Koliko je Zemlja nekada zapravo bila topla... i ko

poruka: 39
|
čitano: 7.606
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koliko je Zemlja nekada zapravo bila topla... i ko".
5 godina
Re: Koliko je Zemlja nekada zapravo bila topla...
PzKpfw kaže...

Volim ja našega Doca, al global warming je dogma.

Previše se dogmatizira, a premalo se istražuje. Ako zememo druge setove podataka, dobit ćemo druge rezultate.
Zemlja, kao planet i cijeli svemir se neprestano mijenjaju. Postoji crna lista znanstvenika koji tvrde da su podaci vezano na tu temu fabricirani. Pretražite po YT što je o tome govorio prof. Tihomir Marjanac. Konkretno 

Od 01:34:50

Trenutačno je to jedno od najistraživanijih područja.

Ta "cijela lista znanstvenika koji tvrde da su podaci fabricirani" su:

1. željni pažnje pa će govoriti bilo šta (uvijek takvih ima koji su nošto kontra za 5 minuta pod reflektorom)

2. ishlapjeli pa više ne znaju što pričaju

3. povezani sa razno raznim think tankovima tipa Heartland Institute koji su stvarno oni koji fabriciraju podatke ili izvlače iz konteksta i onda optužuju druge da to rade...

9 godina
PzKpfw kaže...

Volim ja našega Doca, al global warming je dogma.

Previše se dogmatizira, a premalo se istražuje. 

Ne znam na kojem ti svijetu živiš i koliko imaš godina.

Nemam namjeru sada opisivati kakve su zime bile još prije 30-40 godina, ali ako samo pogledaš ljeta u zadnjih desetak godina čini se da su bila prilično topla.

A posljedično je i vrijeme drugačije, s puno više jako gadnih oluja, suša itd.

Pa sad ti to zovi dogmom.

Life is jazz. Play it cool.
4 godine

Zašto Ozonske rupe više ne predstavljaju opasnost ?!

Do prije deset godina je bila veća drama s tim rupetinama nego s globalnim zagrijavanjem, a eto, sad se o njima ništa ne piše.

Nismo valjda mi smanjenjem korištenja freona spasili planetu u roku 10 godina. (Tako se piše)

Daj najte me zaj****

Doktor I.B. bi mogao napisati jedan članak s naslovom;" Gdje su nestale ozonske rupe"

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 14:50 (Zaporožac).
Moj PC  
0 3 hvala 0
5 godina
Zaporožac kaže...

Do prije deset godina je bila veća drama s tim rupetinama nego s globalnim zagrijavanjem, a eto, sad se o njima ništa ne piše.

Nismo valjda mi smanjenjem korištenja freona spasili planetu u roku 10 godina. (Tako se piše)

Daj najte me zaj****

Doktor I.B. bi mogao napisati jedan članak s naslovom;" Gdje su nestale ozonske rupe"

Zato jer smo uveli zabranu korištenja tvari koje oštećuju ozon. Time smo spriječili širenje ozonskih rupa i ozonski omotač se polako krenuo oporavljati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 15:00 (Gallu).
4 godine

tko ?

U.S.A., Indija, Rusija, Pakistan, Kina su zabranili korištenje "tih tvari koje stvaraju rupetine" ?!

Si siguran ?

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Zaporožac kaže...

Daj najte me zaj****

Zato jer oko ozonskih rupa se prvi puta u povijesti dogodilo da su zemlje poslusale znanstvenike i rjesile problem.

Da, ozonske rupe su doslovno nestale.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
SimeKZ kaže...
Zaporožac kaže...

Daj najte me zaj****

Zato jer oko ozonskih rupa se prvi puta u povijesti dogodilo da su zemlje poslusale znanstvenike i rjesile problem.

Akšuali još su tu samo su se smanjile, puni oporavak će biti prema procjenama tek 2066. Iznad Antartike je još kritično tamo se pojavljuje

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2025 15:35 (Gajotres).
4 godine
SimeKZ kaže...

vjerojatno im nije bilo teško poslušati znanost jer su freon mogli zamijeniti tvari za koju nisu morali uložiti veliki novac,

ali rad tvornica na naftu, ugljen, je teško večini velikih država zamijeniti za zdravlju pogodnije materijale, a da ne izgube veliki profit.

Dakle, naša i njihova djeca najebaše u budućnosti.

合気道 五段 Me, myself and I
5 godina
Da siguran sam da su svi zabranili jer je to pitanje egzistencije.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice