Cloud computing

poruka: 3
|
čitano: 1.551
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Cloud computing - prodaja magle ?

Sve više čitam o ovome "Cloud computingu", i sve više mi se stvara određena skepsa prema tome.

Da li je ovo zbilja najbolji pravac za razvoj IT-a, ili je to zapravo još jedan korak naprijed ka sveopćoj kontroli svjetske populacije. Nemojte me sad shvatiti krivo i misliti da paničarim i da sam zagovornik teorija zavjera ili nešto slično; ako malo bolje razmislite, ovo je zapravo vrlo realan problem i sumnja.

Kažu da korisnik više neće morati ostavljati nikakve dokumente i osobne podatke na svom hard disku nego će se sve spremati na neko "nepoznato mjesto na neodređenoj lokaciji", tako da bi bili u mogućnosti bilo gdje i bilo kada pristupiti tim podacima, odnosno kad bi se to pretvorilo u primjer, recimo imati otvoren svoj profil windowsa na kompjuteru od desete osobe. Koliko je to zapravo potrebno ?   Zar nije savršena opcija imati usb stickove ili neke druge medije za prijenos podataka i tako prenositi te podatke gdje hoćemo i kako hoćemo - odnosno imati potpunu kontrolu nad njima, nego ovako tu brigu prepustiti nekom "cloud computingu" ?

Meni se sve čini da to neće ići na dobro i da bi definitivno trebali ostaviti mogućnost zaključavanja osobnih podataka na vlastitom hard disku

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Cloud computing - prodaja magle ?

Pa sto se tice slika s ljetovanja, nekavih mailova koji kruze, zivotopisa i slicnih gluposti, bas me briga gdje su ako mogu do njih. Neke druge stvari, tipa stanje na bankovnim racunima sigurno ne bih povjerio oblaku Osmijeh 

Ali i sam kazes da korisnik nece morati ostavljati, a ne da nece smjeti (ili moci) ostavljati fileove koje zeli na svom hard disku.

***** Maxxy *****
17 godina
protjeran
Cloud computing

Ja rađe unajmim vlastite virtualne servere i imam vlastiti cloud computing, onaj tko ne bude tehnički obrazovan.. tough luck...

Google ili M$ 100% neće imati moje podatke na svojim serverima, dovoljno je da Google ima svu moju elektronsku poštu ali i to prelazi u moju domenu uskoro.. tako i tako je na računu više smeća nego poslovno važnih informacija tako da account ide schlus .. eh sada treba vidjeti ako će bayes filter raditi... brrr :\

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice