Koju seriju trenutno pratite? izdvojena tema

poruka: 16.674
|
čitano: 3.793.942
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koju seriju trenutno pratite?
Nadam se da nije PC da su i dalje top kao prva sezona.

Aaaaa look at him he moves like spaz. Ovo mi se urezalo.
14 godina
Koju seriju trenutno pratite?

Lost

Prvi rewatch nakon 15 godina. Rekao bih jedna od najznačajnijih serija u TV industriji. Zadnji put sam gledao kad sam bio u srednjoj školi. Fascinantno je kako sam zaboravio absolutno sve osim prve epizode, zadnje scene i par key moments (the hatch npr).

Što je zapravo odlično jer je ovo bilo kao da prvi put gledam seriju, ali sa novom perspektivom i totalno drugačijim pogledom na svijet. Naravno, tada sam promašio sve u vezi serije. Nisam primijetio što sam sada primijetio. I ono najvažnije, koliko je deep skripta i cijela radnja. Koliko ima skrivenih poruka i koliko su likovi dobro razrađeni. Koliko se neke stvari reflektiraju na stvarni svijet, a i nas gledatelje same te na naš život (rekao bih veliki paradoks kako su ljudi izgubljeni na otoku i pokušavaju svim silama otići s njega, a zapravo su u stvarnom životu bili puno više izgubljeni nego na tom otoku)..Nađe se definitivno za svakog ponešto. Iako se čini malo zbrda zdola, serija je jako dobro napisana i sve ima smisla. Ok, ima neki loopholes i neobjašnjenih stvari, ali od početka do kraja lijepo je to sve povezano i realizirano. 

Zanimljivo mi je kako sam prvi put shvatio kraj da su oni svi cijelo vrijeme zapravo mrtvi, što je i većina ljudi s kojima sam tada pričao shvatila, ali sad vidim da je kraj poprilično jasan (sve na otoku se događalo, zadnja scena je afterlife) i meni je zapravo jako dobar kraj i ima smisla.

Ono što mi se ne sviđa u seriji su flashbackovi (pogotovo u ranijim sezonama) koji su dosadni i često nepotrebni, ali opet ne možeš ih preskočiti jer često nešto bitno naučiš o likovima. Bilo bi idealno da ih ima manje i da kraće traju, but it is what it is. 

Dodatno, bili su neki pointless likovi koji bi trajali po epizodu-dvije (Paulo i ona ženska?) i nisu ni na koji način doprinjeli plotu, pojma nemam što im je to trebalo. Isto tako, "Other others" i onaj hram su prilično bezveze ubačeni, bez da je objašnjeno koja je uloga njih ili tog hrama, i zašto oni mogu "Summon the monster" kad je "The monster" njihov neprijatelj? Bilo je malo fillera i nepotrebnih stvari. Najslabija mi je 6. sezona, a 3. i 4 su mi najbolje. 

Iako serija ima dosta minusa, jednostavno je toliko dobro pogođen balans misterija, sc-fia, fantasya, character developmenta te dobrog screenwritinga da jednostavno moraš zažmiriti i unatoč tome dati visoku ocjenu. 

Jedan, jedini, neponovljivi Lost 

Neodovoljivo.

9/10

7 godina

Ma Lost je topcina od serije. I ja sam ju odgledao 2x i drugo gledanje je takodjer bilo uzbusljivo kao i prvo.

Najvise me se dojmili likovi i njohov razvoj.

To je serija koja ima hrpu likova i svi su prejebeni. Kad se samo sjetim pa ih pocnem vrtjeti po glavi ma ne znas koji je bolji. Serija u kojoj je razlika (vaznost) izmedju glavnog lika i sporednih likova gotovo neprimjetna. Svi su bitni i glavni :)

11 godina

Slična atmosfera, fenomenalna gluma i moj mokri san Carrie Coon, The Leftovers. Lost smo prošle godine odgledali prvi put, ono pred 15 godina poneku epizodu na telki ne računam. Jedna od epskijih serija ali Leftovers mi je osobno bolja. 

I još glumi Carrie Coon ak nisam spomenuo. Ta žena ima nešto iznad samog seksipila, šteta da nema više kvalitetnih filmova i serija.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
10 godina

The Penguin (2024)

Iako sam potpuno oguglao na superherojske i povezane ekranizacije ipak sam se odlučio pogledati Pingvina sa Colinom Farrellom, jer su mi Batman i Gotham u moru superheroja posebni. 

Colin Farrell je vrhunski odradio posao, samo njegov izgled i gluma su dovoljan razlog da se serija pogleda, meni osobno puno bolje od Danny Devita kadikad, znam da je to bilo u duhu stripa, ali bilo mi je ogavno. Ovaj prikaz je sam po sebi puno "realniji" i uvjerljiviji. 

Scene su nevjerojatno dobre, izgled Gothama, tih sirotinjskih četvrti, atmosfera vrhunska, te dijelove su odlično odradili. 

Što se tiče radnje, prve tri epizode su mi bile vrhunske, ta surova borba između kriminalaca Gothama, sam početak u kojem Riddle uništava kojekakve brane i uzrokuje poplave po gradu, pa onda sva sranja u koje se uplete Pingvin, e to sam baš uživao.

Ali onda dalje mi se nepotrebno razvlači, i iako ima dobrih scena i kasnije postajalo mi je sve dosadnije i dosadnije. Sofia Falcone me nije zainteresirala i mislim da se puno previše pozornosti dalo njoj i da je to bilo čisto zato da "ajmo biti moderni pa staviti ženu da bude glavna", i ajmo izmjeniti priču kako bi Sofia bila nevina, a njezin tata-muškarac je đubre koje ubija žene i zato okrivi svoju kćerku. A ona u stripu zaista je Hangman i nije nimalo nevina. Ono što njezin tata njoj napravi je potpuno besmisleno i preekstremno i samim time neuvjerljivo, ono u ponedjeljak joj kaže da će ona biti boss obitelji, a u utorak se naljuti na nju i šalje je u Arkham na 10 godina. Ma dajte nemojte me jebat. Mafijaški boss šalje svoju jedinu kćerku u Arkham, mislim čista smijurija, sve i da ju je zamrzio njegova ekipa bi ju ili riješila ili bi ju zatvorili u neku sobu kod kuće i bacili ključ. 

Druga bitna mana serije mi je bio taj prikaz edipovog kompleksa Pingvina i njegovog odnosa s majkom, to mi je sve bilo predugo, prerazvučeno i nepotrebno. Ja zaista imam strpljenja za buildup, ali ovo mi je bilo totalno bezveze. Ne želim spoilati, ali ću samo reći da u zadnjoj epizodi Pingvin sjedi svezan za stolicu ulovljen od glavnog neprijatelja, a ovaj umjesto da ga riješi ima sat vremena dugačku psihijatrijsku sesiju sa Pingvinom i njegovom majkom. Jer eto to je bitno. 

Mislim isplati se pogledati zbog onoga što sam prvo naveo, ali mi je sve skupa bilo slabije nego što sam očekivao. Mislim da je i onaj hype koji je nastao kad je serija počela bio primarno na temelju prve polovice serije, ali dobro, kako kom paše, možda je i moj dojam presubjektivan.

7 godina

Zanimljiv osvrt. Meni je skoro svaka minuta serije top i serija mi je vrlo visoko na ljestvici, vrlo visoko :)

15 godina

Za Lost nema smisla bacat teorije jer niti jedna nije ne objašnjava sve. Serija nije tako napravljena da se na kraju sazna rjesenje kako se očekuje serije pune misterija, i po tome je i posebna. Napravljena je po principu da svako rješenje nekog misterija samo donosi nove misterije i gledatelj nikad neće biti načisto. Tako da gledatelji frcaju teorije. A niti jedna ne objašnjava i ne može objasnit sve, jer nisu dali sve, jel. Fanovi su pisali tvorcima da kažu šta znači ovo, šta znači ono, i ovi su im otvoreno rekli da neće saznat nikad! I sad imamo From seriju koja je izgleda na istu foru.

Ja gledam nanovo Dosje X i ne mogu se zaustavit, predobro napravljeno....

I po epizodu Red Dwarfa. A ovaj Red Dwarf za one koji ne znaju, je dokaz da za dobru seriju ne treba imat veliki budžet. Ona se bila puštala na televiziji prije Simpsona ja mislim u jutarnjem terminu, i, fala bogu, šta ćeš radi dok čekaš, zašto ne pogledat. Sjećam se da sam pomislio koje je ovo smeće od serije, šta ja ovo gledam. Da bi nakon nekog vremena epizoda Red Dwarfa bila highlight of the day. Treba ti samo mašta, glumci koji se dobro zabavljaju, i eto ti dobre serije.

I kako su te serije svaka epizoda za sebe, u svakom trenutku mozes ubacit neki film, mini seriju, novu sezonu aktualne serije itd. pa se vratit na gledanje kad nema nesto novog. Plus dosje-x 45min epizoda, red dwarf 30 min, mogu se ugurat u svakakvi raspored i razveselit se.

10 godina

za lost nema bacanja teorija, ja sam poludio negdje na pola i sve pobrisao i onda na yt pogledao lijepo sve skraćeno u sat vremena s objašnjenjima :)

16 godina
Fallen87 kaže...

Boy swallows universe - dobra serija, bingao za vikend.

https://www.imdb.com/title/tt10399902/

Fenomenalna serija samo stvarno je jako teška za gledati. Ovo malo što se pojavljuje Travisa prvi put vidim da ne glumi Ragnara. U svim dosadašnjim ulogama mi djeluje kao da glumi Ragnara ali ovdje baš mi je top. 

14 godina

Gleda ti tko Alien:earth?

ja evo ne znam što bi rekao, nekako mi nema atmosferu starih aliena, a u prve tri epizode xenomorph se pojavljuje u toliko scena da mi je i dojadio😂

14 godina

A gle, nije top serija, ali nije niti tako loša. Neke stvari u seriji nemaju logike niti malo, al ajde prođe.

Meni je 4 epizoda još i najbolja i potencijala ima da zadnje 4 epizode budu vrh. Samo da ne ukakaju.

Ono oko je j*beno, nekako mi se čini da ce biti frka sa njime kasnije.

17 godina
KIKI3ooo kaže...

Za Lost nema smisla bacat teorije jer niti jedna nije ne objašnjava sve. Serija nije tako napravljena da se na kraju sazna rjesenje kako se očekuje serije pune misterija, i po tome je i posebna. Napravljena je po principu da svako rješenje nekog misterija samo donosi nove misterije i gledatelj nikad neće biti načisto. Tako da gledatelji frcaju teorije. A niti jedna ne objašnjava i ne može objasnit sve, jer nisu dali sve, jel. Fanovi su pisali tvorcima da kažu šta znači ovo, šta znači ono, i ovi su im otvoreno rekli da neće saznat nikad! I sad imamo From seriju koja je izgleda na istu foru.

I po epizodu Red Dwarfa. A ovaj Red Dwarf za one koji ne znaju, je dokaz da za dobru seriju ne treba imat veliki budžet. Ona se bila puštala na televiziji prije Simpsona ja mislim u jutarnjem terminu, i, fala bogu, šta ćeš radi dok čekaš, zašto ne pogledat. Sjećam se da sam pomislio koje je ovo smeće od serije, šta ja ovo gledam. Da bi nakon nekog vremena epizoda Red Dwarfa bila highlight of the day. Treba ti samo mašta, glumci koji se dobro zabavljaju, i eto ti dobre serije.

I kako su te serije svaka epizoda za sebe, u svakom trenutku mozes ubacit neki film, mini seriju, novu sezonu aktualne serije itd. pa se vratit na gledanje kad nema nesto novog. Plus dosje-x 45min epizoda, red dwarf 30 min, mogu se ugurat u svakakvi raspored i razveselit se.

Lost
Jericho
From
The Leftovers 
The Returned 
Manifest 
The Event
Dark 
FlashForward 
Surface 
Invasion 
Wayward Pines 
The OA 
1899 
Under the Dome
Colony
Revolution 
Terra Nova
Falling Skies
The 100

Sve na sličan kalup, sapunice gdje se misterije samo multipliciraju i rijetko kada objasne zaplete. Većina ih se uglavnom otkaže nakon jedne/dvije sezone. Trend je krenuo sa Lostom a nakon toga je bila poplava takvih serija. Jedna jedina gdje je skoro pa svaka misterija objašnjena je Dark. Priča ima glavu i rep, možda se nekima neće svidjeti ali definitivno su se potrudili sve razjasniti i objašnjenja "drže vodu". 

Lost je isto dobra serija zbog likova, misterija i napetosti ali kraj je onomad dočekan na nož. Bio je poprilično popljuvan zbog izostanka objašnjenja.

13 godina
JackIsBack kaže...
KIKI3ooo kaže...

Lost
Jericho
From
The Leftovers 
The Returned 
Manifest 
The Event
Dark 
FlashForward 
Surface 
Invasion 
Wayward Pines 
The OA 
1899 
Under the Dome
Colony
Revolution 
Terra Nova
Falling Skies
The 100

Sve na sličan kalup, sapunice gdje se misterije samo multipliciraju i rijetko kada objasne zaplete. Većina ih se uglavnom otkaže nakon jedne/dvije sezone. Trend je krenuo sa Lostom a nakon toga je bila poplava takvih serija. Jedna jedina gdje je skoro pa svaka misterija objašnjena je Dark. Priča ima glavu i rep, možda se nekima neće svidjeti ali definitivno su se potrudili sve razjasniti i objašnjenja "drže vodu". 

Lost je isto dobra serija zbog likova, misterija i napetosti ali kraj je onomad dočekan na nož. Bio je poprilično popljuvan zbog izostanka objašnjenja.

U The 100 i Terra Novi nije bilo nikakvih misterija kolko se sjecam, i sve je objasnjeno makar na glup nacin. Bar za the 100, Terra Nova je kolko se sjecam otkazana prije nego se ista uopce uspjelo dogodit 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
9 godina

takodjer Revolution je dobila zavrsetak u obliku stripa.

kratko, glupo, ali eto, s obzirom da je serija naprasno otkazana, nekakav kraj je bolji od nikakvog.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
7 godina

Trenutno gledam (slucajno naletio na yt) bugarsku seriju Balkanska mafija... na imdb ocjena 8.9 sto mi je svakako previse ali da se gledati:

https://www.imdb.com/title/tt1909015/

klasicna mafijaska serija. Mladi policajac obucen i ubacen medju kriminalce i radi iznutra protiv njih.

Zanimljivo je koliko je bugarski slican nasem jeziku. Totalno sam se iznenadio. Neke jako rijetke rijeci su nam identicne i bas je zanimljivo.

Ostatak, tako tako, tko voli mafijaske serije bit ce mu ok. Klasika, kriminalac biznismen bavi se drogom, svercom, gradjevinom, ucjenama, ubojstvima.. policajac je tu da ga raskrinka i da mu se uvuce pod kozu i tako...

9 godina

Alien Earth

Ne znam.....

Ne mogu naci nikakvu direktnu zamjerku, tek je pocelo, ali nekako mi sve to djeluje off.

Recept je copy paste jedne pojave na koju je rijetko koja serija ili film iz te "prequel sequel" kategorije imuna - od gledatelja se ocekuje da vec zna sve ili vecinu relevantnih podataka.

Evo vam neka prica, poznati lik, vizuali i sarenilo, a atmosferu si sami zamislite - otprilike glasi taj recept. Serija nema atmosfere, nema osjecaja nepoznatog, nema napetosti, alien je sveden na chase scene, malo ubijanja, i poneki jump scare - slasher skola 80-tih.

Nema one kapljice znoja koja lagano klizi niz lijevo jaje, nema straha u promisljanju smijem li se pocesati ili ce me nesto napasti.....

I malo im se kakam na te prequele, zasto je toliko tesko smisliti punokvrni nastavak neke price, vec uvijek idemo pricu smjestiti u period prije "necega"...... 

16 godina

Twisted Metal s2.

Sinoć sam krenuo gledati, jutros dovršio e9 a danas bi trebale izaći još 3 epizode.

Meni čist ok za ubit vrijeme.

Tigar Krezumica
10 godina
JackIsBack kaže...
KIKI3ooo kaže...

Lost
Jericho
From
The Leftovers 
The Returned 
Manifest 
The Event
Dark 
FlashForward 
Surface 
Invasion 
Wayward Pines 
The OA 
1899 
Under the Dome
Colony
Revolution 
Terra Nova
Falling Skies
The 100

Drago mi je da je netko ovo rekao, dakle misterija bez kvalitetnog objašnjenja ne vrijedi ništa. Da nas pet diklića sa foruma koji nemamo veze sa kreacijom priča netko stavi u sobu i kaže nam da smišljamo misterije bez objašnjavanja, izmislili bi ih koliko god treba. Kao da je to neki problem, ako ne moraš nikako objašnjavati onda mogu izmisliti šta god treba. Upravo razrada i zaključak čine kvalitetnu priču, a ne uvod ili zaplet. U Lostu su nabacali hrpetinu koječega bez ikakvog plana i programa i onda kad je trebalo završiti "e ajmo mi to izvesti apstraktno, nek ljudi mogu tumačiti kraj kako hoće, pa ćemo mi ispasti genijalni". Tako je jednom jedna osoba rekla da je bolje da GRR Martin ne dovrši Igru prijestolja jer ovako mi možemo zamišljati kraj kakav želimo. Pa brate mili, onda nije morao ni pisati knjige, možeš sve smišljati u svojoj glavi. Da imam takvu maštu ja bi bio pisac i prodavao knjige. A upravo je GRR Martin rekao više puta kako zbog (po njemu) jako lošeg kraja Losta, on namjerava biti jako oprezan u svojoj priči i završiti ju kako spada. 

Pravi kreator će imati na kraju kvalitetna objašnjenja za većinu toga, možeš ostaviti poneku misteriju, ali osnove moraš objasniti jer u suprotnom nisi napravio ništa. A pravi genijalci će napraviti priču u kojoj će sve razjasniti, ali u kojima će sam zaključak biti povod za hrpu novih pitanja i spekulacija.

Dark nažalost još nisam pogleda, ali sam čuo ovo što si napisao, da je serija odlično zaokružena.

2 godine

Altered carbon 2018, top serija i top radnja

Cyberpunk future – Ljudi žive vječno jer se svijest sprema u mali čip (stack) koji se može prebacivati iz tijela u tijelo (sleeve).

Glavni lik – Takeshi Kovacs, bivši elitni vojnik, budi se u novom tijelu nakon stoljeća "pauze".

Radnja – Bogataš ga zaposli da riješi ubojstvo… vlastito.

Teme – Identitet, korupcija, besmrtnost i koliko bi čovječanstvo zapravo bilo grozno da svi mogu cheatati smrt.

Estetika – Blade Runner na steroidima + brutalne borbe + malo noir detektivskog vibea.

9 godina
Ne svida mi se serija al dao sam ti TU zbog nacina na koji se opisao seriju 😁
Kratko, direktno u srž
17 godina
ITguy404 kaže...

Cyberpunk future – Ljudi žive vječno jer se svijest sprema u mali čip (stack) koji se može prebacivati iz tijela u tijelo (sleeve).

Glavni lik – Takeshi Kovacs, bivši elitni vojnik, budi se u novom tijelu nakon stoljeća "pauze".

Teme – Identitet, korupcija, besmrtnost i koliko bi čovječanstvo zapravo bilo grozno da svi mogu cheatati smrt.

Estetika – Blade Runner na steroidima + brutalne borbe + malo noir detektivskog vibea.

Prva sezona je OK, druga je katastrofa...

Najbolje je pogledati samo prvu sezonu, a za drugu se praviti da ne postoji.

13 godina
ITguy404 kaže...

+ 10/10 sise

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
9 godina

cekam sve epizode tm-a, a dok cekam, odgledao ponovo prvu sezonu :)

14 godina
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:07 (HOME123456).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice