilo nekih problema u snimanju 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 9:15 (joze).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
joze kaže...

što se mene tiče ja sam odlučia uzet nikon d5100. Kao što sam već rekao, dslr u videu je kvalitetniji nego video kamera. Preporučili su mi da prava video kamera koja će dobro raditi svoj posao za filmove košta 17k. A ove video kamere do 4k služe ponajviše za obiteljske snimke, putovanja itd.

Isto tako mogu nešto i fotografirat ako mi padne napamet, mijenjat objektive,... Uz to bih uzeo stalak i ext mic, i mislim da ne bi bilo nekih problema u snimanju 

Točno tako negdje sam čitao da su proizvođači dslr aparata budale koji daju za 4k kuna ono što kamere daju tek od 17k kuna.

Dečko nemoj se ljutit al tvoji postovi više liče na preser....e a ne traženje pametnog savjeta.Pogledaj postove Predraga koji lijepo objašnjava što mu treba i što želi te koliko je spreman za to platiti dok se iz tvojih jedino vidi da si tanak sa znanjem o fotografiji i o videu te si zapeo za d5100 i ovdje tražiš podvrdu da je to dobra odluka.Ni u jednom trenutku nisi rekao što namjeravaš snimati,u kojim uvjetima,šta je za tebe kvaliteta o kojoj toliko pričaš nego briješ o nekim HD filmovima i videu koje ti snimaš.S čime sad snimaš i šta te ograničava kod trenutne opreme?

16 godina
neaktivan
Dakle ovako stvari stoje. Sto se tice znanja imam ga ali ne toliko bar sto se tice prakse.. Zavrsio sam srednju multimediju. Ja ovo sta vama govorim su mi rekli sta se bave time ne ja. Snimao bi nekakve svoje filmove amaterske,skeceve,kratke filmice i tako.neke stvari. Eto sad ja vas iskusne pitam koju kameru predlazete?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nemam opremu samo zelim pocet radit i snimat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Canon EOS 1D c {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kale_fotograf kaže...

Canon EOS 1D c {#}

Canon EOS-1D C je nadolazeći DSLR u Cinema EOS rangu, sposoban snimati 4K video zapis (rezolucije 4096 x 2160 piksela) pri 24 FPS-a. {#}

Ima Full Frame senzor, ali koristi APS-H dio za snimanje 4K video zapisa. Može snimati 8-bitni 4:2:2 4K i 8-bitni 4:2:0 Full HD. {#}

Što se tiče fotografija, tu je 36 mm × 24 mm CMOS (5184 x 3456 piksela) maksimalne razlučivosti 18.1 megapiksela.

Za detaljnije podatke, pričekat ćemo dolazak u prodaju (očekuje se u listopadu ove godine s preporučenom maloprodajnom cijenom od $15.000), a do tad pogledajte video.

To si mislio? {#}

{#}

15 godina
neaktivan
predrag123 kaže...
kale_fotograf kaže...

Canon EOS 1D c {#}

Canon EOS-1D C je nadolazeći DSLR u Cinema EOS rangu, sposoban snimati 4K video zapis (rezolucije 4096 x 2160 piksela) pri 24 FPS-a. {#}

Ima Full Frame senzor, ali koristi APS-H dio za snimanje 4K video zapisa. Može snimati 8-bitni 4:2:2 4K i 8-bitni 4:2:0 Full HD. {#}

Što se tiče fotografija, tu je 36 mm × 24 mm CMOS (5184 x 3456 piksela) maksimalne razlučivosti 18.1 megapiksela.

Za detaljnije podatke, pričekat ćemo dolazak u prodaju (očekuje se u listopadu ove godine s preporučenom maloprodajnom cijenom od $15.000), a do tad pogledajte video.

To si mislio? {#}

{#}

e točno taj hehehe, već kad je za video nek bude sa najnovijom tehnologijom {#}

a do 7000 kuna bit će super i EOS 600D ili ako uspiš EOS 60D

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 18:48 (kale_fotograf).
17 godina
neaktivan
kale_fotograf kaže...

e točno taj hehehe, već kad je za video nek bude sa najnovijom tehnologijom {#}

a do 7000 kuna bit će super i EOS 600D ili ako uspiš EOS 60D

Ovo je bilo neki dan na ebayu. Zašto je ovakvo nešto (kao i još mnogo stvari) US only, kakva logika lol.

"These poor people got a 40k$ per year salary. Oh I know, let's sell them a camera with a 50% discount. Screw those folks in Yurop." :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice