Radeon 5770 vs 6870 vs 7870

poruka: 202
|
čitano: 26.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Radeon 5770 vs 6870 vs 7870
mersimh kaže...

AX6870 1GBD5-2DH

to je ta :)

Kupi onda slobodno, dati ćeš cca 37KN za bolje performanse (stock vs stock) i još ćeš moći clockati. A hladnjak na kartici je sasvim solidan.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa s obzirom da je nadoplata minimalna a radi se ipak o boljoj i jačoj grafi, ja ne bih dovio ni trenutka za upgrade !!

odlicno sutra ujutro onda ide ova zotacova a prekosutra je 6870ka vec u kucistu :D

13 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima

Samo da kažem da otvaram sličnu temu kakvu sam otvorio prije (jednu vezanu uz procesor i drugu uz 5770)

Ovako trenutačno namjeravam kupiti novi procesor i grafičku (grafičku po potrebi).

Iako ne znam koliko mi mama da da potrošim novaca razmišljamo o procesorima Intel i5 2500k , AMD Phenom 2 x4 965 BE i Intel i3 2100.

Što se tiče grafičke imam XFX Radeon HD 5770 i sada me zanima da li  mi je isplativije overclockati 5770 i kupiti skuplji procesor ili uzeti 6870 ili 7870 i kupiti jeftiniji procesor.

E sada kad sam zvao RS magazin prodavač mi je rekao kako procesor ničem ne služi za igranje i kako s 6870 neću moći igrat najnovije igre na ultra high i da mi samo treba jača grafička pa makar imao i dvojezgreni procesor.

P.S. PC mi treba za dvije igre koje izlaze u sredini 2013. i mislim ih igrati na ultra high.

Žao mi je što sam dosadan ali ovo mi je jako jako važno

- nekupuj procesor nista ispod quad core 3.2 (pusti ove price o ovom intelu ili onom amdu i njihovim arhitekturama) pravis upgrade sustava za gameing u slijedece 2 - 3 god. nista ispod ovog gore proca i radeonke 7870 neuzimaj, i pazi na napajanje - mozes ti to sve kupit a ono nema struje da se to sve pokrene, 7850 i 7870 su dobor optimizirane po pitanju struje pogotovo 7850 ali baci oko i u nvidijin tabor sta se nudi - mozda nekakva 570 po dobroj cjeni ili cak polovnjaca 580 sto bi ti bilo za gameing mila majka

14 godina
odjavljen
PR0MATRAC kaže...

- nekupuj procesor nista ispod quad core 3.2 (pusti ove price o ovom intelu ili onom amdu i njihovim arhitekturama) pravis upgrade sustava za gameing u slijedece 2 - 3 god. nista ispod ovog gore proca i radeonke 7870 neuzimaj, i pazi na napajanje - mozes ti to sve kupit a ono nema struje da se to sve pokrene, 7850 i 7870 su dobor optimizirane po pitanju struje pogotovo 7850 ali baci oko i u nvidijin tabor sta se nudi - mozda nekakva 570 po dobroj cjeni ili cak polovnjaca 580 sto bi ti bilo za gameing mila majka

Kako volim ovakve upade, podcjenjujete i3 procesore kao da su zadnje smeće, to nije Dual Core procesor niti po performansama niti gledano na papiru (donekle). Volio bih da netko tko ima i3 2120 i Phenoma 955BE odvrti Cinebench i vidjet ćete da razlika nije enormna, a u gamingu je i3 SB u najmanju ruku jednak Phenomima X4.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
PR0MATRAC kaže...

Kako volim ovakve upade, podcjenjujete i3 procesore kao da su zadnje smeće, to nije Dual Core procesor niti po performansama niti gledano na papiru (donekle). Volio bih da netko tko ima i3 2120 i Phenoma 955BE odvrti Cinebench i vidjet ćete da razlika nije enormna, a u gamingu je i3 SB u najmanju ruku jednak Phenomima X4.

imam i3 2100 i procesor je sranje zesce pravi mi bottleneck u BF3 multiplayer na ovoj grafi trenutno koju imam a sigurno ce i na 6870ki koju cu kupit sad

stari phenom II X4 koji sam imao je bio daleko bolji mi za gaming i3 je obicno smeće meni

14 godina
neaktivan
mersimh kaže...

imam i3 2100 i procesor je sranje zesce pravi mi bottleneck u BF3 multiplayer na ovoj grafi trenutno koju imam a sigurno ce i na 6870ki koju cu kupit sad

stari phenom II X4 koji sam imao je bio daleko bolji mi za gaming i3 je obicno smeće meni

i3 sigurno ne pravi nikakav bottleneck, imas neki drugi problem, lako moguce softverske prirode.

--------------------------
14 godina

Dobar je i3, ali bolje je za sljedeće 2 ili 3 godine imat pravi quad core tipa Phenom II X4 nego i3 sa dvije jezgre i hyperthreadingom. Slažem se da sad tko kupuje komp za igranje a nije limitiran sa budgetom da ništa ispod quada nema smisla.

13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
mersimh kaže...

i3 sigurno ne pravi nikakav bottleneck, imas neki drugi problem, lako moguce softverske prirode.

obarao sisteme razne i uvijek pravi i3 bootleneck u multiplayeru BF3 jer je jednostavno on DUALAC i sranje :D

zao mi sto sam ga kupio al et vidjet cu, javim kad stigne 6870ka :) volio bi da ne pravi bottleneck al et tako je kako je

14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

obarao sisteme razne i uvijek pravi i3 bootleneck u multiplayeru BF3 jer je jednostavno on DUALAC i sranje :D

zao mi sto sam ga kupio al et vidjet cu, javim kad stigne 6870ka :) volio bi da ne pravi bottleneck al et tako je kako je

Baljezgaš gluposti, dok sam ja imao i3 540 na tvorničkim postavkama i HD 5870 nije bilo nikakvog bottlenecka na 1366*768, zakucao bi ju na 99% u svakoj igri.

13 godina
neaktivan

i3 2100 ima performanse Quad Core procesora u gamingu, govorim o Phenomima X4.

netacno i3  dvojezgreni procesor nije dovoljan za gaming na ultra high

lisnjic
14 godina
odjavljen
lisnjic kaže...

i3 2100 ima performanse Quad Core procesora u gamingu, govorim o Phenomima X4.

netacno i3  dvojezgreni procesor nije dovoljan za gaming na ultra high

Odakle ti to ?

i3 uz dobru grafu na 1080P guta sve igre na visokim postavkama, na manjim rezolucijama također.

Sigurno si imao oba pa znaš, ali nemaš pojma, ja sam imao oba pa ti lijepo govorim.

13 godina
neaktivan
mersimh kaže...
mate960 kaže...
mersimh kaže...

dual core je dual core i nece njemu pomoc nikakav HT kad je to dvojezgreni proc i prica je gotova 

14 godina
neaktivan
mersimh kaže...

Vjeruj mi nagleda sam se svakakvih kompova u zivotu.

Primjer: nekidan, komp sa 955BE i HD5830, grafa ne ide preko 50% usagea. 

Problem ti je lako moguce softverske prirode, a preporucujem ti i da skeniras HDD sa HDD Sentinelom (bilo je i takvih kojima je FPS drop bio povezan sa ostecenim HDD-om).

13 godina
neaktivan

sta trazite od i3 ,i3 je samo poboljsani core2duo i nemoze pogurati tipa igre arma 2 bettlefaild 3 gdje moj quad koji sam OC preko 3GHz kad stavim na ultra radi na 95% sva 4 jezgra

lisnjic
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dagy kaže...

dual core je dual core i nece njemu pomoc nikakav HT kad je to dvojezgreni proc i prica je gotova 

Što ti hoćeš reći da je FX8 bolji od i5 2500K ??

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
lisnjic kaže...

Ma pusti ga, zaglavia taj na S775 platformi, nije cua ni vidia i3..

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Dagy kaže...

Pa ako ce mo gledat tu su negdje posto je fx8 zapravo 4jezgreni  proc sa 8 threadsa,ako cu birat radze bi iso na fx8 a neznam kakve to sad veze ima ako je i3 jednostavno dualac i vec je bottlneck u nekim igrama koje traze minimum cetri jezgre kao npr bf3 koji je vecinom CPU ovisan

13 godina
neaktivan

ljudi ja vam samo govorim kako jest

a to je da mi u BF3 ovaj procesor kenja do mile volje, temperature su mu odlicne

u Skyrimu razvaljuje taj dualac nece nikad ni jedan frame ispod 60 otici ali u BF3 je to tuga i žalost jos pogotovo kad udjem u avion ili helicopter na caspianu pa vidis procesor umire a graficka gura samo 60% kazem vam vidjet cu sad kad promjenim grafu

ali sad zasad i3 mi je sranje najvece i prije bi uzeo opet neki phenom II x4 jer te probleme nisam imao na pravom QUAD COREu :)

Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dagy kaže...

Pa ako ce mo gledat tu su negdje posto je fx8 zapravo 4jezgreni  proc sa 8 threadsa,ako cu birat radze bi iso na fx8 a neznam kakve to sad veze ima ako je i3 jednostavno dualac i vec je bottlneck u nekim igrama koje traze minimum cetri jezgre kao npr bf3 koji je vecinom CPU ovisan

Znaci ti si u pravu a 98% benchmarka na internetu govori krivo?

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Dagy kaže...

ko te je pitao za Fx8 naravno da nije ali govorimo , o i3 gdje nemoze pogurati tipa igre bettlefaild 3 ili arma 2  na ultra sa nekom jacom grafom nije dovoljan jak treba neki quad najmanje za ultra high igranje

lisnjic
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Dagy kaže...

Znaci ti si u pravu a 98% benchmarka na internetu govori krivo?

zbog takvih sam glupih benchamrka i uzeo ovo sranje od procesora

sta mi ti imaš govoriti kad ja imam ovaj procesor??

i da ev hard disk javlja exellent health i performance :)

14 godina
odjavljen
Dagy kaže...

Opet baljezgate, jeste ikad čuli za efikasnost jezge ? Ili arhitekturu procesora ? Sada ću zaključiti ovu raspravu jednom zauvijek.

Phenom II X4 vs i3 SB.

U čemu Phenom nosi prednost ?

U encodingu, i3 je za gaming way to go, u Dual Core based igrama će biti duplo brži od Phenoma, dok će u Quad Core igrama tek malo kaskati, zbog SB arhitekture.

Također i3 5XX procesori stare arhitekture, koji imaju mogućnost clockanja na 4 GHz+, su gamingu strašno dobri, pogledajte test: http://www.anandtech.com/show/2921

Pogledaj kako skalira overclockom ? Dakle i3 530 4 GHz = Phenom II X4 965BE, a gledajući Cinebench rezultate i3 2120 = i3 530 4 GHz

Svakako se slažem da je Phenom II X4 bolji zalog za budućnost, ali što se tiče izbora, i3 ne kaska nimalo za njim.

14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

zbog takvih sam glupih benchamrka i uzeo ovo sranje od procesora

sta mi ti imaš govoriti kad ja imam ovaj procesor??

i da ev hard disk javlja exellent health i performance :)

Zašto onda ja imam upravo suprotnu situaciju ? I zašto prijatelj kojem sam sastavljao komp nema bottleneck sa duplo jačom HD 7850 ?

13 godina

Veliki Hmmmmmmmmm

Koga na kraju sad da slušam? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

Veliki Hmmmmmmmmm

Sam odluci, hoces li vjerovati 98% benchmarkova ili dvojici trojici ridikula?

Sastavia sam jedan komp sa i3 2100 i HD6850, bottlenecka nigdje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 23:38 (mate960).
13 godina
neaktivan

Pa gledano za buducnost 965 ili 955 je puno boli izbor od i3 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

Veliki Hmmmmmmmmm

neslusaj nikog jarane svako navija za svoj procesor kako sam za uocio ako imalo znas o procesorima skontat ces da i3 nije dovoljan za ultra high pogotovo na bettlefaild 3 ,jest dovoljan ali nije za ULtra high to samo quad pristojan

lisnjic
13 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

Veliki Hmmmmmmmmm

haha a cuj intel fan boysi ce ti rec intel amd fanovi ce ti rec amd e pa ja cu bit amd fan i reci ti uzmi 955 ili 965 jer su oni puno bolji glede buducnosti i igirca koje ce trazit PRAVE 4 jezgre 

13 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

Veliki Hmmmmmmmmm

http://www.anandtech.com/bench/Product/362?vs=289

Evo ti dodatnog info.

Budući da tvoje igre izlaze tek sredinom iduće godine ja bi išao na Phenom II al isto tako vjerujem da će mu i3 2100 pokazat zube u većini igara pogotovo onim optimiziranim za 2 jezgre gdje će bit i osjetno bolji izbor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 23:46 (iPaleas).
14 godina
odjavljen
Dagy kaže...

haha a cuj intel fan boysi ce ti rec intel amd fanovi ce ti rec amd e pa ja cu bit amd fan i reci ti uzmi 955 ili 965 jer su oni puno bolji glede buducnosti i igirca koje ce trazit PRAVE 4 jezgre 

Da, da, istina, inače je FX8 bolji u Cinebenchu od i5 2500K (aplikacija koja koristi sve jezgre). Kako da ne .

Neću se uopće svađati jer nemate pojma.

LP

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice