HRT Platio 700 000kn za novi dizajn dnevnika.

poruka: 43
|
čitano: 11.480
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: HRT Platio 700 000kn za novi dizajn dnevnika.
sasa kaže...
javna televizija smije imati max 9 min reklama (unutar sat vremena), a komercijalne televizije 12 min.

i morate shvatiti da se tih 78 kn placa zbog posjedovanja TV prijemnika (neovisno je to o HTV-u) i sasvim je nebitno da li gledate TV ili je u podrumu u kutiji!
naravno da je to glupo, ali kod nas je to zakonski ostalo nepromijenjeno vec 50 god...

Ma na HRT-u to nije iritantno toliko, jedino kad su dogadjaji poput Lige Prvaka sponzorirani Heinekenom, Fordom i MasterCardom, onda ima vise reklama, mislim da HRT ne krsi tu normu, ali zato su tu nasi Nova i RTL koji nabiju sigurno 20 min u sat vremena (i to u sred filma - HRT barem ne prekida film na 15 min da bi ubacio reklame kao ovi).
17 godina
sasa kaže...
rambox kaže...
Pudge kaže...

Tocno, a kolicina reklama na novoj i RTL-u je enormna, gledas seinfelda ili neki film (nije bitno) i kada nastavi poslije reklama zaboravis sta si gledao.

RTL i NOVA TV su komercijalne televizije pa one i mogu vrtit reklame kak hoce a HTV bi htio i preplatu i reklame e pa ne moze to kod mene nece ic, pa HTV ima vise reklama od RTL i NOVA TV ak to neko mozda nije primjetio samo treba malo bolje pogledat a javna telvizija bi trebala bit bez reklama ili s vrlo malo reklama. Srecom kaj ljudi uviđaju o cemu se tu radi pa sve manje njih placa harac HTV-u oni bi i lovu od reklama i preplatu e pa to ce sve manje prolazit u buduce pa nisu ljudi budale pa da bacaju 70 kuna kroz prozor a zapravo to ne moraju uopce jer se to moze elegantno izbjec i nema problema!Cool
 nitko ne moze vrtiti reklame kako zeli!
javna televizija smije imati max 9 min reklama (unutar sat vremena), a komercijalne televizije 12 min.

i morate shvatiti da se tih 78 kn placa zbog posjedovanja TV prijemnika (neovisno je to o HTV-u) i sasvim je nebitno da li gledate TV ili je u podrumu u kutiji!
naravno da je to glupo, ali kod nas je to zakonski ostalo nepromijenjeno vec 50 god...

Tu postoji rupa u zakonu za koju svi ne znaju a to je da trebas placat ak si ti vlasnik TV prijemnika tj da glasi na tvoje ime znaci ja Pero Peric sam vlasnik Samsunga 51 cm mora pisat tip uređaja i naziv i serijski broj i da to pise crno na bijelo pa onda je to tako, no kad to dođe do suda druga je to prica jer sud ne moze utvrdit da sam ja vlasnik necega ako to ne postoji kod mene tj ne moze se dokazat da sam ja vlasnik i jos kazes da TV ne gledas i da ga nemas i to je to. Nijedan sud nece doma slat policiju i ne znam koga da provjerava ko ima koji TV i na koga glasi u tome je poanta to se ne radi i nit nece nikad napravit niti jedan sudac to nece naredit niti u ludilu i to se nije dogodilo nikad. U takvom slucaju ce sud jasno dosudit u moju korist i svih onih za koje se ne moze dokazat da su vlasnici svog TV prijemnika i to je to problem rijesen na taj nacin se ljudi rjesavaju HTV haraca i to legalno ako ti sud kaze ta ne trebas placat HTV onda je valjda svima sve jasno sad tako sam se ja rijesio tog problema i mnogi drugi jasno!Cool
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 16:26 (rambox).
16 godina
neaktivan
Aki kaže...

Neznam dali je vec tema napravljena jer me nije bilo neko vrijeme na forumu, ako je dajte link, a ako ne. Sto mislite o navedenom.

otkad je taj njihov novi dizajn?
17 godina
neaktivan
Makić kaže...
i_rambo_plache kaže...

Ovo, porez na televizior je samo izgovor za prikupljanje para. Porez na TV se plati u dućanu pri kupnji televizora, a to što ja doma s njim radim (ne moram ja gledati TV program, a imam TV) se ne tiče nikoga. Uglavnom, moje pare za TV idu jedino b.netu...

Tako da ako mi ikad na vrata dođu grubijani da naplate kaznu zato što nemam prijavljen televizor, mogu im reći da krasno odj*bu sve dok nemaju nalog. Ako dođu s nalogom, iskopčam antenu i utikač iz TV-a i kažem da ne gledam TV. Pa da onda vidim dal će mi naplatiti kaznu...

Uostalom, meni kad sam se selio nitko nije došao na vrata i rekao da moram prijaviti TV prijamnik, a ako je ilegalno imati televizor u kući, onda fakat živimo u banana državi.

Neko je rekao da HRT-ov program suxa (tj. da za 78 kn dobije sranje od programa)... Ne bi baš rekao da je toliko loš, prije bi se zahvalio bogu što postoji HRT, jer život samo s Novom i RTL-om bi bio pretežak Osmijeh. Nemojmo zaboraviti da se filmovi na HRT-u puno rjeđe ponavljaju nego na Novoj i RTL-u, HRT ima daleko bolji (tj. profesionalniji) informativni program od ostalih, a da ne zaboravimo, 90% sportskih događaja se prati na HRT-u. Pa ipak mislim da oni koji plaćaju 78 kn, plaćaju dobar program...

ja za sport imam internet i tako ga i gledam ili na digitalcu....
 Heh, pa ja za sve filmove i serije i vijesti imam internet... Na kraju dolazimo do zaključka da nam TV nije ni potreban... Neodlučan
92% tinejdžera misli da su oni potpisi sa '92%' cool. Ako si ti među onih 8% koji misle da su ti potpisi retardirani, nemoj ovo kopirati u svoj potpis.
16 godina

Htv treba kodirati,pa neka gleda i placa onaj koji to zeli.

Commodore 64 64 KB RAM audio SID C64 OS: ROM BASIC CPU: MOS 6510, 1MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemozes kodirati analogni signal, tamo gdje se moze kodirati (DVB-S) vec je kodiran u viaccessPC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pudge kaže...

Nemozes kodirati analogni signal, tamo gdje se moze kodirati (DVB-S) vec je kodiran u viaccessPC.

Misliosam na DVB-T,a analogni neka ukinu.
Commodore 64 64 KB RAM audio SID C64 OS: ROM BASIC CPU: MOS 6510, 1MHz
16 godina
sasa kaže...
rambox kaže...
Pudge kaže...

Tocno, a kolicina reklama na novoj i RTL-u je enormna, gledas seinfelda ili neki film (nije bitno) i kada nastavi poslije reklama zaboravis sta si gledao.

RTL i NOVA TV su komercijalne televizije pa one i mogu vrtit reklame kak hoce a HTV bi htio i preplatu i reklame e pa ne moze to kod mene nece ic, pa HTV ima vise reklama od RTL i NOVA TV ak to neko mozda nije primjetio samo treba malo bolje pogledat a javna telvizija bi trebala bit bez reklama ili s vrlo malo reklama. Srecom kaj ljudi uviđaju o cemu se tu radi pa sve manje njih placa harac HTV-u oni bi i lovu od reklama i preplatu e pa to ce sve manje prolazit u buduce pa nisu ljudi budale pa da bacaju 70 kuna kroz prozor a zapravo to ne moraju uopce jer se to moze elegantno izbjec i nema problema!Cool
 nitko ne moze vrtiti reklame kako zeli!

I jos bih nesto dodao...taj zakon nije donio HRT nego drzava....ne znam zasto se proziva HRT zbog toga...
17 godina
neaktivan

Evo bas gledam dnevnik, pa i nije nesto posebno, ali uglavnom bolje je nego sto je bilo... Ne znam bas da je ovo sto su napravili vrijedno 100.000 €. :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni nije ništ posebno taj novi dizajn, sem što se vidi da je malo noviji. Čak bi mi bilo bolje da je sve napravljeno za trunku veće i da se malo bolje popunio prostor. Mislim da je apsurdno to što rade sa pretplatom, kako za televiziju tako i za radio i telefon. Ako ja kupim TV i recimo želim spojiti na DVD Player i komp i gledati isključivo filmove na njemu, dakle nikad ne spajati antenu i gledati ovaj šrot od programa (mislim od ultra dobrog sadržaja samo nam je kunolocac i tarot nedostajao - sad imamo i to) zašto bih ja morao državi plaćati mjesečno 80 kn? Pa jel su oni normalni? Dobro da se još pretplata ne povećava proporcionalno s brojem TV-uređaja. Sramota! Trebali bi se pobuniti i štrajkat malo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stimulans kaže...

Meni nije ništ posebno taj novi dizajn, sem što se vidi da je malo noviji. Čak bi mi bilo bolje da je sve napravljeno za trunku veće i da se malo bolje popunio prostor. Mislim da je apsurdno to što rade sa pretplatom, kako za televiziju tako i za radio i telefon. Ako ja kupim TV i recimo želim spojiti na DVD Player i komp i gledati isključivo filmove na njemu, dakle nikad ne spajati antenu i gledati ovaj šrot od programa (mislim od ultra dobrog sadržaja samo nam je kunolocac i tarot nedostajao - sad imamo i to) zašto bih ja morao državi plaćati mjesečno 80 kn? Pa jel su oni normalni? Dobro da se još pretplata ne povećava proporcionalno s brojem TV-uređaja. Sramota! Trebali bi se pobuniti i štrajkat malo

pa i povecava se prema broju tv prijemnika u stanu/kuci! samo to ljudi izbjegavaju jer ovi inkasatori obicno pogledaju boravak, vide tv i odu.. a da zavire u spavace sobe.. hm....
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
Stimulans kaže...

pa i povecava se prema broju tv prijemnika u stanu/kuci! samo to ljudi izbjegavaju jer ovi inkasatori obicno pogledaju boravak, vide tv i odu.. a da zavire u spavace sobe.. hm....
 Vjeruj mi ovi inkasatori su kretenčine kojih nema - pričali su mi prijatelji koji imaju apartmane da je inkasator išao od apartmana do apartmana i pokušavao naplatiti turistima pristojbu i prijetiti im ako ne plate. Takav bezobrazluk možemo imati samo mi.
           I ja mogu lijepo odbiti plaćati televiziju i ništa ti ne mogu napraviti. Pošalješ pismo HRT-u da odjavljuješ TV i zadržiš kopiju pisma. Inkasator ti ne može zapečatiti TV jer je to tvoje vlasništvo i nema ti pravo osporiti korištenje njega. Ti lijepo gledaš TV i odj...š kada dođu naplatiti, a u kuću ti ne mogu ući ( "dom je nepovrediv" jedan od glavnih zakona u ustavu), mogu jedino doći s sudskim zahtjevom - a koji neće dobiti jer si ti uredno odjavio svoj tv. A to što HRT ne kodira svoj signal - ko ih j..e.
    Ali činjenica je da se ovo vodi kao praćenje svih HRT-ovih programa - tako da ti doslovno mogu reći da u autu imaš radio gdje slušaš HRT1 i da moraš platit pristojbu.
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
sasa kaže...
Stimulans kaže...

Ne, za fizičke osobe (dakle, za privatne osobe) - kada plaćaš pretplatu, plaćaš ih za sve prijemnike u kući, bez obzira koliko ih imao. Za pravne osobe (dakle, firme) moraš pretplatu plaćati za svaki pojedini prijemnik.
Pazi, gledam te!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice