Da, centrirati kotač dok je guma na 4 ili 5 bara baš i nije preporučljivo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav. S obzirom da se spremam na godišnji krajem tjedna, odlučio sam uzeti bajk na more i krenuo u potragu da iznajmim nosač za bajk. Nazvao sam 3 firme i shvatio da je to dosta skup sport za 12 dana posudbe pa sam na kraju kupio Thule freeway 968 nosač za do tri bicikla. Odmah sam ga danas instalirao u svrhu probne vožnje i mogu reći da mi se sviđa. Tako jednostavno i jeftinije nego da sam krovne iznajmio a sve zajedno jako čvrsto drži a i gepek se može dignut ako je potrebno. Evo službene stranice a stavim i sliku testa.
napiši dojmove nakon što se vratiš s godišnjeg :)
ove godine sam i ja stavio isti nosač, posudio od frenda, i dve specijalke gore. Do mora sam više vremena proveo gledajući u retrovizor nego kroz prednju šajbu. Išao sam dio starom cestom, dio auto-cestom. Meni se čulo dosta, to zatezanje, cukanje, kad ideš po glibama i zavojima. A na auto-cesti me bilo strah preko 120, vjetar se jako čuo. Totalno sje.. aerodinamiku. Uglavnom, meni se nije previše svidjelo ali je da je praktično to je činjenica. Nekako imam osjećaj da su krovni bolji?
tubulari,
ma uzeo ja to jučer i odmah našao jednog starijeg biciklista da mi pokaže kako se to krpa. Izvadio mi s tavana svoje stare tabulare na čemu su vozili utrke, nema puno razlike od ovih novih. Uglavnom, skinuli tabular s felge. Nije bilo lako jer ljepilo čvrsto drži. Napumpao gumu i u vodi našao rupu. Odljepili traku s donje strane tabulara ispod koje je šav. Pokidali konce dužine desetak cm gdje je rupa, rastvorili tabular i tu je tanka zračnica. To ću zakrpati, a čini mi se da će tricky dio biti zašiti nazad tabular. Treba pronaći konac i pogoditi čvrstoću šava. Ako bude labav ili čvršći od ostatka na tom mjestu bi mogao skakat u vožnji
javim kako je prošlo i naravno dojmove iz vožnje, jedva čekam!
Pozdrav. Lijepo da ima revjuova iz prve ruke. Gledao sam da bi uzeo krovne jer su definitivno čvršći i stabilniji a s obzirom da mi treba samo 15 dana godišnje, ispali bi me preskupo za sad. Samo baza thule kreće od 1300kn plus nosač za bajk oko 300-350kn po komadu a ovo me izašlo 630kn za 3 bajka a sve zajedno smontiram za 5 minuta. Dobro stegnut i malo pripazit na maks brzinu i to je to nadam se. Javim se nakon dvotjednog testa.
biciklističke hlače-kako ih pravilno nositi?
znam da u pravilu idu na golu kožu, ali me muči ono "podebljanje,jastučići,zaštita, štaliveć" iznutra. Jel muška meštrija ide na to, iznad toga ili nekako treće? :D
jer trenutno su mi ti jastučići oko k i kao da mi se jaja dosta griju-nekako subjektivno, kao da mi je ugodnije voziti u gaćama i klasičnim sportskim hlačicama nego u biciklističkim
pomagajte mojim jajima! :D
pa sve ide "gore", a kita u smjeru ruke kojom ju vadis po potrebi
Pozdrav! Koja je po vama najbolja aplikacija na mobitelu za mjerenje brzine (najtočnija)? Hvala :)
evo stavio sam samo prednji kotač, naravno imam osjećaj da vozim barem 45 al mi magnet ostao na drugom kotaču pa nemam pojma koliko idem. A ovaj zvuk što vjetar fijuče preko karbona dok cepam zrak mi je tako sexy, uhh, kao i lagano zujanje kod kočenja, hehe, predobro!
a da nadodam, stavio prije voznjice i novi lanac, nakon sigurno 9000km, stari se rastegnio gdje god bi ubo onaj alat za mjerenje, bio me strah da kazeta nije otišla... ali nije, sve je kako treba, ne preskače, ne lupa! a koja tišina odjednom, nema rondanja iz prijenosa, brzine se mijenjaju nečujno i trenutno. da sam znao koja će promjena biti nebi čekao toliko dugo sa zamjenom :)
Tako je i meni bilo, slično tako. Škripala je desna pedala kod većeg opterećenja, sad kad sam podmazo čuje se ko hibrid
Pozdrav,
Prije par mjeseci sam u DSG-u kupio ovu lampu:
Nije baš jeftina, a imam problem. Naime, kada ju stavim puniti preko USB kabela ne dogodi se ništa. Ne postoji indikator napunjenosti baterije, nego kada se ona puni ledica blinka, ispočetka brzo, a kasnije sve sporije.
Imam račun na kojem ne piše ima li garancije, tako da ću to provjeriti kod njih.
Zanima me jel ima netko savjet kako natjerati bateriju da se puni? Vozim se po noći pa mi je potrebna, a 400kn ipak nije malo za lampu koja ne radi (prvih par mjeseci je radila odlično).
Pozdrav,
Prije par mjeseci sam u DSG-u kupio ovu lampu:
Nije baš jeftina, a imam problem. Naime, kada ju stavim puniti preko USB kabela ne dogodi se ništa. Ne postoji indikator napunjenosti baterije, nego kada se ona puni ledica blinka, ispočetka brzo, a kasnije sve sporije.
Imam račun na kojem ne piše ima li garancije, tako da ću to provjeriti kod njih.
Zanima me jel ima netko savjet kako natjerati bateriju da se puni? Vozim se po noći pa mi je potrebna, a 400kn ipak nije malo za lampu koja ne radi (prvih par mjeseci je radila odlično).
Odnesi ti to, svaki el. uređaj iznad 50 HRKa MORA imati garanciju
A prije toga odokativnom metodom provjeri kak ti konektor na lampi izgleda. Ako je oštećen, neće gara proći
Sto su bajkovi ovako poskupili?
Ja sam prije cca 6 godina kupio za 5300 kn trek 6300, xt mjenjac,deore shifteri,juicy 3 kocnice, dozivotna garancija na ramu, RS tora, itd.. Dns za 5000 kn dobijes da ne kazem govno.
Danas je tržište (opčenito) postalo "bezobrazno".
Bicikle izgleda treba kupovati samo kada su na nekakvim izvanrednim akcijama, ili "sezonskim" sniženjima - samo tada imaju realne cijene!
Ali nedavno sam negdje vidio prilično dobru ponudu....oko 3k kn mogao si naći više nego pristojan Fuji 29", Acera naprijed i otraga i XCT vilica što definitivno nije loša kupnja za amatera
Ali skuplji bicevi se definitivno ne isplate više uzimati...eventualno CRC pa uzimat dio po dio kad je nešto sniženo
Ma sve samo ne CRC osim ako nije neki popust od 60%. Po meni CRC ima debelo previsoke cijene, bolje se isplati uzimati sa bike-discount, bike-components, planet x, superstar components, ... ako se već ide na slaganje po dijelovima.
Uglavnom se više isplati uzimati rabljeno jer se dosta uštedi, samo treba paziti u kojem su stanju dijelovi. Za novo treba pratiti akcije i tek onda uzimati.
Ali nedavno sam negdje vidio prilično dobru ponudu....oko 3k kn mogao si naći više nego pristojan Fuji 29", Acera naprijed i otraga i XCT vilica što definitivno nije loša kupnja za amatera
Ali skuplji bicevi se definitivno ne isplate više uzimati...eventualno CRC pa uzimat dio po dio kad je nešto sniženo
Pa zapravo ti dođe na isto. Samo u prvom slučaju imaš složen bajk a udrugom hrpu djelova koje moraš složit ili platit nekome da to napravi. Bajk se isplati slagati samo ako nemaš keš u komadu pa kupuješ dio po dio kad imaš
Evo da se pohvalim novom zvjeri
Kupio ga prije jedno 2 tjedna al sam tek danas našo vremena za neku normalnu vožnju.
Inače se radi o Focusu Black Forest 29er LTD 2.0
Probo L ramu, činila se malo velika, probo M i sjela na prvu
U Hervisu bio na 40% i još dodatnih 10% pa me na kraju izašo oko 5300 kn (prije bio 9800, bar tako piše)
Za sad sam zadovoljan biciklom, jedino se još igram sa položajem da vidim šta mi najbolje paše.
Malo me previše baca na ruke al je sic malo nagnut prema naprijed pa ću to prvo rješit.
Ostalo sve radi odlično, a posebno me fascinira vilica koja čak radi
Ali gripovi su očajni. Ako ima ko preporuku kakvih debljih spužvastih gripova (imam šape ko medvjed) bio bi mu vrlo zahvalan.
Evo malo slika
5000 za nov bajk sa tim dijelovima, super ulov.
Zakaj baš Kryptonite U-Lock, možda zato kaj niko drugi ne zna napravit dobar U-Lock, i još onda za takav U-Lock tražit nebulozno visoku cijenu?Eto ti dole popisa preporučenih U-Lock modela, nije da ja mrzim Kryptonite ali to je realnost, a ostalo su prodajno-marketinške gluposti za neupučene kupce.Dakle koji Kryptonite U-Lock model zapravo preporučaš?
http://www.bug.hr/forum/topic/automobili-motori-bicikli/zastita-bicikla-krade/205057.aspx
Evolution 7 Mini + sajla...za 300 kn...iznimno zadovoljan budući da je brava super pozicionirana...ali budući da on ima skuplji bic, moze uzeti i onaj NY od 18mm
Evolution 7 Mini + sajla...za 300 kn...iznimno zadovoljan budući da je brava super pozicionirana...ali budući da on ima skuplji bic, moze uzeti i onaj NY od 18mm
Za 300 kn OnguardBrute https://www.rog-joma.hr/oprema_detalj.php?i=14418
Ma U-Lock je prva stvar koju kupujem sad kad mi sjedne plaća.
A jel se isplati registrirat bicikl u onaj registar?
Znam da ne može naškodit al ne znam jel ima ikakve koristi od toga
Ma U-Lock je prva stvar koju kupujem sad kad mi sjedne plaća.
A jel se isplati registrirat bicikl u onaj registar?
Znam da ne može naškodit al ne znam jel ima ikakve koristi od toga
Nekad se to radilo i na policiji (besplatno), ne znam jel još uvijek to stvar.
servisira li tko sam svoje nabe? s čime podmazujete?
teflonska mast
Ja sam koristio litijevu mast.
Teflonska, litijeva, silikonska, onda one neke "nove" koje se stavljaju na cijev sica i na volan ili lulu, za pedale (za navoje), za osovinu pogona, osovinu kotača...
Volio bih čuti od nekoga kome je sve to proplo kroz ruke, što, kako, kada i gdje koristiti!
Ja trenutno imam Vladoil litijevu mast, koju koristim za kotače, pogone, navoj na pedalama, cijev sica (za starije, da lakše ide gore-dole).
Znam da je pitanje možda više za DB forum, ali sad su me prethodni postovi podsjetili!
P.S. Sad sam provjerio, piše mast od ljepljivog litija s teflonom. Hm, ljepljivi litij...?
Ja litijevu koristim za sve.
Istina, svi ležajevi su mi industrijski pa u njima više ne, ali za railove sjedala, sic štangu, osovinu pogona, navoje koristim litijevu.
I nikakvih problema.
A lulu, volan i steerer nikad nisam mastio.
Svejedno, mast na tim mjestima služi da se eliminira škljocanje, koliko ja znam.
okej, litijeva, teflonska, gdje nabavljate to?
Molio bih za savjet,
kupio bih specijalku za rekreativnu voznju par puta tjedno
imam budget do 4000kn
Da li mogu uzeti za te novce nesto normalno ili da gledam rabljene?
Da li moze neka preporuka sta uzeti od novog u Hrvatskoj ili Sloveniji?
Unaprijed hvala