NASA na Mjesecu snimila mjesto nedavnog pada ruske zaključana tema

poruka: 300
|
čitano: 56.049
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "NASA na Mjesecu snimila mjesto nedavnog pada ruske".
16 godina
Re: NASA na Mjesecu snimila mjesto nedavnog pada r
Stric_Jura kaže...
notloB kaže...
danen kaže...

Putin je izvršio agresiju kad više nije imao kud. Potpisali su sporazume koje Ukrajina nije htjela poštovati, a sada izlazi na vidjelo da ih nikad nije ni htjela ispoštovati. Kako to da su Ukrajinci s Rusima mogli živjeti stoljećima zajedno, a sada više ne mogu? Oni su samo oruđe u rukama SAD koja je htjela s Rusijom napraviti isto što je napravila u drugim državama (Irak, Afganistan, Sirija, Libija). No Putin nije Sadam Hussein. Žao mi je Ukrajinaca, oni su žrve američke imperijalističke politike, kao i Rusi, samo toga nisu svijesni. Kao ni mi Europljani. No kad-tad će zlo doći na vidjelo. Znam da s ovim skrećem s teme, i da mnoge čitatelja ljutim, ali moram po svojoj savjesti iznijeti svoje pacifističke stavove. Pacifizam? Baš to: da SAD prestane potpomagati Ukrajinu i da pristane na pregovore, rat bi završio u 24 sata - kao što kaže Donald Trump. Ovako tisuće ljudi ginu za interese američkog krupnog kapitala. Dokle? Sve dotle dok će neki utjecajni i manje utjecajni sveudilj ponavljati "Ničim opravdana agresija Rusije na Ukrajinu" - prazne li i glupe rečenice!  

Znači kad nemaš kud treba poći na ukrajinu, ukrajincima je bilo super i za vrijeme holodomora, uopće ne skrećete s teme i da je hilter bio dobroćudni slikar a ne bolesnik kakvim ga prikazuju i da kojim slučajem englezi i rusi nisu dobili pomoć od amerikanaca danas bi preko reda isto živjeli u europskoj uniji.

Meni je malo slabo, ne zato što želim unakaziti thread nego mi nikako i štošta nije jasno, valjda sam idiot.

1933 je gospodar život a ponajviše smrti u CCCPu bio jel'te Staljin - slobodoljubivi Gruzin,  vlast su imali i KPovci a glavni za Ukrajinu je bio Lazar Kaganovič, etnički Židov, ali Rusi su krivi svi...

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Ukraine

i s tim idiotizmom "borbe protiv kulaka" je rasla sve do 2.SR po stanovništvu i dosegla vrhunc 1990 s 50-ak milijuna...

hoćeš primjer zatiranja nacije?

Irska se do dan danas se nije oporavila od nametnute gladi (faminemurder možd po angliski?) i ima i dalje manje ljudi nego 1840-ih, a manje od 3% govori gaelic (ali Hrvat'ne poput tebe ionako žele sve na engleskom)... joj da to je efikasnost...

Da prisnazim:

Mit o "Holodomoru" definiranom kao genocid protiv Ukrajinaca, izmisljen je kasnih 1980tih od strane ukrajinskih nacionalista.

Glad, koja je vladala u SSSR-u (izazvana od strane, kako Stric Jura kaze, slobodoljubljivog gruzijca) od 1930 do 1937 odnijela je ~14.5 milijuna zivota Bjelorusa, Rusa, Ukrajinaca i Kazaka (5 milijuna ukrajinaca stradalo je 1932 i 1933).

Mit o ciljanom genocidu potaknut je knjigom Robert Conquesta "Zetva tuge" (The Harvest of Sorrow). Medjutim  nakon sto su se arhivi Sovjetskog Saveza otvorili 90tih godina zapadnjacima i pritisnut istrazivanjima R. W. Daviesa i Stephan G. Wheatcrofta, sam Conquest morao je priznati da nema nikakvih dokumenata ni dokaza koji bi potvrdili da je Staljin ciljao samo ukrajince.

Majstor je bio bio nadnacionalan, woke i cijenio je "diversity" u svojim zlocinima.

Jednostavno receno, sva jadna sirotinja koja mu se nasla na putu nastradala je, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

What is the only way to generate a truly random string? Put a Windows user in front of VI and tell him to quit.
15 godina
notloB kaže...

Meni je u biti bezvezno poistovjećivati narod sa njegovim vođama, što je narod? frankenštajn sačinjen od gomile povodljivih jadnika koje možeš privući kolačićima, što reći o njemcima, 'ajmo kenjkati... narod koji je dao jednog goetea, leibniza je izrodio i tolike šupke poput kralja šupaka koji ga je poveo u drugi rat, ah sad, možda bi bilo pametno barem odvojiti narod od papka koji su na vlasti, trebao bih i sam pripaziti, zaserem s rusi su ovo, ameri su ono, nisu ništa niti rusi niti ameri nego putin, grozni ili tko je zasjeo ili američka administracija.

pa stvar je u tome da su Rusi mordorska trogloditska gamad po narativu hrpe MSMova....

Azijstki križanci Slavena i Mongola (najbolje dok to pišu pokatoličeni Turci...)

cherry picking? ne nego maliciozno editiranje - znaš one slike MH317 i "zlih Rusa" kako pljačkaju mrtvace ??? E kad se pusti cijeli video, vidiš da taj Zli Rus podiže neku lutkicu s polja i kaže u kameru kako treba streljati onog tko je to napravio, pa ju vraća na tlo...

ali eto video je smrznut naa sceni kad podiže lutkicu uz maliciozan naslov...

Ju je je? Je ju je!
3 godine
Stric_Jura kaže...
notloB kaže...

Meni je u biti bezvezno poistovjećivati narod sa njegovim vođama, što je narod? frankenštajn sačinjen od gomile povodljivih jadnika koje možeš privući kolačićima, što reći o njemcima, 'ajmo kenjkati... narod koji je dao jednog goetea, leibniza je izrodio i tolike šupke poput kralja šupaka koji ga je poveo u drugi rat, ah sad, možda bi bilo pametno barem odvojiti narod od papka koji su na vlasti, trebao bih i sam pripaziti, zaserem s rusi su ovo, ameri su ono, nisu ništa niti rusi niti ameri nego putin, grozni ili tko je zasjeo ili američka administracija.

pa stvar je u tome da su Rusi mordorska trogloditska gamad po narativu hrpe MSMova....

Azijstki križanci Slavena i Mongola (najbolje dok to pišu pokatoličeni Turci...)

cherry picking? ne nego maliciozno editiranje - znaš one slike MH317 i "zlih Rusa" kako pljačkaju mrtvace ??? E kad se pusti cijeli video, vidiš da taj Zli Rus podiže neku lutkicu s polja i kaže u kameru kako treba streljati onog tko je to napravio, pa ju vraća na tlo...

ali eto video je smrznut naa sceni kad podiže lutkicu uz maliciozan naslov...

Šta smo na indexu? Hoćemo nastaviti gledati kroz ugroženjačke naočale, pa nemoj tako, uzdigni se i napiši normalan post.

15 godina

pa to je narativ, a Index i Jutarnji ne čitam odavno ( Jutranji i zbog tehničkih sranja na strnici) ali to je narativ koji se gura...

rat je pokrenuo VVP nema greške...

ali put u rat je dooooobro asflatiran i planiran otprije...

Ju je je? Je ju je!
10 godina
Stric_Jura kaže...

pa to je narativ, a Index i Jutarnji ne čitam odavno ( Jutranji i zbog tehničkih sranja na strnici) ali to je narativ koji se gura...

rat je pokrenuo VVP nema greške...

Ne znam sto citas hrvatske portale i svadjas se na istom.

3 godine
Stric_Jura kaže...

Ove spike su nenormalne, savršeno me boli moj mali, da su trasirane napoleonovom vojskom... Ne napadaš, ne krećeš ubijati susjede, to ne radi civilizirani čovjek nego luđak, ako si nepametan i ne znaš reagirati kad treba ubiješ se jer si debil a ne kreneš u rat ubijati rod rođeni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 22:48 (notloB).
7 godina
neaktivan
@picajzla0707 koja je onda alternativa mog pacifičkog stajališta?

Zli Rusi, red army napada, uh sreća tu je Amerika koja nas hrani i spašava?

Interes, interes samo. Ako Amer vidi interes on će te braniti ali iskreno boli ga ona stvar za tebe. A tako i Rusa boli, ali radi za svoj interes.

Sjeti se samo da je pokojni Kenedy "spasio" Kubu invazije od Amerike, vjerojatno je zato platio životom.
Inače sada bi Kuba vjerojatno bila 51 zvjezdica na zastavi ili samo trajno okupirana. Nešto kao što su izvršili invaziju na Havaje ili Panamu.

I ti bi se tome vjerojatno veselio. Novine bi pisale nešto kao da je narod oslobođen komunizma, u stilu kao što su pisali za invaziju na Irak, da je narod oslobođen diktatora. Usput narod još siromašniji, nafta podjeljena američkim naftašima a državno zlato i ostalo blago nestalo, država još uvijek pod okupacijom. Usput za skoro milijun mrtvih nitko nije pitao, niti bi pitao u slučaju Kube.

Naravno za razliku od toga da Rusija okupira Ukrajinu gdje bi siktali svi, a novine bi siktale još više.

Mislim ima mnogo vrsta okupacije, tiha okupacija npr. Njemačke od strane SADa, (tamo ima desetke tisuća vojnika, vojne baze, nulekarne rakete, agenata tisuće, špijuniraju kancelara). Ima i bullinga, npr. Amerika "čuva" državno zlato mnogih država, to zlato teško da će vidjeti. Ima rejting agencije, tako ako ne slušaš ode ti država u bananu.
I te zemlje koje spominjete su pod velikim utjecajem SAD, npr. Poljska želi američke nuklearne rakete na svom tlu i američke vojne baze... mislim ono tko je tu lud, tiha okupacija pod američku čizmu, nevjerojatno ljudi dobrovoljno prihvaćaju okupaciju mašući tuđom zastavom (to je ono, ljudi žele McDonald's i iPhone) !

Samo se nadam da će UN vijeće sigurnosti opstati, kao i postojeći ugovori među zemljama. I da što prije padne dogovor u Ukrajini, žao mi ljudi ginu skoro bezveze, a nas ojede inflacija i postajemo sve siromašniji (pašteta je duplo skuplja-inflacija 100%, a plaća mi narasla samo 20%).
Šokirao sam se neki dan kruh od 400 grama sam platio 2 eura!

7 godina
neaktivan
@notloB hajde pročitaj još jednom cijeli komentar, ono što si izostavio tamo sam napisao što bih ja. Opet me gnjaviš.

Pojedem ponekad Big Mek ali nisam ljubitelj brze hrane , ali volim i Boršč ima specifičan okus, ma da nisam nikad jeo ruski nego ukrajinski.
3 godine
neaktivan
NASA na Mjesecu snimila mjesto nedavnog pada ruske

"Ekipa, bilo bi bolje ići polako, a onda izbjegavati politička pitanja na ovom High Tech... portalu, a evo zašto. Na forumu postoje dvije osnovne kategorije ljudi. Jedni su okrenuti prema Moskvi, a drugi prema zapadu. Obično je pravoslavna ekipa okrenuta prema Rusiji, a katolička prema zapadu. Postoje i oni iz mješanih brakova, ali ih nema puno. Zaključak: Ne isplati se pokušavati nagovoriti jedne da prihvate stav drugih. Ne postoje argumenti koji će to riješiti. Ne možete nekoga nagovoriti da pređe s pravoslavlja na stranu katolika i obrnuto. Lakše je napraviti perpetuum mobile nego promijeniti ideološki stav. Kad to shvatite, prestat ćete se prepucavati oko ideologija."

0 3 hvala 0
3 godine
ajimerej kaže...
@picajzla0707 koja je onda alternativa mog pacifičkog stajališta?

Zli Rusi, red army napada, uh sreća tu je Amerika koja nas hrani i spašava?

Interes, interes samo. Ako Amer vidi interes on će te braniti ali iskreno boli ga ona stvar za tebe. A tako i Rusa boli, ali radi za svoj interes.

Sjeti se samo da je pokojni Kenedy "spasio" Kubu invazije od Amerike, vjerojatno je zato platio životom.
Inače sada bi Kuba vjerojatno bila 51 zvjezdica na zastavi ili samo trajno okupirana. Nešto kao što su izvršili invaziju na Havaje ili Panamu.

I ti bi se tome vjerojatno veselio. Novine bi pisale nešto kao da je narod oslobođen komunizma, u stilu kao što su pisali za invaziju na Irak, da je narod oslobođen diktatora. Usput narod još siromašniji, nafta podjeljena američkim naftašima a državno zlato i ostalo blago nestalo, država još uvijek pod okupacijom. Usput za skoro milijun mrtvih nitko nije pitao, niti bi pitao u slučaju Kube.

Naravno za razliku od toga da Rusija okupira Ukrajinu gdje bi siktali svi, a novine bi siktale još više.

Mislim ima mnogo vrsta okupacije, tiha okupacija npr. Njemačke od strane SADa, (tamo ima desetke tisuća vojnika, vojne baze, nulekarne rakete, agenata tisuće, špijuniraju kancelara). Ima i bullinga, npr. Amerika "čuva" državno zlato mnogih država, to zlato teško da će vidjeti. Ima rejting agencije, tako ako ne slušaš ode ti država u bananu.
I te zemlje koje spominjete su pod velikim utjecajem SAD, npr. Poljska želi američke nuklearne rakete na svom tlu i američke vojne baze... mislim ono tko je tu lud, tiha okupacija pod američku čizmu, nevjerojatno ljudi dobrovoljno prihvaćaju okupaciju mašući tuđom zastavom (to je ono, ljudi žele McDonald's i iPhone) !

Samo se nadam da će UN vijeće sigurnosti opstati, kao i postojeći ugovori među zemljama. I da što prije padne dogovor u Ukrajini, žao mi ljudi ginu skoro bezveze, a nas ojede inflacija i postajemo sve siromašniji (pašteta je duplo skuplja-inflacija 100%, a plaća mi narasla samo 20%).
Šokirao sam se neki dan kruh od 400 grama sam platio 2 eura!

Nisi odgovorio na moje pitanje s druge strane, niti ne moraš, ali o čemu ti pričaš ćo', i mene nerviraju mediji i što ću sada? S jedne strane imaš jedno s druge drugo, što ćemo? uzeti najdebilniju stvar u svemu tome i po tome odlučivati? Nerviraju me mediji. S time da mediji u rusiji su valjda neviđeni užasni užas, s tim da još ne znaš koliko oni nerviraju. Jel to il sam omašio ceo fudbal?

Što ne valja na zapadu, smetaju te homoseksualna prava, oćeš čvrstu mušku ruku, pravoslavna crkva ti je po volji, što te muči?

Karloooo kaže...

"Ekipa, bilo bi bolje ići polako, a onda izbjegavati politička pitanja na ovom High Tech... portalu, a evo zašto. Na forumu postoje dvije osnovne kategorije ljudi. Jedni su okrenuti prema Moskvi, a drugi prema zapadu. Obično je pravoslavna ekipa okrenuta prema Rusiji, a katolička prema zapadu. Postoje i oni iz mješanih brakova, ali ih nema puno. Zaključak: Ne isplati se pokušavati nagovoriti jedne da prihvate stav drugih. Ne postoje argumenti koji će to riješiti. Ne možete nekoga nagovoriti da pređe s pravoslavlja na stranu katolika i obrnuto. Lakše je napraviti perpetuum mobile nego promijeniti ideološki stav. Kad to shvatite, prestat ćete se prepucavati oko ideologija."

Ali ja sam za ukrajinsku pravoslavnu crkvu? kako ću ja sad?

Na stranu šala, ja sam promijenio ideološki stav, kako kažeš i to dosta, bio sa anarhist a sada sam liberal, starci su mi komunjare, u životu nisam mislio da bih glasao za sdp a na prvim izborima sam glasao za njih, valjda nikada neću biti nacionalist ali kažu mi što si stariji veći si konzervativac, valjda neću u te vode.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 0:01 (notloB).
3 godine
ajimerej kaže...
Ali tko želi shvatiti vanjsku politiku mora gledati malo bližu povijest. SAD već dugo ima misiju iscjepkati Rusiju na manje banana države. Evo primjer SAD je pokušao Rusiju "rasčetvorit" putem Čečenije (članica Ruske federacije) i nije uspjelo ali su uspjeli zaratit, rat je bio grozan u Grozni. Pa su SAD petljali sa Gruzijom kojoj su također obećavali NATO poziv (Rusija je odmah napala i rascjepkala Gruziju). Rusija je već pokazala modus operandi, kakav će biti ako netko opet pokuša (nije da se slažem s takvom agresivnom politikom i pacifist sam ali realpolitik je takav, Rusija nema meku diplomatsku moć kao što ima SAD, da može raditi medijske manipulacije nad vama, ratovati gdje hoće uz vaš blagoslov, ubijati koliko hoće uz vaš blagoslov, ali zato ima vojnu moć i to koristi).

I tako došla na red Ukrajina, možda prevelik kolač za Rusiju ali vidjet ćemo. Što prije diplomatsko rješenje tim bolje, nema kraja rata, može se pretvoriti samo u hladni rat.

Kako ide ona uzrečica iz Fallout "war never changes"!

A eto nisu je mogli rasčetvoriti za vrijeme pijanog jeljcina nego čekaju da se putin odobrovolji...

Nije li i rusija bila u parterstvu za mir ili kako se već zvalo ono predvorje natoa?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 0:18 (notloB).
12 godina
ajimerej kaže...

što bi bilo kad bi bilo i ono što se događa nisu iste stvari, valjda

a što se tiče zlih amera i rusa, znaju oni biti zli i jedni i drugi, samo što su trenutno tuđu zemlju napali i osvajaju tuđi teritorij rusi, a ne amerikanci

ali s čim mi filozofiramo koji nismo bili nit pod jednima nit drugima, ne znamo ih iz nikakvog iskustva, samo pogledaj kako su završile zemlje 'pod' amerikancima i one pod rusima - južna koreja, japan i njemačka su postale gospodarske sile i još uvijek rado surađuju s amerima u svima segmentima, za razliku od ruskih protektorata koji su i onda bili i danas jesu jad i bijeda, mrak i diktatura, a koja god zemlja uspije maknut se ispod ruske čizme gleda jedino da se nikad više pod ruse ne vrati

misliš da su česi, poljaci ili litvanci zakurac oprezni s rujama, da se finci već 100 godina naoružavaju do zuba bezveze, da su kinezi, turci i ostali zaboravili povijest i ruske otimačine kroz stoljeća, rusi nikom nisu donijeli ama baš ništa dobrog

nisu niti ameri sveti nikola svima i uvijek, ali ovi su baš teška negativa, njihova vladavina, diktatura ili bilo kakav utjecaj u niti jednoj zemlji nije donio niti gospodarski niti socijalni napredak niti išta pozitivno za ljudska prava i slobode, a bogme nije baš da se i najveći rusofili trgaju doći živjet u rusiju

nekog kujca valjda oni s iskustvom znaju kad svi od ruja bježe kao vrag od tamjana

3 godine

Rusija je najveća zemlja i ima najviše resursa od svih zemalja ikad, tamo bi pametnim vodstvom, onim koji misli na svoje ljude mogao biti raj na zemlji, pravi pravcati komunizam gdje svi imaju jednako, puno... ali ne imamo krokodila na vlasti i u venama jadnika koji se bodu tim užasom, nekolicine ekstremno bogatih oligarha za koje molimo boga da svrgnu luđaka s vlasti jer im kvari posao, jadno, narod napaćen nevjerojatnom korupcijom, stoljećima izrabljivan od vlastitih vlastodržaca, naviknut na blato i užas, danas, zemlja tisuća nacija od crnog mora do vladivostoka, zemlja puškina, gogolja, dostojevskog i nebrojenih velikana drhti pod čizmama kretena, stoljećima, majka rusija.... sramota, jad i bijeda, njemački romantičari imaju pravi izraz za nju danas, weltschmerz.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 1:59 (notloB).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
@danen
Nevjerojatno mi je viidjeti da inteligentna i obrazovana osoba može napisati štogod ovakvo. Ukrajinci su stoljećima "živjeli u slozi s rusima" (čitaj: preživljavali genocide, raseljavanja, masovna umiranja od gladi - Ukraina plodna zemlja, kad su rusi oteli i izvezli hranu!!). Putin je osobno potpisao garancije sigurnosti i nenapadanja temeljem čega je Ukraina predala nuklearni arsenal, dalekometne bombardere i tko zna što. Kako je točno prisiljen pokušati okupirati cijelu slobodnu državu? Zvuči kao tvrdnja da su svi narodi Jugoslavije s veseljem živjeli u toj državi. Pa tko nas bre zavadi?
Da sad dođe do primirja, rusi nikad neće vratiti okupirano, Putin se ponaša kao Hitler kod Sudeta - "samo još ovo, neću više, majke mi..." Što je dalje bilo, znamo.
Zlobno, otrovno trolanje.

Ispričavam se na OfT, ali ako takav post može ostati na forumu, morao sam reagirati.

Rusi imaju dobru raketnu tehniku, godinama razvijanu, ali srljali su i žurili, a kod ovako složenih operacija greška koja promakne ima velike posljedice. Valjda ima dobrih razloga zašto na mjesec nikad nisu poslali ljudsku posadu. Previše koraka u odlasku i povratku, puno točaka prekida...

Edit... Čitam dalje i ne mogu vjerovati - "pacifist" koji opravdava agresiju i poziva na rat i okupaciju. Svašta. Nit' je mjesto nit' imam volje komentirat toliko gluposti. A Krim je "ruski" jer su u stočnim vagonima raseljavali krimske tatare. Na što li me to podsjeća?🤔 Imali bi veće šanse preživjeti da su ih slali na mjesec. 🚀 A Krim se nalazi unutar i od Rusije priznatih granica Ukraine. Ne bih u takvu civilizaciju.
Ipak me povuklo za jezik... 😔🙊
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 4:54 (UniqueBug).
10 godina

Vidim da se opet brkaju pojmovi. Krim je u državno-pravnom smislu za Ukrajinu isto ono što je Kosovo za Srbiju. Možemo mi simpatizirati sa kim hoćemo, ali ako inzistiramo na međunarodnom pravu (nepovredivost granica) onda ga moramo striktno primjenjivati. Ovako to ispada kao sredstvo političkog obračuna s protivnikom, da bi se prikrili pravi ciljevi. I još: što ima stručnost i mišljenje Scotta Rittera s njegovim optužbama za pedofiliju? To je još jedan način američkog obračuna s političkim protivnicima. Nađi im nekakav seksualni delikt. Kakve se tu sve mutne igre ne igraju, a vi kao ovce sve pasete! 

3 5 hvala 0
7 godina
neaktivan
Is, kakve naive, opet samo daj mi McDonald's i iPhone i meni super i opet potlačeni narodi u Rusiji i oko Rusije.

Amerika good, Russia bad!
Šta vi pišete!
Pitajte domoroce američke kako im je u rezervatima, kako je crncima bilo skoro do današnjih dana. Pitajte havajce, Panamce, na stranu što najbogatiji uživaju ali pitajte obične građane. Nigdje na svijetu nema toliko bijede kao što ima u SADu. Ono država sa nekoliko najbogatijih na svijetu i većinom siromašnih je putokaz napretka. Na stranu što znaju formulu za napredak i privlačenje raje McDonald's i iPhone.
Imaju toliko novca, mogu svi biti bogatiji od Norvežana a ono bijede na sve strane uz šačicu megabogatih.

Zar čovjek ne može da budem neutralan na ovu temu, neću navijati za zapad, niti za istok, hoću da ima više centara moći, da trgovina među njima cvjeta, apsolutna moć je opasna bila to američka.

Na dovodeći u pitanje što bi bilo da je Rusija prešla preko ubijanja Rusa 2014 u Ukrajini i pustila svoju glavnu vojnu bazu u Crnom moru (jedinu) Americi.
Kao i činjenicu čiji je Krim bio prije nego što je poklonjen Ukrajini.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 5:09 (ajimerej).

1 3 hvala 0
4 godine
danen kaže...

Vidim da se opet brkaju pojmovi. Krim je u državno-pravnom smislu za Ukrajinu isto ono što je Kosovo za Srbiju. Možemo mi simpatizirati sa kim hoćemo, ali ako inzistiramo na međunarodnom pravu (nepovredivost granica) onda ga moramo striktno primjenjivati. Ovako to ispada kao sredstvo političkog obračuna s protivnikom, da bi se prikrili pravi ciljevi. I još: što ima stručnost i mišljenje Scotta Rittera s njegovim optužbama za pedofiliju? To je još jedan način američkog obračuna s političkim protivnicima. Nađi im nekakav seksualni delikt. Kakve se tu sve mutne igre ne igraju, a vi kao ovce sve pasete! 

Slično, u isto vrijeme različito.

Stanovnici Krima su na referendumu 2014 većinski glasali za pripojenje Rusiji, dočim kosovski Albanci nisu tražili pripojenje Albaniji, već nezavisno Kosovo.

Treba li u tome slučaju pregovarati, tražiti diplomatsko rješenje ili treba divljački krenutu tenkovima na Krim ?!

Objasnite profesore.

Uvijek metodično prebacujete nekakvu navodnu krivicu Amerikanaca, no nikada ne spominjete da su ruski zločinci prvi granatirali ukrajinske gradove, ubijali civile. 

Tu sva opravdanja za aneksiju ukrajinskih teritorija prestaju.

Ne smiješ granatirati gradove, ubijati nedužne civile i točka.

Izađi na bojno polje, neka se namjeri junak na junaka.

Ista, ponovljena priča iz Domovinskog rata koju je režirala Miloševićeva politika s JNA.

Gde je jedan Srbin, tu je Srbija, ustaše kolju nevinu srpsku decu i ostale propagandne boleštine, koje je lagano "popio" prosječni srbijanac iz ruralne Srbije i tako su stvarali horde dobrovoljaca.

合氣道 Još dok je tu bio Ademi i Orša, protivnicima se stezala knedla u grlu, a koljena klecala kao da plešu brejk dens...@PzKpfw
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 6:23 (Zaporožac).
10 godina

Dajte se malo informirajte. Kakvo granatiranje civilnih ciljeva? Bi li netko ispalio raketu vrijednu 10 millijuna dolara da vam sruši kuću? (I kako se takav narativ slaže s tvrdnjom da Rusima nedostaje municije?) Rusi gađaju vojne ciljeve, a civilni stradaju ili zato što se u njima nalaze vojni ciljevi ili pak zato što protuzračna obrana obara rakete pa krhotine padaju na civilne ciljeve. Slučajno imam vezu s ljudima koji žive u Ukrajini. Dođe samohotka pred dječji vrtić, ispali dvije-tri granate pa se povuče. Ljudima u dvorište metnu top. U stambenu zgradu smjeste komandu. Ili onaj masakr na trgu, kad su Rusi u pol bijela dana pobili i ranili civile koji su išli na nedljeljnu misu. Naši mediji nisu prenijeli vijest da su Rusi pogodili kazalište u kojem se održavala tajna vojna konferencija, a da su civili bili kolateralne žrtve. A o civilnim žrtvama s ruske strane nitko ništa ne govori. Kao da i tamo bombe ne padaju po civilima. Što je s onom obitleji koja je stradala u auto dok je prelazila krimski most, a Ukrajinci ispod njega detonirali eksploziv? Ili ćete, kao neki ovdje, da onaj tko se brani ne može počiniti ratni zločin???  

5 8 hvala 0
16 godina

Ma da Ukrajinski nacisti stavljaju topove u dječje vrtiće koriste civile kao živi štit..pale ruski nejač, protjeruju ruse sa vekovne ruske zemlje (koja se nalazi u Ukrajini) a rusi jadni sa svojim visoko preciznim oružjem u dlaku pogađaju samo vojne ciljeve..reko mi Đuro iz prve ruke iz Ukrajine.
Jebote kao da čitam izjave Milana Martića....sve više mi se gadi ova putinovska ekipa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 11:41 (evincar).
Moj PC  
9 4 hvala 0
9 godina
protjeran
ajimerej kaže...
Is, kakve naive, opet samo daj mi McDonald's i iPhone i meni super i opet potlačeni narodi u Rusiji i oko Rusije.

Amerika good, Russia bad!
Šta vi pišete!
[1] Pitajte domoroce američke kako im je u rezervatima, kako je crncima bilo skoro do današnjih dana. Pitajte havajce, Panamce, na stranu što najbogatiji uživaju ali pitajte obične građane. Nigdje na svijetu nema toliko bijede kao što ima u SADu. Ono država sa nekoliko najbogatijih na svijetu i [2]većinom siromašnih je putokaz napretka. Na stranu što znaju formulu za napredak i privlačenje raje McDonald's i iPhone.
[3]Imaju toliko novca, mogu svi biti bogatiji od Norvežana a ono bijede na sve strane uz šačicu megabogatih.

Zar čovjek ne može da budem neutralan na ovu temu, neću navijati za zapad, niti za istok, hoću da ima više centara moći, da trgovina među njima cvjeta, apsolutna moć je opasna bila to američka.

Na dovodeći u pitanje što bi bilo da je Rusija prešla preko ubijanja Rusa 2014 u Ukrajini i pustila svoju glavnu vojnu bazu u Crnom moru (jedinu) Americi.
[4]Kao i činjenicu čiji je Krim bio prije nego što je poklonjen Ukrajini.

[1] Holodomor, poljska

[2]  LoL

[3] naravno da se u ovakvih radaju ideje socijalizma 

[4] A ocemo na to kako je preuzet od Mongola,pa Tatara, pa zatim Osmanlija (koji su btw duze vladali Krimom nego rusi ikad, da li oni polazu pravo na krim onda?)

9 godina
protjeran
danen kaže...

Dajte se malo informirajte. Kakvo granatiranje civilnih ciljeva? Bi li netko ispalio raketu vrijednu 10 millijuna dolara da vam sruši kuću? (I kako se takav narativ slaže s tvrdnjom da Rusima nedostaje municije?) Rusi gađaju vojne ciljeve, a civilni stradaju ili zato što se u njima nalaze vojni ciljevi ili pak zato što protuzračna obrana obara rakete pa krhotine padaju na civilne ciljeve. Slučajno imam vezu s ljudima koji žive u Ukrajini. Dođe samohotka pred dječji vrtić, ispali dvije-tri granate pa se povuče. Ljudima u dvorište metnu top. U stambenu zgradu smjeste komandu. Ili onaj masakr na trgu, kad su Rusi u pol bijela dana pobili i ranili civile koji su išli na nedljeljnu misu. Naši mediji nisu prenijeli vijest da su Rusi pogodili kazalište u kojem se održavala tajna vojna konferencija, a da su civili bili kolateralne žrtve. A o civilnim žrtvama s ruske strane nitko ništa ne govori. Kao da i tamo bombe ne padaju po civilima. Što je s onom obitleji koja je stradala u auto dok je prelazila krimski most, a Ukrajinci ispod njega detonirali eksploziv? Ili ćete, kao neki ovdje, da onaj tko se brani ne može počiniti ratni zločin???  

apsolutno bi, bezbroj dokaza imas u Domovinskom ratu

na taj nacin se lomi moral naroda, samim civilnim zrtvama i drzava gubi na snazi.

ne mislis valjda da "dobri rusi nikad ne bi ubili nekog nevinog" 

The long list of Putin critics targeted by the Kremlin – DW – 08/28/2023

evo lista javnih liconosti koje nestaju, zamisli koliko je tek lagano ubit anonimne ljude 

3 godine

Znači sve što zapadni mediji pišu je apsolutna laž, bit će i da se Zelenski u stvari javlja iz poljske a cijela ukrajina je pala ali mi to još ne znamo.

Zelenski je u stvari napao rusiju a rusi se herojski brane.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 8:54 (notloB).
Moj PC  
4 6 hvala 0
10 godina

Sve što hoću od vas koji bezrezervno podržavate Ukrajinu čuti je da mislite svojom glavom, da ne prihaćate bezrezervno ono što dalazi sa Zapada. Ne kažem da je sve ono što Rusi kažu živa istina, ali nije istina sve ono što kaže američka vlada. Treba znati procijeniti informacije, nalaziti kontradicije, znanje svesti u razumnu cjelinu. Ja samo ukazujem na kontradicije onoga što nam se kao istina servira. Recite mi molim, kako je moguće:

1. Da Rusi masovno pogibaju, mnogo više od Ukrajinaca, iako ispaljuju 7-8 puta više granata? 

2. Da Rusi napadaju civilne ciljeve, ako stalno govore da hoće Ukrajince osloboditi od zle vlasti, štoviše očekuju da će se oni protiv svoje vlasti dići?

3. Da Ukrajinci dižu posljednje rezerve (studente, invalide) a nisu pretrpjeli velike gubitke?

I još:

4. Koji vojni smisao ima napad dronovima na Moskvu, na stambene četvrti? Nije li ta taktika slična Hitlerovoj "jeden Stunde eine Bombe nach London"?

5. Zašto Amerika štiti teritorijalni integritet Ukrajine, a nije štitila teritorijalni integritet Iraka kad ga je Iran napao?

6. Zašto Amerika štiti teritorijalni integritet Ukrajine, a ruši teritorijalni integritet Sirije i Srbije?

Nisam ja nikakav rusofil. Ni njima sve ne vjerujem, recimo kad preuveličavaju ukrajinske gubitke ili kad kažu da su Ukrajinci sretni kad ih vide. Ne kažem ni to da je Rusija demokratska država. Volio bih da Ukrajina povrati svoje teritorije, ali ne tako da napravi pogrom nad "kolaboracionistima" (čitaj: ruskim građanima). Sve ovo pišem radi toga da potaknem čitatelje na razmišljanje, jer to je svrha popularizacije znanosti. Jer znanost se nalazi u stalnom stanju propitkivanja - naučiti misliti na taj način osnovni je cilj prirodoslovnog obrazovanja. 

9 5 hvala 3
12 godina

Na ovu temu rata bih se složio sa doktorom, generalno da nije amerikanaca i njihove politike i da nije ubijen J.F.K možda bi ovih zadnjih 60-tak godina moglo i drugačije izgledati. No tako je kako je. 

Vezano na članak jedna kineska fotka američkog sljetanja na mjesec:

4 2 hvala 2
3 godine
danen kaže...

Sve što hoću od vas koji bezrezervno podržavate Ukrajinu čuti je da mislite svojom glavom, da ne prihaćate bezrezervno ono što dalazi sa Zapada. Ne kažem da je sve ono što Rusi kažu živa istina, ali nije istina sve ono što kaže američka vlada. Treba znati procijeniti informacije, nalaziti kontradicije, znanje svesti u razumnu cjelinu. Ja samo ukazujem na kontradicije onoga što nam se kao istina servira. Recite mi molim, kako je moguće:

1. Da Rusi masovno pogibaju, mnogo više od Ukrajinaca, iako ispaljuju 7-8 puta više granata? 

2. Da Rusi napadaju civilne ciljeve, ako stalno govore da hoće Ukrajince osloboditi od zle vlasti, štoviše očekuju da će se oni protiv svoje vlasti dići?

3. Da Ukrajinci dižu posljednje rezerve (studente, invalide) a nisu pretrpjeli velike gubitke?

I još:

4. Koji vojni smisao ima napad dronovima na Moskvu, na stambene četvrti? Nije li ta taktika slična Hitlerovoj "jeden Stunde eine Bombe nach London"?

5. Zašto Amerika štiti teritorijalni integritet Ukrajine, a nije štitila teritorijalni integritet Iraka kad ga je Iran napao?

6. Zašto Amerika štiti teritorijalni integritet Ukrajine, a ruši teritorijalni integritet Sirije i Srbije?

Nisam ja nikakav rusofil. Ni njima sve ne vjerujem, recimo kad preuveličavaju ukrajinske gubitke ili kad kažu da su Ukrajinci sretni kad ih vide. Ne kažem ni to da je Rusija demokratska država. Volio bih da Ukrajina povrati svoje teritorije, ali ne tako da napravi pogrom nad "kolaboracionistima" (čitaj: ruskim građanima). Sve ovo pišem radi toga da potaknem čitatelje na razmišljanje, jer to je svrha popularizacije znanosti. Jer znanost se nalazi u stalnom stanju propitkivanja - naučiti misliti na taj način osnovni je cilj prirodoslovnog obrazovanja. 

Nisu li upravo rusi trebali štititi teritorijalni integritet ukrajine, priznali su je valjda prvi, cijelu zajedno s krimom, s tim da će ukrajina vratiti nuklearni arsenal, što je i učinila?

Ukrajina pokazuje gdje se želi nalaziti, na zapadu sa zapadnim demokracijama, putin ne da, zelenski moli pomoć zapada za obranu ukrajine, zelenski pomoć i dobiva. ende.

Putin je napao ukrajinu, usred europe, želi je rasparčati. To Je dovoljno, tu se cijela priča završava, napadom rusije na suverenu zemlju usred europe.

Sve nakon toga, tko je koga i kako je da oprostite smiješno, Putin je agresor, ukrajina se brani, Putin narušava stabilnost cijelog kontinenta koji je većinom saveznik USa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 9:51 (notloB).
7 godina
neaktivan
@Tvpronlen!!!
Ćizes u kojem svijetu vi živite.
Pa da, još uvijek Indijanci žive u rezervatima, najsiromašniji su
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Indian_reservation
žive na bijednoj zemlji, nećete vjerovati nije sve kako prikazuju u holivudu.

Mmolim vas proučite temu pa komentirajte.

Također za glodomor, nekih desetak komentara iznad kolega je lijepo opisao što je to bilo i vi evo opet...
molim vas educirajte se.
3 godine
ajimerej kaže...

Da to i je najbitnije, izlog blagostanja, meka moć i privlačnost, obećanje prosperiteta i slobode, sve ono što putin ne zna izgraditi, zemlja koja ima kapacitet biti najbogatija na svijetu ima bdp per capita jednog kazahstana.

Amerika privlači sve od znanstvenika i sportaša do gomile novaca, već čitavo stoljeće i kusur, zato i jest to što jest, najutjecajnija svjetska sila broj jedan.

Putin je sauron a rusija s njime mordor, ukrajinci ne žele u mordor sauronu nego na zapad.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 10:28 (notloB).
7 godina
neaktivan
@notloB:
"Putin je sauron a rusija s njime mordor."

Ideš... Sauron, Mordor!!! I jesu to sad neki čvrsti dokazi ili trkeljaš onako bezveze.
Čemu pisati gluposti, ima kvalitetnih komentara ovdje za pročitati, čemu da ljudi čitaju gluposti o "zlom Sauronu" (Putinu). Crno bijele gluposti!

3 godine
ajimerej kaže...
@notloB:
"Putin je sauron a rusija s njime mordor."

Ideš... Sauron, Mordor!!! I jesu to sad neki čvrsti dokazi ili trkeljaš onako bezveze.
Čemu pisati gluposti, ima kvalitetnih komentara ovdje za pročitati, čemu da ljudi čitaju gluposti o "zlom Sauronu" (Putinu). Crno bijele gluposti!

Ne proizvodim ja crno bijele gluposti, tako je prikazano, as seen on tv, uvijek je tako, jedni jedu malu djecu a drugi su visoki plavi bogovi, prosječan čovjek tako vidi stvari, propaganda, hoolywood, to je i jedan od glavnih razloga zašto ukrajinci hoće na zapad, ti ljudi su gladni zapada, kao kada smo mi za vrijeme juge odlazili u trst.

Rusija mora postati privlačna ljudima, ona to nije, dapače odbija susjede.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 10:42 (notloB).
16 godina
neaktivan

Priča dragi bagovci počinje raspadom Sovjetskog saveza, kada nestaju ideološke razlike između EU, SAD i Rusije. Od sredine 90-tih, EU (čitaj vodstvo EU, političari itd.) provode ili dopuštaju primanje niza bivših članica Varšavskog pakta u NATO, provodeći time proameričku potiltiku (tko se širi, a tko se skuplja?). Prisjetimo se i to da Rusija pušta niz bivših sovjetskih republika iz sastava Rusije (Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan itd.,a ostaje najveća držva na planetu(tko se skuplja?). U NATO redom ulaze, Poljska, Češka, Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska. Kakvu poruku time šalju? Prijateljsku?
Umjesto da EU(čitaj vodstvo EU) uključi Rusiju u sebe, ona je odbacuje zarad vojnog saveza i tako pomaže u stvaranju autokratske Rusije. Ulogu SAD-a nije potrebno objašnjavati. EU umjesto na socijalu troši na oružje, skuplji energenti, recesija, inflacija, sve je rezultat totalno promašene politike EU.
Mijilunii raseljenih, mrtvih i ranjenih je rezultat europčanske politike, jer ne vode amerikanci europsku politiku.
Izlaskom NATO (čitaj kao neće ih nikada primiti u NATO)na rusku granicu u Ukrajini Moskva je na 5 minuta (čitaj raketom srednjeg dometa). Rusi nemaju odgovor na to. Osim za sad kinetičkog rata. Rusi na zapadnoj granici brane tri točke, Kalinjingrad, Moskvu i Krim. Krim posebno jer je izlaz na Mediteran. Relacija, Kuba 1961., ista reakcija Amerikanaca, nikad bliži nuklearni sukob.
Potpuno stojim iza profesora Raosa.

Dragi bagovci čitajte profesorove, ne samo znanstveno popularne članke i komentare.

7 4 hvala 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice