Apple vodi u mobilnom pregledavanju Interneta

poruka: 92
|
čitano: 9.203
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple vodi u mobilnom pregledavanju Interneta".
14 godina
protjeran

Zato ja na Androidu imam desktop user agent {#}

Uvijek me živciralo kad svaki put idem učitat neki link pa me on vrati na početnu stranicu i kaže "Poštovani posjetitelju! Naša stranica web.com ima mogućnost pregleda prilagođenog upravo za Vaš! mobilni aparat. Ukoliko želite na mobilnu stranicu, pritisnite link ispod!". I onda šta god da stisnem, vrati na homepage pa ti nađi šta si tražio.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Po čemu je tablet mobilniji od laptopa? {#}

Vučeš i jedno i drugo sa sobom, dakle nema nikakve usporedbe.

( ˘͡ -˘͡)

0 2 hvala 0
15 godina
Re: Apple vodi u mobilnom pregledavanju Interneta
Bypass kaže...

Po čemu je tablet mobilniji od laptopa? {#}

Vučeš i jedno i drugo sa sobom, dakle nema nikakve usporedbe.

pogledaj specifikacije težine i volumena pa usporedi.

14 godina
neaktivan
vruće je...
14 godina
protjeran
Ezio kaže...

Nosio ja kilu i pola ili pola kile, tako mi je svejedno jer opet moram nositi oboje u torbi ili pederuši za tablete.

Možda bi ovo bilo od nekog značaja da imaš 5 godina.

( ˘͡ -˘͡)
16 godina
neaktivan

Ezio ti to da i hoćeš projektirati u šumi ne možeš da svom ipadu hahahaha, pa i dalje budi mobilan sa svojom igračkom i tješi se kako je to nešto super :p

težinu i volumen vole uspoređivati ali tehničke karakteristike ne, zanimljivo :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 12:09 (Oldy).

0 1 hvala 0
15 godina
Bypass kaže...
Ezio kaže...

Nosio ja kilu i pola ili pola kile, tako mi je svejedno jer opet moram nositi oboje u torbi ili pederuši za tablete.

Možda bi ovo bilo od nekog značaja da imaš 5 godina.

ne mozes objektivno sagledati problem ako ti laptop stoji prikeljen na stol. možda si i vucarao laptop na duže staze ali nikad nisi probao tablet pa ne znas koja je to prednost.

16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ezio ti to da i hoćeš projektirati u šumi ne možeš da svom ipadu hahahaha, pa i dalje budi mobilan sa svojom igračkom i tješi se kako je to nešto super :p

težinu i volumen vole uspoređivati ali tehničke karakteristike ne, zanimljivo :)

To ti je isto ko da nekome prigovaras zasto kada ide u setnju nosi termosicu umjesto da fura sa sobom cijeli frizider. Nikad neznas sta ti moze pritrebati a frizider je daleko mocniji stroj. {#}

Anketa se ne radi o tome koji je uredaj mobilniji vec koliki je postotak ljudi koji surfaju na mobilnom browseru. Anketa sluzi kako bis mogao zakljuciti kako izgleda situacija na trzistu tableta i mobitela. Ako su podaci tocni onda korisnici Applea su najbrojniji i najvise surfaju na mobilnom Safariju. Dok je ukupan broj surfanja na mobilnom browseru u odnosu na ''klasican'' browser svega 6% no ima tendenciju rasta.

@Oldy: Prestani mijesati kruske i jabuke, i molim te sljedeci put kada odes u prirodu sa svojom opremom uploadaj jednu fotku ovdje na forumu da vidimo na sta to lici. Hvala unaprijed!

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
16 godina
neaktivan

Opet ni ti ne kužiš,

moja opera 11.51 je više nego mobilna kada sam ja mobilan potpuno isto kao i kad sjedim kod kuće, doma ili u sred šume potpuno isto,

a i gdje god da sam išao imao sam bilokakvog signala na vipu

znači univerzalna je i mobilna i statična već po potrebi, da li ti sada kužiš? opet ne a što ću morat ću na kineski :p

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Ezio kaže...

ne mozes objektivno sagledati problem ako ti laptop stoji prikeljen na stol. možda si i vucarao laptop na duže staze ali nikad nisi probao tablet pa ne znas koja je to prednost.

Po čemu ti pretpostavljaš da nisam probao tablet?

Uostalom nije da jedno i drugo trebam nostiti 30 kilometara na ramenu. Tako da je apsolutno svejedno.

A kad i nosim, nosim laptop jer je daleko korisniji od tableta. Da razjasnim, korisnost nije čitanje jutarnji.hr na terasi kafića. Niti gledanje filmova u vlaku. To je stvar osobnih preferenci.

Kao što rekoh nije ništa mobilniji od laptopa. Točka.

( ˘͡ -˘͡)
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Zato sam i napisao u prvome postu ako dijele mobilno od statičnog neka podjele do kraja, ja sam i mobilan i statičan već po mojoj potrebi, koristim isto i kao mobilan i kao statičan,(... i svi ostali postovi)

Sori Oldy ali cjepidlaciš. Po tome bi se netko s desktop kompom mogao buniti. Naime i ja sam mobilan ako svoju kantu stavim u auto i spojim ju na akumulator ili slicni izvor struje. 

Mogu do gotovo bilo kojeg kraja hrvatske, mobilan sam, imam mobilni net i punokrvno nabrijano desktop racunalo. Zašto mene nisu brojili u statistici? {#}

Kužiš li apsurd? Tu se jednostavno mislilo na mobilne OS-ove, a ostalo su iznimke. 

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
16 godina
neaktivan

Ma alen kužim ali zašto mene nitko ne kuži da sam i ja mobilan i to potpuno, i koristim jedan uređaj i ne trebam recimo ništa ni prebacivati uvijek je sve sa mnom što je u lapu ma gdje god ja bio

mobilni os je onda krivi naziv, jer eto i nešto što po njima ne spada u mobilni os može biti itekako mobilno, a nema tog browsera koji može zamijeniti standardni ff, operu, ie itd zavisi tko što već preferira ok?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Offtopic  --  

Zanimljivo je kako vijesti vezane uz ime Apple, ili samo uz slike iphonea i ipadova, dovodi do 70%-tne sanse da ce biti vise komentara na tu vijest nego kod ostalih uredjaja ili vijesti na bug hr-u. Je li to netko primjetio? Ne govorim samo o flame warsima, nego i opcenito. Npr ovdje se govorilo o web browserima, ali samo zato sto je tu i apple bio u igri, puno vise ljudi je sudjelovalo u komentarima nego sto bi inace. {#}

{| qu!ck_s!1\/3r |}

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zato kaj Oldyja danas nešto pere pa mora tražit dlaku u jajetu i bulaznit o nečem potpuno nevezanom za temu.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan

Da Danny kao što i ti bulazniš o nečem ne vezanom za temu a to sam ja, što tebe pere danas? :p

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ma alen kužim ali zašto mene nitko ne kuži da sam i ja mobilan i to potpuno, i koristim jedan uređaj i ne trebam recimo ništa ni prebacivati uvijek je sve sa mnom što je u lapu ma gdje god ja bio

mobilni os je onda krivi naziv, jer eto i nešto što po njima ne spada u mobilni os može biti itekako mobilno, a nema tog browsera koji može zamijeniti standardni ff, operu, ie itd zavisi tko što već preferira ok?

Gle, u pravu si, ali to i dalje ostaje cjepidlacenje i granicni slucajevi. Uzmimo da mobilni net i u raznim situacijama u prirodi, plaži itd.. ljudi s oko 95% koriste tablete/ SP.

Istina postoji i ovih 5% koji koriste neke ultrabook-ove i ostalo i također na istim mjestima s mobilnim netom i s Operom ili FF-om, ali opet.

Njihov broj je toliko mal i statisticki beznacajan i da bi se izbjeglo kompliciranje same stvari uzeto je da se mobilnim surfanjem i mobilnim uređajem smatra sve što koristi mobilni OS (ne Windowsi, ne Linux, ne OS x).

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
15 godina
Clone kaže...

Offtopic  --  

Zanimljivo je kako vijesti vezane uz ime Apple, ili samo uz slike iphonea i ipadova, dovodi do 70%-tne sanse da ce biti vise komentara na tu vijest nego kod ostalih uredjaja ili vijesti na bug hr-u. Je li to netko primjetio? Ne govorim samo o flame warsima, nego i opcenito. Npr ovdje se govorilo o web browserima, ali samo zato sto je tu i apple bio u igri, puno vise ljudi je sudjelovalo u komentarima nego sto bi inace. {#}

Kad bi bug izbacio statistiku broja komentara  na teme ispalo bi da je apple na vrhu. Hejteri bi se i na tom threadu raspisali i kukali da je to promidžba applea. Onda bi trebalo izbaciti statistiku osoba koje najvise komentiraju na apple temama. Sto posto bi među prvih 10 njih najmanje 8 bili hejteri.

17 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Oldy kaže...

Gle, u pravu si, ali to i dalje ostaje cjepidlacenje i granicni slucajevi. Uzmimo da mobilni net i u raznim situacijama u prirodi, plaži itd.. ljudi s oko 95% koriste tablete/ SP.

Istina postoji i ovih 5% koji koriste neke ultrabook-ove i ostalo i također na istim mjestima s mobilnim netom i s Operom ili FF-om, ali opet.

Njihov broj je toliko mal i statisticki beznacajan i da bi se izbjeglo kompliciranje same stvari uzeto je da se mobilnim surfanjem i mobilnim uređajem smatra sve što koristi mobilni OS (ne Windowsi, ne Linux, ne OS x).

Kad sam bio na moru(dva puta po pola mjeseci)gotovo svi imaju neke mobitele samo sam jednog tipa vidjel na laptopu da lovi 3g signal al ga nema ondje gdje sam bio nek samo u gradu koji je udaljen 5 km.Ovo samo znači da će uskoro mobilnin net prešišat fiksni internet.

@Oldy odi prije isporbat mobilne browsere pa ćeš vidjet da skoro pa nema razlike.

17 godina

apple vodi na mnogim poljima pa zašto ne bi i na ovome ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Oldy kaže...

Ma kakvoj prirodi, plaži, šumi?

pa valjda postoje hoteli, moteli, rodbina, prijatelji, tvoj grad, tuđi grad??? civilizacija? ne? jel i tu njih 95% koristi sp i tablet?

pa sam vip ima na mobilnom netu oko 150.000 korisnika? beznačajno? daj se držite bakra nemojte o nečemu o čemu nemate blagog pojma

mobilno je ono što je mobilno a ne ono što kažu oni koji su bakrom zaljepljeni za jedno mjesto, ja nemam bakar ja nisam zaljepljen za jedno mjesto, ja sam mobilan, i to sa čistom sedmicom ultimate i sa pravim velikim browserom, a vi i dalje budite mobilni sa igračkama ja neću, meni i ovako dobro,

16 godina
neaktivan

Svi koji imaju iphone većinom surfaju na safariju ( ili ak imaju ipad), dok an androidu ima stock browser android, htc... ima dolphin, miren, opera onakva, opera ovakva, firefox... i svatko koristi kaj mu odgovara. jer kolko se sjećam nedavno je bilo istraživanje da je android najrašireniji mobilni os, pa da svi koristimo isti browser stanje bi bilo pun drugačije nego sad.

hobi: androidhr.blogspot.com

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
nsoul kaže...

Svi koji imaju iphone većinom surfaju na safariju ( ili ak imaju ipad), dok an androidu ima stock browser android, htc... ima dolphin, miren, opera onakva, opera ovakva, firefox... i svatko koristi kaj mu odgovara. jer kolko se sjećam nedavno je bilo istraživanje da je android najrašireniji mobilni os, pa da svi koristimo isti browser stanje bi bilo pun drugačije nego sad.

stanje kod OS-eva na netu je:

1. symbian

2. android

3. iOS

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
nsoul kaže...

1. symbian

2. android

3. iOS

dobro ja pričam o androidu i iosu, ne mogu  symbianu jer ga nisam koristio od s60 3rd verzije.

hobi: androidhr.blogspot.com
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...
nsoul kaže...

1. symbian

2. android

3. iOS

Sinko ti si daleko najveci Kralj na ovom forumu, svaka ti cast! {#}

16 godina
protjeran
ansha kaže...
grimyHR kaže...
nsoul kaže...

1. symbian

2. android

3. iOS

Sinko ti si daleko najveci Kralj na ovom forumu, svaka ti cast!  {#}

http://www.bug.hr/vijesti/android-ispred-ios-internetu/110464.aspx

ja rijetko kad kazem nesto sto nije tocno...

statistika za zadnja 4 dana:

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-201109-201109-bar

al u hrvatskoj ocito nije recesija:

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-HR-monthly-201109-201109-bar

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 18:49 (grimyHR).
14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
ansha kaže...
grimyHR kaže...
nsoul kaže...

1. symbian

2. android

3. iOS

Sinko ti si daleko najveci Kralj na ovom forumu, svaka ti cast! {#}

http://www.bug.hr/vijesti/android-ispred-ios-internetu/110464.aspx

ja rijetko kad kazem nesto sto nije tocno...

statistika za zadnja 4 dana:

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-201109-201109-bar

al u hrvatskoj ocito nije recesija:

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-HR-monthly-201109-201109-bar

koji to os ima sonyericsson

vruće je...
16 godina
protjeran
apoteka kaže...

dummy

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 19:10 (grimyHR).
14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
apoteka kaže...

dummy

gdje je onda s40?

ako je pod symbian, onda su istrazivaci neznalice

vruće je...
16 godina
protjeran