Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.703.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

Da, zyzz je zato dugo i živio.

23 godine, pa dosta je i živio što je sve gutao i di se pikao.

Bitno da 80% teensa u teretanama drka na njega i njgovu sliku.

bojim se i pomislit sto je sve meto u sebe, nikad mi on nije bio uzor, da dobro je izgledo ali nacin na koji je to dobio je iznimno los sto je i pokazala njegova smrt u 23. godini. umro je od srcanog kolko ja znam. sta mu je to trebalo.

To ti je ono ''kad prodaš dušu vragu'' za malo slave i yebga.

Po meni je bitno biti zdrav, vježbati sa užitkom, postizati neke zadane ciljeve samom sebi i pokriti svoje nedostatke.

Ostalo je pretjerivanje i iskomleksiranost.

Znam puno frajera koji imaju probleme sa kompleksima u teretani i liječe ih na krivom mjestu, žalosno.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ali ovaj Jeff vjezba od dvanaeste,a to su vremena kad tijelo proizvodi najvise hormona

13 god 13 god
14 god 14 god
15 god 15 god
Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
Rast mišića i visina

To je po meni pretjerivanje i nije zdravo.

Razlog jer klinci dok se razvijaju hrpa energije se troši na razvitak i rast tijela, hormoni divljaju, e sad onda imaš i bildanje di tijelo mora transferirat dio energije, a koji će nego ovaj kji je namjenilo za rast.

Pričao sam sa jednim trenerom koji kaže da prije 16 nema potrebe da se uteg digne, a i nakon 16 da se ne pretjeruje nego rade fino vjžebice da se gradi neki temelj, a ne danas klinac od 16 godina napuica se pre workoutom i onda mi se dere ispo benča tamo kao da diže 150kg.

Ne znam kooliko je to pametno i zdravo, ionako se mišići ne formiraju do kasnih 20-etih kada primaju svoj finalni oblik mišića. 

Poghledate razliku tih dječaka od 15 god i nekog bildera od 25 +, kako su mu formirani drukčije mišići, više muški.

ukratko:

http://www.building-body.com/Tinejdzerski-bodybuilding.html

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 15:07 (fila2208).
13 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Ali ovaj Jeff vjezba od dvanaeste,a to su vremena kad tijelo proizvodi najvise hormona

Problem je što je on isječen 5-8 % BF cijele godine i suh ko barut. Mora malo kemijati. Dobro da je 12-15 BF % cijele godine, ali jednocifreni BF za naturalca je pakao.

17 godina
Kramerdida kaže...
xR4Z3R kaže...

Problem je što je on isječen 5-8 % BF cijele godine i suh ko barut. Mora malo kemijati. Dobro da je 12-15 BF % cijele godine, ali jednocifreni BF za naturalca je pakao.

mozes malo pojasnit ovo?

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
xR4Z3R kaže...

Ako se zdravo hrani i u kalorijskom je deficitu zasto nebi?

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Kramerdida kaže...
xR4Z3R kaže...

mozes malo pojasnit ovo?

Pokušava ti reći da je držanje jednoznamenkastog BF-a kroz cijelu godinu potpunom naturalcu skoro pa nemoguće. Jeff kemija, htio on to priznati ili ne, uostalom natural je danas jako relativan pojam.

xR4Z3R kaže...
Kramerdida kaže...
xR4Z3R kaže...

Ako se zdravo hrani i u kalorijskom je deficitu zasto nebi?

Sređena prehrana i deficit ne funkcioniraju uvijek, čistim deficitom teško možeš ispod 10% BF-a natural,a držati to cijelu godinu sigurno ne, u to sam siguran.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 15:35 (makaweli).
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Kramerdida kaže...
xR4Z3R kaže...

mozes malo pojasnit ovo?

Ne radi masu, ne omasti se, a dalje nekako raste. Po cijelu godinu izgleda oderan kao za bodybuilding natjecanje, usput taman je dobio svoju pro card na IFFB NPC.

EDIT: @makaweli

Ma može se ispod 10 % BF, ali zašto držati toliko nizak BF kada ti postane teško povećati snagu, ponavljanja na vježbama i općenito dovesti trening na drugu razinu. Postoji razlog zašto je Matt Ogus shreddan samo za ljeto.

