Word, Excel i PowerPoint uskoro će nove dokumente

poruka: 11
|
čitano: 1.511
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Word, Excel i PowerPoint uskoro će nove dokumente ".
15 godina

Meni se cini da taja microsoft zivi na staroj slavi i opstaje zbog nedostatka konkurencije u poslovnom okruzenju. Da je trziste iti malo konkurentnije imao bi velike gubitke na godisnjoj razini

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

6 0 hvala 0
16 mjeseci
Re: Word, Excel i PowerPoint uskoro će nove dokume

Pa tako funkcionira kapitalizam, velika riba inkorporira manju te ju izbriše. Oni imaju love te otkada je dosao CEO Nadella, puno im bolje ide jer su skužili da je bolje kupiti već gotovu firmu / koristiti opensource (MS Edge je na bazi Chromiuma) nego neuspjesno izmisljavati toplu vodu sa programerima koji ne rade sa entuzijazmom kao ekipa iz 80ih... 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:48 (Hrki87).
15 godina
Hrki87 kaže...

Pa tako funkcionira kapitalizam, velika riba inkorporira manju te ju izbriše. Oni imaju love te otkada je dosao CEO Nadella, puno im bolje ide jer su skužili da je bolje kupiti već gotovu firmu / koristiti opensource (MS Edge je na bazi Chromiuma) nego neuspjesno izmisljavati toplu vodu sa programerima koji ne rade sa entuzijazmom kao ekipa iz 80ih... 

Glupi ljudi ne žele koristiti socijalističko-komunističke pandane istih programa.

Nezahvalna stoka, sve to treba u gulag i jame!

8 mjeseci
stirko55 kaže...

Meni se cini da taja microsoft zivi na staroj slavi i opstaje zbog nedostatka konkurencije u poslovnom okruzenju. Da je trziste iti malo konkurentnije imao bi velike gubitke na godisnjoj razini

Ako gledamo od 2009 vec su dosta propali s time da sad mogu gubiti i vise kako se linux poboljsava
https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/worldwide/#monthly-200901-202507

16 godina

-gdje ti vidiš linux?

-istina, nedostatak konkurencije.. no to je stvar platforme, ne pojedinog soft dijela, koji kad je razmrljven nije platforma a za rad trebaš platformu, kao što trebaš čitav auto da bi vozio, kotače-gume, gorivo, cestu.. ne samo auto.. sustav=platforma .. pa je pitanje što je izbor itd.

graf linuxa, u 20 godina s 2% na zaokruženo-više, 4%.. što možemo tumačiti i kao rast od 100% ako želimo... no realnost je da je to ipak samo mrvica.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:34 (ihush).
9 godina
Moram koristiti M365 u firmi. Jedva čekam penziju pa da kupim licencu Officea Pro za 10 EUR i da (odj...) otkačim cloud i konačno imam kontrolu nad svojim datotekama.
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
I u firmi sam se napokon prebacio na 100% FOSS. Jedna državna institucija s kojom radimo napokon izbacila makro naredbe iz jednog obrazaca s kojom se služi ^-^

2 0 hvala 0
15 godina

Cloudu ne vjerujem ništa. Kratko i jasno. Ali služim se sa njime, po mojim uvjetima. Čisto da se desi ne znam što da ne moram vraćat backup od prije tjedan dana npr. nego mogu sa clouda preuzet friške datoteke i tjt. Vjerujem mu da će mi čuvat tjedan dana, eto toliko mu vjerujem. Zbog ovih stvari ne idem dalje od offica 2019. I tražim alternative, i za dokumente, i tablice, mailove, i operativni sustav. Ako se ne moraju koristit windowsi zbog igrica ili poslovno, autocad idr. linux je prilično stasao a macos da ne govorim, vrijeme privikavanja je valjda 15 min za običnog usera.

2 0 hvala 0
17 godina

Ovo će već EU sasjeći negdje u nadolazeće vrijeme. Ovim te de facto prisiljavaju na korištenje određene usluge koju možda ne želiš, jer po ovome ispada da moraš imati cloud račun (pretpostavljam OneDrive u ovom slučaju).

1 0 hvala 0
5 godina
Što se tiče CADa BricsCAD i DraftSight su prilično dobre alternative, meni je za ono što mi tu i tamo treba LibreCAD sasvim dovoljan.
A za mailove i tablice već odavno postoje odlični FOSS programi.
10 godina
PICART kaže...

Ovo će već EU sasjeći negdje u nadolazeće vrijeme. Ovim te de facto prisiljavaju na korištenje određene usluge koju možda ne želiš, jer po ovome ispada da moraš imati cloud račun (pretpostavljam OneDrive u ovom slučaju).

Nitko te nista ne tjera, samo je po defaultu odabrano OneDrive umjesto Documents ili kako se vec sad zove taj folder u određenoj verziji Windowsa. I dalje mozes spremiti na disk, USB, mrezni share, disketu ili gdje hoces samo je default OneDrive. A cini mi se da to nije neka novost, mislim da je tako vec neko vrijeme sa Office365.

A i realno, ako vec je cloud licenca, neka sprema, bar ne moram gledati jesam spremio na OneDrive ili ne. Govorim o poslovnim korisnicima...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice