Player videa i preglednik slika bez potrebe instal

poruka: 4
|
čitano: 4.506
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima na bug forumu!

Može li mi netko reći da li postoji besplatan player koji se ne treba instalirati na računalo, a da se može nadograđivati različitim codecima? npr. pokrenem .exe playera na usb sticku i samo mu pokažem lokaciju nekog filea.

I također isto pitanje za neki besplatni preglednik slika, dakle samo pokrenem .exe bez instalacije i nađem slike za otvoriti.

Malo znam o audio i video stvarima pa valjda nije pitanje previše glupo.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Player videa i preglednik slika bez potrebe in

Pitanje je na mjestu :)

Znaci, moja iskrena preporuka, sto se programa za pregled slika tice, jest FastStone Image Viewer - besplatan, nove verzije se stalno izbacuju van, ima ugodno (makar neki put malo nestandardno) sucelje i radi bez problema. Sa sluzbenog dijela sitea za download http://www.faststone.org/FSViewerDownload.htm mozes skinuti portable verziju. Ili ako ti se svidi, mozes skinuti "normalnu" te u njoj imas opciju "make it portable" ili nesto slicno. Isprobano radi bez problema.

Za video materijale (ali podrzava i milijardu formata zvuka) tu je uvijek briljantni VLC (VideoLAN) - na stranici za download http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html mozes skinuti arhivu u 7zip formatu koja dolazi bez installera. Trebao bi se samo otpakirat - VLC koristim vec dosta dugo, no nisam isprobao ovu inacicu bez instalacije, no ne vidim gdje bi trebao biti problem.

EDIT: Skinuo ovu "portabilnu" verziju VLC-a i isprobao - radi bez problema.

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2008 21:38 (Goran Racic).
17 godina
neaktivan
RE: Player videa i preglednik slika bez potrebe in
ili umijesto VLC-a uzmi media player clasic ali on nema u sebi toliko podržanih formata nego trebaš instalirat codece
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima i linkovima. 

I player i preglednik slika radi izvrsno.Osmijeh

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice