Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.932
|
čitano: 12.406.591
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Bok svima, tražim mobitel s naglaskom na kameru (a potom i bateriju). Cijena do 400 eura (igra sve, i redovne trgovine, EU shopovi ili novi preko njuškala).

Dugogodišnji sam korisnik Xiaomia tako da mi je unatoč nedostacima (po pitanju androida) koliko vidim 14T primarni izbor (novi preko njuškala ide za 380 EUR) ali ako ima nekih drugih opcija bio bih zahvalan kad bi spomenuli.

15 godina
@ashala2202
Slab je izbor manjih mobitela, pogotovo ih nema u jeftinijem segmentu.

@Lukati
Da, 14t je među najjeftinijim mobitelima sa dobrom kamerom, ali mu je autonomija baterije nešto slabija točka. Honor 200 Pro je nešto bolji s autonomijom, a i kamera bih rekao da je bolja. Vjerovatno ga se može naći novog za sitno iznad 400€.

Razni Pixeli imaju slabiju bateriju, možda je 9a malo bolji po tom pitanju, ali oni imaju manje ekrane. Malo odbija i to što se neki žale na prijem/pucanje signala, jer kao nije službeno podržan u hr.

1 0 hvala 1
16 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Da ne otvaram bezveze novu temu.

Imam problem sa baterijom na Honor Magic 7 pro.

Odjednom se troši luđački. Mislim da je od zadnjeg update.

Traje već tjedan i nešto. 

Prije je preko noći izgubi 2 do 3% baterije a sada 17 do 20%.

Ovo je danas od jutra do sada.

Nikada nije ovoliko trošio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

S obzirom da hotspot trosi više baterije nego kompletna estrada kokaina, ne čudi takvo ponašanje baterije. 

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
Hrpe Honora mi prošlo kroz ruke zadnjih mjeseci i nijedan nije ludovao s potrošnjom baterije. Vjerojatno update to riješi ili što kaže kolega ubija hotspot...
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
thebatman kaže...

S obzirom da hotspot trosi više baterije nego kompletna estrada kokaina, ne čudi takvo ponašanje baterije. 

Sve OK. Prije sam isto koristio hotspot i nije tako puno trošio. 

Po noći je sve isključeno pa opet troši. 

11 godina
Point-X kaže...
thebatman kaže...

Sve OK. Prije sam isto koristio hotspot i nije tako puno trošio. 

Po noći je sve isključeno pa opet troši. 

Ako zelis malo vise baterije izvuc probaj ovako:

- iskljuci 5g, neka telefon bude na 4g, 5g skoro duplo baterije trosi

- iskljuci always on display

- hotspot stavi da se automatski iskljucuje kad nijedan uredaj nije spojen na njega dulje od 5min

- ugasi pa upali mob jednom u 2 dana barem

Još neki faktori koji utjecu na potrosnju baterije:

- kad si vani, mob mora dat jacu svjetlinu ekrana - trosi vise baterije

- kad si na udaljenim lokacijama ili prekrcanim lokacijama (turisticko mjesto ljeti) mob se "bori" za signal i vise baterije trosi

- svakavo zagrijavanje mobitela, npr igrice ili intezivno koristenje hotspota, trosi ubrzano bateriju.

16 godina
thebatman kaže...

Ako zelis malo vise baterije izvuc probaj ovako:

- iskljuci 5g, neka telefon bude na 4g, 5g skoro duplo baterije trosi

- iskljuci always on display

- hotspot stavi da se automatski iskljucuje kad nijedan uredaj nije spojen na njega dulje od 5min

- ugasi pa upali mob jednom u 2 dana barem

Još neki faktori koji utjecu na potrosnju baterije:

- kad si vani, mob mora dat jacu svjetlinu ekrana - trosi vise baterije

- kad si na udaljenim lokacijama ili prekrcanim lokacijama (turisticko mjesto ljeti) mob se "bori" za signal i vise baterije trosi

- svakavo zagrijavanje mobitela, npr igrice ili intezivno koristenje hotspota, trosi ubrzano bateriju.

Čudno mi je sva ta situacija iz razloga što nisam promjenio način korištenja mobitela. Prije mi je hotspot bio uključen, i nakon 8 sati rada hotspota mobitel bi bio na 75 do 70%. Nakon updata pada do 50%. 

Nadam se da je update u pitanju. Mobitel se ne pregrijava nakon korištenja hotspota. 

Hvala na savjetima.

15 godina
Point-X kaže...

i nakon 8 sati rada hotspota mobitel bi bio na 75 do 70%. 

Ovo je jako dobar postotak. To na 5G ili 4G?

16 godina
Kile84 kaže...
Point-X kaže...

i nakon 8 sati rada hotspota mobitel bi bio na 75 do 70%. 

Ovo je jako dobar postotak. To na 5G ili 4G?

5G, zato mi je sve čudno.

12 godina
Mislim da se nešto krivo sjećaš :-)
Još nisam vidio mobitel koji nakon 8 sati hotspota potroši samo 25% beterije... a vidio sam mobitela u životu...

2 0 hvala 0
8 godina
Point-X kaže...

Nadam se da je update u pitanju. 

Daj mu par dana, potrošnja se često vrati u normalu. 

16 godina

Osjećam se glupo uopće pitati ali moram radi sebe.  Display ili hot spot što više troši ako je stalno uključeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ako ovi što testiraju nove telefone kažu da za 10 sati Youtube reprodukcije ostane i do 60% baterije onda hot-spot.Nije isto samo uključen hot-spot i uključen hot spot uz aktivno korištenje spojenog uređaja.
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

Ovo je trenutna situacija. Isključio hot spot prije 3 sata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

@ALVIN

Imam spomenuti 14t i zadovoljan sam. Kamera je jako dobra, sve radnje na mobitelu idu fluidno i brzo. Istina, baterija je slabija strana. Punim mobitel svaki dan, a nije da ga ludo koristim. Ali ajde imam brzi punjač, pa se napuni za nekih pola sata pa je to dobar kompromis.

0 0 hvala 0
11 godina
ashala2202 kaže...

Pozdrav,

tražim novi uređaj za do 250€. Izrazito sam nezahtjevan korisnik, a važno mi je da je uređaj responzivan i softverski pouzdan (da se ne crasha, da rade novije verzije aplikacija, da nema bloatwarea i slično), da ima izdržljivu bateriju i da znam da ću ga moći koristiti godinama budući da vrlo rijetko mijenjam mobitele. Također, nisam ljubitelj golemih uređaja, pa i manji formati dolaze u obzir. Uz sve navedeno, naravno da je cijena #1 jer mi se ne izdvaja previše novca za mobitel.

Što mislite o ovoj ponudi i uređaju?

https://www.links.hr/hr/mobitel-honor-x8c-67-8gb-256gb-android-15-zeleni-0103011226

15 godina

Meni je ovo još bolje....

https://www.tia-mobiteli.hr/proizvodi/realme-gt-neo-3-5g-150w-dual-sim-12gb-256gb-crni-nov-izlozeni-uredaj-60459?

12/256, odličan procesor, 1god. garancija i 150w punjač. Uzeo jedan za 179€ korišten 30 dana. Uređaj je potpuno nov bez traga korištenja. Kutija, maskica, punjač i račun...

Ili ova Motorola Edge 30 Ultra...

https://e-point.hr/product/motorola-edge-30-ultra-12gb-256gb-black-iotvoreno-pakiranje/?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2025 19:50 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Nije mi jasno kod te Motorole kako negdje košta 900€, a negdje 500 + na sniženju od 50% čak 250€ 

0 0 hvala 0
15 godina
Zato što Tia i epoint prodaju izložbene i rabljene uređaje. Uglavnom su to vrlo malo korišteni ili potpuno novi. Edge 30 Ultra je nova, ali pakiranje je otvoreno pa se vodi kao rabljeni.
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 mjeseci
POINT-X : Osjećam se glupo uopće pitati ali moram radi sebe. Display ili hot spot što više troši ako je stalno uključeno?

Ma always on prikaz ne troši ništa nemoj se zamarati , to jede bateriju samo ako nije oled. Ili Jede bateriju na satu, na Honor mobitelu je zanemarivo.

Veliki potrošači su video streaming ili igrice , Hotspot ako jako puno prometa skida ali ako ne skida puno onda i nije neka velika potrošnja, razne aplikacije koje su teške ili loše optimizirane, te donekle surfanje ako je tu puno video i audio sadržaja.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
12 godina

Evo ekipa. Suzio sam izbor između Xiaomi 15 ultra vs Huawei Pura 70. E sada... U vezi Huawei a. Pitao sam malo CHAT GPT koja su ograničenja i napisao mi je da ne podrzava navodni google pay. A sada ja to ne koristim. Mobitel bi mi najvise sluzio za Instagram/Fb, fotografiranje naravno, eventualno slanje mailova i PBZ bankarstvo. Pitao sam Gpt i kaze da pbz ima u njihov store i da ne radi problem. I sada pitam ipak ljude koji inaju Puru malo iskustva sa njime. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2025 13:07 (Endymon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Imam Pura 70 Pro, instaliran micro g. Ne radi samo Wallet, sve ostalo bez problema. Imam instaliran Hpb banking, George, Aircash, Revolut, Curve...Ako je global verzija nema 5g, na kineskoj ima.
Nemoj uzimat običnu Puru 70, jer ima slabiji proc i kamere. Pro i Ultra su odlične....
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

Znaci nema straha za ove stvari kojr meni trebaju. To mi je drago cuti. Jer opet, Dobri su Iphone, Xiaomi, Samsung, ali opet imam P30 vec 6 godina i tek sada u zadnje vrijeme osjetim da mu baterija cedi. Ali još uvijek je stroj od moba. Pa zsto bi opet na Huawei. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine

Pozdrav ljudi,

Imam već 5 godina Xiaomi Redmi 9 mobitel. Htio bi si u dogledno vrijeme kupiti novi, iako ovaj ne daje znakove odustajanja. Jedino što mi je bitno je baterija. Kamera mi je totalno nebitna, nije da koristim Instagram ili nešto slično...

Što bi te mi preporučili? Da ostajem vjeran Xiaomi-ju? Gornja granica mi je 250-300 ojra.

Hvala unaprijed!!

0 0 hvala 0
13 godina
Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!

0 0 hvala 0
2 godine
Streetpunk kaže...

Zanimljivo, izgleda vrlo primamljivo....hvala na prijedlogu. Poco je malo ozbiljniji model od Redmi-ja pretpostavljam. Bolji hardver?

13 godina

Poco su ti Xiaomijevi Budget modeli, oni nude najviše za novac.

Imao sam Poco F3 4 godine i još uvijek radi, čak i baterija dobro drži sad sam prešao na S25 Ultra.

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2025 10:35 (Streetpunk).
2 godine
Streetpunk kaže...

Poco su ti Xiaomijevi Budget modeli, oni nude najviše za novac.

Imao sam Poco F3 4 godine i još uvijek radi, čak i baterija dobro drži sad sam prešao na S25 Ultra.

Ahaaa, ok. Hvala ti na pojašnjenju...

13 godina

Nije striktno u odabir mobitela već uz odabir zaštite ekrana, čak i ne zaštite ekrane već onoga tko postavlja zaštitu. Naime takve zaštite mi odu nakon mjesec-dva. Ima neka preporuka za dobrog majstora, postavljača folija na zakrivljene ekrane? 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice