Sve više čitam o ovome "Cloud computingu", i sve više mi se stvara određena skepsa prema tome.
Da li je ovo zbilja najbolji pravac za razvoj IT-a, ili je to zapravo još jedan korak naprijed ka sveopćoj kontroli svjetske populacije. Nemojte me sad shvatiti krivo i misliti da paničarim i da sam zagovornik teorija zavjera ili nešto slično; ako malo bolje razmislite, ovo je zapravo vrlo realan problem i sumnja.
Kažu da korisnik više neće morati ostavljati nikakve dokumente i osobne podatke na svom hard disku nego će se sve spremati na neko "nepoznato mjesto na neodređenoj lokaciji", tako da bi bili u mogućnosti bilo gdje i bilo kada pristupiti tim podacima, odnosno kad bi se to pretvorilo u primjer, recimo imati otvoren svoj profil windowsa na kompjuteru od desete osobe. Koliko je to zapravo potrebno ? Zar nije savršena opcija imati usb stickove ili neke druge medije za prijenos podataka i tako prenositi te podatke gdje hoćemo i kako hoćemo - odnosno imati potpunu kontrolu nad njima, nego ovako tu brigu prepustiti nekom "cloud computingu" ?
Meni se sve čini da to neće ići na dobro i da bi definitivno trebali ostaviti mogućnost zaključavanja osobnih podataka na vlastitom hard disku