EDIT2: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7OT09LiruK4

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 15:44 (Kramerdida).
17 godina
Rast mišića i visina

pa natural je onaj koji ne uzima steroide, suplementi ne znace da je kemicar. zasto netko uz dobru suplementaciju i prehranu nebi drzao bf ispod 10.

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kramerdida ti je objasnio u postu točno iznad tvog.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa ne treba dobiti sala da bi narastao,to se zove lean bulk.Ako dobro pazis na kalorije,sve je moguce.

17 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Pa ne treba dobiti sala da bi narastao,to se zove lean bulk.Ako dobro pazis na kalorije,sve je moguce.

lean bulk na njegovom bf je nemoguć.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav ekipa, par pitanja...

Ovako, nisam trenirao skoro nikako već cca 10 i pol mjeseci zbog ozljeda...

U to vrijeme sam nabacio dosta sala, i imam cca 8-9 kg viška, sad mislim ponovo početi, i zanima me hoću li to moći skinuti u 2-3 mjeseca uz svakodnevno plivanje i 6-7km vožnje bicikla svaki drugi dan?

Prehrana je solidna, 4 obroka na dan, ne pazim previše što jedem, jer to ovisi o ukućanima što spreme, a grickalice, slatkiše i sl. ne jedem, pijem samo vodu.

Btw gdje mi je najjeftinije bučice kupit? Može i polovno...

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

moguće je skinuti kile!
kada mi je doktorica na sistematskom rekla da imam 102 kg i malo povišen tlak, reko koji k idem se zdravo hranit, vježbat i smršavit malo. uvijek sam bio malo deblji ali otkako sam došao na faks i otkrio čari menze se nakupilo još sala xD
sada sam na 91,5 kg i osjećam se puno bolje...ima još malo sala oko sisa bude i to otišlo :D nisam mogao 1 sklek napravit sad ih ubijam...slijedeće na listi mi je napraviti zgib! krenuo sam i u teretanu jer ne želim izgledat ko grančica ako još smršavim...
znači:
13.4. prva slika: 102 kg
danas: 91,5 kg
visok sam 196 btw...

evo pitanje: ako želim dobivati na mišićnoj masi je li zbilja nužno uzimati whey proteine, odnosno koliko oni zapravo pomažu? i je li čak i dobro piti ih ako želim još malo sala maknut? hvala 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 19:00 (_Rainmaker_).
15 godina
donator_bubrega kaže...

Može i polovno...

Njuškalo.

_Rainmaker_ kaže...

evo pitanje: ako želim dobivati na mišićnoj masi je li zbilja nužno uzimati whey proteine, odnosno koliko oni zapravo pomažu? i je li čak i dobro piti ih ako želim još malo sala maknut? hvala 

Naravno da nije nužno, ali iće lakše sa time nego da moraš nakon svakog treninga pojesti 5-6 jaja da ubaciš nešto proteina u sebe.
Ako želiš smršavati moraš unositi manje nego što trošiš, a ako želiš nabijati masu onda moraš unositi više.
Odaberi šta želiš od sebe i tako korigiraj prehranu.
btw. lijep napredak, svaka čast na volji.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 19:04 (fila2208).
14 godina
Rast mišića i visina

Evo ja sam prije 1 tjedan krenuo insanity i oko kuce pomazem i smrso sam uz zdravu prehranu 2 kg pa jel to previse,dali gubim misice.lp

15 godina
lovvro kaže...

Evo ja sam prije 1 tjedan krenuo insanity i oko kuce pomazem i smrso sam uz zdravu prehranu 2 kg pa jel to previse,dali gubim misice.lp

Ne, prvo gubiš salo, a onda ako ne jedeš i mišiće.

Samo ti radi, fino ćeš se izrezati za ljeto.

14 godina
Rast mišića i visina

ok hvala

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne kužim ljude koji nabijaju masu do tolike mjere, pa zar ne vide da postaju "planina mesa"?

Po meni, najbolje je izgledati "toned", da ti se mišići vide (ako baš govorim o izgledu). Inače, ja ne vježbam zbog izgleda nego zbog zdravlja, ali OK.

Nekakav najbolji primjer izgleda je bilo tko komu se vide mišići, znači aktivno se bavi nečime, ali nije prebildan (znači ruke mu nisu ogromne itd.).

Mislim da je najveći problem što ljudi samo nastavljaju nabijati i nabijati masu, a na kraju budu prenabildani i estetski neugodni, što je zapravo kontradiktno njihovim prvotnim namjerama (ako je cilj izgled).

Evo, pogledajte recimo Balea i Hardya u zadnjem Batmanu. Da, Hardy ostavlja "Wow" efekt na 1. pogled (fizički je superiorniji), ali Bale je se nije prebildao, nego je ostao na, po meni idealnom omjeru svega (lean tissue-bodyfat).

Da ne idem dalje, samo heads up svima vama : Pazite da se ne pretvorite u planine mesa. 

Memento mori.
17 godina
TheGh0st kaže...

Ne kužim ljude koji nabijaju masu do tolike mjere, pa zar ne vide da postaju "planina mesa"?

Po meni, najbolje je izgledati "toned", da ti se mišići vide (ako baš govorim o izgledu). Inače, ja ne vježbam zbog izgleda nego zbog zdravlja, ali OK.

Nekakav najbolji primjer izgleda je bilo tko komu se vide mišići, znači aktivno se bavi nečime, ali nije prebildan (znači ruke mu nisu ogromne itd.).

Mislim da je najveći problem što ljudi samo nastavljaju nabijati i nabijati masu, a na kraju budu prenabildani i estetski neugodni, što je zapravo kontradiktno njihovim prvotnim namjerama (ako je cilj izgled).

Evo, pogledajte recimo Balea i Hardya u zadnjem Batmanu. Da, Hardy ostavlja "Wow" efekt na 1. pogled (fizički je superiorniji), ali Bale je se nije prebildao, nego je ostao na, po meni idealnom omjeru svega (lean tissue-bodyfat).

Da ne idem dalje, samo heads up svima vama : Pazite da se ne pretvorite u planine mesa. 

ali kako ti znas da netko ne zeli izgledat bas poput hardy-a u tom filmu? ili mozda poput wahlberga u novom pain and gainu? ili vin diesela? neki ljudi zele bit takvi isto kao sto neki zele bit skroz izdefinirani.

13 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Nećeš ti biti "planina mesa", bez galenike na ovim prostorima. Kao naturalac potrudi se nabiti što više mišića, nećeš ionako biti 100 kg mišića sa oderanim trbušnim bez trunke sala. 

Evo slika od Matt Ogusa, navodno naturalac. Ovo mu je forma za bodybuilding natjecane, mislim da će ti biti estetski ugodan.

17 godina
Kramerdida kaže...
TheGh0st kaže...

Nećeš ti biti "planina mesa", bez galenike na ovim prostorima. Kao naturalac potrudi se nabiti što više mišića, nećeš ionako biti 100 kg mišića sa oderanim trbušnim bez trunke sala. 

Evo slika od Matt Ogusa, navodno naturalac. Ovo mu je forma za bodybuilding natjecane, mislim da će ti biti estetski ugodan.

kolki je njemu otprilike bodyfat?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ja bi rekao 5-6%
15 godina
Rast mišića i visina

Ne vidim ništa impresivno u hardyu koji je 175. Izgleda napucano, ali da je 7-10 cm veći uopće nebi nebi izgledao ništa posebno.

Ovo on the other hand je odlično, 190cm, i masa taman.

17 godina
fila2208 kaže...

Ne vidim ništa impresivno u hardyu koji je 175. Izgleda napucano, ali da je 7-10 cm veći uopće nebi nebi izgledao ništa posebno.

Ovo on the other hand je odlično, 190cm, i masa taman.

glumacki steroidi, ovo mu je trebalo za snimanje thora, inace on izgleda obicno. pogledajte samo stathama, za filmove izgleda nenad*ebivo a inace je debeli prasac.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Meni je ovo savršeno tijelo, sve cure svr*avaju na ovo {#}

17 godina
peterstern9 kaže...

mmda...a on uopce nije pao na doping kontroli jel...

13 godina
neaktivan
z1k4 kaže...

mmda...a on uopce nije pao na doping kontroli jel...

Doktor mu je bio pripisao testosteronsku terapiju, zadnje testiranje je imao daleko ispodprosječnu razinu testosterona, jadan, treba čovjeka liječit i dat mu ponovno jednu terapijicu {#}

15 godina
peterstern9 kaže...

, sve cure svr*avaju na ovo{#}

17 godina
peterstern9 kaže...

number of steroids is too damn high

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice