Koji bi Ai prepoučili za pomoc meni koji pomažem djeci u savladavanju Matematike 5-8 razred. Chat gpt mi često izbacuje ograničenja pa mu tražim alternativu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kakva ogranicenja?
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Nakon par prepiski izbaci da iducu poruku mogu poslati nakon 4h ili ako analizira neku sliku ne može preko 3 slike i onda 6h pauze tako svako malo.Doduse nemam aplikaciju nego koristim premo google Chrome preko Google računa
aha, to...ja mislio neki problem u koristenju...
da, i chatgpt i grok su postali uzasno restriktivni u odnosu na prije u kolicini toga sto mozes sa free planom. nekog rjesenja nema, ako su ti potrebni jedins opcija je placanje nekog viseg tiera pretplate (22e mjesecno za plus chatgpt).
alternativa ti je mozda gemini, ukoliko zadovoljava tvoje potrebe, omogucava daleko vise u free planu, a i osnovni paket mozes uzeti za 5e mjesecno. meni osobno on nije vrijedan ni centa mjesecno, ali sve ovisi koje su ti potrebe, isprobaj pa vidi isplati li se placati
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
ChatGPT ima i "Go" razinu pretplate (8 eur/mj) koja je vise nego dovoljna za nekakvu normalnu upotrebu. Nikad nisam udario u limite, cak ni pri generiranju slika i analiziranju fajlova.
ChatGPT ima i "Go" razinu pretplate (8 eur/mj) koja je vise nego dovoljna za nekakvu normalnu upotrebu. Nikad nisam udario u limite, cak ni pri generiranju slika i analiziranju fajlova.
i to, da.....ima ne mora ici na plus ako ga go zadovoljava, a svakako ce moci drasticno vise nego s free planom.
I ovo mi je ok što se tice Groka free još ni jednom nisam probio limt da mi dodje upozorenje..
Da li treba u postavkama nešto podesiti za bolji rad ?
Koji je trenutno opcenito najbolji AI ?
opcenito, AI nije dobar niti jedan....ali sve ovisi za sto koristis i sto ti treba.
matematika, fizika, kodiranje - rekao bih jako dobri u tim naucnim disciplinama.
kao brzi pretrazivaci weba za odredjenom informacijom - jako korisni i dobri, iako se njihov odgovor temelji na statisticki najvjerovatnijem odgovoru, koji moze biti relevantan, ali moze biti i zastarjel, ali, funkcionira.
najbitnije je shvatiti da niti jedan model nista "ne zna". ne u smislu kao da ja pitam tebe, ili ti mene - pa dobijemo odgovor. to je sve statisticki najvjerovatniji odgovor na pitanje, sto ti moze potrositi jako puno zivaca i vremena ako pokusavas odraditi nesto konkretno, a on ti nudi milion i jednu varijantu "rjesenja", u osnovi nabada i copy paste s weba - ne ono sto je stvarni odgovor na tvoje pitanje - vec sto statisticki ima najvise usporedivih pojmova s tvoim pitanjem - a to najcesce uopce nije rjesenje i odgovor.
Nema "najbolji"....
Gemini je jako los, po meni, i za vecinu stvari s njim ne vrijedi gubiti vrijeme.
Chatgpt je ok, kad radi, radi jako dobro, zna se nekad uplesti u "madness" petlju, i onda ma koliko mu govorio da nesto ne valja, da nesto konkretno i specificno promijeni - on se drzi i dalje "pogresnog", i sve iteracije radi iz tog pogresnog....
Grok je ok, isti simptomi ponekad, mozda je i najmanje restriktivan sto se nekih stvari tice, tako da bih ustvari vidio sto mi nudi najvise tocnosti bas izmedju groka i chatgpt....