Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.703.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
overhaul kaže...
ljubek kaže...
Jel moguce doma dobit lijepo izgradeno tijelo i snagu? Uz koju opremu i suplemente?

ljudi su malo iznervirani tim upitima koji se javljaju pred praznike, no da ti
pomognem:
doma je sve navedeno moguće.
Treba ti, ovim redoslijedom:

1. volja, akcija, ustrajnost i kontinuitet

2. plan vježbi

3. uredna i redovna prehrana sa dosta vode

4. odmor.

-Prvo je najvažnije.
-Drugo moraš prilagoditi prema svojim predispozicijama zdravlju i dobi

-Treće je bilo puno govora, pa malo uključi gore desno rubriku pretraga
-bez četvrtog nije moguće ono što pitaš. Dakle nekih lijepih 8 sati sna u raspored.
Ne kao ja, budan u ovo doba:)

Dodao bih jos da treba i para za takvo sto. Ja sam se bacija u takvu akciju, potrosija san oko 2000kn (fali jos par stavri). Vecina  je polovna, ali mozes naici na dobru ponudu pa za dosta manje nades u jako dobrom stanju. 

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Dao sam TD na ovaj post jer se prepucavate sada već totalno nevezano uz temu. Ko ima većeg, možete ustanoviti na PM.
...
a sad malo motivacije: koliko prisutnih može benchati 85 kg?
http://www.vecernji.hr/sport/ostalo/91-godisnji-djed-oborio-svjetski-rekord-dizanju-utega-clanak-570714
kopipejstano sa
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2342065/Pushing-limit-91-year-old-Arizona-man-breaks-world-record-bench-press.html

Malo testosteronskih ispada je i za očekivati u ovakvoj temi :) pogotovo kada uslijedi "ko može 85 na bench?" {#}

Iskreno, meni je bilo teže održat prehranu (u fazi dobivanja mase) na razini, pretrpavanje zobenima, posnim i tunom/piletinom. U teretani bi mogao "pojest" svaku spravu, čak i osobno najtežu vježbu (zbog problema sa zglobovima šake - pa problemi sa održavanjem ravnoteže) kosi benč na gore, još bučice nekako ali šipku nemrem smislit... al sve je to mačiji kašalj napsram zadnje tri žlice zobenih sa wheyom.

Upravo stigla "svježa" pošiljka - 2 kile odavna odvratnog "rich chocolate" dymatizeovog elite xt-a, kad vidim te crne kante.. radije bi još jednu seriju kosog bencha.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
neaktivan
crack kaže...
Trustek kaže...

Ovako, vecina tih sipki u teretanama ima manje od 20 kila ali uzmimo da je 20

Jel zna netko neki dobar workout log, zelim pratit napredak detaljno pa onda mjerit sve i divit i dobit još vecu motivaciju?

jefit pro android

ne zelim nikakve aplikacije, ne volim se koristit mobitelom, imam andorid ali m istoji p opar dana prazan.

Milio sam isprintat

ovako nesto i to samo dat uvezat pa neka traje.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Upravo stigla "svježa" pošiljka - 2 kile odavna odvratnog "rich chocolate" dymatizeovog elite xt-a, kad vidim te crne kante.. radije bi još jednu seriju kosog bencha.

Odvratnog? Meni je to recimo najbolji okus od svih proteina koje sam probao s vodom (pijem jedino s vodom). Ovaj tjedan kupujem od Optimuma 100% Casein koji je sličan tom dymatizeu i nadam se barem sličnom, ako ne i boljem okusu.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Okus kod wheya je najmanje bitna stvar.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ni jedan ni drugi nisu whey...

14 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Okus kod wheya je najmanje bitna stvar.

kazein, sporo razgradiv protein, slicno kao posni sir, iz mlijeka je.

EDIT: evo napravio sam svoj workout log, ovo je full body trening za ponedjeljak. Vasa misljenja?

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 1:13 (Trustek).
15 godina
Rast mišića i visina

Nikad nisam imao problema sa okusom nekog od suplimenata, dapače, pomješan sa grožđanim i kreatinom uvijek je bio baš ukusan napitak nakon pumpa.

Trustek kaže...

EDIT: evo napravio sam svoj workout log, ovo je full body trening za ponedjeljak. Vasa misljenja?

Solidan log i dobar trening :)
Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 1:21 (fila2208).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Umjesto ove obicne glukoze iz dm-a, probaj Carbonox, malo je skuplji, imas ga u proteini.si u zgu i jos jedan ducan kod savskog mosta..ako te zanima cu ti reci tocnu adresu i naziv

Obicna glukoza ti naglo digne secer u krvi pa se naglo luci i inzulin, a Carbonox ima vise tipova secer, brzih i sporijih tako da nema velikih skokova u razini secera u krvi... zato je zdraviji za organizam, a ja osobno osjecam vise snage na kad ga pijem tijekom treninga

16 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
ivan dragi kaže...

Odvratnog? Meni je to recimo najbolji okus od svih proteina koje sam probao s vodom (pijem jedino s vodom). Ovaj tjedan kupujem od Optimuma 100% Casein koji je sličan tom dymatizeu i nadam se barem sličnom, ako ne i boljem okusu.

Ma daleko od toga da je to najbolji okus (od recimo one muffin bluberry ili što već, ili od scitecove vanilije - bljuv, i biotehova čokolada mi je donekle ok, al nemre se mjeriti sa dymatizeom) i da je odličan prah za pit, al nakon 30 kanti od svega mi je muka.

Ja sam izprva mislio da će mi bit odvratno s vodom, pio sam samo s mlijekom 0.9%, pa sam pomalo prešao na vodu.

Mislim gle, probao sam proteine od valjda 15 proizvođača, weider, biotech, scitec, DM!, multipower.. i ostao sam na ovim dymatizeovim, meni su za sada najbolji, ne bi dao 400kn da mi nevaljaju, samo velim da mi ta prehrana izlazi na uši.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina
neaktivan

Ja sam nekako skeptičan prema manje poznatim proizvođačima proteina i suplemenata općenito, radije platim više pa znam što unosim u sebe bez straha da unosim neko smeće. Prvo što sam probao je bio Weider, ali sam brzo odustao jer se previše pjeni. Onda sam probao Multipower, puno je bolji od Weidera (imam dojam da je Weider postao samo ime, a kvalitete više nema), nakon toga sam probao Dymatize i preporodio se, puno bolje od svega do sad, a uz to vjerujem i kupujem suplemente od Optimum Nutritiona i Olimpa. Ne planiram ih više mijenjati, zadovoljan sam sa omjerom dobiveno-uloženo, a kvaliteta je zadovoljavajuća. Ne znam obraća li itko pažnju na kvalitetu praha, ali Dymatize i Optimum imaju odličan mixability, ne pjene se i zapravo odmah se mogu piti nakon što promiksaš. Živcira me kad izmiksaš pa moraš čekat 10 min da se zgusne.

Istina, ako stalno piješ jedno te iste postane ti muka, ali zato mijenjaj okuse. Ja se uglavnom držim čokolade jer mi je najfinija i najlakše se pije, s vanilijom sam imao problema ako sam pio prije spavanja, odvratna mi je, jedino odmah poslije treninga je mogu popit.

I da, obavezno prije svakog kupljenog suplementa prosurfam po netu i tražim reviewove i feedback drugih ljudi pa procjenim.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ga u potpunosti plan treninga, radi se svaki drugi dan, ovo su one glavne vjezbe, mislim da je ok, ako netko zeli skinut moze i neka si vodi evidenciju, tako cu ja pa cu nakon godinu i pol dana napravit grafove na temelju toga.

I sto kazete na trening za cijelo tijelo s bucicama?

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 12:16 (Trustek).
17 godina
Rast mišića i visina

ovi ljetni treninzi su uzas, radim unutra u zamracenom i klima radi i opet s mene cure litre znoja, a po zimi nema ni kapi.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ovi ljetni treninzi su uzas, radim unutra u zamracenom i klima radi i opet s mene cure litre znoja, a po zimi nema ni kapi.

kod mene suprotno, volim ljetne treninge i kad sam znojan ko stoka.

14 godina
Rast mišića i visina

Ja se dižem u 4:30 da bi mogao raditi kardio dok još nije vruće....{#}

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
16 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

bolje bi ti bilo da umjesto toga spavas

HALA MADRID!
15 godina
Rast mišića i visina

Dajte ljudi pa vježbajte nakon 8-9 sati.

ja sad idem na kupanje, par plivanjaca bacim i navečer idem pumpati, tako se to radi ljeti :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
Rast mišića i visina

ja nevecer nemam volje za vjezbanjem kad vjezbam doma, uvijek me nesto drugo zaokupi. ovako sad odradim trening, popijem shake, i odem u vrt u bazen se rashladit.

17 godina
piksic kaže...

bolje bi ti bilo da umjesto toga spavas

a otkud di znas kad on ide spat?

You got to lose to know how to win
14 godina
Rast mišića i visina

Radim od 6:00 pa se dižem tako rano da prije posla obavim trening, spavat idem oko 22:00.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
17 godina
fila2208 kaže...

ja sad idem na kupanje, par plivanjaca bacim i navečer idem pumpati, tako se to radi ljeti :)

zkj bi iso navecer prva stvar guzva mi je u teretani dok ujutro nema skoro nikog

You got to lose to know how to win
15 godina
R4zOR229 kaže...
fila2208 kaže...

zkj bi iso navecer prva stvar guzva mi je u teretani dok ujutro nema skoro nikog

Pa idi ti kad oćeš, bmk, ja sam samo iznio svoje stajalište oko toga, vježbat nakon 7-8 sati fino uživancija.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kao da je važno kad tko vježba, tko može nek vježba u podne ili ponoć što se mene tiće , lol...
Nego, svakodnevni cardio (uz normalan rad na masi) - da ili ne?

Pretpostavljam da ne,ali nikad se nezna..

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
17 godina
zerocool12 kaže...

Kao da je važno kad tko vježba, tko može nek vježba u podne ili ponoć što se mene tiće , lol...

ja radim jedan dan s utezima i to a jedan dan cardio odem na kos i s ekipom igram, i uz dobru prehranu dobivam i tako na masi.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ekipa, jel problem ak se kreatin pije s vodom? čitam svakakva sranja po internetu pa više nisam siguran, neki kažu da kad ga se pije s vodom da ode u mokraću itd.

Battlefield Fan!
13 godina
mar123 kaže...
zerocool12 kaže...

ja radim jedan dan s utezima i to a jedan dan cardio odem na kos i s ekipom igram, i uz dobru prehranu dobivam i tako na masi.

ziher ne dobivaš od 3-4 mjerice gainera dnevno?{#}

uBlowMeBro?
14 godina
protjeran
Gamer71 kaže...

Ekipa, jel problem ak se kreatin pije s vodom? čitam svakakva sranja po internetu pa više nisam siguran, neki kažu da kad ga se pije s vodom da ode u mokraću itd.

A kak ces ga drugacije nek s vodom? Stavi prst vode u casu, unutra kreatin, dobro zavrti da se kreatin digne s dna case i na eks.

15 godina
Gamer71 kaže...

A kako drukčije nego sa vodom.

Samo ga pij sa vodom, ali sat vremena prije i kasnije nemoj uzimati ništa što ima limunske kiseline i ništa kave, alkohola i tako inače ćeš ga ispišat.

I pij puno vode dok uzimaš kreatin, to je super.

I nemoj punit se kako piše jer su to gluposti. Uzimaj 5-10 gr dnevno, npr. 5 prije treninga 5 kasnije. Također možeš ga piti zajedno sa proteinima i šećerom grožđanim, tako ja radim već pola godine i rezulatai su odlični.

zerocool12 kaže...

Radi se o tome da po viskom temperaturama nije zdravo imati velike fizičke napore. Nema ni zraka, sparno je i ne možeš ni postići maksimum koji želiš.
Ili ujutro ili navečer, popodne je smrt...jedino klimatizirane teretane ali to isto ima svoje mane.
Kardio uz masu, da zašto ne, ali opet pazi da imaš kalorijski suficit, dakle da uz kardio ne trošiš previše.
17 godina
u2Noobish4Me kaže...
mar123 kaže...
zerocool12 kaže...

i sto je lose u tome? nisam dobio nista sala na trbuhu za vrijeme uzimanja gainera tako da je oke. a i te tri mjerice su otprilike 700 kalorija. uz gainer imam jako raznoliku prehranu, 5 obroka na dan, pileca prsa svaki dan, onda je tu rucak i vecera te par meduobroka, jos ovako uzmem par banana ili neko drugo voce. tekucine 2l na dan. i dobivam oko 1kg na tjedan i pol.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
u2Noobish4Me kaže...
mar123 kaže...
zerocool12 kaže...

i sto je lose u tome? nisam dobio nista sala na trbuhu za vrijeme uzimanja gainera tako da je oke. a i te tri mjerice su otprilike 700 kalorija. uz gainer imam jako raznoliku prehranu, 5 obroka na dan, pileca prsa svaki dan, onda je tu rucak i vecera te par meduobroka, jos ovako uzmem par banana ili neko drugo voce. tekucine 2l na dan. i dobivam oko 1kg na tjedan i pol.

Hoces reci da na tjedan i pol dobijes 1kg misica? Khm...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice