Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.698.466
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kaj velite na ovo http://www.biggerarms.com/  (skrolajte dolje, di je plan vjezbanja)?

Znači to planiram raditi 2 puta tjedno (4x trening, 2 puta ruke i 2 puta ostatak kako već rasporedim).

Jel to ok ili si budem preforsirao mišiće?

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
zerocool12 kaže...

Kaj velite na ovo http://www.biggerarms.com/  (skrolajte dolje, di je plan vjezbanja)?

Znači to planiram raditi 2 puta tjedno (4x trening, 2 puta ruke i 2 puta ostatak kako već rasporedim).

Jel to ok ili si budem preforsirao mišiće?

Pa ok je, ali ako ćeš već toliki volumen raditi za ruke smanji ga na ostalim vježbama poput zgibova i benča. Mislim da je ovo prije program za osrednje vježbače (2xbw deadlift, 1.5xbw squat, 1xbw bench), nego za početnike, tako da bih u ovo išao tek kada imaš solidnu podlogu.

EDIT: Probaj i ovaj program sa T-Nation stranice.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 19:44 (Kramerdida).
17 godina
Rast mišića i visina

kolko dizete na military pressu?

14 godina
neaktivan
dmanz kaže...
šta mislite o ovom planu prehrane uz insanity

ja sam radio sam, mozda ce neko rec premalo al ja ocu jos malo smrsavit

nekako premalo proteina, recimo 85 grama piletine ima cca 17 proteina. Vazni su proteini dok gubis salo da umanjis potrosnju misica.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
16 godina
mar123 kaže...

18kg u power razdoblju treninga

17 godina
crack kaže...
mar123 kaže...

sad neznam jel to tezina sa sipkom ili bez sipke? ja sa sipkom dizem 24 kg.

pitam jer sam bas procito neki clanak u kojem je tip naveo kako neki dizu svoju tjelesnu tezinu u military pressu pa mi to zvuci malo nevjerojatno.

16 godina
mar123 kaže...
crack kaže...
mar123 kaže...

pitam jer sam bas procito neki clanak u kojem je tip naveo kako neki dizu svoju tjelesnu tezinu u military pressu pa mi to zvuci malo nevjerojatno.

aa sory bućice od 18kg 

17 godina
crack kaže...
mar123 kaže...
crack kaže...
mar123 kaže...

aa sory bućice od 18kg 

e to je vec nesto, ja sam s military pressom poceo prije nekih mjesec i pol, evo sad vec razmisljam o povecanju tezine na nekih 28 kg.

16 godina
Rast mišića i visina

lakše ti je s bućicama ako nemaš stalak,dok sam bio u gymu mogo sam i vise samo sad doma nemam klupicu koja može micat onaj dio za leđa,pa moram radit bez naslona pa mi je malo teže.

17 godina
crack kaže...

lakše ti je s bućicama ako nemaš stalak,dok sam bio u gymu mogo sam i vise samo sad doma nemam klupicu koja može micat onaj dio za leđa,pa moram radit bez naslona pa mi je malo teže.

ja to radim stojecki, nisam probo s bucicama, probat cu bas da vidim.

15 godina
Rast mišića i visina

Jel itko radi wrist rollse? Koliko radite serija i ponavljanja i s koliko kila?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
16 godina
Rast mišića i visina

kojim metodama treninga naći ravnotežu između definicije i mase?

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
12 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

kojim metodama treninga naći ravnotežu između definicije i mase?

Na kakve metode misliš? Na konkretan program treninga i prehrane?

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

45-50kg 3x8

Sharing Is NOT Stealing!
16 godina
Rast mišića i visina

Evo pokuso sam za sebe napraviti plan prehrane kad netreniram pa me ispravite ako nesto nije tocno. ja sam visok 194cm i imam 80kila.. za dane kad netreniram mi treba 2400(+500)kalorija a kad treniram 3400(+500)kalorija.. Posto vec mjesec-dva se nisam pomaknuo sa 80 kila odlucio sam popraviti prehranu.. tj tocno ju u milimter sredit :)

Mlijeko 600ml: 400kalorija 18ugljikohidrati 13Proteini 11masti

Posni sir 200g: 140kalorija 8ugljikohidrata 30proteina 6masti

Piletina 200g: 300kalorija 0ugljikohidrata 41proteina 6masti

Zobene 2x200g: 1600kalorija 260ugljikohidrata 60proteina 30masti

Banane 2: 200kalorija 45ugljikohidrata 2proteina 0masti

Pomidori 2: 40kalorija 6ugljikohidrata 2proteina 0masti

Jaja 5: 300kalorija 2ugljikohidrata 30proteina 20masti

Ukupno oko: 2900kalorija, 360g ugljikohidrata, 170g proteina, 70g masti

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 22:41 (Encyanix).
17 godina

di je tu plan prehrane?Napiso si par namirnica i njiove vrijednosti i zaboravi ove *izdarije tipa brojenje proteina iz mljeka banane i zobenih

You got to lose to know how to win
12 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Evo pokuso sam za sebe napraviti plan prehrane kad netreniram pa me ispravite ako nesto nije tocno. ja sam visok 194cm i imam 80kila.. za dane kad netreniram mi treba 2400(+500)kalorija a kad treniram 3400(+500)kalorija.. Posto vec mjesec-dva se nisam pomaknuo sa 80 kila odlucio sam popraviti prehranu.. tj tocno ju u milimter sredit :)

Pohvala za trud i volju. No primjećujem da bi mogla postojati "grješka u koracima". Ako se ne možeš pomaknuti s 80 kila, trebaš učiniti ono što je mnogima neshvatljivo, a to je, otići na definiciju. Kada skineš nekoliko kila na definiciji, možeš krenuti s masom i tada ćeš iskoristiti onaj poznati "boom" kilaže nakon definicije s kojim ćeš "probiti plafon" kilaže.

Ako ti se to ne radi, možeš pokušati i s ovim, dobar je plan prehrane iako treba ubaciti i drugog mesa u jelovnik.

Kao dodatak, samo me zanima kako ti nije previše jesti 2x200g zobenih pahuljica? :D Meni je 100 grama na granici, dok samog posnog sira mogu pojesti i 500 grama. Pripremaš li ih na neki poseban način?

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
14 godina
R4zOR229 kaže...

di je tu plan prehrane?Napiso si par namirnica i njiove vrijednosti i zaboravi ove *izdarije tipa brojenje proteina iz mljeka banane i zobenih

Plan je u redu, bitno je da postoji nekakav a poslije se lako da preuredit. Protein je protein i u bilo kojem obliku ulazi u tijelo kao takav. Po toj tvojoj logici protein se samo nalazi u bijelom i crvenom mesu, a sve ostalo je za bacit.

farty kaže...
Encyanix kaže...

Pohvala za trud i volju. No primjećujem da bi mogla postojati "grješka u koracima". Ako se ne možeš pomaknuti s 80 kila, trebaš učiniti ono što je mnogima neshvatljivo, a to je, otići na definiciju. Kada skineš nekoliko kila na definiciji, možeš krenuti s masom i tada ćeš iskoristiti onaj poznati "boom" kilaže nakon definicije s kojim ćeš "probiti plafon" kilaže.

Ako ti se to ne radi, možeš pokušati i s ovim, dobar je plan prehrane iako treba ubaciti i drugog mesa u jelovnik.

Kao dodatak, samo me zanima kako ti nije previše jesti 2x200g zobenih pahuljica? :D Meni je 100 grama na granici, dok samog posnog sira mogu pojesti i 500 grama. Pripremaš li ih na neki poseban način?

Cini mi se da on prije nije ni pratio prehranu pa ovo sad moze odlicno doc ili se tijelo naviklo na unos povecani unos kalorija i sada triba dodat jos oko 300 da bi kilaza ponovno pocela rast. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 23:58 (shadowlapy).
17 godina
shadowlapy kaže...
R4zOR229 kaže...

Plan je u redu, bitno je da postoji nekakav a poslije se lako da preuredit. Protein je protein i u bilo kojem obliku ulazi u tijelo kao takav. Po toj tvojoj logici protein se samo nalazi u bijelom i crvenom mesu, a sve ostalo je za bacit.

Nije zato sto ti proteini nemaju sve aminokiseline(a sumnjam da uzima kakve aminokiseline kao suplemente) pogledaj malo par strana unazad neko je to piso, mislim mene osobno boli jedna stvar kaj on jede i kak si broji unos kalorija al ce se za 2 mjesec opet javit da nema bas nekog pomaka a unosi 100g proteina na dan a u uvjerenju je da unosi 180g.

You got to lose to know how to win
14 godina
R4zOR229 kaže...
shadowlapy kaže...
R4zOR229 kaže...

Nije zato sto ti proteini nemaju sve aminokiseline(a sumnjam da uzima kakve aminokiseline kao suplemente) pogledaj malo par strana unazad neko je to piso, mislim mene osobno boli jedna stvar kaj on jede i kak si broji unos kalorija al ce se za 2 mjesec opet javit da nema bas nekog pomaka a unosi 100g proteina na dan a u uvjerenju je da unosi 180g.

Svejdno se broje kao proteini samo sto se neki brze razgrade od drugih, a za dobivanje tezine najvazniji je unos kalorija.

16 godina
farty kaže...
Encyanix kaže...

Do sad sam pratio nesto od ovog.. npr svaki drugi dan sam jeo 5 jaja ujutro i zobene (mogu ih puno pojest vec sam se naviko na okus :D), jednu bananu dnevno i posni sir al rijetko.. sad cu probat ovo pratit svaki dan, jos si moram napraviti za dane kad treniram i onda samo derat.. što se tice ovog s definicijom.. ak me sad sa hranom nekrene cu probat pa vidit :)

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako hocu da dobijem na masi dali je zdravo da pijem proteine ?

Repent the end is near!
16 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

nije, općenito je poznato što više proteina unosiš u sebe masa ti se smanjuje

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kakva su vasa iskustva s proteinima, Kreatinima , vitaminima i ostalim suplimentima
Ja sam pio Olimpov Gainbolic6000 od vanilije (samo 1 kg, po 2 doze dnevno )  i Kreatin (također Olimpov) 2 puta dnevno po pola doze svaki put( znaci 2.5g)  i kroz 2 tjedna sam dobio 3 kg
Po meni je ovaj gainbolic 6000 (od vanilije) odvratan XD
sta vi pijete i kojeg okusa?

14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
Scarfaceee kaže...

nidje veze,Ali nemoj ti meni sada da ovo ispedne neka teorija zavera da se masa samanjuje 

Pa kako se onda dobije na masi osim krkanja 7 puta na dan?

Repent the end is near!
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 17:30 (Scarfaceee).
16 godina
Scarfaceee kaže...
cuspajz kaže...
Scarfaceee kaže...

nidje veze,Ali nemoj ti meni sada da ovo ispedne neka teorija zavera da se masa samanjuje 

zayebava te lik

14 godina
Scarfaceee kaže...
cuspajz kaže...
Scarfaceee kaže...

Proteini ce ti pomoc u regenraciji misica, za dobit masu potreban ti je visok unos kalorija. Za pocetak ti je to broj kalorija potrebnih za odrzavanje mase (~2500kcal  ) + 500kcal za prva dva tjedna. Nakon toga svaka dva tjedna povecavas unos za ~300kcal dok ne dodes do zeljene tezine. U slucaju da se zelis udebljat bez dobivanja masnih naslaga (iako ces dobit kako god jeo) povecas unos proteina 3-4g/kg a smanjis unos UH na nekih 150-200g dnevno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 17:40 (shadowlapy).
17 godina
Rast mišića i visina
Posto je pravilo da se treba unjet 2g proteina nakg mase ja bi trebo unjet 124g. Mebe zanima dali s proteina moze unjet puno vise npr ja da unesem oko 200, dali organizam moze "preradit" sve to ili ce dio otic u nista? I koji cu efekt postic uzimanjem tolike kolicine?
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Posto je pravilo da se treba unjet 2g proteina nakg mase ja bi trebo unjet 124g. Mebe zanima dali s proteina moze unjet puno vise npr ja da unesem oko 200, dali organizam moze "preradit" sve to ili ce dio otic u nista? I koji cu efekt postic uzimanjem tolike kolicine?

organizam ide do određene točke koju može obraditi, ostatak neće iskoristiti.

proteini, naravno, neće otići u salo.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
neaktivan

a pijem proteine ?

zayebava te lik

Pa ja nisam dosao tu da me zajebava te!{#} vise ne mogu nista da pitam a da se neko ne sprda ili da lupa to ne samo u ovoj temi i to treba da se iskoreni.

Repent the end is near!
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 20:59 (Scarfaceee).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice