Kolega Caesar Et Brutus je na maturalcu,doc ce u nedjelju.Molim kolege da se ne ljute na njega,ja cu ga zamijenit dok ga nema.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
trebam misljenje o konfi na slici.
uz to ide :napajanje LC Power LC6600GP
Ati Radeon HD 5770
HDD i przilica
Ako moze sto prije odgovor, narucujem ovo za sat vremena najkasnije
Radije stavi malo jeftiniju plocu pa to sve ubaci u neko bolje kuciste.Evo moj prijedlog dolazi.
hvala za brz odgovor, mogao bi i ovo
naime kuciste sam novo htio uzet samo zato jer sam mislio da maticna nece stat u staro, al izgleda da oce, ima 7 slotova, pa je mid-tower?
evo molim te ak ti se jos to da uzet u obzir, znaci bez kucista, a da cijena bue 2500kn, ili uzet i kuciste za svaki slucaj?
hvala za brz odgovor, mogao bi i ovo
naime kuciste sam novo htio uzet samo zato jer sam mislio da maticna nece stat u staro, al izgleda da oce, ima 7 slotova, pa je mid-tower?
evo molim te ak ti se jos to da uzet u obzir, znaci bez kucista, a da cijena bue 2500kn, ili uzet i kuciste za svaki slucaj?
e super
samo nes sam primjetio da si stavio 2 seta RAM-a, to slucajno jel
e super
samo nes sam primjetio da si stavio 2 seta RAM-a, to slucajno jel
Ako zelis kupis 8gb rama.Rama nikad dosta.
da al ne stane to sve u komp ak je 8 plocica :D
ipak bi radije uzo 2x2 RAM-e ak cu nabavljat jos
Kakvih 8 plocica,to su 2 plocice po 4gb rama.
Kakvih 8 plocica,to su 2 plocice po 4gb rama.
joj stvarno, ispricavam se krivo sam nes vidio, je je 2 plocice
Jel mi moze netko pojasnit sta je PCI Express? I da li to ima svaki PC?
Jel mi moze netko pojasnit sta je PCI Express? I da li to ima svaki PC?
Utor u koji stavis pcie graficku karticu.Tu na slici je zaokruzen bijelom crtom.To imaju noviji kompovi,stariji imaju agp utore.
Kako da provjerim jeli imam taj PCI Express a da ne otvaram kuciste?
Hvala,samo sam vas jos htio pitati jel bolje uzeti slabiju maticnu(recimo 300-350 kn) a jacu graficku(1200 kn) ili obrnuto ?
Hvala,samo sam vas jos htio pitati jel bolje uzeti slabiju maticnu(recimo 300-350 kn) a jacu graficku(1200 kn) ili obrnuto ?
Na matičnoj možeš uštediti i uzeti bolju grafičku, ali opet gledaj da ne kupiš baš neku nekvalitetnu/nevaljavu matičnu. Matična ti je najvažnije kod overclockanja.
Jel bi mi mogli vi predloziti neku maticnu oko 300 kn,da je dobra i da je za CPU Phenom II x4 3.2 GHz AM3 socket
Jel bi mi mogli vi predloziti neku maticnu oko 300 kn,da je dobra i da je za CPU Phenom II x4 3.2 GHz AM3 socket
Protegni se jos 100 kuna na asrock m3a770de.
To je DDR2 memorija,ja bi DDR3 memorije, dual channel i da je dobra
To je DDR2 memorija,ja bi DDR3 memorije, dual channel i da je dobra
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=7540&osCsid=df7233d3be32365c9f153dabd64311cb
180kn, DDR3 2x2gb
Navedena matična je DDR3.
(sry za double post, krivi gumb)
Dakle,konacno sam se odlucio,evo ovo je moja konfa,a vi mi samo recite jeli dobra i promjenite nesto ako mislite da nije dobro :)
CPU Phenom II x4 3.2 GHz
MBO: Asrock M3A770DE
GPU: nVidia GTX470 1 Gb
RAM: DDR3 2GB 1600MHz HyperX X2 (sve ukupno 4 Gb rama)
Kuciste: Miditower Gamer Case G52, 560W
Hvala puno!
Slozio sam konfu u adm-u:
1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology
1 x Thermaltake V3 Black Edition, VL80001W2Z, Middle Tower, 4,6 kg
1 x HDD WD 500GB, 5000AAKX, SATA 3, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x Asrock 880GMH U3S3 , AM3+, AMD 880G, AMD SB710, M-ATX
1 x Procesor AMD Athlon II X3 455, socket AM3, BOX , 1.5MB cache
1 x Sapphire HD 6790, 1GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + Single Link
3.468,99Kn
zanima me moze li se koji dio zamijeniti da bude konfa jednako dobra a cijena niza jer nisam sa parama i moze li se koji dio zamijeniti da popravi performans a cijena se puno ne promijeni. Također zanima me da li je velika razlika izmedju dva 22" monitora koji imaju sve iste specifikacije osim kontrast ratia koji je u jednog 5.000.000:1 u drugog 30.000:1. Hvala unaprijed
Taj contrast ratio nije toliko važan. To se daje podesiti preko contrasta i brightness u menu LCD-a.
MBO? Zašto si tu uzeo? Može i neka jeftinija ili ako planiraš nadogradnju na AMD Bulldozer CPU 2012-te onda uzmi neku drugu varijantu (ofcorse skuplju).
Inače OK konf;)
MBO motherboard skraćeno matična ploča hr.
Koliko godina ne planiraš mjenjati i na kojoj rezoluciji igraš?
dvije godine sigurno mozda tri. na 1920x1080
ako ti se da mozes li mi preporuciti sa adm-a neku maticnu najjeftiniju koja bi ovo pokretala (dakle ne bi performance patio).
dvije godine sigurno mozda tri. na 1920x1080
ako ti se da mozes li mi preporuciti sa adm-a neku maticnu najjeftiniju koja bi ovo pokretala (dakle ne bi performance patio).
Ako planiraš ikakve igre tipa Crysis 2, Metro2033, The Witcher 2 ispod 5000 ne računajXD dakle na max postavkama. A za matičnu nemaš beda jedino ako ti igra ulogu 50-100 kuna?
ma ne bi igrao na max postavkama na srednjim postavkama koliko se ja kuzim trebalo bi bit ok. a sta se tice cijene 100-200 kn nize bi mi super doslo jer sam u gusto. tako da ako ima samo predlozi.