Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.702.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina

Zaš u ovoj temi nema hvala botuna?

petersen nema beda, nismo se shvatili, hf i sretno.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
Rast mišića i visina

prije tjedan dana sam opet krenuo sa kreatinom(imo sam mjesec dana stanke) i ruka je porasla za 1 cm u tih tjedan dana. uz kreatin jos sad pijem gainer kojeg ima jos za par dana. sto se tice tog gainera. kaze da sa 5 onih piksica dobijes 1230 kalorija, ja sam uzimo po 3 svaki dan(nekad 4, nikad 5, to kad nisam stigo bas jest kroz dan ili sam preskocio koji obrok). dobio sam u nekih mjesec dana uzimanja tog otprilike 1.5 kg. sad sam na ljepih 64. nadam se u jos 3 mjeseca doc na 68-69 i onda krecem na definiranje(smanjit malo kalorije, ubacit vise cardia i povecat broj ponavljanja).

15 godina
Rast mišića i visina

koliko si visok na tih 60-etak kila?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

prije tjedan dana sam opet krenuo sa kreatinom(imo sam mjesec dana stanke) i ruka je porasla za 1 cm u tih tjedan dana. uz kreatin jos sad pijem gainer kojeg ima jos za par dana. sto se tice tog gainera. kaze da sa 5 onih piksica dobijes 1230 kalorija, ja sam uzimo po 3 svaki dan(nekad 4, nikad 5, to kad nisam stigo bas jest kroz dan ili sam preskocio koji obrok). dobio sam u nekih mjesec dana uzimanja tog otprilike 1.5 kg. sad sam na ljepih 64. nadam se u jos 3 mjeseca doc na 68-69 i onda krecem na definiranje(smanjit malo kalorije, ubacit vise cardia i povecat broj ponavljanja).

Jesi ti pročitao upute i način primjene na tom gaineru? Siguran sam da se ne preporuča više od 2 dnevno, a ti uzimaš 3-4. Mislim da se samo debljaš s tim, osim ako radiš 2 jaka treninga dnevno. Prijateljski savjet - smanji to. Ako ti je samo do kalorija i dobivanja nekvalitetne mase, onda radije uzmi nutellu ili bilo kakvu čokoladu i trpaj se do besvjesti. Em je gainer skup, em ti nije bitna nutritivna vrijednost tog gainera, već samo energetska (koliko sam shvatio, ispričavam se ako sam krivo shvatio)

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Ne trebas raditi vise ponavljanja,samo se drzi cardia, kalorijskog deficita i naravno jesti samo zdravo.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel smijem radit trbušnjake svaki dan??

UCV
14 godina
pejkan_ucv kaže...

Smijes, ali nemoj. Trbusnjaci su misic ka i svaki drugi, dosta ce ti bit 3x tjedno.

14 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...
pejkan_ucv kaže...

Smijes, ali nemoj. Trbusnjaci su misic ka i svaki drugi, dosta ce ti bit 3x tjedno.

Tako je trbušnjake tretirajte kao svaki drugi mišić. Za muscle gain nema smisla radit 5 serija po 120 trbušnjaka. nego lezite na kosinu i dižite svoje težinu ili se opteretite utezima. 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Jel ti jedes sta ili pijes samo te dodatke?

17 godina
Rast mišića i visina
Na njemu pise da treba 5 mjerica, mislim da je to previse i uzimam oko 3. Uz to jedem 5 obroka na dan. Samo vi lupajte i dobivajte 20 kg misica na mjesec ja cu laganini i super mi je. Ljudi me ispituju gdje vjezbam, sta jedem itd. A vi u ovoj temi nikog ne poticete, samo se izrugivate i smijete ostalima i bacate neke svoje jadne fore koje nikom nisu smjesne. Samo nastavite bilderi.
15 godina
mar123 kaže...
Na njemu pise da treba 5 mjerica, mislim da je to previse i uzimam oko 3. Uz to jedem 5 obroka na dan. Samo vi lupajte i dobivajte 20 kg misica na mjesec ja cu laganini i super mi je. Ljudi me ispituju gdje vjezbam, sta jedem itd. A vi u ovoj temi nikog ne poticete, samo se izrugivate i smijete ostalima i bacate neke svoje jadne fore koje nikom nisu smjesne. Samo nastavite bilderi.

Liepo sam te pitao koliko si visok na te svoje kile na što si me ignore.

razlog?

17 godina
Rast mišića i visina
Sori sori nisam vidio. Inace mjerim visinu svake godine jednom, prije godinu dana sam bio 170 a mislim da sam sad oko 172.
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Jel nemas u gaineru kreatin vec?

Meni je u ovom koji trosim vec dovoljno kreatina, tak da bih se i bojao uzimati dodatni kreatin...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
17 godina
Rast mišića i visina

ne, ovaj koji ja uzimam ne sadrzi kreatin. znam da tih 5 mjerica ima 50 g proteina, ja uzimam 3 sto znaci 30 g proteina. i jos uzmem 10g kreatina u to. sad ce mi otic taj gainer i onda uzimam obican whey od optimuma i trusit cu 50g na dan(ljeto je, manje se jede i tako), u shake jos 10g kreatina i 60g dekstroze dok sam na masi jos. nisam uopce ocekivao ovako brz rast nakon samo jednog tjedna uzimanja kreatina. eto prije tjedan dana mi je promjer ruke bio 31 cm, sad je 32(dok se vjezba onda je 1 cm vise od tog). neki poznanici uzimaju i vise suplemenata, omega 3, glutamine, aminokiseline, vitamine itd. to je dobro ali ja to pokusavam sto vise kroz prehranu unjet.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ne, ovaj koji ja uzimam ne sadrzi kreatin. znam da tih 5 mjerica ima 50 g proteina, ja uzimam 3 sto znaci 30 g proteina. i jos uzmem 10g kreatina u to. sad ce mi otic taj gainer i onda uzimam obican whey od optimuma i trusit cu 50g na dan(ljeto je, manje se jede i tako), u shake jos 10g kreatina i 60g dekstroze dok sam na masi jos. nisam uopce ocekivao ovako brz rast nakon samo jednog tjedna uzimanja kreatina. eto prije tjedan dana mi je promjer ruke bio 31 cm, sad je 32(dok se vjezba onda je 1 cm vise od tog). neki poznanici uzimaju i vise suplemenata, omega 3, glutamine, aminokiseline, vitamine itd. to je dobro ali ja to pokusavam sto vise kroz prehranu unjet.

O.o jel nisi napisao priej par stranica da ti je promjer ruke 37 cm?
Meni je u 3 tjedna treninga u kojem sam se koncentrirao na ruke promjer sa 32 skocio na 34, no gainer sam pio samo 1 dnevno po 1 mjericu (a preporuceno je 2x dnevno 1 mjerica) i to samo na dane treninga kako nebi dobio puno sala jer zbog drugih obaveza nekad nisam imao snage za odradit trening. Sad cu poceti  uzimat kako je propisano i nadam se jos boljim rezultatima :D

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
17 godina
zerocool12 kaže...
mar123 kaže...

Meni je u 3 tjedna treninga u kojem sam se koncentrirao na ruke promjer sa 32 skocio na 34, no gainer sam pio samo 1 dnevno po 1 mjericu (a preporuceno je 2x dnevno 1 mjerica) i to samo na dane treninga kako nebi dobio puno sala jer zbog drugih obaveza nekad nisam imao snage za odradit trening. Sad cu poceti  uzimat kako je propisano i nadam se jos boljim rezultatima :D

prvo moram razjasnit jednu stvar, kolko grama ide u tvoju mjericu?

drugo kakav trening si ti radio za ruke?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Do you even lift, bro? Meni je prije ruka bila jako tanka i još je dosta tanka, a iamo sam sala na rukama kaj sam fino rijesio,  imam još samo na trbuhu, to cu skinut u narednih pet mjeseci, sad mi je ruka 41 cm s time da imam jako dugacke ruke, broj noge mi je 51 pa si pomocu toga odredite kolke ruke imam (raspon 205 cm), vjezbam bez ikakvih suplemenata jer i ovako moram jest, tko voli nek izvoli, nemam para na bacanje.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.6.2013 17:56 (Trustek).
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
zerocool12 kaže...
mar123 kaže...

prvo moram razjasnit jednu stvar, kolko grama ide u tvoju mjericu?

drugo kakav trening si ti radio za ruke?

50g sve skupa 1 mjerica.
18g proteina 

1.25g kreatina

i ostalo su kiseline.

pise da je dovoljno 2.5g kreatina na dan... :S
2. par stranica prije sam stavio link, uglavno 2x tjedno radim samo ruke (i jos 2x tjedno ostalo) http://www.biggerarms.com/

Umjesto onih fat gripz koristim manje rucnike, dođe mi tu negdje... 

Inace slazem se sa postom vise, i meni su ovo pre pre tanke ruke zato i radim 2x tjedno samo ruke :S

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.6.2013 17:58 (zerocool12).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

To su ugljikohidrati u tim gainerima, jeftinije bi vas ispalo da napravite omjer 50:50 s dextrozom 

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
17 godina
neaktivan
Trustek kaže...

To su ugljikohidrati u tim gainerima, jeftinije bi vas ispalo da napravite omjer 50:50 s dextrozom 

eh hebaj ga sad, vec sam uzeo ovo "za probu"...

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav!Imam 16 godina,192 cm, i 67 kila.Zadnjih mjesec dana pazim na prehranu(nikada nisam imao problema s prehranom,sad sam poceo jesti hranu punu proteina itd...),te redovito vjezbam(kod kuce).U zadnjih mjesec dana sam postao tezi za 2 kile,te me zanima dali bi teretana bila dobra za mene.

14 godina
neaktivan
Jhony_7 kaže...

Pozdrav!Imam 16 godina,192 cm, i 67 kila.Zadnjih mjesec dana pazim na prehranu(nikada nisam imao problema s prehranom,sad sam poceo jesti hranu punu proteina itd...),te redovito vjezbam(kod kuce).U zadnjih mjesec dana sam postao tezi za 2 kile,te me zanima dali bi teretana bila dobra za mene.

Premrsav si,jedi sve ispred sebe,ne zamaraj se zdravom prehranom za sad jer si kost i koza.Svakako ti preporucam teretanu,vazno je da radis velike vjezbe kao sto su bench,squat,deadlift,zgibovi.
12 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Jhony_7 kaže...

Premrsav si,jedi sve ispred sebe,ne zamaraj se zdravom prehranom za sad jer si kost i koza.Svakako ti preporucam teretanu,vazno je da radis velike vjezbe kao sto su bench,squat,deadlift,zgibovi.

Oprosti, ali zgibovi nisu "velika" vježba. 3/4 discipline koje si ti nabrojao su strongman discipline. Ne nazivaju se velikim vježbama i tu zgibovi ne spadaju.

Što se tiče teretane, možeš početi ali nema smisla dok doma ne napraviš nekakvu "podlogu", odnosno dok se ne razviješ još malo.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Zgibovi rade leđa,ramena,ruke pa cak i trbusne misice.Ako to tebi nije velika vjezba...
16 godina
Molim za savjet.
Znaci pripreme pocinju - bavim se na malo visoj razini nogometom.
Nije sada to vazno, ali odmah da pitam.
Svaki drugi dan kondicija, a izmedu snaga - nista posebno, sve fokusirano u teretani na razvoj nogu i trbusnjaka - za nogomet jel.
Dali to valja uopce krizat tako, tj dal ce biti ikakve koristi ako se u npr pon, sri, pet trci i kondicija radi a dane izmedu snaga?! Jer sam procito negdje vec da se bolje orjentierat na jedno.
takoder da pitam, do sada sam koristio whey i tako, al posto bi htio dobiti jos 3-4 kg dal mi se isplati uzimat i kreatin i koliko cu dobiti njime, odnosno izgubiti kad ga prestanem piti - nakon 2 mj?

17 godina
x360gamer kaže...
Molim za savjet.
Znaci pripreme pocinju - bavim se na malo visoj razini nogometom.
Nije sada to vazno, ali odmah da pitam.
Svaki drugi dan kondicija, a izmedu snaga - nista posebno, sve fokusirano u teretani na razvoj nogu i trbusnjaka - za nogomet jel.
Dali to valja uopce krizat tako, tj dal ce biti ikakve koristi ako se u npr pon, sri, pet trci i kondicija radi a dane izmedu snaga?! Jer sam procito negdje vec da se bolje orjentierat na jedno.
takoder da pitam, do sada sam koristio whey i tako, al posto bi htio dobiti jos 3-4 kg dal mi se isplati uzimat i kreatin i koliko cu dobiti njime, odnosno izgubiti kad ga prestanem piti - nakon 2 mj?

ovisi od osobe do osobe, nije to samo da to pijes pa dobivas nesto. ja nisam izgubio nista poslije. ubacuj u whey dekstrozu s tim ces dobit kile.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja treniram košarku imam 13 godina 174 visok 69 težak.

Trener mi je rekao da do kraja ljeta trebam skocit do obruća (3.05) i primit se jednom rukom.
Bez skoka diram 230cm a kada skocim mogu taknut tablu s pola dlana tojest skocim cca 50cm.

Trebao bih dobiti 30-35cm odraza.

Posto cu biti na moru dnevno cu plivati oko 6-7 sati a navecer prije zalaska sunca igram košarku

U međuvremenu jedem sve šta ima.

Sad da li je realno dobit tolko odraza u 2 i pol mjeseca ili trebam raditi jos neke vježbe?

Dvije su stvari beskrajne svemir i ljudska glupost, ali za ovo prvo nisam siguran.// Mašta je važnija od znanja. -Albert Einstein
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Tko god da je kolegi xR4Z3R u predzadnjem postu stavio TD-ove mi stvarno nije jasan, čovjek je rekao sve odlično, a to što se nađe neki pametnjaković koji ga hvata za svaku riječ, konkretno za zgibove (nije bitno da li su "velika" vjezba ili ne, ali su zgibovi osnova svega i glavna stvar neovisno vježba li se u teretani ili ne), je slučaj za specijalnu ustanovu u Vrapču...sad jos i meni bacajte TD-ove, nije me briga, ali samo da znate da baš niste čisti u glavi...

14 godina
neaktivan
farty kaže...
xR4Z3R kaže...
Jhony_7 kaže...

Oprosti, ali zgibovi nisu "velika" vježba. 3/4 discipline koje si ti nabrojao su strongman discipline. Ne nazivaju se velikim vježbama i tu zgibovi ne spadaju.

Što se tiče teretane, možeš početi ali nema smisla dok doma ne napraviš nekakvu "podlogu", odnosno dok se ne razviješ još malo.

I o kakvoj "podlozi" ti pricas? U teretanu moze svatko ici,kakve god građe bio uvijek se moze sloziti program za njegove potrebe.
16 godina
to je jasna stvar da je invidualno, al opet bi trebalo "napuhat" me.
A tko zna ovo, dal je dobro to krizat kako sam napiso?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice