Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 41.158
|
čitano: 9.249.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
10 mjeseci
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
Ritual, 7.5/10, solidna izvedba Al Pacina pod starije dane, navodno najdokumentiraniji slučaj egzorcizma u američkoj povijesti
11 godina
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Conclave (2024)

Ovdje sam naišao na preporuku, jednom forumašu je to najbolji film 2024. godine... Meni nije. Šta ja znam.. Lijepo je snimljen, ok, intense muzika, ali je za moj ukus prespor i dosadna mi je ta tematika... Volim svakom filmu dati priliku bez obzira na tematiku zato što se zaista znaju naći filmovi čija me tematika uopće ne zanima a ispadnu fantastični... Ovdje to nije tako. Malo mi je čak i previše hollywoodski (nek si svatko intepretira kak mu odgovara). Gluma i sam casting dosta dobri. 

11 godina

Money Monster (2016)

Film Joide Foster, bio na Movie Staru. U biti zabavan trilerčić. Ako nekada naiđete, možete pogledati. Sviđa mi se kod filma što uopće ne pokušava biti pametan, pretenciozan, već je više okrenut zabavi. Meni je bio pitak. Oni koji traže logiku i realističnost, slobodno zaobići, oni koji vole Juliu Roberts i mogu podnijeti Clooneya, preporuka za pogledati 

11 godina

The Substance (2024)

Povuklo me 300 iljada ratinga na imdb-u i vrlo, vrlo dobra ocjena, 7.2 (trenutno), ali nažalost film nije za mene. Odličan stil, super scene, dosta golotinje (nekima je možda već to dovoljno da pogledaju), ali meni je bio naporan. Nema uopće neku priču... Shvaćam da prenosi poruku, ali brate mili ne da mi se gledat 2 h 2 lika koja praktički ni ne upoznaš dobro jer cijela skripta filma stane na jedan A4 papir. Ne znam jesu li koristili neke hi-tech (spešl) kamere ili su to nekako uredili da scene izgledaju brutalno dobro. Možda im ide i u prilog to što ima dosta krupnog plana (ne znam, ne razumijem se u to). Još je dobro što je film dosta specifičan, ali nije za mene. Ja bih volio biti neki herr umjetnik i reći da je film fantastičan, al' jbg, za moje skromno oko nije.

14 godina

Mars express - https://www.imdb.com/title/tt26915336/

Dobar francuski animirani SF - preporuka.

13 godina
Pogleda novog Supermana,nez sto da kazem osim sta je ovo najslabiji Superman ikad,dobija je batina ko u svim filmovima skupa do sad!
Ubilo baju u njemu,mada moram priznat da ovako na izgled glumac cak i mi bolje prolazi od Cavila,svakako ga bolja polovica odobrava!
Uglavnom dajem mu 6/10..definitivno sam ostario!
Ima jos toga ali da ne spojlam vise
AUDIOFIL
11 godina

South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

Ovaj kultni film trpa i ne vadi... Blame Canada, blame Canada tntnt... 😁😁 Ovo je lektira. 

Palm Strings (2020)

Super film. Odlično odradjene uloge. Kako samo dobra gluma curu može učiniti još ljepšom, nevjerojatno...

The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

Zajebancija na Cageov račun. Odlična sinergija između Pascala i Cagea. Meni se sviđa, sasvim fluidno odgledano.

Uncharted (2022)

Najjlošiji od navedenih, ali se može pogledati. Blockbuster, malo cash grab, sve onako generički, predvidljivo, s dozom lame humora da masa ne ostane razočarana... Pogledao s pauzom jer me film uspavao.

Nisam stavljao linkove. Pišem na mobu pa mi teško to ishandleati. Sry.

2 godine

Companion

Iznenađujuće dobar. AI je sad trend pa eto ga i u ovom filmu. Gluma jako dobra, režija, priča i kamera sve na nivou. Nešto kao ex Machina, ali manje drame više trilera.

Glavne uloge odlična Sophie Thatcher (Yellowjackets) i Jack Quaid (Boys).

Ocjena: 7/10

Body Heat

Svako malo me uhvati želja pogledati nešto iz osamdesetih, pa evo jedan vrlo dobar old school triler. William Hurt, Kathleen Turner, Ted Danson...

Ocjena: 6.5/10

The Open House

Zanimljivo krene, ali površnost i nedosljednost unište cjelokupni dojam. Glavni glumac je solidno odradio svoj dio posla.

Ocjena: 5/10

Case 39

Nisam ljubitelj ovakvih tema tako da mi film mora biti nešto posebno da bi zaslužio dobru ocjenu. Nema tu nekakve originalnosti, već viđeno ovo je samo malo drugačija ambalaža. Gluma ok, ali priča meh.

Ocjena: 5/10

Pinball: The Man Who Saved the Game

Ako tražite nešto "light", a opet dovoljno kvalitetno za ugodno i opušteno gledanje ovo je pravi film za to. Zanimljiva priča, odlična gluma, režija i kamera. Dobar omjer ljubavne priče i životne tako da neće udaviti niti s pretjeranom patetikom, a niti sa specifičnom tematikom. Ugodno iznenađenje i vrlo dobar film. Preporuka, pogledati sa boljom polovicom.

Ocjena: 7.5/10

It Follows

Jako dobar horor.  Na površini klasični stalker/evil horor, ali ispod površine se krije prava poruka. Ima solidnu dozu originalnosti za razliku od sličnih "possessed" pizdarija kojih ima na tone. Nije mi u rangu Midsommera koji je remek djelo, ali je vrlo vrlo dobar.

Ocjena: 7.5/10

2 godine
luka998 kaže...

South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

Ovaj kultni film trpa i ne vadi... Blame Canada, blame Canada tntnt... 😁😁 Ovo je lektira. 

Palm Strings (2020)

Super film. Odlično odradjene uloge. Kako samo dobra gluma curu može učiniti još ljepšom, nevjerojatno...

The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

Zajebancija na Cageov račun. Odlična sinergija između Pascala i Cagea. Meni se sviđa, sasvim fluidno odgledano.

Uncharted (2022)

Najjlošiji od navedenih, ali se može pogledati. Blockbuster, malo cash grab, sve onako generički, predvidljivo, s dozom lame humora da masa ne ostane razočarana... Pogledao s pauzom jer me film uspavao.

Nisam stavljao linkove. Pišem na mobu pa mi teško to ishandleati. Sry.

Palm Springs mi je bio baš ugodno pozitivno iznenađenje. Originalan i zabavan. Uz glavne uloge tu je i uvijek genijalni J.K. Simmons.

Ocjena: 7/10

Ostale još nisam pogledao, ali budem.

14 godina

28 Years Later

Slaba radnja, još slabiji likovi i bezličan kraj. 3/10

17 godina

The Naked Gun - 8.5/10

Reboot serijala za koji do danas nisam znao koliko je potreban. Pamela i Liam odličan duo. Nema wokea, ne paze da se tko ne uvrijedi, ima par baš brutalno dobrih dijelova. Komedija kao da je izašla iz ranih 90-ih i dodala priču koja paše u današnjem svijetu. Trebalo mi je par minuta da prihvatim kako Nielsena više nema, a onda samo uživancija. Iskreno se nadam da ovo nije jedini i da će snimit nastavak. Najslabiji dio, vjerojatno prvih 10 minuta, ali to jer sam trailer (što inače ne radim) pogledao više puta.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
15 godina

The Surfer - ok.

7 godina

Thunderbolts. Ne gledam vise Marvel stvari dok ne vidim kritike. Na zalost po mene, naletio sam na lose recenzije. Film nije nista posebno, ali meni je pruzio zabavu. Florence mi je jako zanimljiva. Osobno preporucam kad je ovakvo vrijeme, ljetna lijena nedjelja. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
16 godina
Zderalo me u kičmi pa imam Die Hard maraton. Prva 3 su odlična, benchmark za ove današnje shootere...
just when i thought i got out they pull me back in
9 godina

28 year later

Majketigaisinakojajeovopizdamaterina.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2025 19:27 (Damir22).
9 godina

M3gan

Lutke su oduvijek bile sasvim upotrebljiva pozadina za razne sf i horror filmice, pa je ista i ovaj put iskoristena u tu svrhu.

Naravno, nekad su lutke bile pogonjene kletvama, urocima, zlodusima, demonima i vragom, danas tu ulogu preuzimaju cipovi i AI.

E sad, dali je to dovoljno da bi film takve tematike postigao neki znacajniji uspjeh?

Ne bas. Jednostavno, film ne uspjeva u onim glavnim elementima -napetost, originalnost, spooky feeling, nema od toga nista, sve se svede na neki bijedni pokusaj stvaranja creepy atmosfere (a lutke su po defaultu creepy), samo, nije to to. Od horrora takodjer nema previse, od nicega nema previse, sve se svodi na neku kvazi "ai ce sve da nas bije" tanku pricicu, upakiranu u neku tragedijicu, ono, sve nesto napola.

Onako, ok filmic, nema tu dubine, nema tu nicega sto bi covjek (mozda) ocekivao s obzirom na frisku tematiku.....

M3gan 2.0

Jedan nije dovoljan, dvaput je dvaput.

Isti naziv, ista ekipa, isti glumci, isto sve, a opet totalno razlicit uradak.

Dok je prvi bio vise low budget small studio filmic koji se pokusao baviti nekim intelektualnim temama otudjivanja od "realnosti", opasnostima umjetne inteligencije, androida, robotica i inih, teme sasvim bliske sadasnjosti, drugi dio je light akciona komedijica, sve bljestavo, sve frca, neka teen verzija robocopa, terminatora i slicnih.

Nakon sto je unistena u prvom dijelu, nasa M3gan se vraca, jer eto jedino ona moze pobijediti nekog ultra turbo super duper androida pogonjenog ej aj intelegencijom koji zeli maznuti cip iz fotokopirke, jer je to ultimativni ai model, pa eto, tu znas, nesto malo, lijevo desno, vladati svijetom, tako nekako....

Mislim, glupavo, ali nije bitno. Malo akcije, malo komedije, par zgodnih doskocica, mozak na pasu,2 sata brzo prodje....

Odgledati, obadva, tko nije, ali ne ocekivati apsolutno nista.

2 godine
Damir22 kaže...

M3gan

Lutke su oduvijek bile sasvim upotrebljiva pozadina za razne sf i horror filmice, pa je ista i ovaj put iskoristena u tu svrhu.

Naravno, nekad su lutke bile pogonjene kletvama, urocima, zlodusima, demonima i vragom, danas tu ulogu preuzimaju cipovi i AI.

E sad, dali je to dovoljno da bi film takve tematike postigao neki znacajniji uspjeh?

Ne bas. Jednostavno, film ne uspjeva u onim glavnim elementima -napetost, originalnost, spooky feeling, nema od toga nista, sve se svede na neki bijedni pokusaj stvaranja creepy atmosfere (a lutke su po defaultu creepy), samo, nije to to. Od horrora takodjer nema previse, od nicega nema previse, sve se svodi na neku kvazi "ai ce sve da nas bije" tanku pricicu, upakiranu u neku tragedijicu, ono, sve nesto napola.

Onako, ok filmic, nema tu dubine, nema tu nicega sto bi covjek (mozda) ocekivao s obzirom na frisku tematiku.....

M3gan 2.0

Jedan nije dovoljan, dvaput je dvaput.

Isti naziv, ista ekipa, isti glumci, isto sve, a opet totalno razlicit uradak.

Dok je prvi bio vise low budget small studio filmic koji se pokusao baviti nekim intelektualnim temama otudjivanja od "realnosti", opasnostima umjetne inteligencije, androida, robotica i inih, teme sasvim bliske sadasnjosti, drugi dio je light akciona komedijica, sve bljestavo, sve frca, neka teen verzija robocopa, terminatora i slicnih.

Nakon sto je unistena u prvom dijelu, nasa M3gan se vraca, jer eto jedino ona moze pobijediti nekog ultra turbo super duper androida pogonjenog ej aj intelegencijom koji zeli maznuti cip iz fotokopirke, jer je to ultimativni ai model, pa eto, tu znas, nesto malo, lijevo desno, vladati svijetom, tako nekako....

Mislim, glupavo, ali nije bitno. Malo akcije, malo komedije, par zgodnih doskocica, mozak na pasu,2 sata brzo prodje....

Odgledati, obadva, tko nije, ali ne ocekivati apsolutno nista.

drugi nisam pogledao, nema potrebe, a za prvi se slažem s opisom. bezvezan film i čisto trošenje vremena.

jedino što se ne slažem je tvoja zadnja rečenica, mislim da se to vrijeme može potrošiti na nešto daleko bolje od megan. 

14 godina
Damir22 kaže...

M3gan

Lutke su oduvijek....

M3gan 2.0

Jedan nije dovoljan, dvaput je dvaput....

Megan je unikat filma i pravo osvježenje u moru glupavih filmova te godine kada je izašla!
Megan 2 za nijansu lošija od nastavka, ali vrlo dobar nastavak.
Ne bih ih nazvao klasičnim horrorima, više su thriller s elementima horrora.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
7 godina

Nista bez Subservience 2.0 Steta sto ga nema. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
2 godine
Milka30 kaže...
Damir22 kaže...

M3gan

Lutke su oduvijek....

M3gan 2.0

Jedan nije dovoljan, dvaput je dvaput....

Megan je unikat filma i pravo osvježenje u moru glupavih filmova te godine kada je izašla!
Megan 2 za nijansu lošija od nastavka, ali vrlo dobar nastavak.
Ne bih ih nazvao klasičnim horrorima, više su thriller s elementima horrora.

dobra 

iste godine izašao The Menu koji je u usporedbi sa M3gan pravo osvježenje i primjer originalnosti, zatim Nope, još jedan odličan film Peelea, The Northman, All Quiet on the Western Front, The Banshees of Inisherin, Guillermo del Toro's Pinocchio, Everything Everywhere All at Once, Happening, The Batman, Prey, Decision to Leave, Emily the Criminal...

14 godina
millennial kaže...

dobra 

iste godine izašao The Menu koji je u usporedbi sa M3gan pravo osvježenje i primjer originalnosti, zatim Nope, još jedan odličan film Peelea, The Northman, All Quiet on the Western Front, The Banshees of Inisherin, Guillermo del Toro's Pinocchio, Everything Everywhere All at Once, Happening, The Batman, Prey, Decision to Leave, Emily the Criminal...

Ah gle, napisao sam u moru glupavih filmova - nisam rekao da nije bilo dobrih.

Megan je zaista unikat svoje vrste i nepravedno je uspoređivati navedene s njom, jer nemaju nikakve poveznice.

U popisu vidim da ima Oskarovaca, a vidiš naprimjer All Quiet on the Western Front je meni jako dosadan film, Everything Everywhere All at Once jako zbrkano i "živcirajuće" (nije moj tip).

Batman? - Zaista?

The Northman - stvarno dobar film? ....ok

Prey i Emily the Criminal su po mome ukusu i dobri su filmovi.

JBG nismo svi isti!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
9 godina
Milka30 kaže...
Megan je zaista unikat svoje vrste...

Megan aposolutno nije nikakav unikat, cijela koncepcija i ideja je kopirana iz toliko filmova na tu temu - lutke koje ubijaju, i apsolutno svaki od njih je temu bolje prikazao nego ovaj. Kako sam rekao, promjenilo se samo "ono sto pokrece lutku", sukladno modernom vremenu. 

I danas vise nije lutka nego android. Originalno, nema sta.

Si cuo kad za Chuckya, Anabelle, Slappya......

14 godina

Imate kakvu preporuku za neke underrated i/ili manje poznate trilere? Pogledao sam vjerojatno sve americko iznad 7.5 - 8 na imdbu. Krenuo sam od nedavno s korejskima i gledao sam Oldboya, The Chaser, Parasite i Memories of murder. Vidio sam neke zanimljive skandinavske i spanjolske tako da moze apsolutno preporuka bilo cega, koji god jezik. 

VISCA BARCA
6 godina
Jack Black kaže...

Imate kakvu preporuku za neke underrated i/ili manje poznate trilere? Pogledao sam vjerojatno sve americko iznad 7.5 - 8 na imdbu. Krenuo sam od nedavno s korejskima i gledao sam Oldboya, The Chaser, Parasite i Memories of murder. Vidio sam neke zanimljive skandinavske i spanjolske tako da moze apsolutno preporuka bilo cega, koji god jezik. 

https://www.imdb.com/list/ls087522076/

11 godina
Jack Black kaže...

Contratiempo (2016) - IMDb

Tijelo (2012) - IMDb

Tajna u njihovim očima (2009) - IMDb

Julijine oči (2010) - IMDb

Skriveno lice (2011) - IMDb

Očeva tajna (2006) - IMDb

9 mjeseci
Tri hrvatska , komedije koje su me oduševile:

Narodni heroj ljiljan vidić
Parodija na račun partizana i ustaša 😂

Comic sens
Fantastična gluma, pametno napravljen film , a opet komedija sa par valjanja i osmijeh kroz cijeli film , glazba odlična

posljednji Srbin u Hrvatskoj zombi parodija 😅

Na Netflixu se pušćaju.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
14 godina
Ja nakon 10 minuta nisam više mogao gledat u ovaj crveni efekt koji su ubacili u film. Jednostavno oči ispadaju.
15 godina
David87 kaže...
Ja nakon 10 minuta nisam više mogao gledat u ovaj crveni efekt koji su ubacili u film. Jednostavno oči ispadaju.

I da ja nisam sad odgovorio kako bi drugi znali kome pises? (edit: aha, ima nadporuka link, ok...)

Nije mi smetalo, film se trudi bit malo psihodelic, valjda su željeli dočarati atmosferu plaže, zvizdan. Film mi je bio easy-going. Nisi se zazelio Nicolas Cage-a i njegovih ludih faca? :)

Ontopic: Sinners mi je bio ok. Sta je vec receno, po sistemu od sumraka do zore, na pola filma (ali tocno pola :)) sa krimi-dramice switchaju na horor. Legao mi je film. I zazelio sam se crnackih filmova malo. Samo ona scena sa rasplesanim i raspjevanim zombijima je stvarno bila iznimno retardirana, to se pregrmilo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2025 9:26 (KIKI3ooo).
13 godina
Jack Black - Baci oko na rumunjsku kinematografiju. Zadnjih 10-ak godina snimaju odlične krimiće...
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2025 9:47 (Corto_1973).
16 godina

Jurassic World: Rebirth

Prije koji tjedan pogledao jedinicu ponovo, a jucer vidio da je izasao ovaj novi online.

Kao big fan dinosa neckao sam se dal cu u kino, al reko pricekat cu i pogledat na TVu i dobro pa sam to napravio.

Kreativnost i radnja 0 bodova.

Znaci totalni rip off identicnih scena iz prethodnih filmova, pogotovo prvog jer mi je on jos friski od nedavnog gledanja.

Ne kuzim kako mogu bit tako neoriginalni i nisu sposobni smislit nesto novo. Kao da im netko drzi pistolj na glavi i tjera da radnja i scena mora bit takava.

Jako puno scena su doslovno copy paste iz prethodnih filmova znaci 1na1 sa identicnim soundrackom i skoro pa istim dinosaurima u scenama sa jako manjim promjenama.

Pa daj ukljuci mozak i smisli nesto novo, originalno i zanimljivo. Mene bi osobno bilo sramota tako nesto izbacit i stavit svoje ime iza toga.

O logickom razmisljanju i kako su se neke stvari rasplele necemo ni komentirat.

Pogledo sam ga sad i pitanje dal cu ga vise ikad gledat.

5/10

Vidio sam nedavno neki trailer za action film sa Dinos u Vijetnamu i to mi ce cini da ce za klasu bolje bit od ovog rugla.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2025 11:20 (AmonZero).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice