ovak, imam pitanje
sad po ljetu htio bih probat bar smanjit salo oko trbuha, ali da ne gubim mišiće u ostalim dijelovima tijela
npr. mogu ja ujutro trčat i skakat vijaču, pa doručkovat, kasnije ručat, pa pojest nešto 1h prije teretane, i onda poslije proteine...
mogu li s takvim rezimom izgubit to salo, ili moram manje jesti? ili moram radit samo cardio, bez vjezbanja dnevno? ili slobodno kombiniram
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sto kazete na leda?
jesu ovi gore sprejevi svi tvoji?
nije nijedan moj.
sto kazete na leda?
Upute kako pogledati sliku:
http://1.bp.blogspot.com/-OLPKD3rXbPc/UKq7Bqt3pnI/AAAAAAAAFh8/eDEYCOJR6VA/s1600/8157_Minerva.JPG
neznam zasto mi uvijek svaku sliku izokrene tako.
ovak, imam pitanje
sad po ljetu htio bih probat bar smanjit salo oko trbuha, ali da ne gubim mišiće u ostalim dijelovima tijela
npr. mogu ja ujutro trčat i skakat vijaču, pa doručkovat, kasnije ručat, pa pojest nešto 1h prije teretane, i onda poslije proteine...
mogu li s takvim rezimom izgubit to salo, ili moram manje jesti? ili moram radit samo cardio, bez vjezbanja dnevno? ili slobodno kombiniram
Radi kardio, smanji ugljikohidrate, 5 dana bez njih, 2 punjenje. Pon punjenje, petak punjenje, ostalo bez ugljikohidrata probaj. Mozes trenirati zasto ne.
Drago mi je da netko u ovakvoj situaciji u hrvatskoj ima viska novaca za proteine, i ja bih si volio to kupiti no ja rjesavam skoro sve sa prehranom.
ovak, imam pitanje
Radi kardio, smanji ugljikohidrate, 5 dana bez njih, 2 punjenje. Pon punjenje, petak punjenje, ostalo bez ugljikohidrata probaj. Mozes trenirati zasto ne.
Drago mi je da netko u ovakvoj situaciji u hrvatskoj ima viska novaca za proteine, i ja bih si volio to kupiti no ja rjesavam skoro sve sa prehranom.
ja sam mislio na proteine u prehrani... znaci izbacim zob za dorucak onda?
Koje bi mi sve sprave preporučili za kućni trening? Trenutno imam jedne bučice, mogao bih napravit još jedne i tako... Dakle što mi je sve potrebno da imam što bolju ponudu vježbi? Bench, šipka za zgibove...?
Nabavi bench klupu, stalke za sipku, ravnu sipku i nekih 80ak kg utega za pocetak. Sa tim mozes radit sve sta ti je potrebno za kvalitetan trening.
šta nije bolje da uzme dvije male šipke za bućice i 80 kg utega i klupu... puno više vježbi može izvodit sa bućicama nego ravnom šipkom
zasto bucice umjesto ravne sipke? ja cijeli trening odradujem s ravnom sipkom a i bolja je za biceps ili bench. kako ce mrtvo dizanje radit s bucicama, cucnjeve. puno bolje je uzet ravnu sipku, zapravo ja bi uzeo oboje, jer sipke te male za bucice nisu uopce skupe, ima po 40-50 kn.
šipka je bolja za bench od bućica?? za bicu to neću komentirat,meni osobno više pašu bućice al eto....pa ako želi nešto profesionalnije onda mora kupit/napravit stalak za čučnjeve,zašto nebi mogao radit deadlift sa bućicama,odkud ti to? nemoj širit dezinformacije.
Nisan reka da je bolji, ovisi sto zelis postic. Naravno da bi bilp najbolje da moze sve kupit pa onda kombinirat. Sto se tice mrtvog, neznam zasto bi to netko radija sa bucicama osim ako nema sipku.Iskreno ja se ne bih bas upustio u dizanje 70kg na mrtvo sa bucicama.
ovak, imam pitanje
ja sam mislio na proteine u prehrani... znaci izbacim zob za dorucak onda?
Ako imas mogucnosti jesti nesto drugo sta ima proteina ujutro i sta ce te osvjeziti onda moze. Ja nemam pa jedem zobene, nekad bananu i tako kako se nade u frizideru. Pij puno vode, ne znam ako sam napomenuo gore.
Tvoj trener očito i nije previše upućen u anatomiju ljudskog bića.
Ne samo da ravnomjerno pogađaš obje ruke prilikom pregiba bučicama, također i izoliraš biceps, i do neke mjere isključuješ brachialis prilikom supinacije podlaktice.
Također vrijedi i za ravni bench, s bučicama ćeš moć više utjecat na simetriju pectoralisa.
Jakšićeva škola. Tip ima dobre savjete za treniranje srednjeg ramena.
Ako što više hoćeš isključiti brachialis radi do 90 stupnjeva jer biceps brachii samo izometrično djeluje u gornjem dijelu pokreta.
EDIT: Otkad su bučice (oh kako mrzim taj naziv) bolje za čučanj? Na kraju te samo izda stisak i ne pogodiš noge, a da ne govorimo da postane zajebano staviti ih u valjanu poziciju.
po meni definitivno sipka za cucanj i deadlift, no ja koristim sipku za bas sve, i biceps i triceps i bench i vjezbe za leda. bucice imam ali ih nikad ne koristim.
Bucice su vecinom za izlaciju, a sipka se cesce koristi kod velikih ("compund") vjezbi. Bar ih ja tako koristim.
Ne samo da ravnomjerno pogađaš obje ruke prilikom pregiba bučicama, također i izoliraš biceps, i do neke mjere isključuješ brachialis prilikom supinacije podlaktice.
Također vrijedi i za ravni bench, s bučicama ćeš moć više utjecat na simetriju pectoralisa.
Ti očito nisi upućen u anatomiju. Bolje je kupiti šipku (barbell) nego bučice, to je činjenica. S ravnom šipkom se također izolira bicepse, s barbellom je bolje raditi i benč, jer ako se radi pravilno ravnomjernije rade obje strane nego kad svaku stranu dižeš zasebno i tu će doći do neravnomjernosti jer svatko ima jednu ruku jaču. Dodatak je da možeš raditi i ostale powerlifting vježbe s barbellom, a ne bučicama (bar ne pravilno). Anatomija ti je baš super stvar, ali kada ju učiš iz atlasa kao ja, a ne s jubitoa.
Između šipke i bučica, bučice definitivno. Više se vježbi može raditi, a da ne govorim koliko su praktičnije u nekih slučajevima.
Uostalom, bench je meni osobno puno praktičniji sa bučicama, biceps je također bolje raditi, čučanj isto možeš raditi, staviš bučice uz tijelo i radiš.

A nemoj molim te pričat takve stvari, hoćeš mu ti onda dat novce nazad kad ih baci na bučice?
Ako što više hoćeš isključiti brachialis radi do 90 stupnjeva jer biceps brachii samo izometrično djeluje u gornjem dijelu pokreta.
EDIT: Otkad su bučice (oh kako mrzim taj naziv) bolje za čučanj? Na kraju te samo izda stisak i ne pogodiš noge, a da ne govorimo da postane zajebano staviti ih u valjanu poziciju.
Krivo si me shvatio,nije bolje radit čučanj i dead sa bućicama,naravno da je bolje sa šipkom,ali pošto lik može kupit ili bućice ili šipku,ja sam mu iz svog iskustva preporučio bućice.
Bucice su vecinom za izlaciju, a sipka se cesce koristi kod velikih ("compund") vjezbi. Bar ih ja tako koristim.
Ti očito nisi upućen u anatomiju. Bolje je kupiti šipku (barbell) nego bučice, to je činjenica. S ravnom šipkom se također izolira bicepse, s barbellom je bolje raditi i benč, jer ako se radi pravilno ravnomjernije rade obje strane nego kad svaku stranu dižeš zasebno i tu će doći do neravnomjernosti jer svatko ima jednu ruku jaču. Dodatak je da možeš raditi i ostale powerlifting vježbe s barbellom, a ne bučicama (bar ne pravilno). Anatomija ti je baš super stvar, ali kada ju učiš iz atlasa kao ja, a ne s jubitoa.
Apsolutno krivo.
Daleko najbolje je raditi sa bučicama i daleko najmanje izolacije imaš sa bučicama. DL i čučanj se radi šipkom čisto iz razloga što je te težine ne moguće nositi na rukama (već se nose na leđima), međutim i ovdje je daleko bolje šipka od smitha, recimo. Poanta je da što je vježba "slobodnija" to se više mišića uključuje u njenu izvedbu, posebice razni stabilizatori koji osiguravaju ravnotežu.
Dok šipke osobe koje imaju slablju stranu najčešće nesvjesno na toj strani uzmu veći krak nego na suprotnoj i na taj način "smanje" težinu izvođenja vježbi, tako da ova izjava da se s bučicama radi disbalans je krajnje pogrešna (pogotovo jer kod njih krak de facto ne postoji).
Vježbanje je super stvar, ali prolistati ljudski atlas (kee???!!) i misliti da si popio svu pamet svijeta je recipe for disaster.
Apsolutno krivo.
Daleko najbolje je raditi sa bučicama i daleko najmanje izolacije imaš sa bučicama. DL i čučanj se radi šipkom čisto iz razloga što je te težine ne moguće nositi na rukama (već se nose na leđima), međutim i ovdje je daleko bolje šipka od smitha, recimo. Poanta je da što je vježba "slobodnija" to se više mišića uključuje u njenu izvedbu, posebice razni stabilizatori koji osiguravaju ravnotežu.
Dok šipke osobe koje imaju slablju stranu najčešće nesvjesno na toj strani uzmu veći krak nego na suprotnoj i na taj način "smanje" težinu izvođenja vježbi, tako da ova izjava da se s bučicama radi disbalans je krajnje pogrešna (pogotovo jer kod njih krak de facto ne postoji).
Vježbanje je super stvar, ali prolistati ljudski atlas (kee???!!) i misliti da si popio svu pamet svijeta je recipe for disaster.
U zabludi si. Kako će uzet veći krak u benču npr ako mora s obje ruke stisnut do kraja? Kad radi s bučicama s jačom rukom više stisne i poveća kontrakciju te strane što naposljetku dovodi do nesrazmjera u rastu jer se više koristi jedna strana.
Pretpostavke i lažne optužbe su užasna stvar pa bih ti preporučio da se okaniš istih. Ja nisam prolisto taj atlas ja sam ga naučio napamet (to se radi na studijima, bukve to ne znaju). Ne mislim da sam popio svu pamet svijeta ali apsolutno znam da imam veće znanje o vježbanju i ljudskom tijelu nego ti (i 99,9% drugih s ove teme), pa umjesto da pokušavate bit pametni poslušajte savjet onih koji znaju, mmmkay.
BTW ne zove se ljudski atlas (???) nego anatomski, al glavno da ti sve to znaš i prosuđuješ svojim znanjem prevelikim.
U zabludi si. Kako će uzet veći krak u benču npr ako mora s obje ruke stisnut do kraja? Kad radi s bučicama s jačom rukom više stisne i poveća kontrakciju te strane što naposljetku dovodi do nesrazmjera u rastu jer se više koristi jedna strana.
Pretpostavke i lažne optužbe su užasna stvar pa bih ti preporučio da se okaniš istih. Ja nisam prolisto taj atlas ja sam ga naučio napamet (to se radi na studijima, bukve to ne znaju). Ne mislim da sam popio svu pamet svijeta ali apsolutno znam da imam veće znanje o vježbanju i ljudskom tijelu nego ti (i 99,9% drugih s ove teme), pa umjesto da pokušavate bit pametni poslušajte savjet onih koji znaju, mmmkay.
BTW ne zove se ljudski atlas (???) nego anatomski, al glavno da ti sve to znaš i prosuđuješ svojim znanjem prevelikim.
Bench se nikada ne radi sa maksimalnim krakom jer kut koji se stvara u tim uvjetima (osim ako nisi visine prosječnog enta) dovodi do abnormalnog stresa na mišić prednjeg ramena. Grip (ono što ti zoveš kontrakcija) ionako je zanemariva sa bučicama jer težine nisu ništa "spomena vrijedno" (na stranu to što ako jednom rukom radiš toliko jači grip nego drugom da je to potpuno pogrešno i izvođenje i izolacija), već se grip "čeliči" na DL ili, recimo, zgibu gdje si upaprijed šipku omotao ručnikom.
I ne budi prepotentan, jer po savjetima koje daješ vidi se da si debelo na početničkoj razini. Osim toga kako atlas u kojem je ispisano nazivlje dijelova tijela na latinskom ima ikakave veze sa trenitanjem ičega?
Bench se nikada ne radi sa maksimalnim krakom jer kut koji se stvara u tim uvjetima (osim ako nisi visine prosječnog enta) dovodi do abnormalnog stresa na mišić prednjeg ramena. Grip (ono što ti zoveš kontrakcija) ionako je zanemariva sa bučicama jer težine nisu ništa "spomena vrijedno" (na stranu to što ako jednom rukom radiš toliko jači grip nego drugom da je to potpuno pogrešno i izvođenje i izolacija), već se grip "čeliči" na DL ili, recimo, zgibu gdje si upaprijed šipku omotao ručnikom.
I ne budi prepotentan, jer po savjetima koje daješ vidi se da si debelo na početničkoj razini. Osim toga kako atlas u kojem je ispisano nazivlje dijelova tijela na latinskom ima ikakave veze sa trenitanjem ičega?
Imam neku potrebu temeljito ti objasnit nešto vezano uz tvoje odgovore, malom digresijom. Imam kolegu pedijatra koji, kad mu roditelji dovedu djecu na pregled, pita roditelja u pratnji koja je njegova razina obrazovanja da zna na kojoj razini da razgovara s njim. Uvijek sam to smatrao apsolutno odvratnim načinom komunikacije, nadasve bezobraznim. Ali ti si mi otvorio oči i hvala ti na tome. Zbog tebe sam shvatio da on to radi baš zbog tog da ne dođe do ovakvog "pucanja" komunikacije, i to je vrlo praktično, problem je u tome što on ne zna pristojniji način za to. Rekavši to, prijeći ću na stvar. Na stranu što ti opet svoj odgovor temeljiš na pogrešnim pretpostavkama, tu je vidljiv i nedostatak znanja koji nadoknađuješ nepostojećim autoritetom. Kao npr kada kažeš da ja grip zovem kontrakcija, tu mi se u glavu prizvala oksimoronska sintagma "pektoralni grip" koja je glupa koliko i zvuči, ali to je zato jer sam mislio na pektoralnu kontrakciju (vjerujem da znaš što je kontrakcija) a ti si mislio na grip štange. To je i dijelom moja griješka jer sam bio nedorečen u svojoj zamisli, ali ti si to učinio gorim krivom pretpostavkom i nepovezivanjem gripa i mojeg opisa.
Dovršit ću misao ponavljanjem da je barbell bolji od bučica (dumbbella), mogu pojasnit dodatno al vjerujem da bih pričao u vjetar.
Za kraj bih ti preporučio da ti ne pokušavaš bit najpametniji jer griješiš u vezi mene i početničke razine. Dodatno griješiš i u iznimno i apsolutno divlje pogriješnoj zamisli da banaliziraš anatomske atlase i svo obrazovanje koje ide uz njih. Naivno je, da ne kažem glupo, misliti da je atlas jedina stvar koju sam učio vezano uz ljudsko tijelo. I znanje anatomije iz atlasa ima itekakve veze s vježbanjem, i ti bi to znao da znaš bilo što drugo o vježbanju. Ako misliš da možeš znat sve o fitnessu bez da temeljito naučiš anatomiju i fiziologiju ljudskog tijela imam loše vijesti za tebe...
Nemam jednostavno živaca se nadglasavati sa tako bezobraznom i arogantnom osobom...
http://www.bodybuilding.com/fun/pectoral-battle-royale.html
http://www.aworkoutroutine.com/dumbbells-vs-barbells/
Neka svak uzme sta mu odgovara, pronade vjezbe koje smatra da ce mu bit dobre. A ako ga zanima pozadina iza svake vjezbe fala bogu postoji youtube i google i ljudi samo peglajte. Nakon toga ce vecina vidit gdje su pogrijesili i ako imaju volje popravit ce.
Nevezano trenutno u pricu..
Zanimljivo mi je kako ovako mjesec dana prije ljeta teretana uvik puna sa nekin novin ljudima, stvarno nekuzin te ljude, vjerovatno vecina njih nista ne radi cilu godinu i onda pred ljeto svi oce da se dogodi cudo i u mjesec dana "pretvore" salo u misice.
Najzalosnije je sta neke ljude od njih iz poznajen i znan da oni stvarno ocekuju da se u misec dana puno toga napravi
Zanimljivo mi je kako ovako mjesec dana prije ljeta teretana uvik puna sa nekin novin ljudima, stvarno nekuzin te ljude, vjerovatno vecina njih nista ne radi cilu godinu i onda pred ljeto svi oce da se dogodi cudo i u mjesec dana "pretvore" salo u misice.
Najzalosnije je sta neke ljude od njih iz poznajen i znan da oni stvarno ocekuju da se u misec dana puno toga napravi
nažalost ja znam takvih puno...
Prijatelju moj ja znam da se ništa ne može napraviti u mjesec dana a htio bih, ali godina dana mi je puno nemam motivacije da toliko vježbam zato ja nikako ne idem :D, mada radim dosta stvari koje zahtjevaju fizičku aktivaciju, a svi me tjeraju kažu "ja da sam umjesto tebe ja bih svaki dan išao u teretanu" pošta ja imam masu koja bi se vrlo lako pretvorila u mišiće i baš me interesuje šta vas motiviše, msm ono pored škole svaki dan ili par puta u sedmici nije baš mala stvar? Pored toga imam veliku želju da počnem trenirati kickbox, ako za sve to nije kasno sa 19 god.
ovi iz moje skole su ipak krenuli negdje sredinom 4. mjeseca samo sto ih muci kontinuirnost tj ne odlaze bas na treninge. valjda im se neda.
Prijatelju moj ja znam da se ništa ne može napraviti u mjesec dana a htio bih, ali godina dana mi je puno nemam motivacije da toliko vježbam zato ja nikako ne idem :D, mada radim dosta stvari koje zahtjevaju fizičku aktivaciju, a svi me tjeraju kažu "ja da sam umjesto tebe ja bih svaki dan išao u teretanu" pošta ja imam masu koja bi se vrlo lako pretvorila u mišiće i baš me interesuje šta vas motiviše, msm ono pored škole svaki dan ili par puta u sedmici nije baš mala stvar? Pored toga imam veliku želju da počnem trenirati kickbox, ako za sve to nije kasno sa 19 god.
uvjeravaj se.
ovi iz moje skole su ipak krenuli negdje sredinom 4. mjeseca samo sto ih muci kontinuirnost tj ne odlaze bas na treninge. valjda im se neda.
u vecini slucajeva je to problem, recimo ja se nemrem doma natjerat ali zato mogu biti redovit u teretani, psoto se bavim necim drugim i imam natjecanja iz toga onda mi je uzivnacija trenirat.
EDIT: salo se nemre pretvorit u misice, kao ni voda u vino, zato fino se mora salo skinut a onda nabijat misice.
u vecini slucajeva je to problem, recimo ja se nemrem doma natjerat ali zato mogu biti redovit u teretani, psoto se bavim necim drugim i imam natjecanja iz toga onda mi je uzivnacija trenirat.
EDIT: salo se nemre pretvorit u misice, kao ni voda u vino, zato fino se mora salo skinut a onda nabijat misice.
meni bas suprotno, nemogu se natjerat ic u teretanu, iako ni doma nisam bas sretan kad je trening time no sto se mora mora se.
Nije ti kasno početi s 19 godina, dapače, to je super dob za rekreativni kickbox. Problem nastaje ako se želiš njime baviti profesionalno, onda to iziskuje puno vremena i truda.
@mar123
gle ja znam da pokraj kompa, tv-a, pornjave me isus bog nemre natjerat vjezbat, ali zato u teretanu mogu bez problema to mi je zabavno.
meni bas suprotno, nemogu se natjerat ic u teretanu, iako ni doma nisam bas sretan kad je trening time no sto se mora mora se.
meni je lakše ići u teretanu, kuća mi je mjesto di ljenčarim, a kad dođem u teretanu moram raditi.
tesko je doma radit zbog svih tih stvari ali mora ih se iskljucit i natjerat se da tih 50-60 minuta se usredotocis na rad i onda tek na pc.
Krivo si me shvatio,nije bolje radit čučanj i dead sa bućicama,naravno da je bolje sa šipkom,ali pošto lik može kupit ili bućice ili šipku,ja sam mu iz svog iskustva preporučio bućice.
Oprosti onda, samo sam pročitao zadnji post koji sam quotao. Može i naučiti pištolje pa na njih nadodati utege, makar to ne bi radio jer će ga kada dođe na težine od 25 + kg početi izdavati ruke, a previše će saviti leđa ako ih pokuša držati naslonjena na leđa. Dakle treba mu prsluk s utezima.
Može raditi i Bugarske Split Squatove umjesto pištolja pošto ne trebaš toliku mobilnost za razliku od Pištolja.