Putin je izvršio agresiju kad više nije imao kud. Potpisali su sporazume koje Ukrajina nije htjela poštovati, a sada izlazi na vidjelo da ih nikad nije ni htjela ispoštovati. Kako to da su Ukrajinci s Rusima mogli živjeti stoljećima zajedno, a sada više ne mogu? Oni su samo oruđe u rukama SAD koja je htjela s Rusijom napraviti isto što je napravila u drugim državama (Irak, Afganistan, Sirija, Libija). No Putin nije Sadam Hussein. Žao mi je Ukrajinaca, oni su žrve američke imperijalističke politike, kao i Rusi, samo toga nisu svijesni. Kao ni mi Europljani. No kad-tad će zlo doći na vidjelo. Znam da s ovim skrećem s teme, i da mnoge čitatelja ljutim, ali moram po svojoj savjesti iznijeti svoje pacifističke stavove. Pacifizam? Baš to: da SAD prestane potpomagati Ukrajinu i da pristane na pregovore, rat bi završio u 24 sata - kao što kaže Donald Trump. Ovako tisuće ljudi ginu za interese američkog krupnog kapitala. Dokle? Sve dotle dok će neki utjecajni i manje utjecajni sveudilj ponavljati "Ničim opravdana agresija Rusije na Ukrajinu" - prazne li i glupe rečenice!
Znači kad nemaš kud treba poći na ukrajinu, ukrajincima je bilo super i za vrijeme holodomora, uopće ne skrećete s teme i da je hilter bio dobroćudni slikar a ne bolesnik kakvim ga prikazuju i da kojim slučajem englezi i rusi nisu dobili pomoć od amerikanaca danas bi preko reda isto živjeli u europskoj uniji.
Meni je malo slabo, ne zato što želim unakaziti thread nego mi nikako i štošta nije jasno, valjda sam idiot.
1933 je gospodar život a ponajviše smrti u CCCPu bio jel'te Staljin - slobodoljubivi Gruzin, vlast su imali i KPovci a glavni za Ukrajinu je bio Lazar Kaganovič, etnički Židov, ali Rusi su krivi svi...
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Ukraine
i s tim idiotizmom "borbe protiv kulaka" je rasla sve do 2.SR po stanovništvu i dosegla vrhunc 1990 s 50-ak milijuna...
hoćeš primjer zatiranja nacije?
Irska se do dan danas se nije oporavila od nametnute gladi (faminemurder možd po angliski?) i ima i dalje manje ljudi nego 1840-ih, a manje od 3% govori gaelic (ali Hrvat'ne poput tebe ionako žele sve na engleskom)... joj da to je efikasnost...
Da prisnazim:
Mit o "Holodomoru" definiranom kao genocid protiv Ukrajinaca, izmisljen je kasnih 1980tih od strane ukrajinskih nacionalista.
Glad, koja je vladala u SSSR-u (izazvana od strane, kako Stric Jura kaze, slobodoljubljivog gruzijca) od 1930 do 1937 odnijela je ~14.5 milijuna zivota Bjelorusa, Rusa, Ukrajinaca i Kazaka (5 milijuna ukrajinaca stradalo je 1932 i 1933).
Mit o ciljanom genocidu potaknut je knjigom Robert Conquesta "Zetva tuge" (The Harvest of Sorrow). Medjutim nakon sto su se arhivi Sovjetskog Saveza otvorili 90tih godina zapadnjacima i pritisnut istrazivanjima R. W. Daviesa i Stephan G. Wheatcrofta, sam Conquest morao je priznati da nema nikakvih dokumenata ni dokaza koji bi potvrdili da je Staljin ciljao samo ukrajince.
Majstor je bio bio nadnacionalan, woke i cijenio je "diversity" u svojim zlocinima.
Jednostavno receno, sva jadna sirotinja koja mu se nasla na putu nastradala je, bez obzira na nacionalnu pripadnost.