Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.701.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
Trustek kaže...
shadowlapy kaže...
Sheeva kaže...

jel ima netko preporuku nekih utega do 250 kuna? moze i iz Slovenije

Moja preporuka da uzmes polovno puno bolje ces proc, a za uteg nije bitno jel nov ionako se nemoze pokvarit xD

odi malo na njuskalo skuplje dođu na njuskalu nego novi u ducanu.

Pa ne bi se bas slozija sa tobom. Ja sam doma sve kupija priko njuskala i izaslo me dosta manje. Sican se da mi je jedan covik proda 2 bucice(10kg), Ez sipku i dvije ploce od po 5kg  za 500kn. Izaslo me 150kn manje, a to nije bas malo, a u drugog ravna sipka sa 2 ploce od po 10kg 400kn. Ako uspijes naletit na dobru ponudu itekako ces ustedit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 0:08 (shadowlapy).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nasao sam ravnu sipku duljine 150 cm za 80kn set bucica me kostao 300kn ili manje- samo mi još nedotaje set ploča ali za to cu na hreliću pogledat i budem si izdradio  sklopivu bench klupicu-preko vikenda idem stemat pa cu imat sav potreban alat. Moći cu doma odrađivat sve sto mogu u teretani s time da ce mi se za par mjeseci vec isplatit.

In absolute terms, I am the most legally persecuted man of all times, in the whole history of mankind, worldwide. Silvio Berlusconi 2009.
16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
Fake_Alert kaže...

Rukavice ti sluze u nekim situacijama za bolji grip. Tko kaze za rukavice da je to za curice, e pa nisu. Probaj sa gripom radit zgibove bez rukavice pa kakao ce te ruke boli ti imat zuljeve a to ruzno izgleda.

Ja ih imam i poderale su mi se od koristenja.

Curico.

Ti nemas blage veze o cemu pricas.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
protjeran
mar123 kaže...
Evo jedna slika nakon danasnjeg treninga, malo forsa

Ima još slatkih momčića ovdje?  {#}

14 godina
neaktivan
gin.tonic kaže...
mar123 kaže...
Evo jedna slika nakon danasnjeg treninga, malo forsa

Ima još slatkih momčića ovdje? {#}

no homo.

In absolute terms, I am the most legally persecuted man of all times, in the whole history of mankind, worldwide. Silvio Berlusconi 2009.
14 godina
protjeran
EZY-E kaže...
TRBUHozborac kaže...

lako vama govorit da su ljudi kojima smetaju žuljevi curice kad vi imate žuljeve kakve imaju curice.. kaj ak je dečku ko meni cijeli dlan zapravo mrtva koža koja više ne boli al moralo je nekak do tog doć a to izgleda otprilike ovak

pa da vas vidim frajere ko bi od vas uopće vježbo s ovak nečim na ruci

ako ovakve ruke imaš to znači da si debil koji je odjednom počeo raditi masu zgibova s kožom ko u curice, da je postepeno napredovao ovo se ne bi dogodilo.

ti si nenormalan, a i svi ostali koji očekuju žuljeve od zgibova. ja nisam govorio o žuljevima od zgibova nego od npr deadlifta kad dižeš 200 kila na šipku kako god primiš boli i koža se nateže jer nije rađena za takve težine, al ti i takvi kao ti to ne kužite jer dižete 15 kila u čučnju pa se nemojte ni javljat.

vi kažete rukavice su za curice, ja kažem da ne radite s težinama za curice drukčije bi pričali. već se kod težina od 90 kila na više pojavljuju neizbježni žuljevi neovisno o tom kakvu ko kožu ima.

whttp://www.youtube.com/atch?v=5hfYJsQAhl0
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Slash 666 kaže...
Fake_Alert kaže...

Rukavice ti sluze u nekim situacijama za bolji grip. Tko kaze za rukavice da je to za curice, e pa nisu. Probaj sa gripom radit zgibove bez rukavice pa kakao ce te ruke boli ti imat zuljeve a to ruzno izgleda.

Curico.

Slash je pretjerao, ali ne moraš uopće koristit rukavice, ja sam samo 1-2 koristio rukavice i nisu nešto. Navikne ti se koža nakon vremena, barem u mom slučaju, no ja ih radim većinom na debeloj šipci od 2 inča i karikama i to može biti razlog što ne dobijem iritaciju.

Usto treba se pravilno naučiti zgrabiti šipku tako da položiš rub dlana gdje počinju prsti na šipku.

Nemam uopće velike žuljeve, a i to se ne primjeti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 17:15 (Kramerdida).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pitanje: što jesti kako bih imao snage za sat vremena vježbe i 8 sati učenja dnevno? a cilj mi je i malo smršaviti uz razvijanje mišića 

13 godina
neaktivan
_Rainmaker_ kaže...

pitanje: što jesti kako bih imao snage za sat vremena vježbe i 8 sati učenja dnevno? a cilj mi je i malo smršaviti uz razvijanje mišića 

Blagi kalorijski deficit i sređena prehrana.

http://body.ba/bodybuilding/savjeti/najbolji-vodic-za-izgradnju-misicne-mase/74

16 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
Fake_Alert kaže...
Slash 666 kaže...
Fake_Alert kaže...

Curico.

Slash je pretjerao, ali ne moraš uopće koristit rukavice, ja sam samo 1-2 koristio rukavice i nisu nešto. Navikne ti se koža nakon vremena, barem u mom slučaju, no ja ih radim većinom na debeloj šipci od 2 inča i karikama i to može biti razlog što ne dobijem iritaciju.

Usto treba se pravilno naučiti zgrabiti šipku tako da položiš rub dlana gdje počinju prsti na šipku.

Gle. Ja imam 85 kila i radim zgibove za gripom po 8 ponavljanja i dlanovi me peku radi gripa i jos koristim rukavice jer mi ruke klizu niz grip i ne mogu se drzati tako dugo tih 8 ponavljanja radim jos sporo a ne kao neki brzo i misle da su napravili kako spada.

Nema teorije da radim dead lift sa 100 kg bez rukavice jer ne mogu. To sto on moze, e pa nek radi. Ja znam sta su zuljevi, 90% vas to ne zna sigurno jer sam veslanje 5 godina trenirao i kad odes po kanalu veslat i veslas 2 sata bez pauze pa naleti neki bogatas sa jahtom a ti bjezis u skifu i ruke te PEKU i bole od zuljeva  samo da te val ne prevrne. Imao sam zulj promjera 4 centimetra ( vodeni ) i ruka je doslovno pekla.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
neaktivan
TRBUHozborac kaže...
EZY-E kaže...
TRBUHozborac kaže...

lako vama govorit da su ljudi kojima smetaju žuljevi curice kad vi imate žuljeve kakve imaju curice.. kaj ak je dečku ko meni cijeli dlan zapravo mrtva koža koja više ne boli al moralo je nekak do tog doć a to izgleda otprilike ovak

pa da vas vidim frajere ko bi od vas uopće vježbo s ovak nečim na ruci

ako ovakve ruke imaš to znači da si debil koji je odjednom počeo raditi masu zgibova s kožom ko u curice, da je postepeno napredovao ovo se ne bi dogodilo.

ti si nenormalan, a i svi ostali koji očekuju žuljeve od zgibova. ja nisam govorio o žuljevima od zgibova nego od npr deadlifta kad dižeš 200 kila na šipku kako god primiš boli i koža se nateže jer nije rađena za takve težine, al ti i takvi kao ti to ne kužite jer dižete 15 kila u čučnju pa se nemojte ni javljat.

vi kažete rukavice su za curice, ja kažem da ne radite s težinama za curice drukčije bi pričali. već se kod težina od 90 kila na više pojavljuju neizbježni žuljevi neovisno o tom kakvu ko kožu ima.

Nigdje nisi spomenuo da si dobio zuljeve od deadlifta zato se nemoj izvlaciti.Naravno da ti rukavice trebaju pri tolikim tezinama ali vecinom za ostale vjezbe ti ne trebaju sto se teretane tice,osim ako zelis izgledat badass.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Kramerdida kaže...
Fake_Alert kaže...
Slash 666 kaže...
Fake_Alert kaže...

Curico.

Gle. Ja imam 85 kila i radim zgibove za gripom po 8 ponavljanja i dlanovi me peku radi gripa i jos koristim rukavice jer mi ruke klizu niz grip i ne mogu se drzati tako dugo tih 8 ponavljanja radim jos sporo a ne kao neki brzo i misle da su napravili kako spada.

Nema teorije da radim dead lift sa 100 kg bez rukavice jer ne mogu. To sto on moze, e pa nek radi. Ja znam sta su zuljevi, 90% vas to ne zna sigurno jer sam veslanje 5 godina trenirao i kad odes po kanalu veslat i veslas 2 sata bez pauze pa naleti neki bogatas sa jahtom a ti bjezis u skifu i ruke te PEKU i bole od zuljeva  samo da te val ne prevrne. Imao sam zulj promjera 4 centimetra ( vodeni ) i ruka je doslovno pekla.

Koristi kredu osim ako se grip nije pojam za nju.

Ja imam 82-83 kg i nikad nisam iskusio tvoje probleme, jedino ako ih radim po +35 Celzijusa, a i tada kreda sredi sve problema. Ojačaj taj stisak i garantiram nećeš imati problema sa mrtvim dizanjem, uostalom prvi put čujem da nekome stisak otkazuje pri 100 kg, pokušaj tu šipku u zaključanoj poziciji 30 sekundi do minutu. Koristi debelu šipku za zgibove, to bi barem iz mog iskustva trebalo riješiti te bolne žuljeve.

Znam itekako tvoje bolove pošto sam dijete sela gdje često dižem predmete nezgodne za držati i često sam bio u situaciji gdje je bilo ili drži ili će nekoliko desetaka kila ili više pasti po tebi.

17 godina
xR4Z3R kaže...
TRBUHozborac kaže...
EZY-E kaže...
TRBUHozborac kaže...

...

...

Nigdje nisi spomenuo da si dobio zuljeve od deadlifta zato se nemoj izvlaciti.Naravno da ti rukavice trebaju pri tolikim tezinama ali vecinom za ostale vjezbe ti ne trebaju sto se teretane tice,osim ako zelis izgledat badass.

Aj ak nemaš šta pametnog za reći, onda šuti jer ovako glup ispadaš. Nabrojim ti još desetak vježbi koje moraš sa pojačanim gripom raditi. Znao sam imati toliko tvrdu kožu da sam djevojci jedno 20tak najlonki uništio i dalje na to sam dobivao žuljeve.

Puno bolje od samih rukavica je spužva (materjal za tapeciranje / ona glupost šta se stavlja na cijevi za izolaciju). Rukavica može malo skliznuti što pri izrazito velikim težinama može dovesti do gubljenja ravnoteže i rušenja šipke u jednu stranu. Osim toga kada ti šipka stoji na tijelu, a ne na ruci, onda ti rukavice apsoluno ništa ne pomažu, a ako nemaš spužvu, vrištat ćeš od bolova i dobiti modrice. Kao neki band aid koji može poslužiti kod ne nađeš spužvu, može ti biti ručnik ili najobičnija majica.

Isto tako, ako su rukavice nekvalitetne, mogu ti čak i odmoći u borbi sa žuljevima.

Inače, za jači grip na deadliftu poželjnije bi bile gumene trake. S time da naravno, sve dokle grip može izdržati, ne koristi trake jer inače slabiš mišiće šake i zgloba.

Za žuljeve, kupi si u apoteci riblju mast. Smrdi do zla boga, ali i pomaže strahovito. Kada ti se žulj probuši, odreži kompletnu kožicu tako da se sama mlada koža uspije posušiti i pravilno zarasti.

Isto tako, problem kod tih svih rukavica je i što ako ti tvrdoća kože počne kaskati za kilažom, može ti se dogoditi da ti u jednom trenutku jednostavno težina presjeće kožu, što je dosta neugodno. Meni se jednom dogodilo kad upravo zbog gore navedenih najlonki išo tražiti kako omekšati kožu na šaci i zadržati tu mekanu kožu, onda u jednom trenutku kod visokih kilaža koža  točno u porama na šaci je počela pucati.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

daj smanjite  malo te citate 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Al majke mi ne vjerujem da se vi oko toga još svađate, ko oce neka koristi rukavice ko nece ne mora, ko je retardiran ostat ce retardiran

ne bi vam skodilo da pogledate link sto se tice tih zuljeva sve je ljepo objasnjeno tako da mozemo zakljucit raspravu

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 23:59 (Trustek).
15 godina
protjeran
xR4Z3R kaže...

aj ušuti majke ti.. trbuh nije spominjo nikakve specifične vježbe od kojih je dobio žuljeve dok vi niste iz ničeg izvukli zgibove i govorili da su mu žuljevi od tog i sad pričaš o izvlačenju. daj se skuliraj malo i ne upadaj u rasprave u kojima ti nije mjesto. lijepo su dečki objasnili i zaključili raspravu o žuljevima pa sad tišina..

ko hoće rukavice ili ostala pomagala koja će mu pomoć kod dizanja 200 kila koje vi btw niste u životu vidli koristit će ih, ko ne želi koristit neće i gotovo

da se vratimo na početak, ovo je sve počelo tako da je tip pito jel može koristit rukavice dok diže utege itd da ne bi dobio žuljeve (il tak nekaj). odgovor je da može i da će mu to smanjit žuljeve ako bi ih uopće dobio, al prije rukavica je važnije pravilno držanje utega. ako neće ne mora koristit jer neće sigurno dobit onak jake žuljeve ako je još na početničkim težinama.. amen

17 godina
Rast mišića i visina

nije doslo do raprave zbog toga, covjek je pito di ima kupit rukavice a onda se tu ubacio slash koji se i inace ubacuje samo kad treba neku foru dobacit i reko je da je to za curice, tako je doslo do rasprave.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

nije doslo do raprave zbog toga, covjek je pito di ima kupit rukavice a onda se tu ubacio slash koji se i inace ubacuje samo kad treba neku foru dobacit i reko je da je to za curice, tako je doslo do rasprave.

Kad se sjetim da sam samo htio malo komedije uvesti u ovaj thread, a svi se odmah pokolju :(
Što se tiče rukavica, za velike težine ne znam i to ne pričam, ali za zgibove stvarno ne trebaju, i da, možda sam debil ali svakoga ko koristi rukavice za zgibove smatram curicom :D

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
protjeran
Rast mišića i visina

da sad promijenimo temu malo... evo ja sam počeo s tjednim izolacijama za koje sam si napravio raspored zbog nedostatka vremena (počeli ispiti itd.) pa ću probat tako bar pomalo napredovat do ljeta kad ću moć odrađivat treninge kak treba.  pa evo da čujem vaš feedback jeste već probavali kaj slično i jel vam pomoglo?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko kalorija bi trebo jest dnevno za gubljenje kg? Postoji 5 onih kalkulatora i ne znam kojeg da gledam sad.

16 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Koliko kalorija bi trebo jest dnevno za gubljenje kg? Postoji 5 onih kalkulatora i ne znam kojeg da gledam sad.

jedi onoliko da nebudeš gladan i vjezbaj svaki dan (odnosno cim vise to bolje) i gubit ces kg

probaj sam procjenit kolko hrane treba tvojem organizmu

15 godina
protjeran
dmanz kaže...
Jabulani kaže...

jedi onoliko da nebudeš gladan i vjezbaj svaki dan (odnosno cim vise to bolje) i gubit ces kg

probaj sam procjenit kolko hrane treba tvojem organizmu

i imaj na umu da je standard odnosno RDA za odraslu osobu 2000 kalorija na dan.. to bi ti onda bilo nekakvo održavanje. iako, ako vježbaš puno možeš unosit i malo više od 2000 da svejedno gubiš kile al bolje malo ispod ili držat 2000 i vježbat dosta uz pojačani kardio

13 godina
neaktivan
novak92 kaže...

da sad promijenimo temu malo... evo ja sam počeo s tjednim izolacijama za koje sam si napravio raspored zbog nedostatka vremena (počeli ispiti itd.) pa ću probat tako bar pomalo napredovat do ljeta kad ću moć odrađivat treninge kak treba.  pa evo da čujem vaš feedback jeste već probavali kaj slično i jel vam pomoglo?

Pa čim sam ubacio izolacije ruke su buknule dobro.

Probaj ovaj trening.

15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
mar123 kaže...

Kad se sjetim da sam samo htio malo komedije uvesti u ovaj thread, a svi se odmah pokolju :(
Što se tiče rukavica, za velike težine ne znam i to ne pričam, ali za zgibove stvarno ne trebaju, i da, možda sam debil ali svakoga ko koristi rukavice za zgibove smatram curicom :D

Kako misliš ne trebaju? Onda ih ti radiš ko curica {#} .Dodaj na sebe još 15-20kg pa ćeš vidjeti koliko je grip važan(bilo rukavice,ručnik ili spužve ovisi šta ko koristi) {#}

Sharing Is NOT Stealing!
14 godina
Rast mišića i visina

{#}  

naravno sprdnja

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 18:51 (XVII Mini).
15 godina
protjeran
XVII Mini kaže...

{#}  

naravno sprdnja

zašto sprdnja?? ovo slušam tijekom svakog treninga {#}

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja sam umjesto rukavica koristi onaj "tepih" sto imam u kupaonici. Znaci to si odrezes negdje veličine šake i na kraju mi super ispalo s obzirom da mi je bilo potrebno za mali broj vježbi

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
16 godina
neaktivan
Mamic kaže...

Kako misliš ne trebaju? Onda ih ti radiš ko curica {#} .Dodaj na sebe još 15-20kg pa ćeš vidjeti koliko je grip važan(bilo rukavice,ručnik ili spužve ovisi šta ko koristi) {#}

20 kg je puno :D
Zasad samo bodyweight radim, možda u skoroj budućnosti. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 19:52 (Slash 666).
17 godina
Rast mišića i visina
Zanima me koliko otprilike treba vremena( prosjek neki) da se dobije 1 cm u promjeru ruke, zanima me zato sto sam u neka 3 mjeseca vjezbanja s 29 doso na 31 cm pa neznam jel to normalno, malo ili puno s obzirom da je to onaj pocetnicki boom.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radi sto vise triceps i brzo ce tih 1cm.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice