Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.699.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Mamic kaže...
Fake_Alert kaže...
Trustek kaže...
zasto bacas žumanjke? Kalorije podizu testosteron a to svi zelimo.

Ako jede puno jaja kao i ja onda ne moze stalno jesti zumanjak radi kolesterola. Koje kalorije dizu testosteron?

Točno to,nemogu pojest 10 žumanjaka u jednom danu,pojedem 2-3 to je dosta ovo ostalo bez..Ovi koji su mi dali thumb downe na sliku jeli mogu napisati zasto, jeli nesto pogresno jedem ili sta?

fali ti neki instagram efekt.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan
Mamic kaže...

Točno to,nemogu pojest 10 žumanjaka u jednom danu,pojedem 2-3 to je dosta ovo ostalo bez..Ovi koji su mi dali thumb downe na sliku jeli mogu napisati zasto, jeli nesto pogresno jedem ili sta?

Vjerovatno su ti dali TD oni koji su se vratili iz teretane i gladi (ili su neki samo gladni)  su al iz nekog razloga ne mogu to jest  :D

14 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Mamic kaže...
Fake_Alert kaže...
Trustek kaže...

Ako jede puno jaja kao i ja onda ne moze stalno jesti zumanjak radi kolesterola. Koje kalorije dizu testosteron?

fali ti neki instagram efekt.

nisam bas upucen u instagram efekt, moze objasnjenje amater sam za takve stvari

EDIT: Jaja-sve o jajima

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 19:48 (Trustek).
14 godina
neaktivan
badboycro kaže...
Mamic kaže...

Vjerovatno su ti dali TD oni koji su se vratili iz teretane i gladi (ili su neki samo gladni)  su al iz nekog razloga ne mogu to jest  :D

slazem se, ali tanjur lijepo izgleda, probudi glad u meni.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Trustek kaže...
Mamic kaže...

Sinoćnja večerica poslije teretane(2 banane,5 bjelanjaka,2 komada mesa,riža,ovaj preukusni kruh sa sjemenkama iz lidla,naranča i grožđice).

Nema znanstvenog dokaza da zasićene masti dižu kolesterol osim loše napravljene observacijske studije iz 60-tih prošlog stoljeća u kojoj je doktor čak izbacio navodno ostale podatke samo da bi bio u pravo. Ako pogledaš ostatak literature vidjet ćeš da svaka pokazuje da nema veze između bolesti srca i zasićenih masti. Ne krivi vanjski kolesterol, nego unutarnji, debeli se ljudi trebaju bojati srčanoga, a ne mi sa normalnom razinom sala u tijelu.

Nutricionistička znanost je odavno odbacila te tvrdnje. Pitaj Alana Aragona i Lyle McDonald i isto će ti reći.

Ne dižu kalorije tesotsteron, nego zasićene masti, ali samo do neke mjere pa nemoj se džabe trpati jajima i životinjskim proizvodima u nadi bržeg dobitka mišića. Za to se triba ubosti u dupe sa sintetičkim tesosteronom ako hoćeš uduplati stopu dobitka mišićne mase.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nije bas neki body building xD, ali treba mi vjezbe ili ti spravice za vrat, točnije lijeva strana vrata mi je zategnuta i mišići/živci se trebaju osloboditi, jer moze doci do slabljenja i zaostaka  lijeve strane lica, a oslobađaju se vježbanjem

Trenutacno vjezbam desno uho prema desnom ramenu, no volio bih jos nesto kompleksnije, u mogucnosti sa spravicama ili necim drugim nisam bas "in" u ovim bodybuilding stvarima ,  volio bih to rijesiti

Trazim premium molten acc, heroji nebitni..
18 godina
Bera kaže...

Nije bas neki body building xD, ali treba mi vjezbe ili ti spravice za vrat, točnije lijeva strana vrata mi je zategnuta i mišići/živci se trebaju osloboditi, jer moze doci do slabljenja i zaostaka  lijeve strane lica, a oslobađaju se vježbanjem

Trenutacno vjezbam desno uho prema desnom ramenu, no volio bih jos nesto kompleksnije, u mogucnosti sa spravicama ili necim drugim nisam bas "in" u ovim bodybuilding stvarima ,  volio bih to rijesiti

Ako sam dobro shvatio, dovoljno ti je dizanje bučica sa ispruženim rukama, elastična guma za istezanje, i podizanje glave iz ležećih položaja, redom, bočnog ležanja, trbušnog, leđnog...
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina
http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
17 godina
dv14 kaže...

kolko dode nova?

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
dv14 kaže...

kolko dode nova?

Kad sam ja trazio trazio te klupe pred par godina, cijena takve nove u Olpranu je bila mislim da isto oko 500 kn...Inace ova izgleda kvalitetnije nego ona u olpranu..

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 19:58 (zerocool12).
15 godina
mar123 kaže...
dv14 kaže...

kolko dode nova?

Mislim oko 800-900 kn. Tako nešto, ali nisam siguran.

Kupljena u Intersportu prije ~godinu dana.

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
17 godina
Rast mišića i visina

evo ja danas od ujaka dobio onu multifunckijsku veliku sto se moze hrpa toga na njoj. pa trebam preporuku najboljih vjezbi sto se ne toj spravi moze, jer dobar mi je trening ovaj sto vec imam samo sa sipkom ali ajde mozda uleti koja bolja vjezba na toj spravi.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

evo ja danas od ujaka dobio onu multifunckijsku veliku sto se moze hrpa toga na njoj. pa trebam preporuku najboljih vjezbi sto se ne toj spravi moze, jer dobar mi je trening ovaj sto vec imam samo sa sipkom ali ajde mozda uleti koja bolja vjezba na toj spravi.

Pogledaj si na exercise encyclopedia, tam ti ima pun k vjezbi.

Ja na njoj npr radim triceps i leđa najviše i tu i tamo noge...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
14 godina
u2Noobish4Me kaže...

Pozdrav kolege bugovci.

Ovako, radim na trbušnima već 2mjeseca, prvi mjesec 3-4x tjedno a sad mjesec dana već svaki dan po 30min čistih trbušnjaka.

Radio po programu, povećavao serije itd. Trenutno na 40reps 2min pauze 45reps, 2min, 40reps, 2min, 50reps, 2min, 45reps, 2min 65reps.

zadovoljan učinkom al ostalo sala kojeg planiram trčeći skinut i sad me zanima dal da nastavim svaki dan radit vježbe il svaki drugi pošto mislim isti dan trbušne radit i trčat.? 

radim i na vježbama za ruke,bice i prsa nakon trbušnih.

Također čitao/surfao puno o suplementima, informirao se kod "stručnjaka" ali me zanimaju vaša vlastita iskustva.

Jeste li osjetili napredak nakon korištenja proteina?

i kolko mislite da može štetit organizmu, kolko koristit pošto ima stručnih članaka koji se razilaze u tom segmentu.? (negdje se navodi da pretjerano korištenje dovodi do ćelavljenja, bubrežnih kamenca) dok drugdje (pomaže radu srca, imunološki jača te smanjuje potencijalni rizik ok kancerogenih bolesti).

hvala unaprijed.

Ovako da nešto rasčistimo što je to taj famozni protein iz praha od kojeg ćeš se napuhat, ništa drugo nego obični jedan obrok recimo piletine, u jednom obroku tih proteina imas 30 tak g proteina ovisi o tome jeli koncetrat, izolat, hidroizolat.. on ti je ubiti zamjena za ručak ako nisi u stanju jest u datom trenutku iz bilokojeg razloga, možeš popit protein iz praha, doduše najkorisniji je poslje treninga jer bi se neko jelo puno duže probavljalo nego čisti protein pa je po meni jedino tu u prednosti gdje ti treba protein jako brzo i poželjno je koristit dextrozu radi toga što pospješuje djelovanje i mišić je gladan šećera poslje treninga, dakle za protein nemam ništa drugo za reć osim da je on hrana kao i sve drugo jer ima kalorijsku vrijednost tako da to nemože biti štetno osim u nekim enormnim količinama kao što i sve drugo može biti štetno pa tako naravno i to, a sad ako ćeš cjepidlačit to je koncetrat a svaki koncetrat treba dobro zalit pa tako i to znači ako koristiš protein iz praha poželjno malo više vode i to je to .. nemaš brige ;)

a sad kreatin e to je već suplement ne hrana, to je dovoljno neistraženo polje i nebih se upuštao u korištenje njega, osobno koristim proteine ali kreatin nebi nikad premda mi je poznato djelovanje i sve to, dok on pobudi receptore da bubreg prestane proizvodit prirodni kreatin jer ga ima previše, pa opet moraš napravit stanku da bi se tjelo vratilo prirodnoj proizvodnji koja je bjedna ali opet prirodna i potrebna tako da se nebi igro s tim, a ko voli nek izvoli njegovo tjelo nek radi što hoće, nemam ništa protiv kreatina niti protiv steroida al ne hvala {#}

17 godina
Rast mišića i visina

nije kreatin tako strasan. dok ga ja jos nisam uzimo tu su bile price povecat ces se pa kad ga prestanes uzimat to ce otic itd. ja ga poceo uzimat, prvo ono punjenje kad sam uzimo 15g na dan(7 dana) i onda po 5g na dan. poveco se jesam, ali to nije samo zbog kreatina nego zbog promjene cjelokupne prehrane tako da neznam kolko je kreatin pridonio icemu ali mogu rec da kad sam ga presto uzimat nisam uopce nista izgubio, a bojao sam se da ocu pa me bilo strah prestat. sad sam vec mjesec dana bez njega i sad opet krecem s njim da vidim ocu li dobit kakvo povecanje.

14 godina
mar123 kaže...

nije kreatin tako strasan. dok ga ja jos nisam uzimo tu su bile price povecat ces se pa kad ga prestanes uzimat to ce otic itd. ja ga poceo uzimat, prvo ono punjenje kad sam uzimo 15g na dan(7 dana) i onda po 5g na dan. poveco se jesam, ali to nije samo zbog kreatina nego zbog promjene cjelokupne prehrane tako da neznam kolko je kreatin pridonio icemu ali mogu rec da kad sam ga presto uzimat nisam uopce nista izgubio, a bojao sam se da ocu pa me bilo strah prestat. sad sam vec mjesec dana bez njega i sad opet krecem s njim da vidim ocu li dobit kakvo povecanje.

prvi ciklus donosi najjače rezultate svaki sljedeći sve slabije, pa dobije se mišićne mase većinom vode ali dobije se i mesa, a efekat kreatina bi trebao osjetit po snazi da možeš veće težine radit, sad koliko ćeš se "povećat" zavisi prvenstveno od prehrane kreatin može samo pripomoći tome, nisam rekao da je strašan :)

14 godina
Over(C)lock kaže...
mar123 kaže...

prvi ciklus donosi najjače rezultate svaki sljedeći sve slabije, pa dobije se mišićne mase većinom vode ali dobije se i mesa, a efekat kreatina bi trebao osjetit po snazi da možeš veće težine radit, sad koliko ćeš se "povećat" zavisi prvenstveno od prehrane kreatin može samo pripomoći tome, nisam rekao da je strašan :)

Nije istina da je vecina vode. Naravno vode bude ali to je u mizernim kolicinama.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ja kreatinom dobijem nekih 12-13kg, i nakon prestanka uzimanja ode mi 5-6kg, to je voda koju ispišam.. i tako je kod mene uvijek što se tiče uzimanja kreatina. To je većinom voda koja se nakupi i od nje nabubriš. Kreatin = nakupljanje vode u organizam. I svakom bi preporučio kreatin od Labrade Crealean u prahu, jedan od najboljih kreatina kojeg i sam koristim.
Tony Soprano
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 23:03 (Tony.Soprano).
14 godina
sLim95 kaže...
Over(C)lock kaže...
mar123 kaže...

Nije istina da je vecina vode. Naravno vode bude ali to je u mizernim kolicinama.

jest ali više u odnosu na dobitak mišića, recimo bez korištanja kreatina

17 godina
Tony.Soprano kaže...
Ja kreatinom dobijem nekih 12-13kg, i nakon prestanka uzimanja ode mi 5-6kg, to je voda koju ispišam.. i tako je kod mene uvijek što se tiče uzimanja kreatina. To je većinom voda koja se nakupi i od nje nabubriš. Kreatin = nakupljanje vode u organizam.

ti ozbiljno ili?

14 godina
Tony.Soprano kaže...
Ja kreatinom dobijem nekih 12-13kg, i nakon prestanka uzimanja ode mi 5-6kg, to je voda koju ispišam.. i tako je kod mene uvijek što se tiče uzimanja kreatina. To je većinom voda koja se nakupi i od nje nabubriš. Kreatin = nakupljanje vode u organizam.

pa da to bih otprilike tako djelovalo jer kreatin strašno dobro upija vodu

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Da, najozbiljnije. Tako mi je svaki puta.
Tony Soprano
17 godina
Rast mišića i visina

nista ne mjenjas, samo uzimas kreatin? to znaci da ti ostane cistih 5-6 kg. kolko uzimas?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ma svašta sam ja probao i našao najbolja riješenja za svoje tijelo i sada se toga pridržavam. Moraš svašta probati da bi znao kako će ti tijelo reagirati na sve te razne proizvode. Kreatin već sam po sebi osjetim koliko ga uzimam i kada treba praviti pauzu i kada ponovno krenuti, sve ima svoje granice, a te granice tijelo određuje, barem u mojem slučaju, ja točno osjetim kada trebam stati i praviti pauzu i kada krenuti po novu dozu. Ostane mi od 12-13kg čistih cca. 7-8kg.
Tony Soprano
17 godina
Rast mišića i visina

koje su ti proporcije sad?

i kolko grama uzimas na dan?

16 godina
neaktivan
Tony.Soprano kaže...
Ma svašta sam ja probao i našao najbolja riješenja za svoje tijelo i sada se toga pridržavam. Moraš svašta probati da bi znao kako će ti tijelo reagirati na sve te razne proizvode. Kreatin već sam po sebi osjetim koliko ga uzimam i kada treba praviti pauzu i kada ponovno krenuti, sve ima svoje granice, a te granice tijelo određuje, barem u mojem slučaju, ja točno osjetim kada trebam stati i praviti pauzu i kada krenuti po novu dozu. Ostane mi od 12-13kg čistih cca. 7-8kg.

U kojem periodu si dobio tih 12ak kg od korištenja kreatina?

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Uzimam po 7g na dan kada ga koristim. U vremenskom periodu od mjesec i pol otprilike to dobijem.
Tony Soprano
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

E, sory što prekidam raspravu o kreatinu, ali da pitam jednu stvar, je li ovo dobar jelovnik za mršavljenje (inače, u danu mi treba 174 g proteina, 70 g masti i 373 g UH).

1.     Doručak: Zobene pahuljice u mlijeku (složeni UH - izvor energije za prvi dio dana - mogu se slobodno zasladiti medom i voćem)

2.     Međuobrok: Posni sir sa salatom (odličan izvor proteina + odličan izvor vitamina i minerala)

3.    Ručak: Pileća ili pureća prsa sa rižom / krumpirom i salatom

4.    Međuobrok 2: Tunjevina s salatomH  a uskusna i laka za pripremu pa je odlična za mršavljenje a puna je kvalitetnih proteina i čuvat će vam mišiće )

5.    Večera: Posni sir sa bademima ili nekim drugim orašastim plodovima

Nekad recimo za doručak umjesto Mueslia uzmem 2-3 jaja (kajgana ili na oko), crni kruh i šunka (ili tako mijenjam neke obroke kada mi već postojeći stvarno izlaze kroz nos)?

Inače, moj prijatelj je koristio kreatin i u biti kreatin vam vuče vodu u mišić, kada ga prestanete koristiti izgubite dio te vode iz mišića; ali ne sve. Tako da, slobono uzmite, nećete požaliti, kako je i rekao kolega prije mene.

Memento mori.
14 godina
Rast mišića i visina

Evo, javljam se nakon mjesec i pol dana, izgubio sam 5+ kg, ali mislim da je sve što sam izgubio mišići. Izbacio junk food, masti i ostala s*anja. 

Naime, od idućeg tjedna namjeravam u teretanu, kupio bicikl, vozim po 60 minuta. Može li mi netko napraviti plan vježbanja, znači za skidanje masnih naslaga i dobivanje definicije. Spreman sam na muku. {#}

Vozio bih bicikl + teretana. Teretanu imam kod kuće, tako da to nije problem. Kupio bih si i ponekad neke suplemetne, whey i to....

Hvala!

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kazes spreman si na muku? Ok, enjoy :)

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice