Nvidia drži 82% tržišta grafičkih kartica

poruka: 69
|
čitano: 11.389
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia drži 82% tržišta grafičkih kartica".
17 godina
odjavljen
Re: Nvidia drži 82% tržišta grafičkih kartica
nixass kaže...

jedini plus koji sad vidim kod nvidie je oku puno ugodniji i intuitivniji "graphics manager".

mozda je i bilo nekih "problema" koje sam ja smatrao pod normalno?

Čekaj, ti si instalirao windowse??? Jel ti znaju u firmi?

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
rambox kaže...

A to šta je Nvidia TitanX 1000 dolara, nema veze to nije puno jer tolko realno i vrjedi=malo morgen.

Da, zato ih nitko nije ni kupio...

Preskupo uvijek neko kupi fučkaj ga, ali broj prodanih komada je smješan/zanemariv u odnosu na ostale grafe.Takve grafe kupuju se iz tri razloga, jer nekom fakat trebaju, jer neko ima viška love(kupac nema pametnijeg posla), jer neko hoče imat najbrži auto u selu.

Sad če uskoro izač Fury Nano, pa ako nekom treba dimenzijama vrlo mala grafa+odlične performanse onda šuti i plati.Zašto su male dimenzije velika prednost, to ne treba posebno naglašavat kaj drugo.Dakle ako neko slaže što je moguče manji HTPC komp, onda treba što manju grafu+performanse=nema drugog izbora osim Fury Nano.

Sad samo čekam da neko kaže, ako Fury Nano ne košta više od 300dolara onda je to vrlo isplativo.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
14 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Ja ne znam kak su svima vama ti driveri od amd'a koma. Ja nikad problema. Dajte mi primjer nekog problema da vidim o cem se radi..

Ista stvar. Imao sam dosta kartica od AMDa i nikad problema. Sve su doživile starost i otišle u otpis. Nikad nije bilo problema s pregrijavanjem ni crashanjem. A fps je uvijek bio onakav kakv bi i trebao biti. Jedan jedini problem se pojavio s kupnjom monitora koji radi preko display porta. Problem jer bio jer sam imao prastari driver, i updateom istog je sve proradilo.

11 godina
Ljudi ovdje bacaju I drvlje I kamenje na Amd a moja r9 280-ka radi fenomenalno I nema igre koju nisam pokrenuo sa njom minimalno na medium, I interesantno je da nikad nisam imao problema sa driverima. Jest da se malo vise grije ali Boze moj. Ulozeno, dobijeno, ja prezadovoljan.
Ne znam za Nvidiu I nije me briga.
Hejjjjj
16 godina
neaktivan

meni stvari s tim karticama nisu baš tak crno-bijele, jer se pokazalo da i te kako ima veze tko je proizvođač kartice (npr. gigabyte r7 260 2GB ddr5 radi savršeno, jednak sapphire - katastrofa, poglavito s pregrijavanjem itd.). driveri za sve su manje-više ok (u smislu kartice i win) ali problem znaju biti igre koje imaju nebulozne zahtjeve. načelno, nema preporuke. kak se kome posreći. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Friday kaže...
nixass kaže...

jedini plus koji sad vidim kod nvidie je oku puno ugodniji i intuitivniji "graphics manager".

mozda je i bilo nekih "problema" koje sam ja smatrao pod normalno?

Čekaj, ti si instalirao windowse??? Jel ti znaju u firmi?

ne ne, to imam oduvijek na kucnom uber stroju, jedino na poslovnom laptopu se pravim fin, underground i hipster :D

btw, imao sam problema sa 9800pro, malo sam se previse igrao sa clockom memorije.. al vec je bilo vrijeme za zamjenu pa nisam dramio previse.

jedino mi kartice zao.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 16:04 (nixass).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Sad če uskoro izač Fury Nano, pa ako nekom treba dimenzijama vrlo mala grafa+odlične performanse onda šuti i plati.Zašto su male dimenzije velika prednost, to ne treba posebno naglašavat kaj drugo.Dakle ako neko slaže što je moguče manji HTPC komp, onda treba što manju grafu+performanse=nema drugog izbora osim Fury Nano.

Sad samo čekam da neko kaže, ako Fury Nano ne košta više od 300dolara onda je to vrlo isplativo.

Pa cijena je bitna, naravno. Evo slajd, 10% brža od R9 290X u Far Cry 4. Znači brža je od R9 290X otprilike kao što je i GTX970, koja je trenutno 330USD, malo troši i ima je u "ITX" izdanju za 337 eura

Koja bi po tebi bila ok cijena za Fury nano da je se isplati uzeti u odnosu na GTX970 ITX?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 16:12 (Penryn).
15 godina

Radeon 9550 (izašla 2004.) sam imao 11 godina. 6 godina sam koristio driver na CD-u koji sam dobio uz komp, 5 godina najnoviji AMD-ov, komp je bio korišten 4-8 sati dnevno. U tih 11 godina grafa mi se jednom srušila, ali se odmah sama restartirala. Jedino što me smetalo kod te grafe je nedostatak vlasničkih drivera na linux-u, premda su oni na razini open source drivera.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Od kuda te bajke o lošim AMD driverima? Ja nikad nikog nisam čuo da je imao ikakvih problema s njima. Također, osobno imam AMD kartice već više od 10 godina, uredno instaliram nove drivere kad izađu i igrao sam na desetke (da ne kažem stotine :) ) igara i NIKAD nikakvih problema nisam imao.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nezz Friday, ja nikad to nisam primjetio, sve igre su mi radile dobro (osim early accessa koji je standardno los). Da bi primjetio te mem leakove i sl. moras to pratit negdje i znat di pratit tak da ono, ja to nisam primjetio. I sad meni nije jasno zasto je udio AMD'a tak mali kad klasicni korisnik to ni ne primjeti. To ste vi svi krivi, prestanite ljudima govorit da kupuju nvidiu :D
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
11 godina
neaktivan

Ljudi se ispalti ovo za 450e nije nista u garanciji

http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/intel-core-i7-4790k-z97-asus-maximus-vii-ranger-corsair-pro-16gb/352765004-225-9519

1. Intel Core i7 4790K
2. Asus Maximus VII Ranger
3. Corsair Vengeance Pro DDR3 Red 1866MHz 16GB (2X8)

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Imas temu za takve stvari -.-

Nego, ja cu skoro u nabavu kartice i mislio sam uzet nvidiu nakon deset godina amd'a. I sad vise ni sam ne znam. Bojim se da ja ne budem ja taj koji ce zakucat zadnji cavao u ljes lol. Brijem da cu ipak uzet amd'a. :D
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
11 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Imas temu za takve stvari -.-

Nego, ja cu skoro u nabavu kartice i mislio sam uzet nvidiu nakon deset godina amd'a. I sad vise ni sam ne znam. Bojim se da ja ne budem ja taj koji ce zakucat zadnji cavao u ljes lol. Brijem da cu ipak uzet amd'a. :D

^^ I ja sam 6-7 godina AMD hteo 390 ali svi kazu uzimaj 970 do 400e

17 godina
cardadule kaže...

Ljudi se ispalti ovo za 450e nije nista u garanciji

http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/intel-core-i7-4790k-z97-asus-maximus-vii-ranger-corsair-pro-16gb/352765004-225-9519

1. Intel Core i7 4790K
2. Asus Maximus VII Ranger
3. Corsair Vengeance Pro DDR3 Red 1866MHz 16GB (2X8)

ako mislis na tome zaradit 460e isplati se, ak mislis gledat u benchmarke ko i ja, ne isplati se osim vlastitog gusta

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan

E sad preterujes...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nije problem u driverima nego što AMD ima hardwareske probleme s grafičkim karticama;na kojima je neujednačena komunikacija vrama i vprocesora.Taman u tom razdoblju im je pala "popularnost" kako su predstavili r7 250 s kojima je dotični problem,to ti mogu reći jer sam ja imao jednu takvu u posjedu te ju bacio u kantu nakon isteka jamstva. Te r9 290 mislim i još neki nebitni modeli. Iste oprobleme je imala i nVidia s nforce 3 serijom grafičkih.

Schiljak
11 godina

ja sam isto imao vrlikih problema s AMD, konkretno xfx serije 7xxx. Isto sa direct x problemi i artefakti i konstantna crashanja. Jeftino sam je se rijesio a bila stara godinu i pol. Sad imam quadro sa 512mb staru vise od 5 godina i niti jedan problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sad mi je jos draže imati AMD, grafe za "nekolicinu" odabranih. :D

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Moj stav vezano za drivere je taj da unazad desetak godina driveri su jednako dobri/loši u oba tabora.

Moja prva grafička nakon Voodoa 2 bile su:

-Radeon 9600XT (Connect 3d) - nikakvih problema, stabilna

-nvidia 6600GT (Leadtek) - nikakvih problema, osim mutnije slike od prethodnog Radeona (moj subjektivni dojam), riješio sam je se prvom prikom, stabilna

-nVidia 7900GS (Leadtek) -nikakvih problema, onda sam kupio i drugu i spario u SLI konfiguraciju: loše performanse, veći FPS sa jednom karticom nego sa dvije

-Radeon HD4700 (Powercolor) - to mi je bila najbolja kartica koju sam ikad imao ( i najdulje, 2 i pol godine) - u to doba pristupačna cijenom, odlične performanse, stabilna, sve mi je igre vrtila na max. Tek je na Witcheru 2 je izgubila dah.

-Radeon HD6950 (Sapphire) - nikakvih problem, stabilna, ali

-Radeon HD7950 (MSI) - stabilna, ali očajno bučna, najgora kartica koju sam imao

-Radeon R280X (Gigabyte) - ta je bacala artefakte, dobio novu. Poslije nikad problema.

-nVidia GTX970 (Gigabyte) - trenutno je imam, stabilna, radi bez ikakvih problema.

I da napomenem, drivere jako rijetko apdejtam jer jednostavno nema potrebe.

Tako da mislim da su priče o lošim Catalyst driverima horse shit.

Howgh!

Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
axos kaže...

Možete li svi vi spominjete loše amd drivere navest što vam se s njima dogodilo?

AMD HD 5770 - kupljena negdje pocetkom 2010.  Sa driverima s CD-a veliki problemi unutar OpenGL-a (freezanje, trzanje, raspadanje blokova... pa sve do rusenja aplikacije i OS-a). Nakon updatea situacija jos gora. Posto je radno racunalo na kojem se rijetkokad igralo graficka iskljucena i prebaceno na onboard koja je isti posao radila bez problema. Mislim da je problem ispravljen tek za 2 godine.

14 godina
neaktivan
Tvrdipanj kaže...

I da napomenem, drivere jako rijetko apdejtam jer jednostavno nema potrebe.

!

Updatei drivera donose vise performanse u igrama. Cesto update donese vise performansi nego sto ih je imao skuplji model prije updatea. U nekim igrama update drivera zna donijeti 50-60% bolje performanse a onda mozes usporedjivati sa 2-3 klase skupljom karticom.

Cesto Nvidia kartica pri izlasku ima nesto losije performanse od AMD cjenovnog konkurenta a u roku godine dana stigne i prestigne tu AMD karticu.

Kad sam kupovao GTX 560Ti cijenom je bila malo iznad HD 6850. Danas je po performansama tu negdje s HD 6870.

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Kad sam kupovao GTX 560Ti cijenom je bila malo iznad HD 6850. Danas je po performansama tu negdje s HD 6870.

Ovdje si ga pobrkao malo. I u vrijeme izlaska je GTX560Ti bila na knap sa HD6950, a kakvo je sad stanje ne znam a niti je bitno jer je jednako loše. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 19:13 (Penryn).
13 godina
Penryn kaže...
BlueMax kaže...

Ovdje si ga pobrkao malo. I u vrijeme izlaska je GTX560Ti bila na knap sa HD6950, a kakvo je sad stanje ne znam a niti je bitno jer je jednako loše. 

Da, moja 560-ka (bez ti) je bila rame uz rame sa hd6870.

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
BlueMax kaže...

Lapsus, mislio sam na 6950. Davno je to bilo dok sam uopce pratio kakve AMD kartice izdaje. Znaci pri izlasku je 560ti bila li-la sa 6870 i samo nijansu skuplja ali je nakon dva updatea drivera dosla uz bok HD 6950 pa je AMD bio prisiljen obarati cijene cijele serije.

17 godina
neaktivan

Jedino što stvarno treba reći i što nema govora je da Nvidia radi update drivera svako malo, e sad dal je to zbog bugova iz prijašnjih verzija ili nešto drugo ne znam. Na laptopu imam GT540M i svako malo imam update, evo i sad na Nvidia-inoj stranicu driveri za 900 Seriju zadnji izdani 13.8.2015, a kod Radeona za R9 3xx i 2xx seriju 29.7.2015.

13 godina
neaktivan
nixass kaže...

volio bih kad bi netko objasnio ovo sa driverima. kad ste imali takvih problema, 2004.?

Nije bitna samo kvaliteta drivera nego i trajanje podrske koja je puno duza kod NVIDIE.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
12 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Nezz Friday, ja nikad to nisam primjetio, sve igre su mi radile dobro (osim early accessa koji je standardno los). Da bi primjetio te mem leakove i sl. moras to pratit negdje i znat di pratit tak da ono, ja to nisam primjetio. I sad meni nije jasno zasto je udio AMD'a tak mali kad klasicni korisnik to ni ne primjeti. To ste vi svi krivi, prestanite ljudima govorit da kupuju nvidiu :D

Ja sam imao očajne probleme sa ati karticama, zadnju sam imao prije 2 godine i 2 igre koje sam jako volio su imale konstantno padanje FPSa (BF3 i FC3), prodao sam tu karticu i kupio 500 kn jeftiniju nvidiu i dobio veći i stabilniji framerate.

17 godina
neaktivan

Možemo ponovno do u beskraj raspredati AMD, Nvidia...  vječna bitka :)

Činjenica je da ja osobno imam puno bolje iskustvo sa Nvidijinim karticama.

Nvidia je skuplja, ali znate onu - kolko para...   

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Možemo ponovno do u beskraj raspredati AMD, Nvidia...  vječna bitka :)

Činjenica je da ja osobno imam puno bolje iskustvo sa Nvidijinim karticama.

Nvidia je skuplja, ali znate onu - kolko para...   

AMD se vrlo brzo izjednacava s njima po pitanju cijene , sa svakom novom generacijom cijene su sve gore i gore, eh kad se samo sjetim vremena dok si mogao kupit high end graficku za 3800 kn, sada jedva da mozes rebrandiranu iz prethodne generacije dobit . Moram priznat da me AMD svake godine razocara iako ih ne koristim godinama no zdrava konkurencija je uvijek dobrodosla. Koliko sam procitao na vijestima NVIDIA ih daleko sisa po prodaji, no AMD i dalje ne razmislja o snizenju , jedva cekam sljedecu generaciju s HBM2 memorijom od oba tabora i sa simbolicnom cijenom od 9000 kn za obicnu stock verziju s hladnjakom koji moze samo zimi hladit 

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
13 godina

A za što ti je potrebna kartica danas skuplja od 3800 kn??

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice