Konfiguracija do 8000kn bez monitora

poruka: 130
|
čitano: 17.563
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Konfiguracija do 8000kn bez monitora
Bukva kaže...
Commodore kaže...
Cooler Master kaže...
Cooler Master kaže...

Koliki bi bio pad performansi grafičke kartice kad bi je koristio sa ovim lcd tv-om i stavio na max. rezoluciju?

Znači sa ati radeon hd 5870 bi mogo igrat cod mw2 i bc2 na tom tv u max. grafičkim postavkama?

da. nije bitna velicina ekrana nego njegova rezolucija. ista stvar ti je da li igras na 22' monitoru sa 1920x1080 i 50' TV-u FullHD.

Ne, nije! Za boga miloga dvije stranice i nitko ali NITKO nije upucao ekran unutra.

Nije isto, recimo, prištekati PS na TV pa ga igrati sa 4 metra udaljenosti i da se na isti prišteka komp i igra na 40 cm udaljenosti. Pixeli na TV su puno puno veći i kvaliteta slike će biti toliko očajna da žali bože tih 8k kuna.

Nek stavi 3870 i normalni ekran i kvaliteta slike će biti veća nego na 50" FULL HD TV sa 5870.  TV nije dizajniran da ga se gleda sa par desetaka cm udaljenosti.

Da je bitna samo rezolucija ekrana, onda bih ja prvu uzeo projektor usmjerio ga na zid i imao sliku 8x4.5 metara.

EDIT: Objesi si garaciju mačku o rep ako OCaš... Je, ima "stručnjaka" koji će popušiti, ali...

pitao je o performansama a ne o igrivosti kad nosom diras 50' TV. framerate mu je isti bez obzira na dijagonalu ekrana.

16 godina
neaktivan

Zašto uparujete dve GTX 460 sa 1GB? Kakvu će prednost imati u odnosu na dvije sa 768MB? Platiti će poprilično više, a razliku osjetiti neće.

Nadalje zašto se forsira Intel platforma ako će samo igrati igre? Pa u tom slučaju za istu lovu uzme x6 AMD soluciju, a opet, u igrama neće niti osjetiti razliku, prošao bi i sa nekim AMD x4 višeg takta jednako dobro. Recimo Phenom II 955 je sada 1054,33 kn...

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
r3pka kaže...

Da ali da li ova maticna podrzaje SLI,to mene zanima:))

Nativno ne podržava.

Međutim, postoji patch koji omagućava SLI na Cross pločama. Ne znam kakva je trenutno situacija s driverima, no znam da je bilo određenih nekompatibilnosti prilikom uporabe tog patcha i Nvidia drivera.

Zato i pitam jer ovaj gori je odgovorno napisa da sli ide,a praksa koko vidim po netu je nesto drugo..kad bi islo bez beda ja bi ovaj njegov konfig odma uboja,s 2xgtx460 nebi niti ceka ati 6000 seriju.....zalim s amd procesorima kupit jer cu dogodine upgrejdat proc ako je istina da ce nova generacija bulldozer podrzavat am3 socket....intel mi je za igre nepotrebno skup i socketi im idu u povijest..

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Cooler Master kaže...

Jel mi neko može objasnit kakvog značaja za os imaju ti bitovi.

Mogao bih ti ja (jer sam sistemski programer) ali mislim da nema smisla ulaziti duboko u to već ću ti pokušati objasniti što kraće i primjereno laicima, dakle navesti što ti kao korisnik imaš od toga.

64-bitni procesori za razliku od 32-bitnih imaju 64-bitne registre (tu se pohranjuju operacije i sadržaj nad kojim se vrše operacije) u samom procesoru.

Dakle 64-bitni procesor može u jednom taktu obraditi duplo dužu informaciju nego 32-bitni. No da bi to mogao, i OS (operacijski sustav) mora podržavati 64-bit.

Stavljajući 32-bitni OS na 64-bitno računalo (procesor) ti u biti dopuštaš uporabu samo pola duljine procesorskih registara (dakle 32 bita).

To je ukratko što se tiće tehničkog aspekta.

A za korisnike to znači:

32-bitni windowsi mogu alocirati najviše od 4 GB RAM, no dio ostaje rezerviran za IO (input-output) operacije za hardvare.

64- bitni mogu puno više, ovisi o samimi Windowsima (razne verzije različito ograničene).

Programi koji podržavaju x64 (tojest imaju 64-bitne verzije) se dost brže izvršavaju.

I još puno toga...

Znači stavljanje 32-bitnog os-a bi bilo čisto bacanje novca?

17 godina
Cooler Master kaže...

Znači stavljanje 32-bitnog os-a bi bilo čisto bacanje novca?

Ako procesor podržava 64-bitne instrukcije (ako je 64-bitni) i imaš više od 2 GB RAM šteta je ne staviti 64-bitne Windowse.

Mislim, nije strašno ni ako na računalu s do 4 GB ram imaš 32-bine Windowse, samo što ne koristit se sav RAM i određeni programi ti rade malo sporije.

Windowsi x86 tj 32-bitni imaju i to ograničenje da jedna aplikacija može iskoristiti do najviše 2 GB RAM, dok kod x64 nema tog ograničenja.

To sma ranije zaboravio napomenuti.

Edit:

1 x     Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX,C3
1 x     Asrock 880G EXTREME3 - AMD 880G, AMD SB850, ATX, FSB 2600, Dual
2 x     DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
2 x     HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x     Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2
1 x     DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x     Thermaltake V9 VJ40001W2Z mid tower, bez PS, crno-crveni, 9x 5.2
1 x     Sapphire HD 5850, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI + HDMI, PCI Ex
1 x     Cooler Master Hyper 212 Plus, 1366/1156/775/AM3/AM2 626g,13-32dB
2 x     SCYTHE Slip Stream 120mm 1200 rpm, SY1225SL12M, 24.00dBA
7.371,01Kn AMD verzija @ ADM

Procesor je slabiji nego i5 760, no HD 5850 grafa je malo jača od GTX 460;

AMD 955 vs Intel 760: http://www.anandtech.com/bench/Product/191?vs=88

ATI 5870 vs nVidia 460:http://www.anandtech.com/bench/Product/164?vs=180

Ovaj puta kućište s crvenim jer je to boja ATIja. xD

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 20:03 (191x7).
15 godina
neaktivan

Još nisam dobija odgovor pa ću provat opet:))) Koliko je sigurno ici stavljat na Asrock 890fx znaci AM3 plocu 2XGTX460 grafičke a da ne bi popušija:))Odnosno da ce sve to radit???Triba mi točan odgovor:))

14 godina
neaktivan
Snake_13 kaže...

@Cooler Master

Dovoljno bi bilo kvalitetnije napajanje od ~600-650w, poput Seasonica 620w ili Corsaira 650w, ali tesko ces uklopiti te komponente (uz ostale) za 8k kn. Btw, ne isplati se stavljati

i7 950 na neku "jeftinjaru" od ploce koju ionako nije moguce kod nas naci (najjeftinija u HR je ~1280kn)... S druge strane HD5970 je preskupa i neisplativa te kraj 2x GTX460 1Gb nema

sto traziti (da ne pricam kako ce joj cijena uskoro potonuti kad izadje HD6xxx serija).. Moj prijedlog konfiguracije:

Mbo: Asrock 890FX DELUXE3 - 1064kn

Cpu: Phenom II X4 955BE - 1054kn

Cooler: Corsair Air Cooling A70 - 370kn

Ram: Kingmax DDR3 1333MHz 2x2Gb - 546kn

Vga: Gigabyte GTX460 OC 1GB x2 - 3186kn

Psu: Seasonic 620w SS-620GM - 645

Hdd: Samsung SpinPoint F3 1Tb - 480kn

Dvd: LG GH22NS50/RBBB 150- kn

Case: Cooler Master CM 690 - 590kn

---------------------------------------------------------

Ukupno: ~8080 kn

Ps: Znaci imas jednu od ponajboljih AM3 ploca trenutno dostupnih na trzistu, Black Edition quad proc (pogodan za posten oc) te hladnjak koji ce jako dobro odraditi hladiti taj proc... Standardno 4Gb DDR3 rama (sto bi ti tribalo biti vise nego dovoljno), kvalitetno modularno napajanje te jedan od boljih klasicnih (mehanickih) diskova.. Pokusa sam ubaciti SSD

ali jednostavno ne stane u budget.. 2 GTX460 ce zadovoljiti sve potrebe igranja za sada i u buduce (te su po pitanju cijene najisplativije), zatim tu je standardna Sata prza te CM-ovo "dobro staro" 690 kuciste.. Imho, tesko se moze ista bolje sastaviti za 8k kn, pitanje je samo dali preferiras Intel ili AMD.. Sto se mene tice, osobno bi isa na AMD samo radi buduceg

upgradea... Onaj ko ti govori da na sedmici igre ne rade (o kojima god to bilo rijec) taj nema pojma o cemu prica...

Odlučio sam se za ovu konfiguraciju.

15 godina
neaktivan

I nisi se prevario.

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala vam svima!

0 0 hvala 0
17 godina

SLI na ploči s AMD čipestom je moguć ali bugovit. Traži ipak malo znanja.

Teško da ima smisla za nekoga tko ne zna nešto jednostavno poput clockanja.

Što će ako to uzme i onda ne bude znao podesiti ili bude imao problema s time?

Ako već hoće SLI onda treba bar ploča s Intel čipsetom, koja ima 2 PCI-E slota

u koje mogu grafičke (16x i 8x ili 8x i 8x), a to znači i Intelov procesor.

SLI certifikat poželjan.

Ako baš hoće 2 grafe i AMD platformu, onda treba uzeti ATI grafičke i matičnu

koja podržava Crossfire. Grafe npr dvije HD 5770 u Crossfire su taman.

Ali opet, za 1920x1080 Crossfire/SLI grafi tipa GTX 460, 465, 470, 480 ili pak

ATI Radeon HD 5770, 5830, 5850, 5870 baš i nema nekog smisla.

Uzeti tračunalo i dati ~40% iznosa samo na grafički sustav je apsurd.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 23:42 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
r3pka kaže...

Još nisam dobija odgovor pa ću provat opet:))) Koliko je sigurno ici stavljat na Asrock 890fx znaci AM3 plocu 2XGTX460 grafičke a da ne bi popušija:))Odnosno da ce sve to radit???Triba mi točan odgovor:))

koji si ti provokator. covik se zaheba, pa sta? 

15 godina
protjeran
Cooler Master kaže...

Hvala vam svima!

NEEEEEE!!!!

Zaboravi AM3 i SLI. Ni na jedan novi AM3 chipset ne ide 2xNvidia. Od svih kombinacija izabra si najgoru.

15 godina
protjeran
Minoza kaže...

Zašto uparujete dve GTX 460 sa 1GB? Kakvu će prednost imati u odnosu na dvije sa 768MB? Platiti će poprilično više, a razliku osjetiti neće.

Nadalje zašto se forsira Intel platforma ako će samo igrati igre? Pa u tom slučaju za istu lovu uzme x6 AMD soluciju, a opet, u igrama neće niti osjetiti razliku, prošao bi i sa nekim AMD x4 višeg takta jednako dobro. Recimo Phenom II 955 je sada 1054,33 kn...

Zbog Intelove podrske za SLI. Po performansama iznad 5870 + Physx a ipak je intel nijansu bolji. Takodjer mu X6 nije neka prednost za trenutne igre. To da se SLI razlika izmedju 1GB i 768MB ne isplati razlike u novcu si mozda i u pravu, ako ne igra na 1920x1080..

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 0:04 (Commodore).
15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
r3pka kaže...

Nisan provokator pobogu nego sam uziman tu plocu,pa me zanimalo moze li SLI na nju jer bi onda odma uzea komp s 2 gtx460 a ne ceka jos misec,dva dok dode novi ati 6000:)))

15 godina
protjeran
r3pka kaže...
Commodore kaže...
r3pka kaže...

Nisan provokator pobogu nego sam uziman tu plocu,pa me zanimalo moze li SLI na nju jer bi onda odma uzea komp s 2 gtx460 a ne ceka jos misec,dva dok dode novi ati 6000:)))

nemre

16 godina

Imam pitanje.

Zašto forsirat cooler za CPU? Zar CPU nije box edition? Zar ne dođe sa stock coolerom i zar on nije dovoljno dobar za 955 BE?

Naravno pod pretpostavkom da se ne OC-a.

Taj CPU je sada sasvim dobar za bilo šta, nema potrebe da ga se već OC-a, a tamo za cca 2-3 godine kad se možda i pokaže potreba nek onda kupi bolji cooler?

15 godina
protjeran
Dala kaže...

Imam pitanje.

Zašto forsirat cooler za CPU? Zar CPU nije box edition? Zar ne dođe sa stock coolerom i zar on nije dovoljno dobar za 955 BE?

Naravno pod pretpostavkom da se ne OC-a.

Taj CPU je sada sasvim dobar za bilo šta, nema potrebe da ga se već OC-a, a tamo za cca 2-3 godine kad se možda i pokaže potreba nek onda kupi bolji cooler?

Zasto bi cekao 3 godine kad snaznije racunalo moze imati odmah?

16 godina

Možda zato kaj se može odlučit da mu je tada i OC-an Phenom 955 preslab, pa rađe tada kupi novi iber-ultra-moderan- CPU koji je izašao godinu dana prije, a 2 godine nakon sada... ;-).

Pa mu je djabe sad hladnjak.

Nije da mu je sada ta snaga potrebna jer teško da će full opteretit x4 955...  Ali ajde ako vas to veseli i ako je stvarno toliko tiši/bolji neka... nije sad to neka cifra pogotovo na konfi od 8k.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 16:05 (Dala).
15 godina
protjeran
Dala kaže...

Možda zato kaj se može odlučit da mu je tada i OC-an Phenom 955 preslab, pa rađe tada kupi novi iber-ultra-moderan- CPU koji je izašao godinu dana prije, a 2 godine nakon sada... ;-).

Pa mu je djabe sad hladnjak.

Nije da mu je sada ta snaga potrebna jer teško da će full opteretit x4 955...  Ali ajde ako vas to veseli i ako je stvarno toliko tiši/bolji neka... nije sad to neka cifra pogotovo na konfi od 8k.

Jaka ti je logika, bas si me nasmijao :)

16 godina

Evo jedne AMD/SLi konfe :)

AMD Phenom II 1055t - sest jezgreni procesor na pristojnom taktu i velikim OC mogucnostima - 1.465kn

MSI NF750-G55 - jedina maticna u HR koja objedinjuje AM socket i SLI - 739kn

Corsair DDR3 2x2Gb - 1600mhz, XMS3, dvije plocice od 2Gb - 652kn

2x Gigabyte N460OC - dvije graficke za Sli, sa kvalitetnim aftermarket hladnjacima - 2496kn

Kingston V-series - 64Gb, SSD za winse i najvaznije programe - 895kn

Samsung SpinPoint F3 1Tb - velik i brzi HDD za storage - 479kn

Seasonic SS-620Gb - 620W, i vise nego dovoljno za sve komponente, OC, cak i manje up-gradove - 592kn

Samsung SH-S223C - Dvd przilica, odraditi ce svoj posao - 136kn

Thermaltake Element T - kuciste obiljezava fantastican Air-Flow i agresivan izgled - 545kn

Cooler Master Hyper 212+ - hladnjak sa najboljim omjerom performansi i cjene na trzistu, bez problema bi trebao potjerati 1055t do 3.8Ghz - 242kn

UKUPNO: 8241kn

cijela konfa je iz protisa, osim maticne i hladnjaka koji su iz tehnomax-a jer drugdje nemaju te komponente.

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
8 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
zaki kaže...

cijela konfa je iz protisa, osim maticne i hladnjaka koji su iz tehnomax-a jer drugdje nemaju te komponente.

svaka čast!!!!!!!!! palac goreCoolSmijeh

the PeRo
15 godina
protjeran

hm, ne znam bas da bi sa novom konfiguracijom koja bi trebala potrajati duze vrijeme isao na chipset koji ne podrzava ni SATA 3 ni USB 3. Ako se bas ganja SLI onda bi trebao ici na Intela. SSDovi su vec dodirnuli granicu propusnosti SATA 2 standarda a brzine im i dalje rastu a cijene padaju. mislim da ce za godinu dana biti dio svake moderne konfiguracije.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zaki kaže...

AMD Phenom II 1055t - sest jezgreni procesor na pristojnom taktu i velikim OC mogucnostima - 1.465kn

2x Gigabyte N460OC - dvije graficke za Sli, sa kvalitetnim aftermarket hladnjacima - 2496kn

Seasonic SS-620Gb - 620W, i vise nego dovoljno za sve komponente, OC, cak i manje up-gradove - 592kn

Thermaltake Element T - kuciste obiljezava fantastican Air-Flow i agresivan izgled - 545kn

Cooler Master Hyper 212+ - hladnjak sa najboljim omjerom performansi i cjene na trzistu, bez problema bi trebao potjerati 1055t do 3.8Ghz - 242kn

Ipak sam se odlučio za ovo jer je ova konfiguracija super, svaka čast.

15 godina
neaktivan

Ma nemoj daj sta forsirate x6 kad je i5 760 jednostavno savrsen za sljedechi cca 5 godina?

I grafa obavezno MSI(softverski voltmod i odlicno hladenje)GTX460!

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
pandza94 kaže...

Ma nemoj daj sta forsirate x6 kad je i5 760 jednostavno savrsen za sljedechi cca 5 godina?

I grafa obavezno MSI(softverski voltmod i odlicno hladenje)GTX460!

zasto ti forsas za iste novce i5 760 i jos skuplju maticnu? kada je x6 ipak jaci, kako za sadasnje tako i buduce programe i igre, a gigabytice imaju jos bolje hladenje za 300kn manje(po komadu).

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
14 godina
neaktivan
zaki kaže...

Jel u ovoj konfiguraciji ima dosta rama za procesor?

15 godina
neaktivan

Ima ali x6?

Zgodno ali nije potrebno!

Jos nijedna ama bas nijedna aplikacija ne koristi 6 jezgri(cpu bench ne uvrstavam!)

Kad vidis da GTAIV utilizira samo 3 jezgre onda stvarno nema smisla!

Dok dodu prave x6 aplikacije taj phenom ce biti u muzeju ;)

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Ima ali x6?

Zgodno ali nije potrebno!

Jos nijedna ama bas nijedna aplikacija ne koristi 6 jezgri(cpu bench ne uvrstavam!)

Kad vidis da GTAIV utilizira samo 3 jezgre onda stvarno nema smisla!

Dok dodu prave x6 aplikacije taj phenom ce biti u muzeju ;)

Meni 6 jezgri odgovara, a ni ne premašuje mi buđet.

14 godina
neaktivan
Cooler Master kaže...
zaki kaže...

meni se čini da ti nečeš kupit niti jednu.a što da tu istu konfiguraciju možeš kupit za 5.500 soma novu zapakiranu sa garancijom bez potpisa tko ti je prodao sa imenom firme,tj bez 30 posto poreza.

15 godina
neaktivan
rippy...y kaže...
Cooler Master kaže...
zaki kaže...

meni se čini da ti nečeš kupit niti jednu.a što da tu istu konfiguraciju možeš kupit za 5.500 soma novu zapakiranu sa garancijom bez potpisa tko ti je prodao sa imenom firme,tj bez 30 posto poreza.

A di to?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice