Google je službeno priznao da odustaje od tableta

poruka: 12
|
čitano: 1.944
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google je službeno priznao da odustaje od tableta".
15 godina

U potpunosti se slazem sa ovom izjavom Google-a jer broj prodanih tableta nikako ne opravdava njihovu primjenu vec odrazava ljudski poremecaj u vecini slucajeva da imaju nesto novo. Od samog pocetka govorim da su ti tableti vecinski papilova i najveci usecase koji znam u everyday situaciji je da ljudi uzimaju jeftinije tablete da ih daju dici da gledaju yt jer televizija vise nije in.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

3 4 hvala 1
17 godina
Re: Google je službeno priznao da odustaje od tabl
Sami uređaji Googleu javljaju hrpu meta podataka. Očekujem kako ovakav stav nije rezultat nečijeg osobnog dojma, nego čitanje statistike korištenja.

0 0 hvala 1
15 godina
Ovo je kraj kaže...
Sami uređaji Googleu javljaju hrpu meta podataka. Očekujem kako ovakav stav nije rezultat nečijeg osobnog dojma, nego čitanje statistike korištenja.

Naravno.

Ovo je sasvim logičan potez kad se analizira koliko tableta su prodali a koliko su uložili u R&D, za razliku od recimo Applea koji drži 40% cijelog tržišta i redovito isplati sebe i zaradi.

14 godina
Chromebook im se isplati?

2 0 hvala 0
10 godina
another kaže...
Chromebook im se isplati?

Sigurno da im se isplati

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
11 godina

Apple ih sve suvereno i kolosalno gazi. Kvaliteta je kvaliteta.

dzg
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Tableti itekako imaju svoju nišu i tržište, kad trebam nešto s web-a ili pregledati neki tekst ili dokument, neću palit' PC, a mobitel mi je premali. 🥸Loše vidim i trebam veći ekran. I za pogledati vijesti s tv-a je sasvim ok, dok supruga gleda neko uređenje interijera ili vrta... 😉
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 mjeseci
UniqueBug kaže...
Tableti itekako imaju svoju nišu i tržište, kad trebam nešto s web-a ili pregledati neki tekst ili dokument, neću palit' PC, a mobitel mi je premali. 🥸Loše vidim i trebam veći ekran. I za pogledati vijesti s tv-a je sasvim ok, dok supruga gleda neko uređenje interijera ili vrta... 😉

Meni obrnuto, za većinu mobitel a kad trebam veći ekran pc, tablet je suvišan.

17 godina

Ono kad je nastao boom tableta i kad su ga svi htjeli imat/probat je bilo cool, ali mislim da je većina brzo shvatila da je to samo uređaj zapeo između nekoliko svijetova (pc, laptop, mobitel, tv, book reader, gaming handheldi) i da u ničemu nije najbolji, te nije baš prijenosan i lakše ga je razbit još.

Sigurno da ima neku svoju nišu npr. možda za putovanja, čitanje mangi, za djecu, dizajnere možda, edukacija itd., ali po meni bezveze je bacit ~€500+ na uređaj bez kojeg većina može ili bi rijetko koristila.

It won't happen unless you make it happen.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

teblet - beskorisnije od sise na piletu

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Joj,...kaj bi tablet bio beskoristan.....može odgovarati na emailove, pratiti video uratke, nešto pisati, imaš veću ekonomičnost, nego na mobitelu, a opet nemaš lap ispred sebe...

Meni tablet najčešće korisno dođe kada nešto čitam, a ne moram se mučiti na mobitelu, a preveliki mi je u tom trenutku lap.

Nemojte sve mjeriti po svojim aršinima.

dzg
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

imao ipad i samsung, imam još uvijek potonji, skuplja prašinu, djeca nekad pogledaju neki video..

dobro je kolega iznad napisao, uređaj koji je zapeo negdje između i zapravo ništa ne radi potpuno ili kako treba... ili je glomazan, ili nema sim karticu, ili nema ni 1% funkcionalnosti laptopa (osim ako je nekom posao slanje mailova, a i tu je banana kad dođe brdo različitih privitaka, editiranja svega i svačega...), ili je premal za video, posao... totalno promašen uređaj, kao što sam govorio kada je prvi ipad izašao. fold mobiteli će potpuno pojesti i uništiti tablete, čim padne cijena.

edit: imam laptop koji je veličine skoro kao tablet, 14 inch ekran, malo preko 1kg težine, baterija između 15 i 20 sati, može sve za razliku od tableta, uključujući komplet pristup mobitelu i svim aplikacijama na njemu 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2025 18:19 (digitall).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice