Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.702.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rast mišića i visina
x360gamer kaže...
Molim za savjet.
Znaci pripreme pocinju - bavim se na malo visoj razini nogometom.
Nije sada to vazno, ali odmah da pitam.
Svaki drugi dan kondicija, a izmedu snaga - nista posebno, sve fokusirano u teretani na razvoj nogu i trbusnjaka - za nogomet jel.
Dali to valja uopce krizat tako, tj dal ce biti ikakve koristi ako se u npr pon, sri, pet trci i kondicija radi a dane izmedu snaga?! Jer sam procito negdje vec da se bolje orjentierat na jedno.
takoder da pitam, do sada sam koristio whey i tako, al posto bi htio dobiti jos 3-4 kg dal mi se isplati uzimat i kreatin i koliko cu dobiti njime, odnosno izgubiti kad ga prestanem piti - nakon 2 mj?

malo visoj razini xD onda u tom slucaju imas profi trenere,sve suplemente i hranu,samo se trebaš nacrtat na treningu. 

@ košarkaš koji će plivat 6-7 sati dnevno,imaš vježbe za povećanje odraza,potraži na netu,nisam baš siguran da će ti plivanje pomoć za bolji odraz 

17 godina
karlo2727 kaže...

Ja treniram košarku imam 13 godina 174 visok 69 težak.

Trener mi je rekao da do kraja ljeta trebam skocit do obruća (3.05) i primit se jednom rukom.
Bez skoka diram 230cm a kada skocim mogu taknut tablu s pola dlana tojest skocim cca 50cm.

Trebao bih dobiti 30-35cm odraza.

Posto cu biti na moru dnevno cu plivati oko 6-7 sati a navecer prije zalaska sunca igram košarku

U međuvremenu jedem sve šta ima.

Sad da li je realno dobit tolko odraza u 2 i pol mjeseca ili trebam raditi jos neke vježbe?

neznam ja kako se ti mislis vjesat po kosu sa 174 cm, to rade ovi u nba a tesko da ce to neko sa 13 godina postic. rast ces jos a trener je kreten ako to bas zahtjeva.

peterstern9 kaže...

Tko god da je kolegi xR4Z3R u predzadnjem postu stavio TD-ove mi stvarno nije jasan, čovjek je rekao sve odlično, a to što se nađe neki pametnjaković koji ga hvata za svaku riječ, konkretno za zgibove (nije bitno da li su "velika" vjezba ili ne, ali su zgibovi osnova svega i glavna stvar neovisno vježba li se u teretani ili ne), je slučaj za specijalnu ustanovu u Vrapču...sad jos i meni bacajte TD-ove, nije me briga, ali samo da znate da baš niste čisti u glavi...

ma pusti, neko u ovoj temi stalno tuce td.

13 godina
neaktivan
x360gamer kaže...
to je jasna stvar da je invidualno, al opet bi trebalo "napuhat" me.
A tko zna ovo, dal je dobro to krizat kako sam napiso?

mozes krizat, nema problema, ali pazi da stalno unosiš dovoljno proteina i da dovoljno spavaš (minimalno 8h). U principu možeš vježbat koliko god hoćeš, ali samo pod uvjetom da ti to prehrana može pratit i da dovoljno spavaš (jer ti se mišići izgrađuju (oporavljaju) dok spavaš (ako imaju dovoljno proteina naravno))

14 godina
neaktivan

Plivanje mi je kao neki cardio zato sto nisam ja sav u misicima imam jos sala pa nemogu iskoristiti sav potencijal.

Dvije su stvari beskrajne svemir i ljudska glupost, ali za ovo prvo nisam siguran.// Mašta je važnija od znanja. -Albert Einstein
12 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Zgibovi rade leđa,ramena,ruke pa cak i trbusne misice.Ako to tebi nije velika vjezba...

Ja ti samo kažem da "velika vježba" nije legitimna kvalifikacija. I ponovit ću, zgib nije velika vježba. Posebno ne zgib kakav radite na štangi, druga je priča zgib na karikama.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
12 godina
neaktivan
karlo2727 kaže...

Plivanje mi je kao neki cardio zato sto nisam ja sav u misicima imam jos sala pa nemogu iskoristiti sav potencijal.

Imaš na torrentima program "Air alert", skini ga i radi, plus možeš dizati utege da dodatno ojačaš noge. Ali nemoj nikako zapostaviti niti gornji dio tijela.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
14 godina
neaktivan

Moj trener nije kreten, on mi je omogucio da skocim do table jer prošle godine sam jedva do mrežice skocio.

Rekao je da minimum trebam taknut a maksimum primit jednom rukom.

Moji kolege u klubu skoro svi mogu do obruča, a oni su u 99 ja sam 00 po visini smo negdje jednaki. 

Dvije su stvari beskrajne svemir i ljudska glupost, ali za ovo prvo nisam siguran.// Mašta je važnija od znanja. -Albert Einstein
14 godina
neaktivan
farty kaže...
karlo2727 kaže...

Imaš na torrentima program "Air alert", skini ga i radi, plus možeš dizati utege da dodatno ojačaš noge. Ali nemoj nikako zapostaviti niti gornji dio tijela.

Mislio sam nabaviti utege od 1-2kg kaj se vezu na zglobove noge.

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bolje ti je ne nabavljati te utege jer je taj program sam po sebi jako težak, tako da ti dodatno opterećenje ne treba. Što se tiče vježbi s utezima za noge, što sam spominjao, te vježbe se izvode s teškim utezima. Čučanj, iskorak, deadlift i calf raise, samo su neke od tih vježbi. Te dodatne vježbe  radi samo ako imaš priliku, ako utege imaš doma ili ako ti nije problem plaćati teretanu. Okosnica poboljšanja odskoka je "Air alert" koji se izvodi doma i za koji ne trebaš opremu. Ne moraš trošiti novce na utege za zglobove, jer su takvi utezi precjenjeni u usporedbi s koristi koju ti pružaju.

14 godina
neaktivan
farty kaže...
xR4Z3R kaže...
Zgibovi rade leđa,ramena,ruke pa cak i trbusne misice.Ako to tebi nije velika vjezba...

Ja ti samo kažem da "velika vježba" nije legitimna kvalifikacija. I ponovit ću, zgib nije velika vježba. Posebno ne zgib kakav radite na štangi, druga je priča zgib na karikama.

Velika/slozena/compound vjezba,jedno te isto.Bilo kakav zgib je slozena vjezba,radi vise misica odjednom.Ne dijeli dezinformacije!
Ljubomorne duše mogu da mi puše
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 0:05 (xR4Z3R).
12 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
I o kakvoj "podlozi" ti pricas? U teretanu moze svatko ici,kakve god građe bio uvijek se moze sloziti program za njegove potrebe.

Imam potrebu dati svoj osvrt na tvoj post. Ja sam mu tim savjetom samo želio uštedjeti novce. Ja, hvala Bogu, imam dobru plaću i mogu si priuštiti mnoge stvari, ali uvijek polazim od toga da se novac ne baca na bespotrebne stvari. Mislio sam na to da dobije fizičku i tehničku "podlogu". Znači da doma može vježbati do određene razine za besplatno i tako će savladati tehnike izvođenja vježbi, te će naučiti sam sastavljati programe. Onda kada "preraste" vježbe koje se rade doma, krenut će u teretanu te će tamo dostići maksimum razvoja, ali zašto bi vježbao u teretani dok ne dobije barem 75 kila, kada to bez problema može i doma bez trošenja novaca.

To je bila pozadina mog savjeta da još ne kreće u teretanu. Ne brini se, nisam ga želio navesti na nešto loše.

14 godina
neaktivan

Pregledao sam cijeli air alert i ne cini mi se da su vjezbe tako teske jedino će me ponavljanja ubit.

Sad sam proČitao da ti utezi imaju negativan efekt na zglobove tako da ću im reci ne.

12 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
farty kaže...
xR4Z3R kaže...

Velika/slozena/compound vjezba,jedno te isto.Bilo kakav zgib je slozena vjezba,radi vise misica odjednom.Ne dijeli dezinformacije!

Istina je da je zgib dobra vježba, no mene je zasmetalo stavljanje zgiba "uz bok" vježbama koje su vrlo različite od zgiba, koje se izvode s utezima. Molim te samo da me ne napadaš da širim dezinformacije jer to ne radim, samo pokušavam upotrijebiti svoje znanje za pomoć drugima. Ali priznat ću da ja često griješim u jednoj stvari, koja nije vezana uz znanje o fitnessu. Ta stvar je moja zaboravnost da je ova tema namjenjena amaterima (ne kažem to u lošem smislu). Tu ja znam pretjerati u detaljnosti i nekim čak i nebitnim stvarima (sve u najboljoj namjeri). Tvoj laički pristup je bolji i bliži njima, te bi ukoliko govoriš točne informacije trebao udovoljiti svim njihovim potrebama. Ja previše "cjepidlačim" oko nekih stvari, kao što je naziv "velika vježba". No nikada ne napadam ljude zbog njihovih napisa, tek ih želim upozoriti. Neprimjereno je i neodgojeno ponašanje dječaka petersterna, koji vrijeđa kolektivno i bezobzirno, te se zbog takvih postova inače mogu dobiti i kartoni, no ja nemam namjeru prijavljivati njegove komentare.

Želim zamoliti da ne zamjerite na mojoj ponekad grubljoj retorici koja se može doimati arogantna, kako forumaš Bukva nije propustio naglasiti nekoliko puta. Samo želim pomoći, a ponekad zaboravim da ovo nije disertacija, već forum.

Želim vam sve najbolje i samo ustrajte u zdravom životu i vježbanju.

karlo2727 kaže...

Pregledao sam cijeli air alert i ne cini mi se da su vjezbe tako teske jedino će me ponavljanja ubit.

Sad sam proČitao da ti utezi imaju negativan efekt na zglobove tako da ću im reci ne.

Težak je to program ne daj se zavarati {#}.

Drago mi je da misliš na svoje zglobove.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ne znam tko mi daje TD-ove stalno,nije da me smeta ali ce ovako ljudi koji su prvi put na ovoj temi misliti da pricam hrpu gluposti i zaobici moj post.Tko god da to radi,nek se malo informira o bodybuildingu ili argumentira svoj TD.
14 godina
neaktivan
farty kaže...
xR4Z3R kaže...
farty kaže...
xR4Z3R kaže...

Istina je da je zgib dobra vježba, no mene je zasmetalo stavljanje zgiba "uz bok" vježbama koje su vrlo različite od zgiba, koje se izvode s utezima. Molim te samo da me ne napadaš da širim dezinformacije jer to ne radim, samo pokušavam upotrijebiti svoje znanje za pomoć drugima. Ali priznat ću da ja često griješim u jednoj stvari, koja nije vezana uz znanje o fitnessu. Ta stvar je moja zaboravnost da je ova tema namjenjena amaterima (ne kažem to u lošem smislu). Tu ja znam pretjerati u detaljnosti i nekim čak i nebitnim stvarima (sve u najboljoj namjeri). Tvoj laički pristup je bolji i bliži njima, te bi ukoliko govoriš točne informacije trebao udovoljiti svim njihovim potrebama. Ja previše "cjepidlačim" oko nekih stvari, kao što je naziv "velika vježba". No nikada ne napadam ljude zbog njihovih napisa, tek ih želim upozoriti. Neprimjereno je i neodgojeno ponašanje dječaka petersterna, koji vrijeđa kolektivno i bezobzirno, te se zbog takvih postova inače mogu dobiti i kartoni, no ja nemam namjeru prijavljivati njegove komentare.

Želim zamoliti da ne zamjerite na mojoj ponekad grubljoj retorici koja se može doimati arogantna, kako forumaš Bukva nije propustio naglasiti nekoliko puta. Samo želim pomoći, a ponekad zaboravim da ovo nije disertacija, već forum.

Želim vam sve najbolje i samo ustrajte u zdravom životu i vježbanju.

karlo2727 kaže...

Težak je to program ne daj se zavarati {#}.

Drago mi je da misliš na svoje zglobove.

Ja sam imao previše ozljeda u poslijednjih 6 mjeseci, oba zgloba na nogama, desno koljeno i na lijevom imam Osgood Schlatterovu bolest.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Farty,stvar je u tome sto se vjezbe koje koriste vise misica nazivaju slozenim,a ti tvrdis da zgib nebi stavio uz deadlift,bench i squat jer se ne radi s tezinom.Da,malo previse cjepidlacis i trosis svoje i nase vrijeme jer sam ja samo htio pomoc decku da sto uspjesnije dobije na masi.Btw. zgib se moze radit sa tezinama ako si dovoljno iskusan.
14 godina
neaktivan
x360gamer kaže...
Molim za savjet.
Znaci pripreme pocinju - bavim se na malo visoj razini nogometom.
Nije sada to vazno, ali odmah da pitam.
Svaki drugi dan kondicija, a izmedu snaga - nista posebno, sve fokusirano u teretani na razvoj nogu i trbusnjaka - za nogomet jel.
Dali to valja uopce krizat tako, tj dal ce biti ikakve koristi ako se u npr pon, sri, pet trci i kondicija radi a dane izmedu snaga?! Jer sam procito negdje vec da se bolje orjentierat na jedno.
takoder da pitam, do sada sam koristio whey i tako, al posto bi htio dobiti jos 3-4 kg dal mi se isplati uzimat i kreatin i koliko cu dobiti njime, odnosno izgubiti kad ga prestanem piti - nakon 2 mj?

da ali kao nogometas ne smijes toliko noge radit jer sto ce ti nozni misici oko zgloba bit veci to ces biti manje okretniji.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina
neaktivan
Trustek kaže...

da ali kao nogometas ne smijes toliko noge radit jer sto ce ti nozni misici oko zgloba bit veci to ces biti manje okretniji.

Ali opet ovisi koju poziciju igra, ako igra nekakvog veznjaka onda mu i trebaju jaki nozni misici (npr. Luka Modrić), ali ako je nekakva špica/polušpica/krilo gdje mu treba brzina (npr. C. Ronaldo), onda mu je bolje imat manje mišića na nogama (ali ne i premalo naravno). Napiši nam koju poziciju igraš najčešće.

14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Ali opet ovisi koju poziciju igra, ako igra nekakvog veznjaka onda mu i trebaju jaki nozni misici (npr. Luka Modrić), ali ako je nekakva špica/polušpica/krilo gdje mu treba brzina (npr. C. Ronaldo), onda mu je bolje imat manje mišića na nogama (ali ne i premalo naravno). Napiši nam koju poziciju igraš najčešće.

Sve je stvar treninga. Ronaldo je godinama postepeno dizao mišićnu masu al je zahvaljujući teškim nogometnim i vjerojatno i individualnim treninzima čak usput i dobio na brzini, izdržljivosti i eksplozivnosti. Pogledaj koliko ej brži nego prije i pogledaj noge: 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
peterstern9 kaže...
Trustek kaže...

krilni vezni, nekad poluspica.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kakve noge ima R. Carlos, Zanetti, Seedorf, pa je svaki od njih bio metak u najboljim danima.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ronaldo ima taman dovoljno mišićne mase za ono što mu treba, a jedan od razloga zašto je brži od ostalih je i činjenica da ima samo 7% body fat-a što je prosječno 3% manje od ostalih nogometaša.
U jednom intervjuu je Ronaldo izjavio da intenzivno u teretani na povećanju mišićne mase radi samo preko ljeta tj. izvan sezone, a za vrijeme sezone ne radi s velikim opterećenjima jer bi mu onda mišići bili prekruti i izgubio bi na brzini.
Moj savjet je da se više fokusiraš na trkačke treninge, kratke, ali intenzivne sprinteve, vježbe eksplozivnosti i izdržljivosti, a teretanu radi što je manje moguće. Isto tako, pokušaj reducirati body fat što je više moguće. I da, svakodnevno se isteži, pokušavaj raditi špagu, puno će ti pomoći u nogometu.

15 godina
peterstern9 kaže...

Tko god da je kolegi xR4Z3R u predzadnjem postu stavio TD-ove mi stvarno nije jasan, čovjek je rekao sve odlično, a to što se nađe neki pametnjaković koji ga hvata za svaku riječ, konkretno za zgibove (nije bitno da li su "velika" vjezba ili ne, ali su zgibovi osnova svega i glavna stvar neovisno vježba li se u teretani ili ne), je slučaj za specijalnu ustanovu u Vrapču...sad jos i meni bacajte TD-ove, nije me briga, ali samo da znate da baš niste čisti u glavi...

Ma to ti je tako na domaćim forumima, sve sami treneri još pogotovo što su anonimni ti Thumbovi pa se ekipa izdrkava.

Što god da  netko kaže javit će se netko da popljuje zato savjete treba tražiti od licenciranih osoba, iskusnih ili čitati literaturu napisanu od strane ranije spomenutih.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
Rast mišića i visina
Jel moguce doma dobit lijepo izgradeno tijelo i snagu? Uz koju opremu i suplemente?
17 godina
neaktivan
ljubek kaže...
Jel moguce doma dobit lijepo izgradeno tijelo i snagu? Uz koju opremu i suplemente?

Naravno da jest, motika, lopata i zemlja...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
17 godina
zerocool12 kaže...
ljubek kaže...

a za suplement moze uzet vojnicki grah nakon tog sveg.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
zerocool12 kaže...
ljubek kaže...

a za suplement moze uzet vojnicki grah nakon tog sveg.

Ak ima sljem,ak nema onda ne vrijedi...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
12 godina
Rast mišića i visina
Smijesni koliko i glupi
12 godina
protjeran
ljubek kaže...
Smijesni koliko i glupi

dobro ti govore {#}

12 godina
Rast mišića i visina
Ti vjezbas sa sljemom a?