Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]

poruka: 1.937
|
čitano: 1.096.744
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]
zelenapaprika kaže...
ZdravkoZ kaže...
Ne buše ništa ako imaju bužiri,na svakom katu kod razvodne stave neku svoju kutijicu i od tu provode.Sad nisam siguran jel moraju imati kakvu dozvolu kao operater od zgrade i stanara da uopće uđu u zgradu.Za 1/0,5 Gb sam dobio Nokia ruter.

Morali bi se javiti predstavniku stanara.

Taj sam

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
15 godina

Moraju ugraditi malu kutijicu veličine domaćica keksa  kutije. Negdje u prizemlju i onda po razvodnim kutijama kako je rekao kolega do stanova ako je novija zgrada. Takav sam i ja dao uvijet kao predstavnik stanara. Nisam htio nikakvo bušenje i kanalice.

5 godina
hummer0 kaže...

Moraju ugraditi malu kutijicu veličine domaćica keksa  kutije. Negdje u prizemlju i onda po razvodnim kutijama kako je rekao kolega do stanova ako je novija zgrada. Takav sam i ja dao uvijet kao predstavnik stanara. Nisam htio nikakvo bušenje i kanalice.

Mi imamo rupu po katovima po vertikali i kanalice od kabelske tv i kasnije interneta, i to već odavno. Podzidnu infrastrukturu nažalost nemamo.

12 godina

Pozdrav,

imam jednu nedoumicu i trebao bi odgovor ako netko zna.

Istjecala mi je pretplata na Tcomu pa sam zbog bolje ponude otišao u poslovnicu Telemacha i zatrašio prelazak na njihovu pretplatu TOP (80gb) i potpisao ugovor na 24 mjeseca.

Dobio sam standardno karticu i sutra mi gase stari signal i puštaju od Telemacha.

U međuvremenu mi se naravno javio Tcom i ponudio još bolju cijenu uz poklon mobitel.

Oni kažu da nije problem što sam u poslovnici potpisao s Telemachom te da se taj ugovor može raskinuti unutar 14 dana i da oni to odrade umjesto mene.

Da li je to točno i dali mogu sada prihvatiti ponudu Tcom-a s obzirom da će mi već biti aktivan signal Telemacha (od sutra aktivan).

Zvao sam i SZK od Telemacha i rekli su da će mi biti naplaćeno samo tih par dana koje ću biti na njihovoj mreži.

Čitao sam i ugovor koji sam dobio i nigdje ne piše da imam mogućnost u roku od 14 dana raskinuti.

Nažalost imao sam prije loša iskustva s telekomima pa sad pušem i na hladno i ne vjerujem što mi kažu, a da nemam na napisano.

Need help

0 0 hvala 0
8 godina
vex3855 kaže...

Pozdrav,

Istjecala mi je pretplata na Tcomu pa sam zbog bolje ponude otišao u poslovnicu Telemacha i zatrašio prelazak na njihovu pretplatu TOP (80gb) i potpisao ugovor na 24 mjeseca.

Dobio sam standardno karticu i sutra mi gase stari signal i puštaju od Telemacha.

U međuvremenu mi se naravno javio Tcom i ponudio još bolju cijenu uz poklon mobitel.

Oni kažu da nije problem što sam u poslovnici potpisao s Telemachom te da se taj ugovor može raskinuti unutar 14 dana i da oni to odrade umjesto mene.

Da li je to točno i dali mogu sada prihvatiti ponudu Tcom-a s obzirom da će mi već biti aktivan signal Telemacha (od sutra aktivan).

Zvao sam i SZK od Telemacha i rekli su da će mi biti naplaćeno samo tih par dana koje ću biti na njihovoj mreži.

Čitao sam i ugovor koji sam dobio i nigdje ne piše da imam mogućnost u roku od 14 dana raskinuti.

Nažalost imao sam prije loša iskustva s telekomima pa sad pušem i na hladno i ne vjerujem što mi kažu, a da nemam na napisano.

Need help

Rok od 14 dana u ovom slučaju ne vrijedi jer se radi o ugovoru koji je sklopljen na prodajnom mjestu. 14 dana za jednostrani raskid vrijedi za sklapanje ugovora na daljinu (webshop, teleprodaja). 

E sada ovdje postoje dvije ključne stvari. Kod prelaska na drugu mrežu potpisuju se zahtjev za prijenos broja i ugovor o sklapanju pretplatničkog odnosa. Najčešće se potpisuju oba odjednom. Ako na ugovoru za sklapanje pretplatničkog broja stoji minimalno obvezno trajanje ugovora ("ugovorna obveza") od 24 mjeseca, nema raskida bez naknade za prijevremeni raskid. Međutim, sumnjam da je tako zato što se radi o kupovini uređaja, a uređaj se ne može nadodati na pretplatu prije nego li se broj prenese u mrežu. 

Proces bi onda bio sljedeći:

- pričekati prijenos broja

- odbiti preuzeti uređaj - pretplata bi trebala ostati aktivna, ali bez ugovorne obaveze

- ugovoriti povratak s HT-om

Ovo što je Telemach naveo je dijelom točno - ako je broj bez ugovorne obaveze i pretplatnički se odnos raskine (prijenosom broja u drugu mrežu), operater ti može naplatiti samo onoliko koliko je broj bio aktivan u mreži. Ako se radi o npr. 5 dana, mogu ti naplatiti šestinu naknade za tarifu (jer 5 dana je 1/6 mjeseca). 

Nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju:

- ako je HT-ova ponuda bila samo za produljenje pretplatničkog odnosa, postoji šansa da se ista neće moći ostvariti za novu pretplatu (jer povratak iz druge mreže smatraju upravo time, novi korisnik, ne postojeći)

- pažljivo proučiti što je potpisano od Telemach dokumentacije.

12 godina
robogo kaže...
vex3855 kaže...

Pozdrav,

Need help

Rok od 14 dana u ovom slučaju ne vrijedi jer se radi o ugovoru koji je sklopljen na prodajnom mjestu. 14 dana za jednostrani raskid vrijedi za sklapanje ugovora na daljinu (webshop, teleprodaja). 

E sada ovdje postoje dvije ključne stvari. Kod prelaska na drugu mrežu potpisuju se zahtjev za prijenos broja i ugovor o sklapanju pretplatničkog odnosa. Najčešće se potpisuju oba odjednom. Ako na ugovoru za sklapanje pretplatničkog broja stoji minimalno obvezno trajanje ugovora ("ugovorna obveza") od 24 mjeseca, nema raskida bez naknade za prijevremeni raskid. Međutim, sumnjam da je tako zato što se radi o kupovini uređaja, a uređaj se ne može nadodati na pretplatu prije nego li se broj prenese u mrežu. 

Proces bi onda bio sljedeći:

- pričekati prijenos broja

- odbiti preuzeti uređaj - pretplata bi trebala ostati aktivna, ali bez ugovorne obaveze

- ugovoriti povratak s HT-om

Ovo što je Telemach naveo je dijelom točno - ako je broj bez ugovorne obaveze i pretplatnički se odnos raskine (prijenosom broja u drugu mrežu), operater ti može naplatiti samo onoliko koliko je broj bio aktivan u mreži. Ako se radi o npr. 5 dana, mogu ti naplatiti šestinu naknade za tarifu (jer 5 dana je 1/6 mjeseca). 

Nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju:

- ako je HT-ova ponuda bila samo za produljenje pretplatničkog odnosa, postoji šansa da se ista neće moći ostvariti za novu pretplatu (jer povratak iz druge mreže smatraju upravo time, novi korisnik, ne postojeći)

- pažljivo proučiti što je potpisano od Telemach dokumentacije.

thx na odgovoru.

U telemachu sam uzeo samo tarifu bez uređaja.

tek danas me nazvao tcom i ponudio bolju tarifu plus poklon uređaj.

edit: evo isjecak iz ugovora koji ako dobro čitam imam tri dana da Tcom odradi raskid.

LINK dijela ugovora

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2025 16:49 (vex3855).
5 godina
vex3855 kaže...

Pozdrav,

Need help

Nije prodaja na daljinu, nego si to obavio u poslovnici Telemacha. Dobro su ti rekli, naplatiti će ti one dane u kojima si bio njihov korisnik. 

Da bar mene hoće nazvati neki telekom. Mijenjao sam mobilne mreže više puta, pa i kao pretplatnik, nitko nikada me nije nazvao. Nikada.

12 godina

Znaci imam tri dana (srijeda potpisano i ostaju mi petak i subota) da nakon sutrašnje aktivacije signala na telemachu ovi

iz Tcoma pošalju zahtjev za raskidom prema telemachu.

Ak pošalju izvan tog vremena trabao bi platiti za prijevremeni raskid što znaci sve tarife do raskida ugovora tj.24 mjeseca.

0 0 hvala 0
8 godina
Ne.

Ako je HT već odobrio prijenos broja, tu više nema obustave procesa.

Sve ovisi o tome je li uz pretplatu odabrana ugovorna obaveza. Ako na ugovoru stoji, onda je vjerojatno pretplata sklopljena uz neki popust ili pakete. U tom slučaju, kada se broj aktivira, kreće i ugovorna obaveza. Prije povratka u HT možeš zatražiti Telemach da ti izračunaju iznos naknade.

Kada HT pokrene prijenos broja, idu ona tri radna dana za prijenos. Jednom kada se broj prenese, Telemach pretplata se gasi i sljedeći mjesec dolazi račun.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2025 10:29 (robogo).
12 godina
robogo kaže...
Ne.

Ako je HT već odobrio prijenos broja, tu više nema obustave procesa.

Sve ovisi o tome je li uz pretplatu odabrana ugovorna obaveza. Ako na ugovoru stoji, onda je vjerojatno pretplata sklopljena uz neki popust ili pakete. U tom slučaju, kada se broj aktivira, kreće i ugovorna obaveza. Prije povratka u HT možeš zatražiti Telemach da ti izračunaju iznos naknade.

Kada HT pokrene prijenos broja, idu ona tri radna dana za prijenos. Jednom kada se broj prenese, Telemach pretplata se gasi i sljedeći mjesec dolazi račun.

Ma odustao sam na kraju od povratka na tcom i ostat cu na telemachu na onome što sam prvotno dogovorio.

Ujutro su me prebacili na telemach mrežu i onda sam nazvao tcom da storniraju dogovoreni povratak natrag na tcom.

Rekli su da je sve stornirano sad što se tiće povratka na tcom i još se ispričali jer je njihov djelatnik dao krive informacije jučer.

16 godina
Pozdrav,koliko ste čekali na optučki internet ?
Napravio sam zhtjev prije mjesec dana i još ništa ,služba za korisnike nezn ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tako negdje mj.dana ali s obzirim na godišnje odmore možda nešto duže ,nema pravila i to sve ako kuća ili zgrada imaju dovučenu infrastrukturu do ulaza.
Sve da i imam,otkud mi
15 godina
zzz kaže...
Napravio sam zhtjev prije mjesec dana i još ništa ,služba za korisnike nezn ništa....

Prije 10ak dana sam  napravio zahtjev/provjeru putem njihovog weba za optiku i piše da će me netko kontaktirati u vezi ugovaranja usluge no do sad ništa... :) Da je HT/A1 u pitanju vjerujem da bi odmah isti ili drugi dan zvali za acq :p

izgleda da je cijeli sales odjel na GO

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2025 12:31 (tuna-1).
3 godine
zzz kaže...

Izgleda da jako ovisi o raspoloživosti tehničara. Dogovorio sam krajem trećeg mjeseca termin instalacije za pet dana, da bi me sutradan nazvali i pitali da li može danas. Tehničar došao i za pola sata postavio nit, ruter, testirali, sve jako lijepo.

14 godina
sudy_freak kaže...

Bok, zna li itko tko je svježe prelazio na optiku koji se modem dobije i koji mesh uređaj?

Također kako ide instalacija u zgradi? Imam novogradnju gdje su ostavljeni bužiri s ulice do zgrade i razvodne kutije u zgradi. Bitno mi je da mi ništa ne buše po stanu.
Hvala unaprijed.

Razmišljam o 2/2 Gbit optici.

Ništa od ovoga.
Bio sam u Telemachu i prvotno mi je zaposlenica rekla ono što mi je rečeno i preko službe za korisnike.

Na mojoj adresi je dostupno 2/2, infrastruktura je od HT-a i na kraju nije dostupno.
Uglavnom gdje god nemaju svoju infrastrukturu - nema više od onoga što maksimalno nudi onaj tko je provukao optiku.

Kako HT nudi na mojoj adresi 1/0,5 - isto nudi Telemach.

Odyebo to i ostao u A1.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
15 godina
sudy_freak kaže...
sudy_freak kaže...

Bok, zna li itko tko je svježe prelazio na optiku koji se modem dobije i koji mesh uređaj?

Također kako ide instalacija u zgradi? Imam novogradnju gdje su ostavljeni bužiri s ulice do zgrade i razvodne kutije u zgradi. Bitno mi je da mi ništa ne buše po stanu.
Hvala unaprijed.

Razmišljam o 2/2 Gbit optici.

Ništa od ovoga.
Bio sam u Telemachu i prvotno mi je zaposlenica rekla ono što mi je rečeno i preko službe za korisnike.

Na mojoj adresi je dostupno 2/2, infrastruktura je od HT-a i na kraju nije dostupno.
Uglavnom gdje god nemaju svoju infrastrukturu - nema više od onoga što maksimalno nudi onaj tko je provukao optiku.

Kako HT nudi na mojoj adresi 1/0,5 - isto nudi Telemach.

Odyebo to i ostao u A1.

Ugh, ovo je malo disappointing jer je ista situacija kod mene sa HT infrom. Znaci pisi propalo 2/2 :<

4 godine

HT na svojoj infrastrukturi daje max 1 Gbps pa tako i drugi preko njegove infrastrukture ne mogu više od tih 1 Gbps, stoga tko uzme 2 Gbps preko HT infrastrukture, dobit će 1 Gbps a plaćati kao da ima 2 Gbps brzinu što se jasno iskomunicira, "hoćeš-nećeš", nekima je i tako povoljnije i ok.

Kada HT nadogradi svoju infrastrukturu da podržava 2 i više Gbps, tada će i sami HT nuditi 2 Gbps brzine te će i drugi moći preko HT infrastrukture dati 2 Gbps brzine.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice