Kako prodati bicikl preko malih oglasa?

poruka: 5
|
čitano: 3.143
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Pozdrav,

Po prvi put bi prodao bicikl preko malih oglasa (forumi, njuskalo, fb market). Koji je uobičajni način da se omogući potencijalnom kupcu isprobavanje bicikla a da se pritom zaštitim da neće pobijeći i ukrasti ga?

* Zamoliti ga da mi ostavi na čuvanje osobnu? (Ako se stavim u poziciju kupca, problematična taktika: moguće se zloupotrebe s fotkom osobne, a ni meni ne bi bilo drago nepoznatom čovjeku dati osobnu na čuvanje).

* Zatražiti da mi ostavi da mi ostavi kao polog iznos koji tražim -  pa mu ga ja vratim ako ga se ne odluči kupiti? (Tu bi se i ja kao kupac zabrinuo - što ako mi ga prodavač ne želi vratiti? Također cijenkanje bi bilo otežano ...)
* Isprobati skupa s njima na drugom biciklu u nadi da nije brži od mene? - To mi je malo riskantno.

* Ne dati mu uopće da ga isproba nego da samo sjedne dok je bicikl u stanu/hodniku/zatvorenom dvorištu? - Kupac bi ipak trebao biti u mogućnosti isprobati bicikl, pogotovo s obzirom da se radi o karbonskom FS sa Shimano 12s XT razinom opreme ...
* Nešto treće?

Još uvije se sjećam slučaja od prije 10-15g+ s dropbike-a gdje je čovjek prodavao bicikl a kupac mu je kao zalog ostavio ruksak. Kupac je pobijegao, a prodavač je onda u ruksaku našao samo nekoliko banana. :( 

Thx!

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako prodati bicikl preko malih oglasa?

opcija 2 i 4 su najbolje.

s tim da kod opcije 2 bi promijenio samo polog->cijena bicikla. 

neka ti ostavi puni iznos pa neka testira oko tebe u parku dok ti sjedis na klupi i brojis pare.

nisam nikad prodavao bajk ali sam vidio kad ljudi prodaju motor i napisu: probna voznja moguca samo uz ostavljanje kapare punog iznosa cijene motora.... tako i ti :)

15 godina

Odaberi lokaciju odakle se ne može izaći lako: ograđeni park, ograđeno betonsko igralište ili slično.

Ako baš strahuješ možeš diskretno zaljepiti airtag ispod sjedala. 
Dosta toga se vidi i okom i osjetom: kazeta, šajbe, hod štajerunga, stanje ležajeva pedala, srednjeg pogona, naba, stanje/starost baterija mjenjača vidiš u aplikaciji (pretpostavljam da je Di2 kad je 12-ica), vizualna oštećenja laka, ako je prozirni lak vidiš delaminaciju ili oštećenja od sunca na rami, tragove udaraca od padova ili transporta. E sad, ako bicikl ima neki kronični problem (recimo uništene niple, potrebu zamjene hidro crijeva i slično) to se vjerojatno niti neće vidjeti u probnoj vožnji nego tek nakon 100+km, a za ono što se osjeti u vožnji osjeti se odmah tako da proba od 100m ili 2 km ne pravi nikakvu razliku.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
zeryx kaže...

nisam nikad prodavao bajk ali sam vidio kad ljudi prodaju motor i napisu: probna voznja moguca samo uz ostavljanje kapare punog iznosa cijene motora.... tako i ti :)

Jedino sam tako prodavao bicikle i tri motocikla. 

合気道 五段
12 godina
zeryx kaže...

probna voznja moguca samo uz ostavljanje kapare punog iznosa cijene motora  bicikle

Mislim da ću tako.

Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice