Pozdrav,
Po prvi put bi prodao bicikl preko malih oglasa (forumi, njuskalo, fb market). Koji je uobičajni način da se omogući potencijalnom kupcu isprobavanje bicikla a da se pritom zaštitim da neće pobijeći i ukrasti ga?
* Zamoliti ga da mi ostavi na čuvanje osobnu? (Ako se stavim u poziciju kupca, problematična taktika: moguće se zloupotrebe s fotkom osobne, a ni meni ne bi bilo drago nepoznatom čovjeku dati osobnu na čuvanje).
* Zatražiti da mi ostavi da mi ostavi kao polog iznos koji tražim - pa mu ga ja vratim ako ga se ne odluči kupiti? (Tu bi se i ja kao kupac zabrinuo - što ako mi ga prodavač ne želi vratiti? Također cijenkanje bi bilo otežano ...)
* Isprobati skupa s njima na drugom biciklu u nadi da nije brži od mene? - To mi je malo riskantno.
* Ne dati mu uopće da ga isproba nego da samo sjedne dok je bicikl u stanu/hodniku/zatvorenom dvorištu? - Kupac bi ipak trebao biti u mogućnosti isprobati bicikl, pogotovo s obzirom da se radi o karbonskom FS sa Shimano 12s XT razinom opreme ...
* Nešto treće?
Još uvije se sjećam slučaja od prije 10-15g+ s dropbike-a gdje je čovjek prodavao bicikl a kupac mu je kao zalog ostavio ruksak. Kupac je pobijegao, a prodavač je onda u ruksaku našao samo nekoliko banana. :(
Thx!