Dobrovoljno pristupanje vojsci RH

poruka: 278
|
čitano: 145.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ja radim u vojsci, zadovoljan sam poslom koji radim...ne znam zašto ste svi ljubomorni na to što je veća plača nego u privatnim firmama, svi imate mogučnosti se prijaviti u vojsku. 
Al računajte da vas mogu poslat negdje, pa ćete se jednom mjesečno vračat kući da vidite svoje kako su i to, jedno dobiješ drugo gubiš... Plača je još i mala po mojem mišljenju, za običnog vojnika bi trebala biti barem 6000...

A za obavezni vojni rok, ja sam protiv, zato što bi te novce mogli uložit za bolje uvjete u vojarnama ili u povečanje plaća. Jer neke vojarne izgledaju koma, a i recimo ovaj vojni poligon gdje sam bio je stvarno živi užas, al da se izdržat tih par tjedana koliko se zna biti tamo. 

14 godina
Re: Dobrovoljno pristupanje vojsci RH
Gremlin144 kaže...

Ja radim u vojsci, zadovoljan sam poslom koji radim...ne znam zašto ste svi ljubomorni na to što je veća plača nego u privatnim firmama, svi imate mogučnosti se prijaviti u vojsku. 
Al računajte da vas mogu poslat negdje, pa ćete se jednom mjesečno vračat kući da vidite svoje kako su i to, jedno dobiješ drugo gubiš... Plača je još i mala po mojem mišljenju, za običnog vojnika bi trebala biti barem 6000...

A za obavezni vojni rok, ja sam protiv, zato što bi te novce mogli uložit za bolje uvjete u vojarnama ili u povečanje plaća. Jer neke vojarne izgledaju koma, a i recimo ovaj vojni poligon gdje sam bio je stvarno živi užas, al da se izdržat tih par tjedana koliko se zna biti tamo. 

Ovo vrijedi i za privatnike.
Ne znam čemu forsiranje obveznog vojnog roka,pogotovo jer nemamo niti novaca,niti prostora gdje bi smjestili sve te ljudi,niti opreme,a niti ljudi koji bi njih trebali obučavati.
Jedino da ih smjestimo u šatore,samo sumnjam da imamo i dosta šatora.

Ne vidim ništa korisno od forsiranja takvih stvari,pogotovo jer će na kraju od ukupnog broja ostati 20% koji se nisu izvukli na jedan od milijun načina.

robimarko@gmail.com
10 godina
neaktivan

A koliko uniformi dobijemo?1 ili 2?kako ih peremo?pretpostavljam ručno?

10 godina
neaktivan

Plaća bješe 5100 kn ako se ne varam,ali da to što kažeš drži vodu.

Poznanik je završio prošle godine u rujnu,počeo raditi sredinom prosinca ali ga stavili u Slunj,300+km od kuće pa ti gledaj.

Kako je onda.

2 tjedna Požega + 6 tjedana Gašinci?

16 godina
MadMax2015 kaže...

neznam kako je tamo al ide 2 kompleta mislim.....a negdje ima veseraj ili masina pa sam ili nosis kuci....

MadMax2015 kaže...

Plaća bješe 5100 kn ako se ne varam,ali da to što kažeš drži vodu.

Poznanik je završio prošle godine u rujnu,počeo raditi sredinom prosinca ali ga stavili u Slunj,300+km od kuće pa ti gledaj.

Kako je onda.

2 tjedna Požega + 6 tjedana Gašinci?

ides u vojsku a ne u lokalnu birtiju na kavu....budi sretan da hrvatska nije tako velika.... i da te cuju da kukas jos bi dalje oso....

5100 je osnovna placa e sad ima razlika od postrojbe do postrojbe i prava ti nisu jednaka dok sina ugovor kao i kad postanes docasnik ili casnik...

a ovo za rocnu neznam....

VenAtoR#2231
15 godina
neaktivan
jocommb kaže...
 ides u vojsku a ne u lokalnu birtiju na kavu....budi sretan da hrvatska nije tako velika.... i da te cuju da kukas jos bi dalje oso....

Nažalost ovakvo razmišljanje je jedan od glavnih razloga ovakvog stanja u sustavu....

15 godina
MadMax2015 kaže...

Dobiješ 3 košulje, 3 hlače, jaknu i nadjaknu. Još ovako dobiješ ranac, putnu torbu,kabanicu, ljetne i zimske čizme, ljetnu i zimsku kapu sa šiltom, jednu običnu kapu, kacigu, remen za hlače i remen za borbeni prsluk, pribor za jelo :D, 2 navlake za kacigu, 5 zimskih i 5 ljetnih čarapa, 5 gača, podkapu, rukavice i to bi bilo to hahah

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 4:01 (Gremlin144).
10 godina
odjavljen
Gremlin144 kaže...

...5 zimskih i 5 ljetnih čarapa...

U čemu je razlika? Na zimskim je čarapama nacrtan snjegović, a na ljetnima se nalazi palma? Ili njih četrnaest...?

vocap, bičz?
12 godina
odjavljen

Ne, M. Ban je.

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 4:11 (skorvy).
15 godina
Arendelle kaže...
Gremlin144 kaže...

...5 zimskih i 5 ljetnih čarapa...

U čemu je razlika? Na zimskim je čarapama nacrtan snjegović, a na ljetnima se nalazi palma? Ili njih četrnaest...?

ti to ozbiljno?

10 godina
neaktivan
jocommb kaže...

5100 je osnovna placa e sad ima razlika od postrojbe do postrojbe i prava ti nisu jednaka dok sina ugovor kao i kad postanes docasnik ili casnik...

Tko kuka?ja sam rekao za poznanika di je ošao.Meni svejedno di bi me stavili kad bi mogao ostati raditi.Nemam nikog osobno u životu,nemam obitelj tako da meni svejedno di bi bio smješten.

Gremlin144 kaže...

Dobiješ 3 košulje, 3 hlače, jaknu i nadjaknu. Još ovako dobiješ ranac, putnu torbu,kabanicu, ljetne i zimske čizme, ljetnu i zimsku kapu sa šiltom, jednu običnu kapu, kacigu, remen za hlače i remen za borbeni prsluk, pribor za jelo :D, 2 navlake za kacigu, 5 zimskih i 5 ljetnih čarapa, 5 gača, podkapu, rukavice i to bi bilo to hahah

Uh,pa dobije se onda stvarno sve potrebno.

Glupo mi se ponavljati,ali kad nitko nije sa sigurnošću odgovorio.

2tjedna Požega

+

6tjedana Gašinci?

to za sigurno zadnjih godina?

15 godina
MadMax2015 kaže...
jocommb kaže...

Tko kuka?ja sam rekao za poznanika di je ošao.Meni svejedno di bi me stavili kad bi mogao ostati raditi.Nemam nikog osobno u životu,nemam obitelj tako da meni svejedno di bi bio smješten.

Gremlin144 kaže...

Uh,pa dobije se onda stvarno sve potrebno.

Glupo mi se ponavljati,ali kad nitko nije sa sigurnošću odgovorio.

2tjedna Požega

+

6tjedana Gašinci?

to za sigurno zadnjih godina?

3 tjedna gašinci a 5 tjedana požega, dobiš i 5 majci kratkih rukava, 2 majce dugih rukava , 2 duge gače i vreču za spavanje

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 12:10 (Gremlin144).
10 godina
odjavljen
Gremlin144 kaže...

ti to ozbiljno?

Najozbiljnije. Kakve su to zimskeljetne čarape?

vocap, bičz?
13 godina
protjeran

ti "žensko" pa da neznas?lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Arendelle kaže...
Gremlin144 kaže...

ti to ozbiljno?

Najozbiljnije. Kakve su to zimskeljetne čarape?

zimske su debele i do koljena,a ljetne tanke i do gležnja,tj.idu preko gležnja

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 21:17 (Gremlin144).
10 godina
odjavljen
Gremlin144 kaže...

Dakle, zimske čarape ono su što učen puk naziva dokoljenicama, dok su ljetne čarape zapravo sokne? Mogao si odmah tako reći.

vocap, bičz?
16 godina
Arendelle kaže...
Gremlin144 kaže...

Dakle, zimske čarape ono su što učen puk naziva dokoljenicama, dok su ljetne čarape zapravo sokne? Mogao si odmah tako reći.

ma bravo otkrivas ameriku.... samo sto u vojsci ima jako puno ucenog puka i nepametare nego imaju ljetne i zimske carape....

VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 23:00 (jocommb).
10 godina
odjavljen
jocommb kaže...

ma bravo otkrivas ameriku.... samo sto u vojsci ima jako puno ucenog puka i nepametare nego imaju ljetne i zimske carape....

Zapravo ne vjerujem da imaju zimskeljetne čarape. Imaju obične crne dokoljenice i sokne jer se radi o vojsci. Vojnici ne znaju što je moda, ali ja znam. Zato imam zimske sokne ("zimske ljetne čarape") sa snjegovićem te ljetne dokoljenice ("ljetne zimske čarape") s nekom palmom. Jesi li sad uvidio besmisao svoje terminologije? :)

vocap, bičz?
10 godina
neaktivan

Jedino za kaj vojska sluzi je:

1. Da brani zajedno sa policijom vladajuce guzice kad se narod pobuni protiv njih jer su lopovi

2. Da pocne ubijati ljude jer im je lopovska vladajuca guzica to naredila(zbog novaca,teritorija itd.)

Ako tebi netko ebe mater cetnicku ili ustasku ti ako si dovoljno cist u glavi neces se obazirati na to i neces imati potrebu uzvracati pogotovo ne ratom.

Ako netko treba pojacanje u istu gore svrhu ne trebas ici u vojsku ako si dovoljno cist u glavi. 

15 godina
Arendelle kaže...
jocommb kaže...

Zapravo ne vjerujem da imaju zimskeljetne čarape.

Postoje ljetne i zimske čarape i to nisu crne nego maslinasto zelene.

10 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Stvarno ne razumijem kako ne možeš shvatiti da su pridjevi zimske ili ljetne odrednice za crtež, uzorak ili šaru na čarapama, a ne za duljinu ili svojstva materijala od kojeg se one izrađuju. Sokne (kratke, moderne, obično tanke čarape) mogu biti zimske ako se na njima nalazi motiv pahulje isto kao što dokoljenice (duge do koljena, obično debele čarape) mogu biti ljetne nacrtaš li na njima plažu, more i koktele. Međutim, vojnici očigledno nemaju ni zimske ni ljetne čarape - imaju zelene (bljak!) dokoljenice i zelene (bljak!) sokne bez nacrtanih motiva. Dakako, pod pretpostavkom da su tvoja informacija o boji i moja pretpostavka o dizajnu točne.

vocap, bičz?
16 godina
dreadmoore kaže...
Arendelle kaže...
jocommb kaže...

Zapravo ne vjerujem da imaju zimskeljetne čarape.

Zapravo mozda kod nas stvari zovemo tako jer sluse svrsi i odma se zna na sta se misli bez previse nepotrebnog kokodakanja kao u tvom slucaju....

VenAtoR#2231
10 godina
odjavljen
jocommb kaže...

Zapravo mozda kod nas stvari zovemo tako jer sluse svrsi i odma se zna na sta se misli bez previse nepotrebnog kokodakanja kao u tvom slucaju....

#onokad te vojska kori zbog nepotrebnosti.

vocap, bičz?
15 godina
Arendelle kaže...
dreadmoore kaže...

Stvarno ne razumijem kako ne možeš shvatiti da su pridjevi zimske ili ljetne odrednice za crtež, uzorak ili šaru na čarapama, a ne za duljinu ili svojstva materijala od kojeg se one izrađuju. Sokne (kratke, moderne, obično tanke čarape) mogu biti zimske ako se na njima nalazi motiv pahulje isto kao što dokoljenice (duge do koljena, obično debele čarape) mogu biti ljetne nacrtaš li na njima plažu, more i koktele. Međutim, vojnici očigledno nemaju ni zimske ni ljetne čarape - imaju zelene (bljak!) dokoljenice i zelene (bljak!) sokne bez nacrtanih motiva. Dakako, pod pretpostavkom da su tvoja informacija o boji i moja pretpostavka o dizajnu točne.

To jesu za tebe koja živiš kao civil svoj čitav život pa ti imas crteže uzorke ili šare.Imamo dokoljenice, tanke ljetne i debele zimske .Pa mislim da bi trebala upoznati nekog vojnika pa da ga upitas sto duzi od opreme jer ovako ja s tobom mogu do sudnjeg dana naglabati o carapama.A sto se tice odjevanja vojnika inace i boje koje su najvise prisutne su maslinasto zelena (bljak), crna i smeđa u vecini slucajeva opet kazem sve ovisi koju uniformu nosi od kojeg puka itd.Evo posto sam ja u kopnenoj vojsci pa nosim te boje, dok recimo mornarica i zrakopvstvo druge boje.

15 godina
Slazem se da su ono dokoljenke, a druge sokne, ali nitko nejde u vojsku pametovat. Ako oni kazu da su zimske onda su zimske i obrnuto.
16 godina
Sta nemamo izraelski sistem naucila bi u 2 godine kako se sta zove.....

Jako je tesko objasnjavat nekom ko nije u sustavu il bio u njemu al o ovakima se uopce neisplati glavno da je svakom loncu poklopac, il pokusava bit smijesna ili ti humoristicna kako bi oni njeni uceni ljudi rekli.... nesto kao ajar, neda mi se vise otvarat komentare jer znam da je prvi ili medu prva 3 posljednji pokusaj pokusaj brice da od g...e napravi lice ili ti humor.... jedino je veeelika razlika sto on nije tako pametan i napastan jer ti brate udavi...
VenAtoR#2231
11 godina

Nešto u smislu kako hrpa klinaca ide u rat zbog plaće, ne razumiju da su u biti plaćenici spremni ubijati druge klince koji su tamo "trbuhom za kruhom" misleći kako služe domovini.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
10 godina
neaktivan

hvala na pomoći

fakat si mi pomagao

17 godina
Arendelle kaže...

Ajme! Kako li sam samo glupa

A dobro, zemsko si pa moze proci... na kraju krajeva uvjek se mos udat i sve bude okej

No tema je vojska tj. planovi mozebitnog zaposlenja u istoj pa ako nemas nista pametnije od carapica za razglabati sirok ti forum...

E sada da predjemo na nesto konkretnije u vezi zaposlenja u vojsci. Ne mora mladima biti lose, naprotiv... za pocetak to je OK placa pogotovo ako ljudi dolaze iz Slavonije ili opcenito neke zabiti gdje posla nema.

Ono sto se trazi tj. pojedincima ce biti bolje ako su:

Vozaci - C, CE, D, DE, G itd... sto vise kategorija imate posao ce vam biti laksi, protekcije samo takve. Strasno deficitarno u MORH-u je pitanje vozaca.

Dobra kondicijska sprema. Oni koji uredno prolaze redovite provjere te iskacu iz prosjeka tipa da se ne provlace nego su pri vrhu uvjek, bivaju prvi koji ce biti predlozeni za unaprijedjenje u docasnika.

Puskari, vezisti, racunatelji... ce "uzivati" odredjenu slobodu i bice im lakse nego ostalom puku.

Tko zavrsi u topnistvu 90% ide za Slunj tj. Knin itd...

U svakom slucaju ima slobodnih dana vise nego u bilo kojoj firmi kod privatnika, ako spaja zapovjedni kadar dane i vi ste doma, ima strazi, ima slobodno poslje... ima terena ima slobodno poslje.

Smjestaj je tako-tako, kako vas trefi... robu si nosis za 5-7 dana ili vise, klopa isto... jako se razlikuje od vojarne do vojarne.  Nije bajno ali ta placa iskreno receno "NE zaradi se" svaki mjesec i to je cinjenica.

16 godina
spaljeni kaže...
Arendelle kaže...

Ajme! Kako li sam samo glupa

A dobro, zemsko si pa moze proci... na kraju krajeva uvjek se mos udat i sve bude okej

No tema je vojska tj. planovi mozebitnog zaposlenja u istoj pa ako nemas nista pametnije od carapica za razglabati sirok ti forum...

E sada da predjemo na nesto konkretnije u vezi zaposlenja u vojsci. Ne mora mladima biti lose, naprotiv... za pocetak to je OK placa pogotovo ako ljudi dolaze iz Slavonije ili opcenito neke zabiti gdje posla nema.

Ono sto se trazi tj. pojedincima ce biti bolje ako su:

Vozaci - C, CE, D, DE, G itd... sto vise kategorija imate posao ce vam biti laksi, protekcije samo takve. Strasno deficitarno u MORH-u je pitanje vozaca.

Dobra kondicijska sprema. Oni koji uredno prolaze redovite provjere te iskacu iz prosjeka tipa da se ne provlace nego su pri vrhu uvjek, bivaju prvi koji ce biti predlozeni za unaprijedjenje u docasnika.

Puskari, vezisti, racunatelji... ce "uzivati" odredjenu slobodu i bice im lakse nego ostalom puku.

Tko zavrsi u topnistvu 90% ide za Slunj tj. Knin itd...

U svakom slucaju ima slobodnih dana vise nego u bilo kojoj firmi kod privatnika, ako spaja zapovjedni kadar dane i vi ste doma, ima strazi, ima slobodno poslje... ima terena ima slobodno poslje.

Smjestaj je tako-tako, kako vas trefi... robu si nosis za 5-7 dana ili vise, klopa isto... jako se razlikuje od vojarne do vojarne.  Nije bajno ali ta placa iskreno receno "NE zaradi se" svaki mjesec i to je cinjenica.

Topnistva ima i u Bjelovaru....

Kao sto sam rekao ko misli uspjet spremaj se i selekcija za spec postrojbe....

a evo i nesto novo http://www.defender.hr/naslovnica-izdvojeno/plan-prijema-osoblja-u-djelatnu-vojnu-sluzbu-za-2017-godinu/

VenAtoR#2231
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice