Parkour, free running, backflip, wallflip itd...

poruka: 256
|
čitano: 73.235
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Odi na pakrour.hr, tamo malo procitaj nesto o pk-u, onda na forumu potrazi malo iskusniju ekipu koja ce ti pokazat osnove i s kojima mozes trenirat.

16 godina
neaktivan

Evo možda pomogne

http://parkour.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=39

O očima n00bova svatko je cheater.
16 godina

ako upadnem u dom u st ima 3-4 ekipe svaki dan sa njima..

bit će ludilo

Najbolji osjećaj je upala mišića........
16 godina
neaktivan

Ja treniram parkour i free running s frendovima iz Dubrave. Sport je zakon, znam Palm spin i monkey , a sada vježbam premet.

Ja i samo moj Logitech G11
16 godina
RE: Parkour, free running, backflip, wallflip itd.
Cleverman kaže...

Ja treniram parkour i free running s frendovima iz Dubrave. Sport je zakon, znam Palm spin i monkey , a sada vježbam premet.

to po meni i mnogim drugim ljudima nije sport nego vjestina...

16 godina
neaktivan

oko za oko,pasta za zube
16 godina
dncrmt kaže...

za prvi viedo thumb up

16 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Ovo nije niti pola videa parkour, to ti je sve tricking i flips, a skoro nista parkour.

16 godina
Cleverman kaže...
dncrmt kaže...

Ovo nije niti pola videa parkour, to ti je sve tricking i flips, a skoro nista parkour.

pa pogledaj malo bolje naslov teme...

16 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Ja se parkourom bavim blago rečeno "seljački", pošto živim "bogu iza nogu", i od moga društva nitko nije zainteresiran za to(zapravo se boje povreda).

Prvo zagrijem pa skačem sa traktora(IMT-a), sa krovova, trčim okomito na zidovima(pokušavam što duže za sada mogu samo 3 koraka), i takve gluposti, a one backflip-ove i takve stvari "extremnije" stvari se još bojim pokušavatiIzlanuo se, jer kada vidim kako se pošteno možeš polomit nekako mi nije vrijedno, a štačeš lud samNevinašce.

Samo da se skupi videa pa ču ih staviti na Youtube pa da viditeCool.

A svatko ko voli parkour neka obavezno pogleda film Yamakashi(francuski), pravi za parkauer-e(kao meneBelji se).

da, odličan film yamakashi, to je onaj sa onom grupom likova što doniraju za onog malog (srce)

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
16 godina
neaktivan

Yamakasi su jedan od klanova nastalih nakon sto je originalna skupina traceura raspala, a u kojoj su clanovi bili  David Belle i Sebastian Foucan. Yamakasi film veze nemaju s parkourom jer je tamo sve namjesteno i krcato strunjaca i madraca. NEMOJTE taj film uzimati kao uzor jer ce te se razbiti NEPOVRATNO. Ako vam NEPOVRATNO nije jasno, to znaci ozljede kicme, zglobova i kostiju na toj razini da se necete vise moci baviti IKAKVIM SPORTOM, a kamoli tako zahtjevnom vjestinom kakva je parkour. Pamet u glavu, oprezno i polako s treninzima.

Ne postoji 'parkourer', postoji traceur (originalno francuski) ili na engleski tracer, ali taj status podrazumijeva neke godine iskustva treniranja, pa se nemojte nazivati traceurima ako trenirate dva tjedna jer vas ostali traceuri u svijetu, kao npr. ja, nece uzimati zaozbiljno.

Princip na kojem se parkour bazira je efikasnost, a ne estetika. To znaci da niti jedan filp/palmspin/whatever sto samo trosi energiju a ne sluzi nicemu korisnom, osim da izgleda lijepo, NIJE DIO PARKOURA.

Parkour pokreti su oni koji prepreku prelaze efikasnije - u cesto slucajeva je to obicno trcanje. Sve ostalo je tricking, odnosno freerunning, koji NIJE parkour.

Filmica ima krcat youtube, i dobrih i losih, preporucam Kanadjane, Engleze i Svedjane - svi treniraju preko 5 godina i postavit ce vam ciste istinite granice o tome gdje se moze doci za 5 godina treninga.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Yamakasi su jedan od klanova nastalih nakon sto je originalna skupina traceura raspala, a u kojoj su clanovi bili  David Belle i Sebastian Foucan. Yamakasi film veze nemaju s parkourom jer je tamo sve namjesteno i krcato strunjaca i madraca. NEMOJTE taj film uzimati kao uzor jer ce te se razbiti NEPOVRATNO. Ako vam NEPOVRATNO nije jasno, to znaci ozljede kicme, zglobova i kostiju na toj razini da se necete vise moci baviti IKAKVIM SPORTOM, a kamoli tako zahtjevnom vjestinom kakva je parkour. Pamet u glavu, oprezno i polako s treninzima.

Ne postoji 'parkourer', postoji traceur (originalno francuski) ili na engleski tracer, ali taj status podrazumijeva neke godine iskustva treniranja, pa se nemojte nazivati traceurima ako trenirate dva tjedna jer vas ostali traceuri u svijetu, kao npr. ja, nece uzimati zaozbiljno.

Princip na kojem se parkour bazira je efikasnost, a ne estetika. To znaci da niti jedan filp/palmspin/whatever sto samo trosi energiju a ne sluzi nicemu korisnom, osim da izgleda lijepo, NIJE DIO PARKOURA.

Parkour pokreti su oni koji prepreku prelaze efikasnije - u cesto slucajeva je to obicno trcanje. Sve ostalo je tricking, odnosno freerunning, koji NIJE parkour.

Filmica ima krcat youtube, i dobrih i losih, preporucam Kanadjane, Engleze i Svedjane - svi treniraju preko 5 godina i postavit ce vam ciste istinite granice o tome gdje se moze doci za 5 godina treninga.

razmišljam da počnem trenirati, no, ima li toga u BiH?

16 godina
neaktivan

Ima sigurno. Pokusaj pronaci lokalni community i kod njih se informiraj.

Ako ispadne da ipak nisam u pravu, parkour je vrlo osobna vjestina i zaista nema boljeg nacina nego za poceti trenirati sam - tako sam ja poceo.

Prvo, nece biti nikakvog neprimjerenog 'takmicenja', u smislu tko ima a tko nema 'muda' napraviti nesto nevjerojatno nepromisljeno i glupo - s takvim pristupom doslovce trazis ozljede.

Drugo, naucit ces osluskivati svoj tempo ucenja i napredovanja, sto je vrlo vrlo bitno, a skoro nemoguce u grupi ljudi - nauceni smo ocjenjivati sebe u odnosu na druge, a to je u parkouru lose i nedopustivo zbog direktnih opasnosti od teskih ozljeda.

Trece, razbit ces sam sa sobom neke predrasude i neugode, npr. treniranje dok ljudi bulje u tebe, dobacuju ti razne dosjetke, posalice, prijetnje, etc.... naucit ces ono najbitnije, a to je koncentrirati se na pokret - bez toga, ozljeda je sigurna.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ako ispadne da ipak nisam u pravu, parkour je vrlo osobna vjestina i zaista nema boljeg nacina nego za poceti trenirati sam - tako sam ja poceo.

Prvo, nece biti nikakvog neprimjerenog 'takmicenja', u smislu tko ima a tko nema 'muda' napraviti nesto nevjerojatno nepromisljeno i glupo - s takvim pristupom doslovce trazis ozljede.

Drugo, naucit ces osluskivati svoj tempo ucenja i napredovanja, sto je vrlo vrlo bitno, a skoro nemoguce u grupi ljudi - nauceni smo ocjenjivati sebe u odnosu na druge, a to je u parkouru lose i nedopustivo zbog direktnih opasnosti od teskih ozljeda.

Trece, razbit ces sam sa sobom neke predrasude i neugode, npr. treniranje dok ljudi bulje u tebe, dobacuju ti razne dosjetke, posalice, prijetnje, etc.... naucit ces ono najbitnije, a to je koncentrirati se na pokret - bez toga, ozljeda je sigurna.

thx

16 godina
Deus ex machina kaže...

ma bi triba u dom u split upast nadam se... budem na parkuor hr, znam da ima par ekipa...

samo mene više zanima freerunning a neman pojma tražia sam po netu ne mogu nać nikoga niti jel ima dvorana neka

za trenirat... a jbga vaultovi su mi premočni samo sam ja polomia škae liva nije ni zarsal... tako da baš to

i nemogu radit osim sako ne bandažiram dobro zglobove..

16 godina

jel neko od vas tu zna napravit handstand i ak zna kako sto duze izdrzat na rukama...mislim na balans

16 godina
neaktivan
ja ti mogu 15 sec ali za balans moraš imati svoj stil, neki uspiju ako ukoče noge, neki ako ih opuste, kužiš svaki ima svoj stil ti pronađi svoj, evo ja se jako odgurnem i opustim noge.
16 godina
neaktivan
E oće ko trenirat sa mnom. ja sam iz Zaprešića pa ako ima koja ekipa može i iz Zagreba.
16 godina

imas u zagrebu njih dosta odi na stranicu od parkoura i registriraj se

16 godina
neaktivan

bok ja sam početnik iz kc neznam kak da se naućim tirčati free run

mi mores objasnit neke stvari

a ot kut si ti jer u kc ima dobrih mjesta

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2009 12:18 (LUXX).
17 godina
neaktivan

Ajme imas tipku "Uredi", a ne 10 postova za redom! I daj pripazi malo na pravopis, nije da mi smeta ali zvuci jako neuko!

16 godina

šta je ovo pita i sam sebi odgovara LOL

16 godina
neaktivan

si ti sad tu

16 godina
kekoKC kaže...

si ti sad tu

tko

16 godina
neaktivan

ni meni bas od kut si

16 godina
neaktivan

e od kut si ti ivan262

16 godina
danas na mtv-u u 22:00 parkour ultimate challange
16 godina
neaktivan

Ooo gle, pa i na Bugovom forumu se spominje parkour Smijeh

Nekako je tema zamrla... šteta što sve kasno pronađem, ugl. i ja se bavim pk-om kojih god. dana, super vještina i sve.

Nego, budem došo u Osijek jednom na trening pošto idem tamo u školu pa da mao promijenim place-ove Namigiva

15 godina
neaktivan

Jedan tipični trening na snijegu i bljuzgi:

http://www.vimeo.com/8664837

Dok je mokro i sklisko, ne može se raditi baš previše stvari od tehnike, pa se tada radi uvijek snaga i kondicija...

Eto mi smo se malo zabavljali, malo vježbali i 2h proveli na svježem zraku. Smijeh

16 godina
neaktivan
Getz kaže...

Jedan tipični trening na snijegu i bljuzgi:

http://www.vimeo.com/8664837

Dok je mokro i sklisko, ne može se raditi baš previše stvari od tehnike, pa se tada radi uvijek snaga i kondicija...

Eto mi smo se malo zabavljali, malo vježbali i 2h proveli na svježem zraku. Smijeh

super trening , po snijegu ste se sa skijama trebali zagrijavat ;D , po meni zakon sport XD

tko rano rani , zajebo je kokota
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice