Samsung Galaxy S26/S26+/S26 Ultra - [Rasprava]

poruka: 200
|
čitano: 38.199
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Kao i proteklih nekoliko godina, red je da se otvori nova tema. Ovoga puta u fokusu su Galaxy S26 modeli koji bi prema glasinama trebali biti predstavljeni 07.02.2026. Ove se godine u fokus stavlja One UI 8.5 koji sa sobom donosi neke zanimljive značajke. A manje se radi na novom hardveru.  Spominje se 60W punjenje kao i "malo" povećanje" baterije s 5,000mAh na 5,100mAh. Dok konkurencija polako "tuče" po 6,000mAh pa i više. 

Naravno sve se ovo bazira na glasinama ali se nadam da će tema zaživjeti prilikom predstavljanja modela kao i sve teme u proteklim godinama. 

Samsung Galaxy S26 Ultra specifikacije s GSMArene

Donosimo i pogled na makete Galaxy S26 Ultre, Galaxy S26+ te "osnovnog" Galaxy S26 modela. 

Negdje sam pročitao glasine vezane uz cijene a one su: 

• Galaxy S26 - 799$
    • Galaxy S26+ - 999$
    • Galaxy S26 Ultra - 1.299$

Uživajte i puno postova želim nam svim 

3 0 hvala 0
    4 mjeseca

Ma neka samo vrate BT/air actions na S-Pen i uređaj će imati smisla.

Nego, pošto sad svi pričaju o kineskim mobitelima od 6000-7000mAh, a Apple i Samsung ne znaju za brojeve veće od 5000, zanima me mišljenje foruma; Debljina mobitela: Veća baterija ili brže punjenje

Biste li radije punili mobitel svaki dan, ali punjenje traje pola sata. (Ultrathin kao Apple Air 5mm)

Imali ga 3 dana, no punili ga 2-3 sata. (Više manje kao sada, 8mm)

Ili da baterija traje tjedan dana, no puni se 8h. (malo deblji, cca 12mm mobitel)

0 30min / 1 dan
    24 2h / 3 dana
    3 8h / tjedan dana
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    12 godina
    Re: Samsung Galaxy S26/S26+/S26 Ultra - [Rasprava]
    Vafel_Proizvod kaže...

Ma neka samo vrate BT/air actions na S-Pen i uređaj će imati smisla.

Nego, pošto sad svi pričaju o kineskim mobitelima od 6000-7000mAh, a Apple i Samsung ne znaju za brojeve veće od 5000, zanima me mišljenje foruma; Debljina mobitela: Veća baterija ili brže punjenje

Biste li radije punili mobitel svaki dan, ali punjenje traje pola sata. (Ultrathin kao Apple Air 5mm)

Imali ga 3 dana, no punili ga 2-3 sata. (Više manje kao sada, 8mm)

Ili da baterija traje tjedan dana, no puni se 8h. (malo deblji, cca 12mm mobitel)

Malo oni jedu go..a

Do prije 2 dana sam koristio vivo x300 pro sa 6500mah. A 2mm je uži i 0.2mm tanji od s25 ultra. 

7 godina

dok ne stave 1" na glavnu....i ostale da budu 1/1.3...previše jura...malo muzike...i isto da pixel size ne bude manji od 1,2 um...i da prestanu sa tim 200mpx glupostima...za spajanje pixela isto vrijedi ča veći pixel to bolje

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    13 godina
    Samsung me podsjeća na auto proizvođače iz bivše države. Kako su cijene proizvoda na tržištu bile fiksirane zbog galopirajuće inflacije oni bi na postojeći automobil dodali nešto opreme tipa upaljač za cigarete, svjetlo za ručnu kočnicu, drugi karburator itd, nazvali ga novim modelom (iako je to bio isti automobil) i prodaji po većoj cijeni
    Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2026 21:31 (struja1911).

3 0 hvala 0
    15 godina

Bilo bi zaista dobro da S-Pen dobije Bluetooth značajke, no sumnjam. 

S ovom novom poziciom "na rubu", čini mi se da će ga dodatno unazadit. 

A poznavajući sebe, uzet ću Ultru imati neko vrijeme pa prodati. 

0 0 hvala 0
    15 godina

Samsung Galaxy S26 serija ostavlja Titan i uzima ALUMINIJ 

0 0 hvala 0
    7 godina
    Gale92 kaže...

Samsung Galaxy S26 serija ostavlja Titan i uzima ALUMINIJ 

Ovdje je usporedba približnih vrijednosti toplinske vodljivosti (λ) za čiste metale na sobnoj temperaturi:

Bakar: oko 401 W/mK (vati po metru-kelvinu).
    Aluminij: oko 237 W/mK.
    Titan: oko 21.9 W/mK (legure titana imaju još nižu vrijednost, oko 7 W/mK

15 godina

Galaxy Unpacked 25.02.2026. 

Dolazak Galaxy S26 modela na tržište - početak Ožujka! 

0 0 hvala 0
    15 godina

Kad pričamo o baterijama

https://www.gsmarena.com/honor_win_5g-14377.php

10 000 MAH baterija, telefon je dimenzija Apple iPhone 17 Pro Max, čak i koji gram lakši i malo tanji!

O 100W wired i 80 wireless punjenje da ne pričam..

Tako da reciklirat te 5000mah baterije je uvreda kupcima..

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2026 15:04 (ivicask).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    4 mjeseca
    ivicask kaže...

Kad pričamo o baterijama

10 000 MAH baterija, telefon je dimenzija Apple iPhone 17 Pro Max, čak i koji gram lakši i malo tanji!

Ima dosta tih "žaomi" mobitela sa 6000-7000 mAh baterijama, pa traji KRAĆE od s25u sa 5000mAh.

Iako imaju isti/bolji (gen5) čip.

Sve je do optimizacije softvera.

Zato ajFon ima najmanju bateriju, a traje dulje od svih navedenih.

A ta punjenja od 9000W ovisite mačku o rep.

Pogledaj graf punjenja, skoro svi mobiteli se preko 40% baterije pune na 25-15W.

Tako da on povuče 90W 0-15%, onda dramatično pada snaga punjenja. Pa punjenje 70-100% traje duplo duže nego 0-70%.

https://www.chargerlab.com/45w-5000mah-charging-review-of-samsung-galaxy-s25-ultra/

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2026 16:18 (Vafel_Proizvod).
    15 godina
    Vafel_Proizvod kaže...
    ivicask kaže...

Kad pričamo o baterijama

Ima dosta tih "žaomi" mobitela sa 6000-7000 mAh baterijama, pa traji KRAĆE od s25u sa 5000mAh.

Iako imaju isti/bolji (gen5) čip.

Sve je do optimizacije softvera.

Zato ajFon ima najmanju bateriju, a traje dulje od svih navedenih.

A ta punjenja od 9000W ovisite mačku o rep.

Pogledaj graf punjenja, skoro svi mobiteli se preko 40% baterije pune na 25-15W.

Tako da on povuče 90W 0-15%, onda dramatično pada snaga punjenja. Pa punjenje 70-100% traje duplo duže nego 0-70%.

https://www.chargerlab.com/45w-5000mah-charging-review-of-samsung-galaxy-s25-ultra/

Pa da traju kraće zbog smeća od kineskog bloatware, al zamisli sad kolko bi trajala da ne škrtare pa stave na iPhone ili Samsung tu od 10000?

Isto tako reci mi kolko bi ti trebalo da napuniš 10000 bateriju da nema 100w punjenje?

I Btw nije poanta 100w I općenito brzih punjača da pune punom brzinom 0-100, nego da možeš brzo pripuniti telefon kad ti je frka i tu dobis punu brzinu punjenja tih par minuta i dosta baterije da ti izdrži par sati.. 

7 godina
    Ove kamere u svakoj novoj seriji izgledaju ruznije i jeftinije, ocito nedostatak ideje kako promijeniti dizajn, pa uzmu trenutni i naseru drugi case na kamere.

Vrijeme je i da stave novi hardver u kamere, bar u ove osnovne modele, jer kamera kakvu ima S25+ je sramota za flagship 2025. Od katastrofalne slike i fokusa. P30 Pro kamera pokosi S25 ko Usain Bolt debelog policajca koji jede krafne.

0 0 hvala 0
    14 godina

Ako želiš top kameru - vivo x300, nadolazeći 17 ultra xioami

15 godina

Predstavljanje 25.02.

Dolazak u trgovine 11.03.

1 0 hvala 0
    14 godina

Stvarno djeluje kao recikliranje S25. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li stvarno postojati i narančasta boja kao praćenje trenda zadnjeg iPhonea, te koja tržišta i modeli će imati Exynos.

I earned my name just like Marlo.

0 0 hvala 0
    7 godina

ovo ruganje sa samsugovom brzinom punjenje..jel Vi to imate mobitel zalipljen na čelo...bateriju od 5000mA...punjač od 15W napuni od 0-100...za 100 minuta...pa vajda...radiš...spavaš...kuvaš ručak...schevish...voziš se na posel...za vrijeme spavanja punjač od 5W napuni tu bateriju skoro do kraja...evo AI kaže 8-10 sati SOT-a

Moj PC  
    5 0 hvala 0
    15 godina

za sada se ne nazira narančasta.... ali ova ljubičasta je ok i bijeli naravno 

0 0 hvala 0
    16 godina
    Planiram kupiti s26 na predstavljanju pa me zanima kako doći do 20% kupona za samsung službeni webshop koji su bili u opticaju kad se predstavljao s25. Znam za 10% preko members aplikacije.
    Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2026 14:26 (archeron_cro).

0 0 hvala 0
    8 godina

Evo moj S23+ podupire punjenje od 45W i kako imam kabel sa mali ekranom gdje ispisuje brzinu punjenja (temu 5 eur) vidim da sa 45W krene samo kad je baterija ispod 20% i onda svakih par posto samo smanjuje, i na 50% je već na 20W, na 70 je ispod 15W. I kako vidim i ovi kineski u biti brže dođu do 50% a iza toga je skoro pa totalno isto do 100% Tako da kineski punjač od 100W nije duplo brži od 45W na Zamzungu nego u najboljem slučaju je to 10 minuta manje ako ga puniš do 100%.

Mislim da je bio čak i nekakav test u jednom od prošlogodišnjih BUG-ova ako se ne varam!

Ali iskreno radije bi veću bateriju nego brže punjenje, što se mene tiće može slobodno ostat punjenje na 45W ali nek uguraju 6000mA baterijicu unutra.

Moj PC  
    1 1 hvala 0
    15 godina
    archeron_cro kaže...
    Planiram kupiti s26 na predstavljanju pa me zanima kako doći do 20% kupona za samsung službeni webshop koji su bili u opticaju kad se predstavljao s25. Znam za 10% preko members aplikacije.

prijavi se na njihov newsletter.. tamo će ti stići najava predstavljanja i mogućnost predregistracije za ostvarenje popusta + obično još neki ekstra poklon (tipa punjač ili maskica)

2 mjeseca
    Ak su karakteristike moba tocne onda je bolje ga preskočiti do s27. Ovo kaj nude za kamere i kapacitet baterije srednje zalosno. Cijena ce bit sigurno paprena moja pretpostavka bar 1200 eura pa naviše. Bolje kupit neki kinez.

1 1 hvala 0
    15 godina

Nove fotke.... 

2 0 hvala 0
    8 godina
    Ef1x kaže...
    Ak su karakteristike moba tocne onda je bolje ga preskočiti do s27. Ovo kaj nude za kamere i kapacitet baterije srednje zalosno. Cijena ce bit sigurno paprena moja pretpostavka bar 1200 eura pa naviše. Bolje kupit neki kinez.

Pa koji su to revolucionarni skokovi kod iti jednog proizvođača, čak i kod kineza koje preferiraš osim guranja veće baterije i kvazi bržeg punjenja sve ostalo su marginalni pomaci iz serije u seriju. Iskreno, za većinu je to dobra vijest, ali za one sa "upgrejd ovisnosti" zadnjih par godina nemaju baš sreće jer se moraš iskreno potrudit za vidit bilo kakvu razliku i kod androida i kod jabuke...

Sada, osim ako pare nisu problem, kupuješ novi mobitel kad je baterija na izdisaju (a neda ti se je zamjenit), kad prestanu updejti (što je sada kod večine 5+ godina), kad ga razvališ ili jednostavno "jer ti se mjenja". Ja sam na S23+ i nekako sam pogledavao S26 ali čini mi se da ću ipak čekat S27 u nekoj nadi za "nešto novo" a da to nije opet neko AI sranje.

13 godina

Imaju puno bolje kamere i baterije, a punjenje nije kvazi-brže nego puno brže.

Samsung gleda što će apple izbaciti i onda izbaci svoj model koji vuče par značajki zadnjeg iPhonea, a po ostalom je praktiči isti vlastiti prošlogodišnji model.

Sprdali smo Apple, a sad su naspram Samsunga inovatori stoljeća. 

Izgubili su identitet, sprdali su Apple, a sad im ližu stopala.

S23 Ultra je bio S22 Ultra ali ispravljen da bude upotrebljiv, S24 Ultra je bio S23 Ultra sa manje reflektivnim ekranom, S25 Ultra je bio sprdnja od mobitela, a S26 je sprdnja na sprdnju. Prebahati su i vrijeme je da ih Kinezi prešišaju prodajno. Hardverski su 2 generacije ispred, ili 5 Samsungovih "generacija"

Spašava ih jedino softver, zadnja nit koja me veže za ovu nizbrdicu od brenda, naprosto mi se ne da privikavati na nešto što me sve manje i manje zanima kao industrija

13 godina
    maks0806 kaže...

Samsung gleda što će apple izbaciti i onda izbaci svoj model koji vuče par značajki zadnjeg iPhonea, a po ostalom je praktiči isti vlastiti prošlogodišnji model.

S23 Ultra je bio S22 Ultra ali ispravljen da bude upotrebljiv, S24 Ultra je bio S23 Ultra sa manje reflektivnim ekranom, S25 Ultra je bio sprdnja od mobitela, a S26 je sprdnja na sprdnju. Prebahati su i vrijeme je da ih Kinezi prešišaju prodajno. Hardverski su 2 generacije ispred, ili 5 Samsungovih "generacija"

Spašava ih jedino softver, zadnja nit koja me veže za ovu nizbrdicu od brenda, naprosto mi se ne da privikavati na nešto što me sve manje i manje zanima kao industrija

Spasava ih ono najbitnije na uredaju.

Jbt baterija i punjenje. Ides spavat, ukljucis i ujutro je pun.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
    7 godina

razlog zašto zamzung a ne kinezi je njuškalo...odnosno broj oglasa...trenutačna situacija...baš u ovom trenutku...S25U 238 komada...jedini kinez koji me interesira je Xiaomi 17U 1 komad...15U 4 komada...14U 9 komada...od tih sveukupnih 14 komada...većina je rabljeno...evo najjeftinini S25U vakuum sa 2 godine garancije je 700E

u ovom trenutku u ovom kantunu naše galaksije nema boljeg mobitela od S25U za 700E

baš gledam...tih 2mm stvarno igra...uzmem S25U u ruke i baš tih 77mm širine baš bode ruku...uzmem Xiaomi 15U i tih 75mm taman...ali 17U se udebljala pa sad i ona ima 77mm...ono odem u gallery  i jednim potezom palcem dobijem properti od slije...jedino zamzung i apple to mogu...kod kineza toga nema...ta sitnica...to mi je game changer

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2026 8:55 (HCMAA).
    Moj PC  
    1 0 hvala 0
    13 godina
    SimeKZ kaže...
    maks0806 kaže...

Nema smisla opravdavati to što namjerno muzu korisnike koliko mogu i prodaju prepakirani uređaj zadnjih 5 godina. Svakom svoje, meni često s25u ne bi izdržao dan ako je na poslu ludnica, a nije da ne mogu staviti veću bateriju, bolje kamere ili pokoji novi feature. To je ULTRA, trebalo bi imati sve i još nešto.  Oni oduzmu koristan feature iz s-pena i kažu "koristite galaxy watch za remote shutter". 90% presice su im AI mogućnosti iz generacije u generaciju, super

Paralela je s električnim autima, sprdali kineze, a sad razvili tehnologiju i uništavaju eu proizvođače.

Ovo sa oglasnicima je istina, za 700e nema boljeg novog mobitela jer je 95% domaćeg hi end tržišta formirano Samsung vs Apple. Honori i Xiaomiji samo u midrangeu i low endu. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2026 9:40 (maks0806).
    13 godina
    maks0806 kaže...
    SimeKZ kaže...
    maks0806 kaže...

Nema smisla opravdavati to što namjerno muzu korisnike koliko mogu i prodaju prepakirani uređaj zadnjih 5 godina. Svakom svoje, meni često s25u ne bi izdržao dan ako je na poslu ludnica, a nije da ne mogu staviti veću bateriju, bolje kamere ili pokoji novi feature. To je ULTRA, trebalo bi imati sve i još nešto.  Oni oduzmu koristan feature iz s-pena i kažu "koristite galaxy watch za remote shutter". 90% presice su im AI mogućnosti iz generacije u generaciju, super

Paralela je s električnim autima, sprdali kineze, a sad razvili tehnologiju i uništavaju eu proizvođače.

Ovo sa oglasnicima je istina, za 700e nema boljeg novog mobitela jer je 95% domaćeg hi end tržišta formirano Samsung vs Apple. Honori i Xiaomiji samo u midrangeu i low endu. 

Kinezi nisu nista razvili. Kinezi su iskoristili ''long game'', pokupili tehnologiju i sad jedu Europu sa spustanjem cijena. Opet s druge strane, nije ta njhiova tehnologija nesto jeftinija. 

Jedino cega mi je izuzetno zao je Huaweia. To su bili jebacki dobri uredaji i dan danas jesu. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
    13 godina

A jesu, pokradu, špijuniraju i reverse engineeraju u početku, a onda ulažu masivno u napredak. Najbolji prijatelj mi raadi kao inženjer na električnom autobusu i stalno putuje u kinu, nude puno bolje iako više i ne jeftinije nego ostatak industrije.

Zašto misliš da Samsung ne prelazi 5000mah i ne prelazi na nove tehnologije? Misliš da samo tako žele masivne zalihe odj i preći na novo? Sve je to biznis i dok ide ide, pumpaju brojke ogromnim popustima i "poklonima", a jedini R&D koji vidim u 5 generacija je kopiranje Applea i prokleti AI.

Malo je smiješno što svjetski lider u smartphoneima ne može ispeglati zoom u kameri i plasira ovako osrednje kamere u ULTRA modelu, a da ne govorim što stavlja u mobitele od 800 dolara/eura (s25). I preko toga nabije postprocessing koji već svima ide na jetra i svaki blind test to dokazuje. 

Oprosti, ali One UI svakim updateom više liči na iOs, izgled, notification pulldown itd. Hardverski isto, Apple makne 3.5mm jack, Samsung makne jack, Apple zaobli rubove, evo i Samsunga s tim, Apple stavi 5x zoom, oni izbace 10x i stave 5x, Apple stavi titanij, oni stave titanij makar lošiji. Apple makne titanij, Samsung makne titanij. Ko Borat i njegov susjed

Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice