Seru... nemoze tebe nitko natjerat da ides u casnicku skolu ako neces... mozes biti i docasnik i vojnik s fakultetom jer je za to dvoje jedini uvijet da imas zavrsenu srednju skolu i nema ti fora da si prekvalificiran.... prekvalificairan u vojsci jesi jedino onda kad npr ti sa cinom narednika hoces ici negdje na drugo ustrojbeno mjesto koje je nize od tvog osobnog cina, znaci na desetnika ili skupnika.... iako ima fora kako da se i ta zapreka prede...
netreba...samo treba faks... ALI od njega ti moze ovisiti smijer profesionalnog razvoja...to ti je ono grane, postrojbe.... nemos bit pilot sa diplomom difa.... informaticar s diplomom lovstva... ak me kuzis... e sad imas na morhovoj stranici koje su deficitarne struke koje fale...recimo medicina i tu upadas ak si doktor sigurno jer im fali doktora... i naravno mozes ih uvijek nazvat da se informiras... neznam jes ti zavrsio vec faks ili ne...pa ako nisi imas i nove studijske programe u morhu na HVU bas vojni smjerovi....

Ovako imam jedno pitanje,htjeo bih u vojsku ali sam daltonist,probao sam vec par onih testov sa tockicama i vecinu njih nevidim,nisam isao kod okulista,znam da ima vise vrsta daltonizma ali nisam siguran koje boje tocno nevidim,ako se ne moze u vojsku ako ste daltonist znam da imaju naocale i leće kojima vidite određene nijanse boja koje nevidim,ako bih to imao dali bih onda mogao u vojsku?
El pisao možda netko odavde zamolbu za premještaj?da objasni šta se sve piše u tome i kako?
hvala