Povratak izbornika Start?

poruka: 207
|
čitano: 22.329
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Povratak izbornika Start?".
16 godina
neaktivan

neznam za druge. ali meni da nema metroa, čak i bez start tipke, to bi mi bilo podnošljivo. ali mene maltretira taj metro, em je svugdje integriran em nije nego za prste po ekranu povlačit.

a i trenutno mi par bitnih applikacija ne radi na win 8.1 tako da se ne žurim sa prelaskom, zasad.

a ako 9-tka bude bez metroa, ja sam za.

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Povratak izbornika Start?
bbahes kaže...
mfrankovic kaže...
Aldo kaže...
ROADRUNNER kaže...

Iskreno meni je veća glupost od forsiranja ovakvog starta na win 8 forsiranje istog na Windows server 2012.  Stvarno ne vidim smisao toga. Osim možda lijenosti da se za server izmijeni sučelje ili će i serveri koristiti touchscreen.

tocno to, metro nema kaj raditi na server verziji

GUI nema što tražiti na server verziji OS-a.

Malo radikalan stav za MVP-a koji dosta često koristi GUI na prezentacijama serverske platforme Microsofta :)

Stvar je navike i tko se u čemu bolje snalazi.

Ja bih rekao gotovo uopce :)

Hodocastio na podosta predavanja i radionica doticnog a PowerShella nisam vidio :)

I GUI i PowerShell imaju svoje prednosti i mane. Jednu operaciju brže mi je napraviti u GUI-u. Batch operacije... PS. Sjećate se prvih ranih verzija PS-a? Jedna rijeć: nekonzistentnost.

Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!
11 godina
protjeran

Koja drama oko starta  ....  :-)

Moje skromno misljenje i stav: bitne su mi aplikacije, u njima radimo ono kaj nam je bitno, bilo to pisanje dopisa ili gledanje filmova ili igranje igre neke. A operativni sustav je tu da to omogući, i sa startom i bez starta. Stvari se mjenjaju i svaka promjena donese stvari koje se nekome dopadnu a nekome ne. Da se za svakog od nas prilagodi os uvjek bi jos imali neku kritiku i to je u ljudskoj prirodi. Ali i promjene vecina ljudi voli. Mjenjamo aute, modne stilove oblacenja, frizure, pa i os tj dizajn os-a. Osobno ne pridajem neku veliku vaznost startu, i svejedno mi je kako cu pokrenuti aplikaciju: misem, kraticom, tipkom, dodirom...  Naravno da mnogima kojima je to struka svaka promjena i nova implementacija zagorcava život, ali to je tak...  :-)

0 1 hvala 0
15 godina

Što kad aplikacija koju trebaš radi na 8 i 8.1 a ne radi na 7. Preseliš se i naučiš izvući iz novog OS-a sve što možeš. Nažalost ekipa se zakvačila na sučelje koje im ne odgovara i ne žele ga koristiti jer je staro bolje. Nisu win 8 donijeli samo novo sučelje.

Stručnjak za odmaganje...

5 0 hvala 2
14 godina
mario.L_hr kaže...

Što kad aplikacija koju trebaš radi na 8 i 8.1 a ne radi na 7.

- Ovo je rijetko, kontra je i više nego moguće (sigurno).

- Ne možeš reći sad da je staro sučelje bolje, funkcionalnije je sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 21:25 (Valentin17).
15 godina
Valentin17 kaže...

- Ovo je rijetko, kontra je i više nego moguće (sigurno).

- Ne možeš reći sad da je staro sučelje bolje, funkcionalnije je sigurno.

Da, rijetko je ali će u budućnosti biti sve češće. Ne ulazim u bolje, funkcionalnije raspravu. Pokušavam ukazati na jednu činjenicu a to je da se moramo prilagođavati i usvajati nove stvari. Ako će mi posao trpiti zbog toga što mi je ljepši stari OS onda se trebam zapitati koji su mi prioriteti bitnij. Što se mene tiče, biram posao na uštrb ljepote. Treba platiti račune na kraju mjeseca i prehraniti obitelj.

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ako će mi posao trpiti zbog toga što mi je ljepši stari OS onda se trebam zapitati koji su mi prioriteti bitnij. Što se mene tiče, biram posao na uštrb ljepote. Treba platiti račune na kraju mjeseca i prehraniti obitelj.

Ovo je već sasvim druga zvjerka. Ako je posao takav da ga moraš obavljati na recimo sistemu 5 sa monokromatskim monitorom, onda je tako kako je. Hoćeš nećeš, moraš.

Ovdje je više riječ o kategoriji "za po doma" i onima koji si mogu dozvoliti neki drugi OS.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
14 godina
mario.L_hr kaže...
Da, rijetko je ali će u budućnosti biti sve češće.

- A gle, to je istina, a ne tako skoro.

- Dok do toga dođe izaći će još barem 3 ili više verzija OSa.

- Win 7 ima podršku od Microsofta, uzima veliki udio na tržištu (kao i XP) i većina programa (i igara) bude uredno radila na win 7.

- Još izlaze programi za "staro željezo" XP, a kamoli neće izlaziti za win 7 koji je kud i kamo noviji OS.

- A Bože moj, ako te program prisili na prijelaz s jednom OSa na drugi, budeš prešao onda, a ne unaprijed "skakati lavu u usta".

15 godina
rustweaver kaže...

Ovo je već sasvim druga zvjerka. Ako je posao takav da ga moraš obavljati na recimo sistemu 5 sa monokromatskim monitorom, onda je tako kako je. Hoćeš nećeš, moraš.

Ovdje je više riječ o kategoriji "za po doma" i onima koji si mogu dozvoliti neki drugi OS.

Za po doma mi je Linux sasvim dovoljan. Sve što trebam napraviti (ja i ostatak obitelji) uspijevam. Smijeh

Valentin17 kaže...

- A gle, to je istina, a ne tako skoro.

- Dok do toga dođe izaći će još barem 3 ili više verzija OSa.

- Win 7 ima podršku od Microsofta, uzima veliki udio na tržištu (kao i XP) i većina programa (i igara) bude uredno radila na win 7.

- Još izlaze programi za "staro željezo" XP, a kamoli neće izlaziti za win 7 koji je kud i kamo noviji OS.

- A Bože moj, ako te program prisili na prijelaz s jednom OSa na drugi, budeš prešao onda, a ne unaprijed "skakati lavu u usta".

Mislim da se neće tako skoro pojaviti XP sindrom. MS više neće dozvoliti tako dugotrajan OS.

14 godina
mario.L_hr kaže...

Mislim da se neće tako skoro pojaviti XP sindrom. MS više neće dozvoliti tako dugotrajan OS.

- Nikad se ne zna, sve je moguće u današnjem ludom svijetu.

- Kao što vidiš u ovoj temi, ljudi se teško odriču onoga na što su naučeni.

- Sad ovisi koliko su ljudi jako "zagrizili" za win 7, ali po meni možda su "zagrizli" i jače nego za XP.

14 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

Nije on uletio u temu i nazvao korisnike ograničenim, postavio je anketu tko bi stari tko bi novi. Nakon toga su knight i max_blue (ak se ne varam) krenuli vrijeđati njegovu anketu i njega i govoriti o igračkama.Nije u redu spuštati se na tu razinu ali opet, činjenica je da je ekipa govorila sranja i onda se on tako postavio.

F10EXX kaže...

Sve je pokazao ovaj sa screenshotom. Malo igara, office i torrent. Hocu internet klasa.

Internet klasa je prije mjesec dana magistrirao na FERu. Matlab i visual studio su mi instalirani na drugom kompu, ovaj je za cijelu familiju. Hoćeš screenshot i s drugog? I torrenti mi se po novome skidaju na NAS koji je ujedno i UPnP server.

Drito to podcjenjivanje, ak koristiš novi start mora da si idiot.

Daj procitaj od pocetka i nadji neko slovo kojim ga je netko uvrijedio prije nego (a ja nisam ni poslije) je ljude kojima ne pase metro UI nazvao nesposobnima. Ako je njemu vremenska prognoza i upisivanje web adrese u start izbornik deal breaker,  eto mu tamo. Stav "ja sam pametan a ko ne misli ko ja je nesposoban" dovoljno govori o njemu da bi ja tu imao nesto za dodati.

16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Sad ovisi koliko su ljudi jako "zagrizili" za win 7, ali po meni možda su "zagrizli" i jače nego za XP.

xp -> dx9 igre

win7 ->dx11 igre

znači dokle god su ove next gen konzole aktualne, do tad će bit aktualni i win 7 windowsi. a do onda će neki dx11.xy ili dx12 biti samo jedna sitnica u novim windowsima... i u nekim slučajevima jedva korištena.

14 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
Valentin17 kaže...

xp -> dx9 igre

win7 ->dx11 igre

znači dokle god su ove next gen konzole aktualne, do tad će bit aktualni i win 7 windowsi. a do onda će neki dx11.xy ili dx12 biti samo jedna sitnica u novim windowsima... i u nekim slučajevima jedva korištena.

U MS-u mozda jednog dana shvate da su igre ono sto je populariziralo njihov OS (DOS i Win) i dovelo ih u svaku kucu.

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

U MS-u mozda jednog dana shvate da su igre ono sto je populariziralo njihov OS (DOS i Win) i dovelo ih u svaku kucu.

mhm

Do pojave DX-a Windows je bio "ono gdje možeš crtati, i gdje neke igre rade, neke rade loše, a neke uopće ne rade". Za sve "ozbiljne" radnje tu je bio DOS, windows si imao ako si htio biti poseban i uspio nagnjaviti tetka/ujaka/frenda da ti donese. Tamo negdje pojavom DX-a 5 su windowsi postali nešto što svaki PC gamer koji drži do sebe jednostavno mora imati, DOS više nije bio dostatan.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
BlueMax kaže...

mhm

Do pojave DX-a Windows je bio "ono gdje možeš crtati, i gdje neke igre rade, neke rade loše, a neke uopće ne rade". Za sve "ozbiljne" radnje tu je bio DOS, windows si imao ako si htio biti poseban i uspio nagnjaviti tetka/ujaka/frenda da ti donese. Tamo negdje pojavom DX-a 5 su windowsi postali nešto što svaki PC gamer koji drži do sebe jednostavno mora imati, DOS više nije bio dostatan.

Zato sam napisao DOS i Windows. 

16 godina
neaktivan

Da stari start isto ima i temperaturu, vijesti ne znam niti ja što? Nema.

Mislim meni tako svejedno naučio i ovako i onako.

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Realno, sta ce mi temperatura, prognoza, vijesti i sl.? Imam ih na mobitelu i to mi je prvo sto vidim kad ujutro ugasim gofno od alarma. Ne trebaju mi biti i na brijacem aparatu, displayu u autu, racunalu... Da sam to htio instalirao bi widgete na Win 7 i opet bi sve bolje izgledalo nego na win 8 u kojima su ti widgeti predinstalirani. Sad je to kao neka novost a to sto ista stvar samo boljeg izgleda postoji vec 10 godina, to je nebitno. Metro je samo tablet sucelje zalutalo u desktop okruzenje. Kokoš sa sisama.

16 godina
neaktivan

Ja ti nemam toga na mobitelu po tom pitanju sam zastario i dalje mi radi stara nokia e51 pa dok radi dobro je jedino morao kupiti novu bateriju i sve 5 i dalje. :)

Meni ovo baš dobro i fali mi na sedmici recimo. I ne ne treba mi touch screen sasvim dobro baratam i sa touchpadom.

Stvar je po meni da je moderniji start sa vezom na net nego stari start bez veze na net a sada što je ružno napravljen je moglo je i bolje i lijepše. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 0:04 (Oldy).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

https://www.google.hr/search?q=windows+weather+forecast+gadget&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ep2nUqXOB4LnygPxmoKQDg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1387&bih=748

Kao sto sam i napisao, vec postojalo i na win 7, bolje izgledalo i ako cemo bas o vremenu i prognozi, sa mogucnostima feedbacka od razlicitih izvora, cesto puno pouzdanijih od Bing weathera koji za Hrvatsku ima prognozu za 3-4 grada.

A di su svi oni pusti widgeti kojima je ekipa koja to zeli krcala desktope tako da bi neki stvarno fantasticno izgledali. Od hardware monitoringa, RSS-ova, playlista, fotograija...

i onda je MS odlucio da weather bug i accuweather nisu dovoljno dobri, da google search i gmail ne valjaju, hardware monitor je gofno... i stavio na tablet sucelje sve svoje vlastito.

Da ne govorim koliko me zivcira kad mi neku najjednostavniju (npr pregled fotografija) radnju otvori u metro sucelju pa se ne mogu jednim klikom prebacivati izmedju te aplikacije i neke druge nego treba sve podesiti da radi u desktop sucelju ili se patiti sa upravljanjem neprimjerenim desktop periferiji.

Ma ne kokoš sa sisama nego kuhana kokoš sa sisama. U tehničkom smislu korak naprijed a u korisničkom 3 koraka unatrag. Sve dobre stvari koje su unijeli u win 8 trebali su staviti na normalno desktop sucelje. Windowsi bez prozora.

Probaj malo koristiti metro/modern sucelje a ne samo da ti sluzi kao start i za koju brzu informaciju. pokreni par metro aplikacija pa se prebacuj izmedju njih. totalno besmisleno.

7 1 hvala 0
14 godina

Ne znam za vas, ali meni start ne fali.. Kako je 8.1 dosao i kako ima integrirano direktno bootanje u desktop mode, metro mi ni ne smeta.. Uostalom, fora izgleda, a i za one sitnice koje meni trebaju je i vise nego koristan...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

evo vam moj metro 

znaci izbjegavam ga kak god mogu cak sam instalirao explorer++ da izbjegnem onaj uzasni windows explorer 

Moj PC  
5 7 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...
Oldy kaže...

Realno, sta ce mi temperatura, prognoza, vijesti i sl.? Imam ih na mobitelu i to mi je prvo sto vidim kad ujutro ugasim gofno od alarma. Ne trebaju mi biti i na brijacem aparatu, displayu u autu, racunalu... Da sam to htio instalirao bi widgete na Win 7 i opet bi sve bolje izgledalo nego na win 8 u kojima su ti widgeti predinstalirani. Sad je to kao neka novost a to sto ista stvar samo boljeg izgleda postoji vec 10 godina, to je nebitno. Metro je samo tablet sucelje zalutalo u desktop okruzenje. Kokoš sa sisama.

I ok?
Rekao si svoje mišljenje sto puta, kao što smo i mi.
Mi ćemo dokazivati zašto ga koristimo, zašto nam je bolji.
Ti i drugi dokazujete kontra i možemo do kraja svijeta tako raspravljati.

Where is the point?

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
jumboY kaže... 

Ovaj zatucani korisnik te pitao jedno poprilicno jednostavno pitanje. Evo da samoga sebe citiram:

"Po cemu je stari Start izbornik zastario, a ovaj novi je napredniji? Moze objasnjenje?"

Dakle, moze objasnjenje? Mozda sam toliko zatucan da od svoje gluposti zivim u zabludi? Moze biti. No prosvijetli me. Ovako ispada da samo trolas i pravis se pametan.

Kolega Chronosus je rekao. I stavio slike te ću se samo nadovezati.

Jesi li mogao u Starom startu praviti mape u kojima će ti biti omiljeni programi?
Jesi li mogao pretraživati Internet iz Starta upisivanjem pojma koji želiš?
Jesi li mogao imati vremensku prognozu u Startu koja će ti pokazivati trenutno vrijeme?
Jesi li mogao imati prikaz primljene pošte?
Jesi li mogao imati kalendar koji ti prikazuje nadolazeće događaje?
Jesi li mogao instalirati i koristit sada već stotine aplikacija te istovremeno koristiti Desktop?

Za veliku većinu ovih stvari, morao si stavljati Widgete  ili instalirati 3rd party  programe (Rainmeter) koji će to obavljati.
A ovo dobiješ, džabaleska, u samim Windowsima.

HAHAHAHA!

Ovo su zbiljam naprednije mogucnosti w8(w8.1) hahahaha  {#}

jb nisam cuo bolji vic od ovoga! umirem od smjeha!

sudy_freak ti si moj idol proljepso si mi dan i prosvjetlio me! :) svaka cast sam tak nastavi i ja cu se osjecati zatucanim a ti naprednim!!

Ode sad na poso vesel i nasmijan, joj da je ovakih ljudi vise bilo bi super  {#}

17 godina
Arnold Layne kaže...

evo vam moj metro  
znaci izbjegavam ga kak god mogu cak sam instalirao explorer++ da izbjegnem onaj uzasni windows explorer 

dobar ti je metro :) 

btw. kad instaliras par programa, metro se zagadi tolko da se covjeku bljuje... a i mozes ti sve maknuti, ali on sam povremeno razna smeca trpa unutra... 

prisutan je konstantan trend unakarađivanja u informatici. pogledajte samo novi office, novi skype, pa cak i visual studio... netko nam silom namece "gay promjene"

14 godina
zzXXy kaže...

HAHAHAHA!

Ovo su zbiljam naprednije mogucnosti w8(w8.1) hahahaha {#}

sudy_freak ti si moj idol proljepso si mi dan i prosvjetlio me! :) svaka cast sam tak nastavi i ja cu se osjecati zatucanim a ti naprednim!!

Ode sad na poso vesel i nasmijan, joj da je ovakih ljudi vise bilo bi super {#}

Drago mi je za tebe, ograničeni čovječe.

Aldo kaže...

btw. kad instaliras par programa, metro se zagadi tolko da se covjeku bljuje... a i mozes ti sve maknuti, ali on sam povremeno razna smeca trpa unutra... 

Objasni, kad to Windows sam ubacuje stvari.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Where is the point?

Povratak start dugmeta a zatim i start izbornika ti je odgovor na to pitanje (a tako se i tema zove).

Uvijek je bilo ljudi koji su tesko prihvacali novosti i nakon izlaska svake nove verzije windowsa su se vodile rasprave slicne ovoj no Microsoft nikad nije napravio korak unatrag. Nikad do sad. Normalno da svaki novi OS donosi neke stvari koje ranije nisu postojale i da bude bolji od proslog. Tako je i win 8 donio neke dobre novosti u korisnickom sucelju i dobre novosti u tehnickom smislu (najvise vezano uz memory managment). Po mom misljenju premalo da bi se moglo nazvati novom verzijom i prodavati kao novi OS ali tako stvari danas funkcioniraju. U buducnosti ce promjena od verzije do verzije biti i manje a vremenska razlika izmedju dva OS-a sve manja.

Jedina "velika" novost po kojoj prosjecan korisnik vidi razliku izmedju win7 i win8 je pokusaj integracije tableta u desktop. Nazalost vecina nas nema niti ce ikad (bar sto se tice zivotnog vijeka windowsa 8) imati MS tablet tako da taj "feature" smatramo promasajem i nepotrebnim viskom.

16 godina
neaktivan

Ne možeš ti to neki se ne bi maknuli sa mjesta desetljećima sva sreća pa sam se maknuo sa Spectruma ili Commodorca, Schneidera, Amstrada itd Amige.... Hej čovječe Orla i Jastreba; Basic... Go to, go sub itd....

Najbolje Windows 1.0 i nikuda; jbte tako su se kunili u XP nikud dalje genijalan je to što je meni ne na jednom kompu bilo 100 puta na dan not responding nabijem ga na k.... i što do sp1 nije k.... valjao nema veze.

Hoću li sada i na sedmici i na tom startu ostati doživotno? Neću bilo je starta i prije tog starta a ima i poslije. Idemo dalje, tipa gdje je sada symbian na mobovima? U p.m. skupa sa tim XP.

Osmica posebno 8.1 je ispeglaniji, brži, bolji, lakši  OS od sedmice i zdravo đenja niti jedan OS nije zadnji pa niti jedan niti neće biti isto kao i start, mogu oni njega vratiti ali kad tad će doći neki novi, drugačiji opet.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 9:16 (Oldy).

2 1 hvala 1
17 godina
sudy_freak kaže...
zzXXy kaže...

HAHAHAHA!

Ovo su zbiljam naprednije mogucnosti w8(w8.1) hahahaha {#}

Ode sad na poso vesel i nasmijan, joj da je ovakih ljudi vise bilo bi super {#}

Drago mi je za tebe, ograničeni čovječe.

Aldo kaže...

Objasni, kad to Windows sam ubacuje stvari.

evo ti na slici, ovo u crvenom pravokutniku je "ubaceno" od strane Windowsa, ostalo s lijeve strane je rucno raspoređeno... ako to izbrisem (oznaceno crvenim pravokutnikom), nakon nekog vremena, nova sranja tu utrpa... jednostavno ne podnosi da metro start bude prazan

start start

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 9:16 (Aldo).
14 godina
Oldy kaže...

Ne možeš ti to neki se ne bi maknuli sa mjesta desetljećima sva sreća pa sam se maknuo sa Spectruma ili Commodorca, Schneidera, Amstrada itd Amige.... Hej čovječe Orla i Jastreba; Basic... Go to, go sub itd....

Najbolje Windows 1.0 i nikuda; jbte tako su se kunili u XP nikud dalje genijalan je to što je meni ne na jednom kompu bilo 100 puta na dan not responding nabijem ga na k.... i što do sp1 nije k.... valjao nema veze.

Hoću li sada i na sedmici i na tom startu ostati doživotno? Neću bilo je starta i prije tog starta a ima i poslije. Idemo dalje, tipa gdje je sada symbian na mobovima? U p.m. skupa sa tim XP.

Osmica posebno 8.1 je ispeglaniji, brži, bolji, lakši  OS od sedmice i zdravo đenja niti jedan OS nije zadnji pa niti jedan niti neće biti isto kao i start, mogu oni njega vratiti ali kad tad će doći neki novi, drugačiji opet.

Boriš se s vjetrenjačama...

Aldo kaže...

evo ti na slici, ovo u crvenom pravokutniku je "ubaceno" od strane Windowsa, ostalo s lijeve strane je rucno raspoređeno... ako to izbrisem (oznaceno crvenim pravokutnikom), nakon nekog vremena, nova sranja tu utrpa... jednostavno ne podnosi da metro start bude prazan

Od prvog dana, otkad koristim W8/8.1 nije mi sam van moje želje nešto ubacivao.

14 godina
sudy_freak kaže...
Smatraj me čime hoćeš i kako hoćeš, ali to je moje mišljenje.

Da nije bilo napretka i evolucije/revolucije, još bi smo imali glupe, neintuitivne Windowse 95 ili 98 i dobro.
Mislim, gdje je logika?

Neće vječno trajati izgled Windowsa 7. 

A što je to onda pametno i intuitivno? Win 3.1? Dos? Ili samo ono što je zadnje izdano, pa će i Metro za dvije godine od pametnog i intuitivnog postati nešto zatucano i priglupo?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice