Kako će napredovati kompanije poput Microsofta? Koliko će se ubrzati tj. usavršiti hardver? Hoćemo li ovisiti o računalima i hoće li ona kontrolirati države?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovisi koliko daleka budućnost. Ali mislim da će se kompanije i računala razvijati tada brzinom kao i danas: maglovitom! Ali će to svejedno biti tek dalja budućnost, a računala će preuzeti većinu poslova koje mi obavljamo danas.
Ovisi koliko daleka budućnost. Ali mislim da će se kompanije i računala razvijati tada brzinom kao i danas: maglovitom! Ali će to svejedno biti tek dalja budućnost, a računala će preuzeti većinu poslova koje mi obavljamo danas.
Evo nedavno sam se sjetio da će vjerojatno znanost svesti na nekoliko većih "grana", a te bi bile nanotehnologija, genetika i informatika. Postoji teorija da u našoj galaksiji postoje 3. stupnja razvoja civilizacije: 1. stupanj (civilizacija iskorištava sve na planetu), 2. stupanj (iskorištava sve u Sunčevu sustavu), 3.stupanj (...sve u glaksiji). Mi trenutačno nismo dosegli ni prvi stupanj, no vjerojatno ćemo u budućnosti pomoću ovih tri "grana" znanosti doći barem do 2. stupnja.