Sta je to sa industrijom ?

poruka: 6
|
čitano: 1.927
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo bas sam pregledao dva filma

Pirates of silicon valley-Koji je vise smjesan ali je interesantno da je prilicno blisko povezan stvarnim cinjenicama

The triumph of the nerds-pregledo sam sva tri dijela i prilicno mi se svidilo...

Anyway sad nesto cijeli dan razmisljam,sta je to danas sa industrijom,gdje su ideje,gdje su revolucije,jel moguce da su ljudi vako postali sve sive mase da nema vise nikakvi ideja pa bas u bilo kakvom polju.

Umjetnost prakticki mrtva,pravo dobro pjesmu nisam cuo odkad je "Riding with the king" izasla...

Mislim da ljudi mogu vako zaglupit u 10 godina nemogu to vjerovat,ajd mogu shvatiti da je umrla dobra muzika i da se sad "industrija" fokusira na profit.Ali jednostavno nemogu prihvatit da sve moze propast u periodu od 10-15 godina,covjek odkad je nastao stalno je se usavrsavao u raznim poljima i evolucija mislim da ide po toj mjeri ali kako je onda moguce ovaj zastoj koji danas vlada.

Ako je prije par tisuca godina covjek mogao izmislit neke nevjerovatne stvari i napravit zakljucke koji mijenjaju svijet i ako je covjek mogao prije 40 godina napravio jedan koncept koji ce promjenit cijeli svijet,gdje su sad takvi ljudi ?

AMnogi bi rekli da je internet nova industrija,ali moje misljenje je da je to danas "club" sa dozivotnim predsjednikom,nevazno tko to bio,il to bio google koji je baziran na netu ili microsoft koji samo prosutriju svoje polje...

Neznam vise ni sta pisem,nadam se da ce biti dobri odgovora na ovu temu i da mozemo cuti neka misljenja...zasto...kako...gdje...

Hvala

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 22:35 (xxtoni).

0 0 hvala 0
17 godina

Kaj se tice filmske industrije danas 80% filmova ne valja nista tu mislim na amere i njihovu filmsku industriju ispucali su sve ideje i vise ne znaju kaj bi snimali pa onda imamo glupe i bezvezne filmove kaj se moze to je tak!Cool

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
RE: Sta je to sa industrijom ?
rambox kaže...

Kaj se tice filmske industrije danas 80% filmova ne valja nista tu mislim na amere i njihovu filmsku industriju ispucali su sve ideje i vise ne znaju kaj bi snimali pa onda imamo glupe i bezvezne filmove kaj se moze to je tak!Cool

Mogu ići samo na bolje efekte, a priču pokupe od nekog starog filma samo je stave u drugo doba, drukčiju situaciju, drugi likovi i to je to.

Star Trek XI uzmimo za primjer, tko ga je gledao vjerovatno je primjetio da su priču pokupili od STAR WARS: NEW HOPE (episode 4), upakirali u star trek, bolje efekte i opla evo hita.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
rambox kaže...

Mogu ići samo na bolje efekte, a priču pokupe od nekog starog filma samo je stave u drugo doba, drukčiju situaciju, drugi likovi i to je to.

Star Trek XI uzmimo za primjer, tko ga je gledao vjerovatno je primjetio da su priču pokupili od STAR WARS: NEW HOPE (episode 4), upakirali u star trek, bolje efekte i opla evo hita.

Film nisam gledao jer smatram da je Star Trek najbolja serija ikad napravljena (makar TNG poslije sve vec postaje banalno) sa dosta logike,ideja i maste...Stvarno Genne je imao viziju i ideju za sve to,a ja sam vec pomislio prije nego sto sam ijedan trailer vidio da ce to biti neka jebacka prica sa sto vise eksplozija,glupom pricom u da ce 500% biti odvojeno od bilo cega sto je vezano za Star Trek i sta postujem.

Ali da budem posten nisam ocekivao vake odgvore...

Mislio sam da ce biti neki dobro promisljeni odgovori o kako,zasto itd...

Ali eto...

EDIT:

Vidim da ste ovo izgleda pogresno shvatili,u tim filmovima se radilo o razvitku PC industije,znaci ja ne trazim misljenje o filmovima nego o IT industriji i inace opce kako je doslo do toga da ljudi vako postadose siva masa...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 23:11 (xxtoni).
17 godina
xxtoni kaže...
Hyperion kaže...
rambox kaže...

Film nisam gledao jer smatram da je Star Trek najbolja serija ikad napravljena (makar TNG poslije sve vec postaje banalno) sa dosta logike,ideja i maste...Stvarno Genne je imao viziju i ideju za sve to,a ja sam vec pomislio prije nego sto sam ijedan trailer vidio da ce to biti neka jebacka prica sa sto vise eksplozija,glupom pricom u da ce 500% biti odvojeno od bilo cega sto je vezano za Star Trek i sta postujem.

Ali eto...

Inače film je jedan od boljih, i stvarno je zakon. Samo akcija akcija akcija.

Imaš i na youtube-u usporedbu star treka i star warsa. Skroz isto.      

Početak star warsa -> star destoryer zarobi rebelski brod, u star treku dođe NARADA(big ship) i uništi uss kelvina

Luke skywalker farmer , Kirk nije farmer ali ono isto nema oca (poginuo na kelvinu) i nema šta raditi

Dolazi Obi one i počinje avantura , dolazi kapetan pike i počinje avantura

Death star uništava alderan , Narada uništava Vulkan

Luke skywalker uništava death star, Spock se zabija u naradu i stvara crnu rupu i onda kirk malo opali po naradi sa fotoncima i phaserima i Narada biva uništena

SVI HAPPY

U onom videu je baš dobro prikazano.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
xxtoni kaže...
Hyperion kaže...
rambox kaže...

Ali eto...

Inače film je jedan od boljih, i stvarno je zakon. Samo akcija akcija akcija.

Imaš i na youtube-u usporedbu star treka i star warsa. Skroz isto.      

Početak star warsa -> star destoryer zarobi rebelski brod, u star treku dođe NARADA(big ship) i uništi uss kelvina

Luke skywalker farmer , Kirk nije farmer ali ono isto nema oca (poginuo na kelvinu) i nema šta raditi

Dolazi Obi one i počinje avantura , dolazi kapetan pike i počinje avantura

Death star uništava alderan , Narada uništava Vulkan

Luke skywalker uništava death star, Spock se zabija u naradu i stvara crnu rupu i onda kirk malo opali po naradi sa fotoncima i phaserima i Narada biva uništena

SVI HAPPY

U onom videu je baš dobro prikazano.

To je toliko ocigledno da je smijesno...mislim dublje malo

Da je to tako svatko vidi

Nego kakvo profesjonalno misljenje o IT industriji i pogonu sive mase,mislim ja nekako mislim da je sve povezano to

one godine kad je se sve desavalo,nije to bila samo IT industrija,tad je bilo doba i rock-a i sve to,znaci ljudi su u to doba bili kreativni

Jos pogotovo ljudi kao Steve Jobs i Bill Gates koji su se protivili opcoj ideji IT industrije koju je stvarao IBM i co.

Oni su bili klinci koju su htjeli promjenit svijet,kad vec govorim o ovome podsjeca me na jednu reklamu od Apple-a isla je vako nekako:

Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The trouble-makers. The round heads in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules, and they have no respect for the status-quo. You can quote them, disagree with them, glorify, or vilify them. But the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Zar je moguce da su ljudi zatupili toliko da im nista vise ne znaci,ne govorim samo o IT industriji,mislim to je samo posao (iako je i to bilo drugacije kako su momci iz 80-ih dokazali),nego govorim o stvarima kao umjetnosti.Mi zivimo u potrosackom drustvu i imamo toliko svega,zar je moguce da ljudima ne dosadi gledat Mona Lizu,zar nemoze naletit kakva budala kao Picasso ili Leonardo i danas nacrtat nesto da cijeli svijet prica o tome i da za 15 godina postane legendarno kao Mona Liza.Pa svijet je stvarno u svemu oslabio
u  dobu od 30-90-ih godina svijet je vidio toliko nevjerovatni ljudi
Od Hitlera-Gates-a 
Mislim obojica su se iskazali tako sto su uradili nesto da ih svatko na svijetu zna,danas...jedina takva je licnost je mozda Obama jer je on crn i uspio postat predsjednik SDDA(Sjedinjeni Debilni Drzava Amerike),sto ja smatram velikom uvredom za crnu rasu,jer time ljudi samo pokazuju da je Hitler bio upravu kad je rekao da su oni primitvna i intelektualno zaostala rasa.Sto je posebno sto je on postao predsjednik ?
Jel on to nesto pametniji od svih ostalih,meni se cak cini da je ovo isto lik iz kakve bajke,Bush je makar bio realan...ovaj...kad vec njega spominjem,ja sam uvjeren da Bush nije bio predjsednik da ovaj majmun nikad nebi postao,jer glupi amerikanci su to vako skontali:vidis,Bush i slicni su nas ostavili u hrpi govana,ovim nikad nismo dali sansu,mozda oni i nisu tako glupi...
Ali to je sad potpuno druga prica,mene zanima vase misljenje o IT industriji sta je to danas i zasto je to tako...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice